Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Den perfekta chokladbollen

Jag har ätit så många chokladbollar under det här uppsatsskrivandet att det är löjligt. Jag har nog snittat en om dagen, så jag har blivit lite av en expert. Det finns så många varianter. Det finns de från lågprismärken som bara smakar smör och socker, det finns de från Espresso House som är smöriga och så finns det Delicato-bollarna som alltid funkar.

En dag åt jag den godaste chokladbollen jag någonsin ätit. Den var så perfekt. Chokladytan var sådär lagom nästan hård, insidan var mjuk och mixad, men det fanns ändå lite tuggmotstånd (hatar chokladbollar som är som hemmagjorda) (nog det enda som jag uppskattar fabrik-igt och inte hemmagjort). Och smaken då!!! Så god. Hittade den i ett sånt där plocka-själv-skåp på Ica och var helt lyriskt. Hade hittat chokladbollarnas chokladboll. Tänkte på den hela dagen efter att jag hade ätit och bestämde mig för att jag bara var tvungen. att. handla. fler.

 

IMG_2017.JPG

IMG_2018.JPG

 

Jag gjorde det dagen efter och blev så besviken. Det var bara ett fall av hungrighet. Och ni vet ju hur gott allt är när man är hungrig. I alla fall. Den var god, fortfarande godare än de flesta, men inte det där magiska som saknades i chokladbollsvärlden.

 

BESVIKELSEN!!!

 

Aja. Men överlever.

 

(Tror jag).

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (22)

 • Petra

  |

  Man kan baka jättegoda hemmagjorda chokladbollar utan omixat o klumpar. Jag brukar mixa smör o socker + havregrynen + övriga ingredienser med en elvisp o sen ställa i frysen innan man rullar. Då blir dom supergoda! Tips :))

  Svara

 • Matilda

  |

  Icas chokladbollar är svingoda ! Smakade min första för ett par veckor sen ^^

  Svara

 • Ellen

  |

  Hahaha åh du är så rolig!!

  Svara

 • Robert

  |

  Förstår precis känslan… Smarrigt! 😉

  Svara

 • Amanda

  |

  Kafé Kungsgatan i Malmö har de allra bästa chokladbullarna. Precis sådär som du beskriver, med lite ”hård” yta och mjuk inuti. Sååå goda!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Det var nog en stor Delicato-boll som du fick tag på, ICA brukar sälja dem i sin bake-off avdelning. De kommer dock frysta så de tinas bara. Just in case you wanted to know! Har jobbat på ICA för länge märker jag haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Mind. Blown. 😉 😀 Haha, men det kan nog stämma. För dagen efter kände jag ”äh, detta var ”bara” i klass med en Delicatoboll”.

   Svara

 • Daniella

  |

  Tidernas godaste chokladboll finns här i Göteborg på caféet Brogyllen. Har du vägarna förbi så lovar jag att du kommer höra en änglakör när du sätter tänderna i en 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Om du åker till Malmö, stig av på station triangelns södra uppgång. Precis vid uppgången ligger Kafé Doffeln, som utan tvekan har de godaste chokladbollarna någonsin! De har både vanliga och med daimbitar innuti. Prova!! 🙂

  Svara

 • nathalie

  |

  Har du smakat på delicatos dumle chokladbollar?

  Svara

  • Sarah

   |

   Ohhh de är to-die-for

   Svara

 • nathalie

  |

  Har du smakat på delicatos dumle chokladbollar?

  Svara

 • emmy

  |

  De du kan plocka själv på Ica är också delicato bollar. De levereras fryst i större låda. Att det var skillnad från ena dagen till andra kan vara att de är olika gamla. Upp till sju dagar kan de ligga i skåpet typisch

  Svara

 • Josefine

  |

  Den känslan… när jag var på festival förut och stod längst fram vid en scen vklle inte jag och min kompis gå därifrån förrän ett visst band hade spelat så vi stod skithungriga i flera timmar. Till slut köpte vi kebab som bara bestod av pitabröd, kebabkött och vitlökssås. Verkligen slafsigt och tråkigt. Är fortfarande idag en av de godaste saker jag ätit.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha åhhh förstår precis!

   Svara

 • Lisa-Jill

  |

  Världens godaste chokladbollar, som dessutom är sockerfria:

  Ca 200 g Färska, urkärnade dadlar
  1 dl Havregryn
  1dl Kakao
  2 tsk Kokosolja
  Några droppar kaffe

  Mixa. Låt stå i kylskåp en stund. Rulla. Lägg i en låda med kokos och skaka.

  Så gott! Jag lovar!

  Svara

 • Sofie

  |

  Den godaste chokladbollen jag någonsin ätit var på ett café i Örnsköldsvik. Efter första tuggan var jag såld och när jag åkte dit igen ett år senare så var den precis lika god som jag mindes. Jag är nog tvärtom mot dig för den smakade mer hemmagjord 🙂
  Nä, nu fick du mig att tänka på den! Kommer bli en jobbig natt.

  Svara

 • Emma

  |

  Prova maglarps chockladbollar

  Svara

 • Ida Cederblad

  |

  News flash for you, chokladbollarna i ett ”plocka själv skåp” på Ica är delicatobollar 😉 / en som jobbar som bagare på Ica

  Svara

 • Teresa

  |

  Känner att jag bara måste tipsa om världens godaste chokladbollar, nämligen Ikeas egna. Lovar. SÅ GODA!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv