Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Grattis! :D
Jag måste bara fråga, har du kört på med din utbildning utan några uppehåll?
Jag har nämligen pluggat ett år nu, har en tentan som jag inte klarat sen första terminen och känner nu att jag har sån panik över att inte klara den och kunna fortsätta tredje terminen. Är så skoltrött pga började direkt efter studenten så behöver egentligen göra nått annat ett tag. Så, har du några erfarenheter av det här med att ta uppehåll från studierna?

– Jag har tyvärr ingen erfarenhet av det. Men jag vet att det brukar vara rätt schyssta villkor, man får i princip hoppa på och av som man vill känns det som. Så om det är så att du verkligen behöver en paus så gör det. Men jag skulle nog ändå råda dig att bita ihop och ta dig igenom det hela. Det finns en viss risk att man aldrig fullföljer annars. Men du vet bäst själv och det är inget fel i att ta en paus. Ibland är det kanske vad som behövs för att ladda batterierna så att man kan prestera sitt bästa igen. Prata med din studievägledare! 🙂

 

Åh den vita koftan (eller vad man kallar det?), vart får man tag på den? :) superfin!

– Tack! Den är från Rut & Circle. Jag beställde den från Nelly 🙂 Älskar långa koftor, man känner sig som en superhjälte när man är ute och går.

 

IMG_2268.JPG

 

Hej Regina!

Du är alltid så klok och har så goda råd, har följt din blogg i många år. Så nu vänder jag mig till dig då jag inte riktigt vill prata om detta med någon jag känner.

Jag har nyligen gjort slut med min pojkvän (ex numera såklart), som jag har levt ett oerhört destruktivt förhållande med. Han var enormt kontrollerande, svartsjuk, misstänksam, skuldbeläggande, egoistiskt, nedtryckande… Typ allt dåligt förutom att han inte slog mig. Visst var han underbar också (på något sjukt sätt), men jag har gått emot så många principer för hans skull och uppoffrat så mycket att jag känner att jag har tappat mig själv på vägen.

Så, har du några visdomens ord att dela med dig av? Hur hittar man tillbaka till sig själv? Hur klarar man av att vara ensam när man har varit så oerhört beroende av en annan person? Innan jag träffade honom älskade jag att vara ensam, och var en väldigt självsäker, lugn och trygg person. Allt det har försvunnit och alla restriktioner och etiketter som han har satt på mig sitter kvar.

– Usch vad jobbigt! Du kommer hitta tillbaka till sig själv och känslan av att du inte klarar av att vara ensam kommer att försvinna. Det du måste göra är att tro på det, även om det känns jobbigt just nu måste du hålla fast vid att det kommer kännas bra igen. Detta är endast en period du behöver gå igenom. Vänd alla negativa tankar till något positivt. När du saknar honom så tänk att du ändå inte vill vara med en person som behandlar dig så, när du känner dig ensam så tänk att den känslan kommer att gå över och att det är en bra sak för dig att gå igenom så att du hittar tillbaka till dig själv. Det du ska göra nu är att fokusera på sig själv och ditt liv. Sätt upp egna mål, ägna dig åt aktiviteter och tankar som får dig att må bra och ger dig energi. När tankarna vandrar tillbaka till honom kan du peppa dig med att måla upp vilken typ av person vill du vara med och vad du förtjänar. Han är inte den personen och det är värt att må skit en stund för att komma bort från det. Nöj dig sedan inte med något mindre och var säker på att det kommer bli just så. För det kommer det, jag lovar! <3

 

Hej!
Kanske inte relevant till inlägget, men vi funderar att flytta till Landskrona. Men vart i Landskrona ska man bo?? :) tacksam för svar :)

– Alltså just sånt är jag så nervös över om jag skulle flytta till en annan stad, man har ju inte koll på ”bra och dåliga områden”. Vad gäller Landskrona så skulle jag säga att du ska bo på väster eller i centrum. I alla fall inte på öster. 🙂

 

Hej Regina! Grattis till examen!

Du jag tänkte precis på en sak. Liksom jag själv, så har ju du väldigt ofta svart eyeliner och mascara. När jag har det blir det ofta så att eyelinern suddar ut sig på ögonlocket och mascaran lämnar en fläck strax under ögonbrynet. Jag har inte galet långa fransar men däremot naturligt väldigt böjda så fransen når liksom upp dit. Specielllt på ena ögat händer det här gällande både eyelinern och mascaran. Har väl konstig form på det ena ögat eller nåt hehe. Men du som sminkar dig likadant och dessutom verkar ha långa, fina fransar. Har du varit med om samma sak? I så fall, har du nåt tips för att undvika detta bekymmer?

– Tack 😀 Haha ååååh ja. Jag har exakt samma problem! Kanske inte så mycket med eyelinern, men med maskara. Jag brukar lösa det genom att ta lite transparent puder på ögonlocken och sen håller jag koll och gnuggar bort när det blir så. Visst skulle jag kunna använda maskara och eyeliner som sitter bättre, till exempel vattenfast (och primer till ögonlocken funkar nog också för jag upplever inte samma problem när jag festar och har ögonskugga). Men jag vill inte använda det till vardags då det är så jobbigt att tvätta bort. Så jag har tyvärr inget bättre tips än så, mer än att I feel ya. Haha 🙂

 

IMG_2248.JPG

 

Hur gick intervjun? 🙂

– Det gick bra, tror jag. Känns som att de antingen älskar eller hatar mig, haha. Det blev automatiskt en väldigt avslappnad, ärlig och skämtsam jargong på intervjun. Så jag känner verkligen att jag var mig själv. Får jag jobbet så är det mig de vill ha och får jag inte jobbet är det inte mig de vill ha, så det känns bra oavsett hur det går om du är med på hur jag tänker? Kunde inte gått bättre just vad gäller det. Anställningen handlar nämligen om en satsning de gör och inte ett akut behov de har, så det är viktigt att de hittar rätt person.

 

 Men vänta vah? HUR MYCKET SOL HAR SÖDRA SVERIGE?! IM MOVIN”

– Jaaaa KOMSI.

 

1 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (18)

  • Elin

    |

    Till dig som har gjort slut med din kille.
    Jag levde i liknade förhållande dock med misshandel fysiskt med. När jag äntligen tog tag i allt och lämnade han så skrek jag. Jag skrek och skrek i en vecka tills jag sattes på psykiatrin i två veckor. Pratade igenom mkt, satt och tänkte. Började förstår hur fan man levt.
    Mitt tips är att ta ledigt om du jobbar/ pluggar. Var ledig. Var ensam. Kommer vara sååå tufft i början men låt det ta tid. Allt kommer vara bättre med tiden! Vill du verkligen inte vara ensam så håll dig till familj och någon vän som kan göra dig sällskap med glassskålen 🙂 allt fixar sig!

    Svara

  • LInda

    |

    Till dig som funderar på att flytta till Landskrona; Egoina svarar centrum eller väster – jag skulle vilja tillägga att i samtliga områden (inkluderat de icke omnämnda ovan t.ex. Öster) finns det bra och dåliga ställen att bo. Själv bor jag i centrum och gillar tillgängligheten både vad det gäller stans utbud men så även parker, havet osv. Däremot har jag tidigare bott på öster och håller inte med om att man inte ska välja det området. Jag och min familj trivdes jättebra där, det var betydligt lugnare än vad det är där vi bor nu. Allt har sina för- och nackdelar. 🙂

    /Linda

    Svara

  • Johanna

    |

    Hej Regins (inte rätt stavning ditt namn med autocorrect improviserade och jag hängde på). Jag vill bara säga ett stort TACK till dig. Jag har precis ”blivit dumpad” som det så fint heter av någon jag är var och ÄR så kär i. Men!!! När det var som värst tänkte jag på alla gånger du gett tips och råd här på bloggen om ”det kommer bli bättre”. Det var det enda som gjorde att jag pallade för fy fanken vad ett brustet hjärta gör ont. Men det blir bättre. Jag upprepar det för mig själv varje dag och för varje dag som går är jag lite gladare och försöker tänka positivt på att det har hänt istället för vad jag har förlorat. Du är så grym! Regins (autocorrect igång igen) for president! <3

    Svara

  • Felicia

    |

    Alltså du som skrev tredje frågan, om exet. Det låter som att du varit ihop med mitt ex! Det har gått 10 månader för mig och jag har fortfarande inte riktigt hittat tillbaka till mig själv och är sjukt arg och ledsen över det. Gå och prata med någon! Kurator eller vad som helst, bara prata med någon som kan ge dig verktyg att komma vidare. Man ska absolut inte må dåligt för ett jävla as som inte längre finns i ens liv!

    Svara

  • isa

    |

    Hahah älskar att mitt damp inlägg längst nere kom med. Fick panik igår och ville också ha sol efter jag hörde både du och modern bränna sig i södra sverige.
    haha bajs!

    Svara

  • Robert

    |

    Problemet med ögonfransarna känner man ju till. 😉

    Svara

  • Linnéa

    |

    Åh, vill skriva till personen som kommit ur ett destruktiv förhållande!

    Hade också en sån pojkvän under gymnasietiden och när det tog slut kände jag fruktansvärd panik! Hade ju liksom umgåtts med han varenda helg i 1,5 år.

    Men jag lovar att du kommer komma tillbaka till dig själv och njuta av att vara ensam sen 🙂 För mig så hjälpte det att vara mycket med mina föräldrar och syster. Började också träna massa.. fick mig på andra tankar och hade som mål att bli starkare både i kropp och huvud 🙂

    Lovar, det blir bra! Håll ut!

    Svara

  • ellinor

    |

    mascarafläckar beror på oljiga ögonlock oftast, i och med att mascaran sällan är oljefast 🙂

    Svara

  • Elin

    |

    Tips till dig som gjort slut med din pojkvän! Jag skriver dagbok och därmed hamnade allt om hur dåligt jag mådde över saker och ting i mitt förhållande i den. De dagar jag tvivlade gick jag tillbaka och läste i min dagbok och då försvann alla tankar om att bli tillsammans igen! Så mitt tips är helt enkelt att skriva upp allt som du mådde dåligt över för att kunna påminna dig själv de dagar du glömmer hur destruktivt förhållandet faktiskt var.

    Och det kommer bli bra med tiden, det lovar jag dig!

    Svara

  • Johanna

    |

    Ang det destruktiva förhållandet! Låter på pricken som det jag var med om för ca ett år sedan nu. Vill bara säga till henne att det BLIR bättre! Jag sa till mig själv gång på gång ”jag är värd bättre, jag förtjänar bättre” det hjälpte mig något otroligt den ”lilla” grejen. Så fort jag kände mig nere/svag så sa jag till mig själv ”jag är en bra människa, jag är värd bättre”. Varje dag, flera ggr om dagen om så behövs!
    Skickar en varm virtuell kram 🙂 det blir bättre!

    Svara

  • Karolina

    |

    Gillar dessa inlägg skarpt, får liksom svar på en massa frågor som man inte själv nödvändigtvis skulle ha kommit på att ställa. 🙂

    Svara

  • Tula

    |

    Jag skulle inte kunna tänka mig att inte använda vattenfast mascara, hehe. Kokosolja löser upp vattenfast smink asbra, så det är helt klart värt det enligt mig 😀

    Svara

  • clla

    |

    Hej! Jag har ett jobbigt problem. När jag sminkar mig blir de jättebra & fint men efter en stund blir jag svart under ögonen -.- har du tips på hur man slipper de? Använder foundation, maskara, vit eyeliner & ljusa ögonskuggor. Ibland använder jag svart eyeliner & då blir de ännu värre haha

    Svara

    • Caroline

      |

      Om det är mascaran som ställer till det så är den antingen för gammal så att den smular sig, eller så har man haft lite för mycket, testa att ta en torr tops och försiktigt rulla den under ögonen.

      Svara

      • clla

        |

        Det är en helt ny maskara :p & jag tar 2-3 ’tag’ med den, men är ju ganska oljig runt ögonen

        Svara

  • ISA

    |

    dessa inlägg är BÄST! you go girl, har svaren på alla områden verkligen 😉

    Svara

  • Linnéa

    |

    Hahahahha det är ett avlångt land vi bor i… här drog vi in snöskotrar för nån vecka sen (:

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv