Follow my blog with Bloglovin

På plats igen

Vi är på plats igen. Vår litteratursökning visade att det finns en uppsatser som behandlar exakt samma sak som vi tänkte skriva om. Det är andra gången det händer, så tröttsamt. Så nu måste vi försöka hitta en unik vinkel. Håll tummarna för oss.

Min röst är nästan borta. Vet inte varför, jag har haft lite ont i halsen och det har tydligen satt sig på stämbanden. Jag låter helt störd.

 

IMG_1481.JPG

Tummen upp för Blondinbellas inlägg! Jag håller inte med om allt hon skriver och tycker att hon fokuserar lite fel, men känner ändå att jag blev glad. Hejaheja. ”skulle aldrig drömma om att kritisera varandra för en lättklädd bild. För i vår generation får man faktiskt se ut som man vill, även om man är tjej”.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (15)

 • Hanna

  |

  Haha ja, hon har hakat upp sig lite på att det är massa skillnader mellan män och kvinnor, om man hela tiden påpekar det, då kommer det ju aldrig försvinna.

  Svara

  • Egoina

   |

   Inte riktigt så jag menade och håller inte med dig. Men alla tycker vi olika 🙂

   Svara

 • Mikaela

  |

  Men gud vad hopplöst det verkar med ert uppsatsämne..håller tummarna att det ordnar sig!!!

  Ang Isabellas inlägg: Hon har absolut sina poänger men jag tycker det är synd att hon sätter en rubrik som är så nedlåtande mot (en viss typ av) kvinnor. Varför inte välja en rubrik som lyfter det viktiga budskapet om att vi ska stötta varandra?

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller med. Tråkigt att det blev ett sådant fokus när kärnan i det hela är så viktig!

   Svara

 • Robert

  |

  Måste vara halvt omöjligt att hitta nya ämnen att skriva om. 😛

  Svara

 • Lisa

  |

  Utveckla gärna det där med att du tycker att Blondinbella har fel fokus … blev nyfiken.

  Svara

 • Tilda

  |

  Kan du inte berätta dina åsikter om det, vad du håller med om och inte?

  Svara

 • Maria

  |

  Men VAA blir så frustrerad över er skola/handledare, det svåra ska ju vara att SKRIVA uppsatsen inte att välja ämne!!! Är de dumma i huvudet?

  Svara

 • Karin

  |

  Men vad är det för fel på era jävla handledare?! Jösses om de är så jävla petiga med uppsatsämnen får de väl ge alternativ, lider med er!

  Svara

 • Nina

  |

  Är i samma sits som dig med skolarbetet, förutom att vi måste hitta en handledare själva och ingen verkar vilja ta i våra idéer x)

  Men tänkte fråga… har du kollat igenom rapporterna i fråga efter ”vidare forskning” (det som författarna ville, men inte hann, göra eller i sitt arbete märkte att man behöver kolla vidare på)? Tycker det verkar vara en guldgruva 😛

  Svara

 • LInda

  |

  Personligen tycker jag att Bella har fel fokus, ja. Jag tycker också att hon gör orättvisa påhopp mot den aktuella journalisten samt förminskar den problematik som det faktiskt är när en ung tjej visar upp sig i bikini under dessa former. Nu talar vi ju inte om en vanlig bild, ett foto taget vid en strand utan något helt annat. Så nej, jag hejar inte på BB denna gången (heller).
  :-)) Jag tycker inte att fokus ska ligga på huruvida det är okej att visa upp sig i bikini på nätet utan på varför man tar en sådan bild. Vad är syftet med den? Varför poserar hon så? För vem? Det i sig är, enligt mitt tycke, mycket problematiskt. Med det sagt vill jag även skriva att det inte är kritik mot Nellie heller – jag antar att det finns vuxna människor som är involverade i hennes framgång – där borde finnas ett större ansvar.

  /Linda

  Svara

  • Malin

   |

   Instämmer!!

   Svara

 • Anna

  |

  Jösses vilken speciell handledare ni verkar ha! Det är ju en C-uppsats, förstår inte varför det finns ett krav på att vara ”först”. Huvudsaken med en kandidatuppsats är ju att visa att man kan behärska metoden och få fram kärnan i det man har undersökt. Helt absurt att kräva att ni ska vara helt originella. Så är det ju inte heller på andra högskolor/universitet. Personligen tycker jag att ni bör kunna ifrågasätta det. Man vill ju ha tid för att arbeta med uppsatsen också.
  Haha ojoj vilken lång text. Brinner uppenbarligen väldigt mycket för er uppsats 😉

  Svara

  • Mikaela

   |

   när jag skrev min uppsats på lärarprogrammet på SU var det viktigaste att man var just först på området. Meningen med uppsatsen är att producera något nytt, man får ju inte reproducera om man inte väljer att göra en litteraturstudie.

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag förstår att du inte menar något illa men när du skrev ”jag låter helt störd” blev jag faktiskt lite ledsen. Annars älskar jag din blogg och jag läser varje dag! Kram

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv