Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Min lördag

Förlåt att jag bloggar så dåligt. Är lite deppig, men det börjar bli bättre. Det hjälper inte direkt humöret att vara bakis heller. Eller är det bara jag som känner så ibland efter jag druckit? Man har typ ångest över allt, även sånt som man inte skulle ha ångest över egentligen.

Men vi hade kul igår! Vi var hemma hos Lina och åt god mat, drack vin och sen blev det utgång och en heeel del drinkar. Vågar inte kolla mitt konto idag.

 

IMG_2373.JPG

IMG_2374.JPG

IMG_2372.JPG

Jag körde på rakt hår igår för första gången på evigheter, inte ett smart drag eftersom det regnade. Men jag lyckades hålla det ganska rakt ändå, hade jackan över huvudet. Haha.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (26)

 • Sofia

  |

  Är också lite deppig just nu, får dessutom dåligt samvete pga det är sommar och man ”borde vara glad :/

  Svara

  • L

   |

   Det är väl just det som gör att man lätt blir nere, prestationsångest.
   Och för dig Egoina så är det väl en slags separationsångest, du har haft så fullt upp med skola och så är det bara över ”hux flux”.
   Sån där ångest som nyblivna studenter också kan få – man är så glad att man tagit studenten och skolan äntligen är över, ”men nu då?”

   Jobbigt men vanligt skulle jag vilja påstå. Håll ut, gladare dagar kommer!

   Upp med morrhåren! (men kom ihåg att det även är ok att inte alltid känna sig på topp)

   Kram till alla – glada och deppiga

   Svara

 • Viktoria

  |

  Åh jag brukar också få ångest efter jag druckit..hemskt är det!

  Hur gör du med ditt hår då du lockar det? Du har ju självfall i håret naturligt vilket jag också har. Brukar du platta det först och sedan locka med locktång eller hur gör du? 🙂

  Svara

 • Angelique

  |

  Behöver inte ursäkta dig med bloggen, inte enligt mig iallafall 😀 Du har ju haft fullt upp med uppsatsen så tycker det är rätt självklart att du vill roa dig och ta det lugnt kanske 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Man får liksom en kemisk ångest av alkohol så det är inte bara du! Därför är det egentligen bäst att inte dricka när man är deppig för att det kan göra det värre liksom. Obs inget påhopp, jag är inte alltid bra på att själv göra så men kan vara bra att tänka på 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Helt naturligt att bli deppig efter alkoholkonsumtion. Du har ju förbrukat en del lyckohormoner och det tar lite tid för kroppen att fylla på med nya.

  Svara

 • Diana (La+Madre)

  |

  Aj då, ångest pga alkohol = varning, inget bra tecken…
  Hoppas du snart mår bättre och komma på fötter igen, tänk bara på att du hade det väldigt väldigt skoj igår 🙂

  Svara

  • Mira

   |

   Att få ångest av alkohol är väl snarare ett bra tecken, eller det beror väl på vad man syftar på. Folk som knappt får någon bakfylla och bara har bra erfarenheter i samband med alkohol riskerar att fastna i ett beroende, inte för att jag tror att någon diskuterar att Egoina skulle vara i risk att göra det haha.

   Svara

   • Lisa

    |

    Fast det varierar nog. Jag har bara varit full en enda gång i livet och kände aldrig någon ångest dagen efter trots att jag hade druckit för mycket. Jag hamnade heller inte i något beroende eftersom jag aldrig drack mer efter det. 🙂

    Svara

 • Robert

  |

  Ja, nog ser håret rakt ut. 😉

  Svara

 • Hannah

  |

  De flesta känner så dagen efter. Det är ingen slump utan alkohol är ångestframkallande. Jag kan få otrolig ”bakis-ångest” utan att vara fysiskt bakis, hemskt!

  Svara

 • Erika

  |

  Skickar en kram! Är trots allt naturligt att vara lite nere ibland. Man är lixom mänsklig, även om jag tror många kämpar för att dölja sånt. Men visst inge vidare om det mest känns efter alkoholintag. Helt ärligt vet jag inte riktigt själv längre då det blivit lite för mkt alkhohol senaste åren.. Försöker minska nu för att se om d faktist kan påverka humöret mer till det positiva. Fattar ju sj att det inte är nyttigt men när man är tänkare analyserar d mesta känns några glas vin inte så farligt i jämförelse lixom…
  Oj nu börjar d bli lite långt här. Men tycker iaf du verkligen förtjänar att koppla av lite efter plugget å allt å hoppas deppigheten snart går över <3
  Tycker iaf din blogg är grym å du verkar vara väldigt vettig, smart o rolig.
  Kram!

  Svara

 • Rebecka

  |

  Alkohol är en ångestframkallande drog, vanligt att folk känner ångest dagen efter. Inget konstigt men väldigt drygt. Hoppas du mår bättre snart! 🙂

  Svara

 • Felicia

  |

  Ja brukar känna precis så, inte kul! 🙁 det går över iaf, en får tänka på det!:)

  Svara

 • Hanna

  |

  Att deppa är okej! Och du behöver inte känna att du måste tvångsblogga då. Ta din tid till att må bättre 🙂

  Svara

 • Helena

  |

  Som någon ovan sa, nedstämdhet efter alkohol är naturligt och biologiskt betingat. Ibland känner man nog av det mer bara….

  Jag har varit nykter sen feb -14 då jag blev gravid, sen bara smuttat på typ ett halvt glas vin 5 ggr sen några månader tillbaka. Oj vilken skillnad i mående. Jag var en riktigt partyprinsessa innan och sen efter det tog gärna jag och sambon och delade på någon till ett par flaskor vin i veckan. Jag skulle aldrig säga drick inte, verkligen älskade min partyperiod….. men den här vaga känslan av hopplöshet ibland och orkeslöshet borta i mångt och mycket. Nu är det ju skillnad med barn hemma, men slentrianglaset vin kommer jag nog avstå framöver. För jag har nog mycket mer än jag förstått känt av dippar efter alkoholen.

  Söker dock ett roligare alternativ än vatten till maten. Har du eller någon annan tips på alkoholfritt eller låg halt i alla fall? Är inte så sugen på läsk annat än när jag var gravid, alkoholfri öl i all ära men saknar smaken av mat+vin (det gifter ju sig så fint). Inspirera mig. 🙂

  Svara

 • ISA

  |

  ja men guuuud ja finis, deppighet/ångest hör ju fan till baksmällan!:P ser ändå ut som du hade en fin kväll. Och du är så galet snygg azzzåå <3

  Svara

 • Sara

  |

  Dricker inte alkohol alls längre just för den där förbannade ångesten. Ångest deluxe, tror ingen har samma ångest som jag förutom möjligen alkoholister. Så, jag är nykter och ångestfri nu för tiden 🙂

  Svara

 • S

  |

  Haha, Varför skulle bakisångest vara en varningsklocka och ett dåligt tecken? Och varför uttala sig om det när man varit full en gång?

  Mycket av ångesten när man är bakis (haha förutom om man gjort något pinsamt såklart) beror faktiskt på att man tömmer kroppens lager av lyckohormoner. Endorfinerna och serotoninerna flödar, och även om man blir glad under kvällen så uttrycker man det, hoppar, dansar, skriker, tjoar och stimmar. Du vet hur sprudlande och energisk och genuint lycklig man kan känna sig på en bra fylla? Det lagret töms. När man vaknar dagen efter har man inga direkta reserver kvar, vilket (särskilt i kombination med det fysiska tillståndet) skapar en riktigt oskön ångest.

  Sen tror jag verkligen att har man saker man är nere över, ens det minsta, och blir lite full så blir ledsamheten och ångesten än större, eftersom man liksom skjuter fram bearbetningen av problemet. Herregud, tänk att vara ledsen eller nere över nåt särskilt och dessutom ligga med sprängande huvudvärk, illamående, dehydration och förlamande trötthet. Misär. Inte konstigt att man får ångest.

  Svara

 • Linda

  |

  Haha! Min sambo var på cardinal i lördags, då var där en tjej som dansade lite ”med” honom och han tyckte att hon var så himla lik dig. Dagen efter sa han:
  ”Var hon egoina ute igår?”
  ”Ja, jag tror det? Kanske, hurså?!” (Halvt förundrad över vilken koll han har, haha! Trogen följare sedan många år tillbaka, javisst 😉 haha) (jag då alltså, inte han)
  ”Jag tror att hon dansade med mig ett litet tag! Eller ja, alltså typ vid mig, med oss. Jag tänkte faktiskt fråga om hon kallades egoina och berätta att jag har en sambo därhemma som läser hennes blogg som fan (nåja… 1-2 gånger om dagen är väl normalt gissar jag?!) och ifall inte vi inte kunde ta en bild ihop och be henne lägga upp det på bloggen, bara för att du skulle få en chock när du vaknade! Det hade du väl tyckt varit lite fräckt?! Men hon försvann och sen glömde jag bort det.”

  Alltså. Haha. Gullegrisen då.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha vad roligt! 🙂

   Svara

 • Linda

  |

  Tog du bort min kommentar eller har den bara inte kommit upp?

  Svara

  • Egoina

   |

   Var lite sen på att godkänna bara 🙂

   Svara

 • Klaea

  |

  Fan alltså, måste bara kommentera fast inlägget är gammalt. när man dricker utsöndras ett ämne i hjärnan som kallas gaba, som tar längre tid att försvinna ur kroppen jämfört med endorfinerna (man känner alltså ofta inte av gaban förrän dagen efter, och då är endorfinerna helt borta=bara ångest kvar), det är egentligen därför man kan ha extra ångest dagen efter. Sen jag lärde mig det känns bakfyllan mycket lättare att uthärda! Xoxo

  Svara

  • Klara

   |

   Aah och klaea heter jag ju inte direkt, varför kan man inte dubbelkolla nåt nångång…

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv