Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En gång för alla

Jag fick nyss denna och liknande kommentarer:

”Vill inte klanka ner på dig på nått sätt, men det är så mycket reklam och sponsrade inlägg att det snart inte går att läsa bloggen längre. Vilket är jättetrist för jag har tyckt mycket om den!”

Häromdagen fick Paula försvara sig och idag känner jag att jag vill göra det. Men med detta sagt så vill jag faktiskt inte höra mer ”gnäll” om detta. Helt ärligt: finn er i det, eller lämna bloggen.

 

Ja. Jag samarbetar med företag och jag gör reklam. Jag har annonsbanners på bloggen och jag gör sponsrade inlägg. Är inlägget sponsrat framgår det, jag skulle aldrig dölja det. Men samtidigt så gör jag endast sponsrade inlägg som jag kan stå för, med företag och produkter jag gillar och verkligen vill rekommendera. Jag skulle aldrig ljuga på något sätt. Jag tackar nej till 95% av alla som kontaktar mig och väljer ut det som jag tycker är bra. Därför tycker jag mer att det är som win-win att jag kan ta betalt. Till exempel som inlägget om hur jag sköter mitt hår som kom upp igår, det hade jag tänkt skriva ändå. Men eftersom jag gillar Lyko och brukar beställa därifrån tänkte jag att det var smart att slå två flugor i en smäll. Så jag kontaktade dem och frågade om de ville samarbeta och ge mina läsare en rabattkod, vilket de ville. Jättekul tänkte jag!

Ibland händer det dock att det blir mycket på en gång, kanske flera samarbeten under en vecka och jag kan förstå att det blir lite konstigt då. Men om man slår ut alla samarbeten jag gör under ett år är det verkligen inte mycket. Jag gör snarare många färre sponsrade inlägg än andra bloggare.

Det som gör mig irriterad i det hela, även om jag förstår att de flesta av er som påpekar detta inte menar något illa, är att ni verkar tycka att jag ska lägga ner all denna tid, allt jobb och all energi gratis. Hur är det rimligt? Tidningar får betalt, webbaserade tidningar får betalt, det är reklam på tv, radio och så vidare. Varför skulle jag inte få betalt? Jag KAN INTE göra det här gratis, skulle jag blogga endast för att det är kul hade jag bara kunnat blogga någon enstaka gång i veckan och istället fått ha ett annat jobb så att jag kan försörja mig. Jag har liksom räkningar att betala.

Är det inte snarare en bra sak att jag kan göra det här och tjäna pengar? För då kan jag ju fortsätta. Det kan jag inte annars. Jag skulle kunna göra som mina klasskompisar och skaffa ett extrajobb i butik eller liknande, men jag vill ju hellre blogga, för att jag älskar det. Men då MÅSTE jag göra samarbeten ibland. Det går inte annars. Jag har tyvärr inte tid eller möjlighet att blogga flera gånger per dag om jag inte får något för det. Jag lägger ner mycket tid på att fotografera, skriva och dela med mig av mitt liv till er.

Så jag tycker att ni får ha överseende med det. Jag måste ju försörja mig. Är det jobbigt så hoppa över inläggen (precis som ni kanske gör med andra inlägg jag skriver som ni inte finner intressanta) eller sluta läs bloggen helt enkelt. Men ha i åtanke att bara för att jag tagit betalt så betyder det inte att inläggen är ”falska”. Det är de verkligen aldrig. Det är snarare bara en bonus för mig.

Nu vet ni hur jag känner och jag hoppas verkligen ni är okej med det. Annars så får ni sluta läsa bloggen helt enkelt, för jag kan inte jobba gratis som någon form av samhällstjänst. Kram! ♥

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (69)

 • Linda

  |

  Jag har absolut inget emot dina reklaminlägg och recensioner, man ser att det bara är för att tipsa och att du bara lägger upp det du står för. Men jag tror att personen i fråga menade att det var jobbigt att det kommer en reklam som lägger sig ”ovanpå” dina inlägg som följer med när man skrollar ned för att hitta dina inlägg, att annonsen liksom är ivägen och inte är så lätt att trycka bort alltid. Tror att det var den som hon syftade på 🙂

  Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror du? Haha, pinsamt i så fall. Men kommentaren kom under ett sponsrat inlägg (där det också var andra kommentarer), så jag tolkade det inte så. Men såklart ska inte någon annons lägga sig ovanpå. Det ska jag åtgärda! 🙂

   Svara

   • Linda

    |

    Jaha! Haha, men dåså. Fel av mig. Då var det ju bara jättekonstigt, jag har aldrig reagerat på att du har mycket reklam och sponsrade inlägg på bloggen. Verkligen inte så att det stör. Äh, bry dig inte om de kommentarerna! Kritik är bra men de måste – som du säger – förstå att du inte jobbar gratis. Dessutom lönar det ju sig för oss också med alla generösa rabatter! Win-win, skulle jag säga.

    Svara

  • Stina

   |

   Om man tycker det är störigt med annonser och sånt kan man ju skaffa Adblock, så slipper man det :)) Bästa som finns! Jag har inget emot dina sponsrade inlägg Egoina, fattar man inte att du måste du måste göra samarbeten för att kunna tjäna pengar på din blogg så kan man ju som sagt dra eller hoppa över inläggen! Keep up the good work, du är min favvobloggare! Puss & Kram <3

   Svara

 • Matilda

  |

  Helt rätt! Du ska veta att du förgyller mångas dagar med din roliga och inspirerande inlägg och självklart ska du ha betalt för det! 🙂

  Svara

 • Ragna

  |

  Ju mer betalt du kan ta desto bättre? Så du fortsätter blogga liksom. Jag tar mig friheten att scrolla vidare 😉

  Svara

 • emma

  |

  din reklam stör inte och med tanke på att det alltid är tydligt vilka inlägg som är sponsrade stör ju verkligen inte det heller.. =) tramsig kommentar!!

  Svara

 • Angelique

  |

  Har inga problem med att bloggare skriver sponsrade inlägg, jag gör det själv också och vet att ibland kan det bli så att det kommer några stycken på rad kanske men kan inte förstå hur folk kan störa sig sååå mycket på det. Är ju bara att scrolla vidare 😀 Hursom, din blogg är awesome 😀

  Svara

 • Marie

  |

  Man tror ju att folk ska vara glada över att få gratis underhållning. Då kan man faktiskt ”stå ut” med några sponsrade inlägg ibland.

  Svara

 • emma

  |

  Jag stör mig aldrig på dina sponsrade inlägg eftersom du är ärlig med att det är sponsrat. Tycker det är värre med bloggar som låtsas som det inte alls är ett samarbete. Och självklart ska du få tjäna pengar på din blogg, tror inte nån som klagar själv skulle tacka nej till samarbeten om dom haft chansen.

  Svara

 • Elin

  |

  HEJA DIG! Klart som fan att du ska ha betalt. Jag hade ju aldrig gått till mitt butiksjobb och arbetat gratis..?

  Kram!

  Svara

 • Izabella

  |

  Jag förstår varför Paula (och Hugo) får skit för sina sponsrade inlägg då de aldrig skriver ut att det är ett samarbete. Känns som att de tror att de kan lura oss läsare men det är alltid så genomskinligt, t.ex att Paula haft tre favoritfrisörer som hon gått till ”hela sitt liv”. Dock har aldrig din reklam/dina sponsrade inlägg stört mig då du alltid skriver ut om det är ett samarbete, så all kudos till dig (y)

  Sen tänkte jag bara tacka för att du skrivit så mycket om Pearly, har ätit P-piller i fem år nu och har ALDRIG fått förklarat för mig att den mens man får är fejk och att man inte har någon riktig ägglossning. Har nu pratat med min sambo och vi har kommit fram till att vi ska köpa Pearly nu istället. Vill inte trycka i mig så mycket skit längre och om några år när man vill ha barn slipper man oroa sig för att processen för kroppen att komma igång igen ska dra ut.

  Svara

  • Maria

   |

   Håller med om det här! Aldrig stört mig på din reklam just för att den känns ärlig, och det blir aldrig för mycket.
   Däremot har jag har typ slutat gå in på Paulas blogg då reklamen är i varannat inlägg och den känns dessutom oärlig.
   Keep it up 🙂 Kram.

   Svara

 • Diana D (La Madre)

  |

  Grejen är att det svider i andras ögon, att du tjänar pengar på något så kul som att blogga. Det sticker i ögonen på folk att du har det liv dom vill ha men inte kan få av olika anledningar. Det är därför dom ”inte förstår”. Strunta i det, fortsätta bara. Jag fattar ärligt talat inte varför det skulle ha någon betydelse om du tjänar pengar eller inte, för jag läser bloggen för att jag gillar den, thats it. Resten är inte intressant för mig. Jag skiter i vad folk tjänar, jag skiter i HUR folk tjänar pengarna och jag skiter i vad folk har för jobb. Jag följer bloggar som har något att ge mig, tips, inlägg som är roliga, bjuder på sig själva, skönhet, träning, vardag, allt. 🙂
  Kör på tjejen.

  Svara

 • Alex

  |

  Att man orkar irritera sig på sånt, majoriteten av inläggen är ju inte sponsrade så det är väl bara att scrolla förbi (eller sluta läsa) om man stör sig så mycket. Och jag tycker du gör (och väljer) dina sponsrade inlägg på ett bra sätt! 🙂

  I övrigt så kom jag på mig själv med att bli förvånad över att inte sett reklam på din blogg, men har ju AdBlock så det var väl inte konstigt, haha… Tog dock precis bort det från just din domän, vill ju supporta en av de få bloggarna jag fortfarande läser 😉

  Svara

 • Robert

  |

  Klart att vi förstår. Du har ju så många läsare och grejer också. 🙂

  Svara

 • Jessica

  |

  Själv köpte jag dom där belvita kexen efter att du skrev om dom. Blev nyfiken och dom var faktiskt goda så det var ett bra tips 🙂

  Svara

 • linnea

  |

  Jag tycker att du sköter din reklam jättebra 🙂 Lagom mängd, vi läsare får ofta bra erbjudanden och inläggen känns alltid ärliga samt att det tydligt framgår att det är just reklam. Tror att många blev less på Paulas reklam då hon är betydligt mer slarvig med att påpeka att det är reklaminlägg, plus att hon citerar meningar från företagens hemsida men försöker ofta få det att låta som något hon själv tycker. Då känns det bara som att hon försöker lura sina läsare och det är ju aldrig speciellt uppskattat om man märker att någon ”ljuger” en rakt upp i ansiktet. Men du är superduktig och jag tycker att det är helt självklart att bloggare ska kunna käna pengar på sina bloggar, önskar bara att fler tog efter din ärlighet med reklamen. Tror att det hade gynnat alla – Även företagen, för det är ändå relativt lätt att avslöja smygreklam, och det gör en bara skeptisk till produkten 🙂

  Svara

 • Rebecca

  |

  Jag tycker att du gör ovanligt få sponsrade inlägg för att vara en ”storbloggare”.

  Svara

 • anna

  |

  Blev otroligt starstrucked när jag åkte samma buss som dig för någon vecka sen. Din bf har jag åkt flera gånger med, han spelar musik sååå högt i sina hörlurar haha

  Svara

 • Julia wb

  |

  Älskar ju när du gör sådana inlägg så man blir tipsad om produkter/tjänster man kanske inte visste fanns! Skit i alla gnällisar, å fortsätt att köra ditt race! Älskar din blogg <3

  Svara

 • Nina

  |

  Jag tycker faktiskt att du är en av de bloggare som gör ”bra” sponsrade inlägg. Många bloggare lägger bara upp Nelly-inlägg å det är så himla tråkigt. Det märks att du väljer produkter som du kan stå för. Och jag är glad att du gör reklam för produkter. Nu har jag tex beställt maria nila produkter från lyko. Vill prova eftersom du är så nöjd 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Heja dig! Har faktiskt inte tänkt på att det finns reklam förrän jag läste ditt inlägg men du har lätt den bästa bloggen ändå 😀

  Svara

 • eve

  |

  Jag tycker om dina sponsrade inlägg. Det är rätt tydligt att du endast gör reklam för sånt du kan stå för så jag tycker det är skönt att få reklam och tips som jag kan lita på 🙂

  Jag använder Adblock och Ghostery så reklamen har jag aldrig sett. Gjorde ett undantag för sin sida för att se hur mycket det är och tycker inte det är så farligt. Iaf funderade på det här med Adblock och hur det påverkar er bloggare? jag vill ju ändå att du ska få betalt för det du gör så undrar om det någon skillnad om jag har Adblock och all blockering i Ghostery aktiverat eller inaktiverat på din sida?

  Svara

  • Johanna

   |

   Ja! Det här undrar jag också :). Påverkar att man använder adblock dig / dina annonsintäkter på något sätt?

   Svara

 • Maja

  |

  Så himla onödigt att bli irriterad på att du blir sponsrad av företag tycker jag, det blir väl i princip alla större bloggar idag liksom? Och du skriver alltid ut det tydligt och det är inte så jätteofta du har sponsrade inlägg så förstår inte alls varför folk stör sig! Det är ju jättebra att du kan tjäna pengar på bloggen när du lägger ner så mycket tid och energi på den samtidigt som du pluggar heltid och verkar ha en massa annat för dig också 🙂

  Svara

 • Nina

  |

  Ett ord: Adblock.

  Svara

  • Mia Elisa

   |

   Håller med! Jag ser inga banners på någon blogg överhuvudtaget. Det är enbart de sponsrade inläggen jag inte slipper undan men det gör mig ingenting så länge det sköts lika snyggt som Egoina gör det! 🙂

   Svara

 • Mia Elisa

  |

  Jag tycker att du gör reklam på ett strålande sätt! Bra att du står upp för dig själv. 🙂

  Svara

 • Mimmi

  |

  Heja dig!
  Tycker inte alls det är irriterande, man märker att du är ärlig. Att du står för produkten eller företaget du samarbetar med. Jag tycker bara man får bra tips och är man inte intresserad behöver man ju inte läsa just det inlägget.
  Självklart ska du inte jobba gratis.
  Hoppas det går bra med uppsatsskrivandet.

  Du är bäst, massor av kramar!

  Svara

 • Arasen - Livet med Borderline

  |

  Jag har då aldrig stört mig på din reklam. Det spelar ingen roll om det är reklam ovanför inläggen eller om det är sponsrade inlägg.. Ville bara säga det 🙂

  Svara

 • Isabelle

  |

  Jag har inga problem med dina sponsrade inlägg. Tycker absolut du förtjänar (och ska ”kräva”) betalt för ditt arbete. Jag menar, jag jobbar ju inte gratis jag heller. Jag trivs bra med mitt jobb, men jag måste kunna ha mat på bordet och tak över huvudet också. Detsamma gäller ju för dig, och jag förväntar mig inte annat.

  Det som jag upplever skiljer dig från flera andra bloggare är att du väljer företag du tycker är bra. Vissa andra bloggare väljer att samarbeta med alla möjliga företag, bara för att det genererar pengar – känns det som. När jag ser att du har ett sponsrat inlägg så vet jag att detta är mer genomtänkt. Tummen upp för det!

  Ha det bra!

  Svara

 • Linnea

  |

  Har aldrig stört mig på dig eller det du skriver och kommer förmodligen aldrig göra det heller 😉 bra skrivet!

  Svara

 • Mikaela

  |

  Inte för att jag på något sätt tycker att du ska anpassa dig efter bittra gnällspikar som bara sänder ut massa negativ energi… MEN jag tror att det svider mindre i folks ögon om man som bloggare är s u p e r -tydlig med att inlägg är sponsrade/samarbeten och att man berättar det för läsaren inledningsvis för att undvika minsta lilla risk för att någon ska känna sig missledd. Och på så sätt kanske du slipper huvudvärken av missunnsamt gnäll 😉
  Jag tror att människor i allmänhet är extremt känsliga för att känna sig ”förda bakom ljuset” och reagerar blixtsnabbt på den känslan. Det kombinerat med vår allmänna syn på reklam som ett ofta störigt inslag i vardagen gör nog att många blir extra känsliga.
  Har noterat att bloggarna hos veckorevyn t.ex. märks med en ”banderoll” under rubriken i ett sponsinlägg och jag tror att det är rätt bra! Då vet läsaren direkt att det handlar om ett samarbete och förhoppningsvis har bloggaren (som i ditt fall!!!) gett intrycket att vara reko och ärlig vilket gör ”säljet” trovärdigt. När man direkt presenteras av en uppenbart säljig text med tydlig produktplacering skapas liksom en negativ känsla/irritation hos läsaren som inte riktigt åtgärdas av en (visserligen helt korrekt!) kursiv markering i slutet av inlägget.

  Ps. Jag VET att du alltid märker dina inlägg och det är liksom det enda man kan begära så det här är inget klagomål!!! Försöker bara resonera lite kring ämnet och tror att det i slutänden handlar om hur man kommunicerar informationen till läsarna. För den som tycker att bloggare inte ska kunna tjäna pengar kan väl bara avgå från internet, lägga sig under en sten och tova lite ull istället?

  Svara

  • Petra

   |

   Åh, kunde inte ha sagt det bättre själv! Aldrig klagat – knappt alls kommenterat, men det här är nog precis det jag reagerat lite på. Förstått din sida, det är helt klart du har rätt, men känts lite jobbigt.

   Svara

  • Linnea

   |

   Bra skrivet, tror du har helt rätt faktiskt

   Svara

  • Hanna

   |

   Håller med dig fullt ut! Precis den känslan tror jag det är folk upplever. Den känslan är exakt den jag får när jag börjar läsa en artikel i en tidning för att sen halvvägs genom inse att det bara är reklam. Man känner sig lurad. Det är bara det att det är svårt att sätt fingret på varför man känner sig lurad.

   Har inte känt så när jag läst Egoinas sponsrad inlägg eftersom de är genuina och ärliga. Men kan tänka mig att inte alla känner så, och det är därför de blir irriterade. Och att man inte veta att inlägget är sponsrat förrän i slutet förstärker nog känslan av att man känner sig lurad. I tidningar och TV vet man direkt att det är reklam man ser, vilket gör att det inte blir några ”överraskningar”, man kan ta ställning direkt och känner sig därför inte lurad.

   Menar inte att du, Egoina, ska sluta ha sponsrade inlägg, de är ju din inkomstkälla och bloggen är ditt arbete. Inte heller att du ska göra om ditt upplägg kring sponsrade inlägg. Har fullförståelse att de är upplagda på det sättet för att locka fler läsare, finns ju även företag som inte ens vill samarbeta om det står att det är sponsrade inlägg, vilket är helt sjukt! Menar bara att informationen kommer sist i texten är en ganska stor del bakom varför folk stör sig på att du har sponsrade inlägg.

   Svara

 • Jensy

  |

  Detta med reklaminlägg kan jag hålla med om har blivit FÖR MYCKET på senaste och då blir det inte roligt längre. Sedan förstår man att bloggare ej vill arbeta gratis. Svårt det där. Vi läsare skulle kunna spola förbi reklamen som man gör på TV ofta
  så hade vi sluppit delta i dem. Paulas och Hugos har blivit under
  ALL KRITIK. Jag har slutat läsa dem. Känns som om de får allt gratis nu i livet på senaste. Det är Citroen, mat, hotell, träning, allt inom barn osv osv. DET BLIR FÖR MYCKET OCH OSERIÖST. Lagom nivå är Ok!

  Svara

 • Ulrika

  |

  Gör så många samarbeten du vill, tycker det är kul! Dessutom är du alltid så tydlig när det är samarbeten så det är inga problem 🙂

  Svara

 • Brunnsgatan / Eivor

  |

  Det är väl alldeles självklart att du får samarbeta med företag/skriva sponsrade inlägg! Att folk orkar lägga energi på att klaga på något så självklart… Jag uppskattar verkligen att du märker dina inlägg när det är ett samarbete eftersom det känns ärligt mot dina läsare.

  MEN när en läser en blogg har en inte samma överblick som över ett tidningsuppslag eftersom en scrollar neråt för att läsa hela blogginlägget. I en tidning är det ju väldigt tydligt genast vad som är annons/advertorials. I en blogg får en ju först på slutet reda på att inlägget är ett samarbete. Därför skulle jag uppskatta om du Egoina och alla andra bloggare skriver att det är ett samarbets-inlägg först av allt i blogginlägget. (Och om det blir fult med en sådan inledningstext i exempelvis bloglovin så går det ju att tillverka en bild i paint/photoshop med texten i sig).

  Svara

  • Frida

   |

   Håller med dig helt. Till exempel inlägget om hur hon vårdar sitt hår… jag läste inlägget för att det intresserade (inte för att jag kommer köpa de produkterna ändå, jag är nöjd med de jag har) och jag var nyfiken – sedan kommer man till ungefär den sista meningen i ett väldigt långt inlägg och såg att det var ett samarbete. Jahapp och mitt intresse försvann direkt.

   Egoina säger ju själv att man kan skippa de inläggen om man inte vill läsa, men ska jag då läsa sista meningen först?

   Svara

   • Egoina

    |

    Förstår poängen, men förstår inte varför intresset försvann för att det var ett samarbete? Som sagt, jag hade tänkt skriva EXAKT SAMMA inlägg ändå, men kontaktade Lyko för att det var smart med två flugor i en smäll och det var kul att ge er en rabattkod. Som sagt, det är inte falskt, ”oäkta” eller liknande för att det är ett samarbete. Förstår verkligen inte ditt resonemang att det var intressant, men blev ointressant när ett samarbete angående rabatt kom upp..

    Svara

    • Frida

     |

     Signaturen Mikaela skrev en lång kommentar som förklarar det hela väldigt bra tycker jag.

     Jag tycker att det är självklart att du ska ha betalt för det du gör men som Mikaela också skrev så handlar det om hur man kommunicerar informationen.

     Det spelar ingen roll att du själv säger att du skulle skrivit EXAKT SAMMA inlägg, i slutändan var du en reklampelare och det har inflytande över text och kommunikation. Klart att alla som är sponsrade eller gör reklam för något säger så. Om jag frågar Pernilla Wahlgren vilken hårfärg jag ska använda så säger hon nog L’oreal och att hon ALLTID använt det och att det är det ABSOLUT bästa, men är det inte upp till mig som konsument att avgöra om jag tror på hens ord och köper produkten?

     Nåja, jag förstår fortfarande inte ditt resonemang om hur man ska skippa sponsrade inlägg. Reklam bringar missnöje hos många, som sagt läs Mikaelas kommentar, den tar upp det på ett bra sätt!

     Svara

 • Rebecca

  |

  Tycker som flera andra att du inte har särskilt många sponsrade inlägg och de du har känns mer äkta. Håller också med om att flera andra bloggare lägger ut hur mycket som helst och då blir det inte lika trovärdigt. Särskilt inte när man skriver ”det här är min absoluta favorit av alla torrschampo” 511 gånger.

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag tror bara vissa människor måste ”klaga” över nåt, kan dem så gör dem det. Har däremot svårt att förstå att inte människor bara kan strunta i att läsa dessa inlägg eller din blogg i överhuvudtaget om de stör sig så mycket på det, de är inte tvingade!

  Du är bäst!!

  Svara

 • Mia

  |

  Men hallå?! Ingen jobbar väl gratis? Alla förstår väl idag att stora bloggare får betalt för sin blogg? Och jag tycker att du sköter dina sponsrade inlägg superbra, skriver att det är ett samarbete/sponsrat. Och sedan brukar du ha tävlingar/rabattkoder i samband, det är ju toppen för oss läsare!
  Det finns ju så många fler bloggare som gör mycket mer reklaminlägg utan att ens tala om det för sina läsare… Inte för att jag tycker att man måste skriva ut det, men det är schysst att göra det. Men ingen behöver ju förklara att man får lön i slutet av månaden för att man går till sitt jobb, just sayin….

  Svara

 • Julia

  |

  Skulle dock inte jämföra dig med Paula i det här fallet. Hon har verkligen reklam i vartannat inlägg och ofta försöker hon låtsas att det inte är ett sammarbete. Hon säger att hon inte vill blogga på helgen, vilket det ju är bra att hon är tydlig med så ingen blir irriterad i onödan, men ändå kommer reklaminlägg på helgen.

  Bloggare måste också få betalt, men man borde ändå respektera sina läsare och inte låtsas att det är något annat.

  Svara

 • M

  |

  Jag tycker du sköter din reklam så snyggt att jag inte kan med att störa mig 😛
  Ser visserligen inte varför jag skulle störa mig heller i och för sig, reklam ser man ju överallt på internet. Det enda i reklamväg som jag faktiskt stör mig på är dessa megabanderoller som täcker hela sidan och knappt går att få bort men det är sällan det problemet dyker upp här inne 🙂

  Svara

 • Emmie

  |

  Men jisstanes vad folk ska störa sig. Jag gillar dina reklaminlägg, de känns äkta och är ju kul att få tips om olika saker. Är det något som inte är intressant så kan man ju bara klicka sig vidare 🙂

  Svara

 • Karolina

  |

  Men shit, du har ju inte alls mycket reklam! Kolla bara på …resten av världen. Jag tror inte att folk förstår hur mycket tid och energi du faktiskt lägger på bloggen. För oss läsare är det ju superenkelt att bara klicka in och läsa lite när vi känner för det utan att tänka på arbetet bakom! Så det handlar nog mycket om oförståelse. Och sen tycker jag att dina sponsrade inlägg är intressanta att läsa, de handlar ju ofta om dina egna upplevelser, precis som resten av bloggen! Det är ju skillnad om man bara ”köp den här produkten, den är superbra” utan någon personlig referens, men dina inlägg är ju verkligen inte så 🙂

  Svara

 • t

  |

  Har full förståelse för reklamen. Föredrar personligen när det står högst upp i inlägget att det är just i samarbete med något företag, så kan man scrolla förbi direkt om man inte vill läsa eller har iaf det i bakhuvudet medan man läser igenom inlägget, ex som Underbaraclara gör med sitt ”partner promotion”

  Svara

 • Nathalie

  |

  Jag tänkte faktiskt härom dagen och många gånger förr att du gör grymma reklaminlägg! Dom är genomtänkta, intressanta att läsa och det märks att du tror på det du tipsar om. Jag har absolut inga problem med reklaminlägg. Och precis som du säger, intresserar det inte så är det ju bara att bläddra vidare, ingen är tvingad att läsa 🙂

  Svara

 • T

  |

  Herre inte spelar det någon roll. Släng in Några extra reklaminlägg och köp dig något fint. Jag läser din blogg för att den är så sjukt underbar, rolig och inspirerande. Klart du ska ha betalt för det. Det kostar ju inte mig något liksom. Hade gjort dig miljonär om jag kunde.
  kramkram lycka till med ditt skolarbete från en stressad tjej till en annan

  Svara

 • Ellen

  |

  Jag tycker att du marknadsför dina samarbeten på ett ärligt och schysst sätt. Känns aldrig som att det är något du försöker ”lura på någon” eller whatever. Sån sjukt bra bonus för oss också att vi direkt kan få rabattkoder till nåt grymt som du tipsar om! Förstår verkligen inte varför det stör så många. Okej om en har blinkande banners överallt men så är det ju inte nu. Aja, haters gonna hate I guess 😉

  Svara

 • Charlotte

  |

  Jag instämmer med Mikaela och t. Självklart måste du få in pengar och tjäna på bloggen eftersom den inte är en hobby för dig, men jag är en av dem som kan känna att det kanske skulle vara skönast om det står ”inlägget är i samarbete med…” i början av blogginlägget, så att man själv kan välja att inte läsa det, eftersom det ju är reklam. Vilket man kan bläddra förbi i tidningar och byta bort på tv:n… 🙂 Speciellt när det är en period som du beskriver, där det är många samarbeten på en gång.
  För alla som kommenterar att man kan använda adblock: på vilket sätt skulle adblock blockera ett sponsrat blogginlägg? Det tar ju bara bort pop up-reklam 😀

  Svara

 • E

  |

  Det som jag tycker är bra med dina sponsrade inlägg/samarbeten är att det ALLTID står klart och tydligt. Sen som du själv säger så verkar det alltid som att du faktiskt själv också gillar de du gör reklam för. Fortsätt som förut. Alla behöver vi någonting att leva på 🙂

  Svara

 • Lisa

  |

  Egoina, jag känner att jag bara måste kommentera. Jag blev nämligen så förvånad över inlägget! Tycker att det här inlägget är väldigt rimligt, dock inte för dig som redan sköter det snyggt och gör allting ”rätt”, men ja. Bra för andra att titta och inspireras av 😉

  Svara

 • Malin

  |

  Alltså innan ACO-grejen så kan jag inte ens minnas när du gjorde nån reklam! Och fattar inte varför reklam = negativt? Om man gillar din blogg och ”känner” dig genom den så är det väl toppen om man får rabattkoder och tips? Svinbra! Det är ju inte som att du gör reklam för att äta uran.
  Mer reklam och erbjudanden säger jag och tackar och bockar!

  PS: handlade aco tack vare ert samarbete!

  Svara

 • Sara

  |

  BRA svar på tal!! Jag har tillhört dom som alltid stör mig på när bloggare gör reklam och som blir irriterad (har dock aldrig klagat) men nu kände jag faktiskt att jag fick ett HELT annat perspektiv. Bloggarnas reklam jämfört med den reklam som finns på TV eller i en tidning är ju faktiskt ingenting! Förstår din poäng fullt ut. Tack för ett bra inlägg.

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad glad jag blir av din kommentar! Jag fick också ett helt annat perspektiv när jag tänkte efter för några år sedan 🙂

   Svara

 • Tillie

  |

  Det är precis som för oss musiker – men vadå, du tycker ju det är kul! Jo, men jag gillar att äta också och det som kostar är inte den där halvtimmen på scenen utan all förberedelse, alla utbildningar osvosv. Men det enda som kan förändra folks bild är att fortsätta tills det blir norm. GO REGINA!

  Svara

 • Sara

  |

  Jag tycker snarare om din reklam. Just för att du själv har testat först. Annan reklam är det ingen som kan stå för eller har prövat själva så din reklam litar jag på. Även dina tips om produkter. Beställde idag schampoo från Lyko just för att du rekommenderat detta och det känns tryggt för mig.

  Svara

 • Emma wall

  |

  Jag förstår inte varför man ens orkar lägga ner energi på att bli irriterad – om du inte gillar sponsrade inlägg kan du antingen sluta läsa framgångsrika bloggar, drivna av människor som behöver betala sina hyror, införskaffa sina fredagsmys eller köpa nya gympa skor. Eller så kan du skrolla förbi inlägget. Piece of cake.

  Svara

 • Mathilda

  |

  Ja men herregud. Ta betalt!
  Tycker det är viktigt att du visar att man får ta betalt, trots att man är i nöjes/kultursammanhang och dessutom kvinna.
  Heja dig ju.
  /mvh har hört ”men gör det här gratis, du får ju så bra reklaaaaam” lite för många gånger. (NEJ MINA MANLIGA KONKURRENTER JOBBAR INTE GRATIS SÅ VARFÖR SKA JAG)

  Svara

 • Sarah

  |

  Älskar inte alla när ens polare fixar bra priser åt en? Aldrig hört någon klaga när ens hantverkarkompisar använder sina kontakter för att ordna en bra deal på verktyg eller liknande.

  Svara

 • malin

  |

  Så sant! Keep up the good work Egoina! Du är grym! <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv