Follow my blog with Bloglovin

My day cream by Regina

I onsdag var jag på ACOs labb och fick bland annat svar på era frågor. Eftersom ni ställt så många frågor och jag inte riktigt hann med alla under besöket har vi bestämt oss för att dela upp dem i olika delar utifrån ämnen som en liten ”hudvårdsskola”. Jag tror verkligen att ni kommer uppskatta svaren, ACOs experter var så kunniga och proffsiga.

Det roligaste i onsdags var att jag fick göra min egen ansiktskräm utifrån min hudtyp! Såhär gick det till:

 

DSC07054

DSC07056

Först fick jag fick hjälp att mäta min hudtyp av Izabela Norin som är hudexpert och forskare på ACO. Hon kan verkligen allt! Det är bland annat hon som kommer att svara på era frågor. Lärde mig så mycket av henne.

 

DSC07066

Som jag misstänkte var min hud normal, men lite torr. Om någon är nyfiken och vill testa sin hudtyp tipsade hon om att till exempel Åhlens ibland har speciella dagar då man kan göra det. De har ungefär samma mätinstrument som Izabela använde på mig. Det är dock bäst att göra det utan smink eller krämer i ansiktet: tvätta ansiktet och låt det vara och testa några timmar senare så blir svaret så tillförlitligt som möjligt. Jag hade smörjt in mig på morgonen och sminkat mig, så jag hade gärna gått till Kicks och gjort testet igen när jag inte har något på huden.

 

DSC07142

DSC07211

DSC07247

Sedan var det dags att blanda utifrån våra hudtyper. Izabela hjälpte oss med hur vi skulle göra och hur mycket det skulle vara av varje grej. Jag gjorde en dagkräm med mycket fukt, UV-skydd samt lite mattande effekt.

 

DSC07395

Jag och Anja som också var med under dagen.

 

DSC07404

DSC07422

DSC07443

När krämen var klar fick vi välja doft. Jag valde en somrig och blommig doft och Anja valde en citrusdoft. Utan någon doft tillsatt luktade krämen faktiskt precis som solkräm, det är tydligen UV-skyddet som har den speciella ”solkrämsdoften”. Det påminde om sommar.

 

DSC07474

DSC07479

DSC07490

Sedan var den klar och inte nog med det så fick jag en egen burk och en egen etikett. Titta så fint!

 

DSC07507

Så nöjd tjej! Jag har alltså en ansiktskräm som jag gjort själv i min badrumshylla med världens finaste etikett! Vilken lyx!

Tack till ACO för att jag fick komma och prova på det här. Verkligen en kul upplevelse!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (16)

 • Diana D

  |

  Alltså hur coolt var inte det där, grymt häftigt att få göra sin egna kräm!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja verkligen 😀

   Svara

 • Robert

  |

  Coolt! 😀

  Svara

 • linnea

  |

  Gud vad fin du var i håret! Har du sådär fina lockar normalt eller har du lockat håret? 😀 Hårfärgen var också superfin!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 😀 Jag hade lockat det med plattången 🙂

   Svara

 • Emma

  |

  Du och ”Sofie” i nya Sune-filmerna är så jädra lika!

  Svara

 • Karolina

  |

  Wow, så häftigt 😀 vill också ha min egen ansiktskräm ju! 😀

  Svara

 • Veronica

  |

  Wow, nu blev jag väldigt avis! Vem skulle inte vilja ha en egentillverkad ansiktskräm i badrumsskåpet? 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Det lät ju hur kul som helst, vill också göra en egen ansiktskräm! Lyxigt att kunna välja själv vad som ska vara i och hur den ska dofta 🙂 Ser fram emot svaren på frågorna, även om jag inte ställde någon själv.

  Svara

 • Em

  |

  Hej Regina!

  Ville bara upplysa om att vi på L’Occitane (hudvårdsbutik med produkter utan parabener och med naturliga dofter från Provence, finns på Triangeln och Emporia i Malmö, även i Stockholm och Göteborg) också har ett speciellt instrument som mäter fukten i huden. Hälsar alla varmt välkomna in i våra butiker där vi mer än gärna ger en gratis hudanalys och rekommenderar produkter därefter 🙂

  Ha det fint!

  Med vänlig hälsning,
  Emily
  (Hudterapeut och hudvårdsnörd)

  Svara

 • Caroline

  |

  Hej!

  Jag kände bara att jag var tvungen att skriva, vill bara inte att det ska bli några missförstånd! Jag jobbar på kicks sen 5år tillbaka och vi har inget verktyg som mäter hudtypen (hade varit fantastiskt om vi hade!). Men vi har fått ett verktyg som mäter hudtonen för att välja foundationfärg. Sen behöver man inte vänta på specifika tillfällen för att göra en analys av huden, det är bara att komma in så gör vi vårt bästa för att hjälpa till.

  Vad roligt att göra en egen kräm förresten, det skulle jag också vilja prova!:)

  Ha det bra!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaha, då missförstod jag 🙂

   Svara

 • Matilda

  |

  Drömmen att ha en skräddarsydd dagkräm!

  Svara

 • elin

  |

  Coolt! Älskar ditt lillfinger på sista bilden också 😉

  Svara

 • Ninni

  |

  Vad kul och lyxigt! 🙂

  Svara

 • Sandra

  |

  På LloydsApotek kan man testa sin hudtyp. Gratis drop-in! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv