Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer, del 1

Det tog sån tid att svara, så jag delade upp inlägget i två delar denna gång.

 

Påverkar att man använder adblock dig / dina annonsintäkter på något sätt?

– Jag vet inte. Men det är jag nästan säker på. Annonserna jag har på min blogg genererar pengar utifrån hur många den visas för, till exempel 15 kronor per tusen som ser den. Och registreras den inte som ”sedd” så blir det inga pengar. Det vore ju helt fel annars. Annonsören betalar ju för reklamplats och ska såklart inte betala för något som den inte får.

 

Har din stalker gjort att du även är orolig över andra som kommenterar? Tänker att du ju har en eller två personer som kommenterar på exakt varenda inlägg du skriver. Tänker du någonsin så om dem eller är orolig att det ska utvecklas till något mer även om de bara skriver snälla saker? :)

– Det är en bra fråga, eftersom min stalker började på precis samma sätt. Men det eskalerade ganska fort och han började också mejla, sms:a, ringa och skriva på Facebook. Det han skrev var dessutom så långt över gränsen jämfört med andra snälla, vanliga kommentarer som jag brukar få. För att svara på din fråga: nej, jag är inte orolig eftersom jag känner igen många av er som återkommer i kommentarsfältet och det håller sig på en normal nivå, men skulle något bli lite konstigt eller någon skulle verka lite väl ”besatt” hade jag blivit rädd mycket fortare än vad jag blivit utan denna upplevelse. Ni kanske inte vet det, men jag kommer oftast ihåg er om ni kommenterat mer än en gång, och skulle vi ses någon gång får ni gärna presentera er som ert nickname så vet jag kanske vem ni är. Känns som att vi är kompisar allihop <3

 

Visste inte att du tidigare stannat kvar i destruktiva förhållanden. Hur tog du dig ut? Jag är i ett. Måste rycka plåstret, har tyvärr tänkt så i cirka 9 månader nu. Hur gör man??

– Man gör det bara. Tyvärr. Man måste bara göra det. Det man kan försöka fokusera på är vad man vill ha och vad man är värd. Ofta blandar man ihop fantasin och ”vad det skulle kunna vara” med vad det faktiskt är. Se det för vad det är, gör det dig mer olycklig än lycklig så dra dig ur. Det är klart att ingen relation är helt perfekt alltid, men det måste vara värt det. Och med värt det så menar jag mer än att det bara känns jobbigt att lämna, att man inte klarar av förändringar eller att man inte vill vara själv. Det där tramset kommer man över. Jag vet att du kan. Gör det bara. Det gör ont, men du kommer tacka mig om några månader, det lovar jag dig!

 

Grattis, GRYMT bra jobbat!

Men alltså, jag sitter själv och skriver mitt examensarbete på masternivå. Enligt de instruktioner jag fått ska en masteruppsats ligga mellan 60-120 sidor. När jag skrev c-uppsats för några år sedan var maxgränsen på 40 sidor (generellt tror jag det är 30-40 sidor på de flesta universiteten och institutionerna). Får man överskrida sidantalet om man har bilagor etc? Får man ett sämre betyg om man inte håller sig inom ramarna för detta? Är det någon som vet?

Freeeeakar med min egen uppsats nuuuu.

– Jag trodde också att vi hade en gräns på antal sidor, men jag förstod sedan att det bara var en mall för hur mycket varje del skulle innehålla, t.ex. 8 sidor teori, 20 sidor analys osv. Alltså så att vi skulle få en uppfattning om hur mycket varje del borde vara. Nu i efterhand kan jag känna att de bara kunde gett oss en cirka-procentsats på de olika delarna istället, men det är kanske lättare att ange i sidor. Vi har en maxgräns på 120.000 tecken, så det är vad vi ska hålla oss till. Poängen är att man ska lyckas svara på sina frågeställningar och jag tänker att man oundvikligen hamnar på minst 100.000 i de flesta fall. Fråga om vad som är ert antal-tecken-maxgräns är mitt tips, eller fråga hur de tänker angående antal sidor. Bilagor, källförteckning och abtract brukar inte räknas med. Det är så stor skillnad på hur skolan vill att uppsatsens layout ska se ut. Vi måste följa en formatmall som har väldigt mycket marginalindrag och på grund av det är det orimligt med 40 sidor, vi får ju inte plats med något. Haha. Freaka inte förresten! Det ordnar sig 🙂

 

IMG_2113.JPG

 

Känner igen mig i första stycket. Därför stack det i ögonen ordentligt när du, några inlägg ner, skrev att det är “på grund av” bloggen du har möjlighet att vara lite extra kräsen med jobb. Jag tänker att det är “tack vare”, inte “på grund av”.

Du är för övrigt en utmärkt skribent!

:) /vän av ordning

– Haha, tack för rättningen. Jag bryr mig inte så mycket när det kommer till språket på bloggen (det i inlägget du nämner var dock ett misstag). Okej, jag bryr mig ju mycket mer än vad många andra som bloggar gör, men jag ser ändå bloggen som ett ställe att få leka lite med språket. Uppsatsen däremot…eller tänk om man råkar stava fel i sitt CV. Ångesten.

 

Hej! Såg nyss ett klipp från nyhetsmorgon, regeringen vill ge ensamstående kvinnor rätt till insemination- vad tycker du om det?
Sökte lite på nätet men hittade inte så mycket skriverier om det. Själv blir jag väldigt upprörd, förstår inte hur man kan stötta att barn ska födas utan en pappa (vem som är spermadonator har barnet möjlighet att få reda på först när barnet är 18år). Att låta en kvinnas längtan efter barn gå före barnets behov. Klart barnet kan få en bra uppväxt ändå, men som sagt förstår inte hur man kan stötta detta! Nyfiken på din åsikt

– Det finns så många olika familjekonstellationer. Det finns barn som växer upp med endast en förälder, det finns barn som har två, det finns barn som växer upp med andra familjemedlemmar, jag tycker inte att det finns något rätt och fel. Det finns även föräldrar som gör allt ”rätt” och så lämnar den ena föräldern sin familj och barnet växer upp med endast en förälder ändå. Det som jag tror är viktigt att komma ihåg i det här är vi måste anta att alla som vill skaffa barn och skaffar barn har tänkt igenom det och vill ge det bästa till sitt barn. Kanske lever inte personen i tvåsamhet, kanske lever personen inte i ett heterosexuellt förhållande, kanske finns det andra anledningar. Jag tycker inte att barn är en ”rättighet”, men jag tycker inte heller att ensamstående föräldrar ska begränsas just för att de är ensamstående. Titta på mig. Jag blev helt okej ändå och har säkerligen haft det bättre än många med två föräldrar.

 

inte för att va så kroppsfixerad, men gud vad smal du har blivit? hur? :-O

– Det tror jag inte att jag har. Men väger mig aldrig, så jag vet ej. Om jag ska tänka logisk vore det jättekonstigt om det är så eftersom, det enda jag gjort de senaste veckorna är att sitta ner, skriva uppsats, ätit skit och knappt rört på mig. Kanske är det då? Att kroppen inte mår bra? Jag vet inte.

 

Hej Egoina!!

Jag undrar lite över din syn på jehovas vittne? Jag vet ju att du och din mamma ger bort presenter och firar lite smått bara ni två på jul och födelsedagar. Men hur religös är du? Skulle du ta emot blod om du behövde? Hur mycket av “reglerna” följer du? Sjukt nyfiken på hur du ser på allt, är själv ej så insatt så du får gärna berätta! Ha en fin dag!

– Varken jag, mamma eller min pappa är Jehovas vittnen. Så inga av ”reglerna” gäller för mig.  Jag är inte religiös alls. Kram!

 

20130526-125211-550x412

Jag och några av mina kusiner. Vissa av dem är jehovas, andra inte.

 

Skriver du på “skånska” i dina skolarbeten också eller är det bara på bloggen du skriver så? “Vad städat här är” när du skriver sådana meningar så tänker jag på Yoda :P

Hahaha… Nej i uppsatsen och annat skolrelaterat är det såklart akademiskt. Men när jag skriver konversationer och liknande vore det dumt att inte skriva talspråk, vi pratar ju så 🙂

 

Jeg må bare spørre; den “uppsatsen” du skriver, er det liksom en bachelor?

:)

– Ja precis! Kandidatexamen = bachelor’s degreee.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (52)

 • josse

  |

  Haha upptäckte att jag skrivit 2014 istället för 2015 (Har skrivit dagens datum för när jag skrivit brevet uppe i sidhuvudet) på ALLA personliga brev jag skrivit till jobb jag sökt tills jag tar examen, den ångesten! Men jag fick ett jobb ändå så det hänger inte på småfel, såg fock framför mig hur jag tar examen efter fyra års studier och är arbetslös resten av mitt liv pga det felet 😉

  Svara

 • Julia

  |

  Fint svar ang. insemination. För mig som vuxit upp med en fantastisk mamma och en idiot till pappa blir jag fan förbannad och nästan sårad när folk antyder eller som ovan direkt argumenterar för att två föräldrar nödvändigtvis skulle vara optimalt för att uppfostra ett barn. Det funkar inte så! Kärlek och trygghet skapar sunda människor. Ett barn med två heterosexuella föräldrar blir inte automatiskt varken älskat eller tryggt. Så enkelt är det.

  Svara

  • Tess

   |

   Word! <3

   Svara

 • Citrin

  |

  Haha vet du, jag skrev C-uppsats med en äkta skåning och till slut var jag tvungen att ta upp två ”språkfel”: hon ville alltid skriva ”i sönder” och ”vars en”… Hon tog det väl dock 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   HAHAHA åh nej. USCH alltså. Tur jag och Bettsan slipper sådana problem 🙂

   Svara

 • Diana D+(La+Madre)

  |

  ha ha härliga frågor. Märks vilken ålder det är ungefär på bloggensläsare. Men gulligt måste jag säga.

  ha en fin helg !

  Svara

 • Jennie

  |

  Jag tycker det är ett rent av korkat argument mot insemination att alla barn har rätt till två föräldrar. Hur skulle det då lösa sig om den ena partnen går bort under en graviditet eller barnet är ett resultat av ett kortare förhållande ? Ska man då tvinga mamman att skaffa en partner för att barnet har ”rätt till en pappa”? Kanske ska man para ihop alla ensamstående föräldrar så absolut inget barn behöver växa upp med bara en förälder… Men det är det ju såklart ingen som hävdar. Det är med andra ord så himla inkonsekvent. Jag tycker i så fall att det ska vara allt eller inget. Antingen ska det vara okej att ett barn bara har en förälder eller inte. Sen ska det inte spela någon roll hur barnet blev till.
  Sen om man ska dra det ännu längre, om det nu är så hemskt att barnet inte får veta vem pappan är – vad är skillnaden mot barn som blivit till under ett one-night-stand? Ska man förbjuda det med i så fall eller kanske införa en regel att alla sådana förbindelse måste registreras ifall det skulle råka bli ett barn av det med samma argument att barnet har rätt att veta vem pappan är?
  Nej jag tycker verkligen inte argumenten håller, dessutom finns det inget som säger att ett barn har det bättre med två föräldrar än med en som uppenbarligen önskar sig ett barn så starkt att hon genomgår en insemination.

  Svara

  • Rebecka

   |

   Det handlar om i de fallen samhället faktiskt KAN styra över det. Om man är övertygad att barnen mår bäst av en mamma och en pappa vill man givetvis att så många barn som möjligt ska få ha det. Det är en helt annan grej om någon dör eller separerar- samhället kan inte styra över det.

   Vill tillägga att jag är väldigt för insemination, men jag har aldrig hört någon motståndare säga att aaaallaaaa barn har rätt till två föräldrar. Jag tror att du har fått det om bakfoten.

   Det är lite som att argumentera emot att folk säger att alla invandrare går på bidrag, ingen säger ju det liksom. Eller att alla män våldtar, det har ingen heller sagt vad jag vet.

   Kram

   Svara

 • Louise

  |

  Jag lyckades skriva fel telefonnummer i mitt CV. Fick jobb ändå som tur var

  Svara

 • Filip

  |

  Det du skrev om att rycka plåstret på ett destruktivt förhållande.

  Jag gjorde det idag, och det känns nästan BARA som en lättnad.

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad skönt! Hoppas det fortsätter kännas bra 🙂

   Svara

 • Hannah

  |

  Så glad att jag slipper C-uppsatser då jag studerar utomlands istället! 😀

  Svara

 • Johanna

  |

  Nä usch det gjorde ont i mig att se den kommentaren om insemination. Är själv uppvuxen med bara mamma pga brist på närvaro från min pappa och har inte haft det bättre. En kärnfamilj är inte allt.

  Svara

 • Jos

  |

  Angående insemination så håller jag med dig och ej personen som frågade. Jag är idag 18 år och har växt upp med endast min mamma (utan någon särbo/sambo inblandad) – och har klarat mig bra! Det har alltid varit bara vi två.

  Däremot tycker jag INTE att kvinnor ska ha rätt till insemination av flera olika anledningar. Det är ingen rättighet att ha ett eget biologiskt barn, utan en kvinna kan i så fall adoptera (nu vet jag inte om ensamstående får adoptera, men om de inte får – så borde det införas!).
  Dessutom tänker jag även i en mans perspektiv som drömmer om ett biologiskt barn – hur ska det lösas? Jag anser ifall det införs ska det vara lika för båda könen (och icke-kön, naturligtvis).

  Väldigt bra debattartikel av Alice Teodorescu som skriver om problemet.
  http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2723223-alice-teodorescu-ogenomtankt-kring-inseminering-av-singelkvinnor

  Svara

  • Sara

   |

   Då får man göra det lagligt med surrogat till männen om det ska vara lika. Då kan männen få biologiska barn också. Tycker faktiskt Sverige är lite för smalspåriga när det gäller detta. I många länder är surrogat och insemination helt lagligt och ganska vanligt bland ensamma och homosexuella par.

   Svara

 • Johanna

  |

  Så fint och klokt du svarade gällande insemination. Håller helt med!

  Kram!

  Svara

 • Linda

  |

  Inte en enda kommentar om Vänner?! Har du feber Regina?! Haha, skämt åsido. Har knappt sett Vänner själv men det är roligt att läsa dina analyser ändå, har ju koll på vilka huvudpersonerna är i alla fall 🙂 trevlig helg!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, det finns en i del 2. Älskar att folk alltid frågar om det. HAHA.

   Svara

 • Robert

  |

  Funderar nästan på att göra mig lite mindre anonym(på något sätt) så att ingen behöver bekymra sig för att man kommenterar härinne. 😛

  Svara

 • Jackie

  |

  Var förr lite emot konstgjord befruktning, tills jag själv blev ofrivilligt barnlös och fick känna på hur det känns. Ett helvete som andra omöjligt kan förstå sig på. Blir mest irriterad över förståsigpåare som tycker i ämnet och inte har en aning om hur det känns när hela kroppen skriker efter barn. Mer efterlängtade barn finns inte!!

  Svara

  • Jackie

   |

   Jajuste, i Sverige handlar det om 700 kvinnor, väldigt få, låt de få göra det i Sverige än utomlands!

   Svara

 • A

  |

  Superbra svar och argument angående insemination! Jag resonerar exakt likadant. Min pappa har knappt funnits där och min mamma är superwoman. Det finns inga garantier att barnet har två fysiska biologiska föräldrar under sin uppväxt bara för att barnet blev till så! Tycker däremot att man borde införa obligatorisk föräldrakurs för ALLA blivande/funderar på att bli föräldrar, så att man får ett hum om vad man ger sig in på.

  Svara

 • Petra

  |

  Jag har alltid sett det som att jag har en mamma och en pappa men bara en förälder. Pappa är en helt normal person som alltid har varit hyfsat närvarande i mitt liv men alltså.. jag behöver inte honom. Min mamma har skött allra största delen av min uppfostran och försörjning och vi står varandra nära på ett sätt som jag och pappa helt enkelt inte gör.
  Min kompis som har gifta föräldrar (och släktingar) vill ha tre barn och det är viktigt att det blir med samma man och att dom håller ihop. Jag förstår, för det är så hon är uppvuxen och det är även normen. Jag däremot, som alltid har bott med min mamma och aldrig själv haft ett seriöst förhållande, får oftare bilder i huvudet av bara mig och en dotter än en kärnfamilj om jag tänker på barn… Det jag vill säga är att den ena föräldern behöver inte ens vara ett jävla svin för att det ska räknas som lika bra att bara leva med en.. Familjer kan se ut på olika sätt.

  Svara

 • Mackan

  |

  Det här med att skriva fel på CV.. Jag skickade ut en jobbansökan till flera företag där jag skrev att jag hade lågt tålamod, inte en eftertraktad egenskap.. (Skulle ju stå långt)

  Svara

 • Lovisa

  |

  Åh Egoina, vilka bra svar! Särskilt det där med ensamstående föräldrar. Liksom döm inte andra känner jag och det känns som att du inte heller är en sån person, that’s why I love you! /Bloggläsare sen typ 08 (?) <3

  Svara

 • Daniela

  |

  Såna här inlägg uppskattas!! 🙂

  Svara

 • Mathilda

  |

  Jag är en som läst din blogg i flera flera år, men aldrig kommenterat.
  Men jag måste bara få säga, bara att läsa din blogg gör att jag mår bra.
  Jag har varit svårt sjuk ett år, och ätit starka smärtstillande för att orka med smärtan. Nu då smärtan är borta så har smärtstillande medicinerna lämnat mig med en kropp som är beroende av opiater. Ligger nu, flera tusen mil hemifrån, i en okänd stad på ett sjukhus där jag varje dag lider av svår abstinens på vägen mot att bli fri från de vidriga morfinet, och känner mig ynklig.
  Att läsa din blogg, gör så mycket och vill bara säga TACK för att du skriver!
  Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh fy vad hemskt! Hoppas du blir av med beroendet och mår bättre snart. Tack för din fina kommentar <3

   Svara

 • Erika

  |

  Hej! 🙂
  Jag trodde du var jehovas vittne. Du har ju skrivit ett annat inlägg om det. Då skrev du typ ”ja jag är ett vittne och ni som vet något om jehovas vet att det inte är ett alternativ att gå ur”
  Har du gått ur eller vad menade du? Har för mig att du nämnt det vid flera tillfällen att du är vittne.
  Menar inte att något är rätt eller fel så klart. Bara nyfiken.
  Kram <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha va? Det har jag aldrig skrivit. Du får gärna länka!

   Svara

   • Erika

    |

    Haha hade jag så fel

    Svara

    • Egoina

     |

     Men alltså var har du fått det från?

     Svara

     • Erika

      |

      Du hade skrivit någonstans ”ni som har någon erfarenhet vet ju att det inte är något allternativ att gå ur” jag fick för mig att det var dig själv du pratade om men det kanske var någon kusin eller så? Svårt att hitta för jag vet inte ens vilket år det kan ha varit.

     • Egoina

      |

      Försökte googla, men hittade inte. Låter konstigt att jag skulle skrivit så. Det blir självklart jobbigt om man går ur, men det är såklart ett alternativ om man inte vill längre. Men oavsett kan det inte varit mig själv jag pratade om.

 • rebecca

  |

  Du som inte tycker insemation hos ensamstående kvinnor är ok för att barnet inte får en pappa, lesbiska par då? Så jävla nedsättande kommentar att jag vet inte ens vad jag ska ta vägen. Allt ett barn har rätt till är kärlek. Sen om det kommer från bara en mamma, bara en pappa, två mammor utan pappa eller två pappor utan mamma eller hur nu familjen ser ut så är det kärlek de behöver. Punkt.

  Svara

  • T

   |

   Word 🙂

   Svara

 • Catharina

  |

  Hur stor tv har du? Har samma TV-bänk men ingen tv så hade gärna velat jämföra

  Svara

 • Linnea

  |

  Man betalar även för de med adblock, annonsen visas ändå men syns inte lixom (så jag fått det förklarat). Jobbar på mediebyrå med just detta haha så borde kanske ha lite bättre koll (gick samma utbildning som du men digital, tog examen 2013).

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad dåligt! Alltså att företag får betala för något som de inte får… :/

   Svara

 • Wilma

  |

  Vart brukar du kolla på grey’s anatomy?:)

  Svara

 • ISA

  |

  asså hjälp! hoppas du inte ser mig som en potentiell stalker eftersom jag kommenterar ofta!? haha. Jag är INTE otäck så dont worry haha 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej såklart inte 🙂

   Svara

 • MALIN MONROE

  |

  Åhh haha, jag kommenterar ju ibland. Hoppas man inte ska behöva vara orolig för att någon annan är det?!

  Svara

 • Sara

  |

  Bra svar om ensamstående och barn frågan! Jag håller med dig. Det finns kvinnor där ute om skulle bli världens bästa mammor men har ingen partner. Bara för man är ensam behöver det inte betyda att barnet inte får det bra.

  Jag är ensam med två barn sedan en tid tillbaka och pappan bryr sig inte nämnvärt om barnen. Så, jag klarar detta hundra gånger bättre ensam än att behöva ha en odräglig karl i vägen. Han flyttade för han ”klarade inte av stressen”. Ha! Så alla är inte bra föräldrar men alla är inte heller dåliga. Man borde i alla fall få chansen om man verkligen vill ha den.

  Annars finns ju Danmark inte så långt bort. Där är det ju fullt lagligt med ensam insemination (?).

  Svara

 • T

  |

  Gillade ditt svar på frågan ang. insemination för ensamstående kvinnor 🙂 Tummen upp!

  Svara

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Hahahah, känner igen mig i det där att kommentera typ ALLT. Och, utan att låta stalker-ig, när jag är på besök i Landskrona hoppas jag alltid få syn på dig, hahah.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hoppas jag med 🙂

   Svara

 • malin

  |

  alltså, den här meningen gjorde min dag ”Ni kanske inte vet det, men jag kommer oftast ihåg er om ni kommenterat mer än en gång, och skulle vi ses någon gång får ni gärna presentera er som ert nickname så vet jag kanske vem ni är.”

  tyvärr hänger jag sällan i skåne 🙁 var i lund och malmö i februari/mars litegrann och hoppades också att jag skulle få se dig, för jag åkte tåg massa gånger haha och vet att du också gör det men såg dig inte 😉 dock var jag lite okoncentrerad för jag skulle på arbetsintervju så jag märkte kanske inte..!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv