Follow my blog with Bloglovin

Lunch och ont i magen

Dagens föreläsning var inte så givande och jag hade mensvärken från helvetet. Så vi gick och lunchade istället. Vi blev ganska förvånade när vi kom dit och de inte hade öppnat än. Det var bara fem minuter tills de öppnade och det regnade ute , så vi väntade.

 

IMG_1334.JPG

Jag satt såhär eftersom jag hade så ont. Hade inte alls ont förra månaden, så nu är det som att jag får igen dubbelt. Kunde knappt stå upp utan att känna mig svimfärdig. Det är väl nackdelen med att inte äta p-piller. Tur att fördelarna är fler. Jag skickade förresten in min p-dator för analys och har fått en översikt på hur det senaste halvåret sett ut. Antalet röda dagar, hur min cykel ser ut och så vidare. Jätteintressant att läsa! Kanske borde lägga upp det så att ni får se?

 

IMG_1333.JPG

Johannes är så söt. Alltid när vi ska äta något vågar han inte börja eftersom han inte vet om jag ska ta bild eller inte. Så bloggskadad stackarn. Idag tänkte jag inte på det alls eftersom att min livmoder och äggstockar hatar mig, men han påminde och bara “hallå, ta en bild??!”.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (33)

 • ISA

  |

  åh ska också få sådär bra pli på min omgivning att de inte börjar fika/äta innan jag fått ta bild!

  Svara

 • Elin

  |

  Hej! Ligger död med samma smärta. Varför ska man plågas för?! Har p-stav men ingen skillnad på mensen ändå 🙂 kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Usch då! Vi får äta choklad och tycka synd om oss själva 🙂

   Svara

 • Karolina

  |

  Hahah min kille håller på att bli likadan 😀 så gulligt!

  Svara

 • Robert

  |

  Hoppas det går över snart. 🙂 Hur många växlar har den cykeln. Vet att den var dålig, men ändå. 😉

  Svara

  • johanna

   |

   Är du besatt av egoina eller? varför kommenterar du varje inlägg, du är ju inte direkt ” målgruppen” med tanke på ditt namn

   Svara

   • Felice

    |

    +1!

    Svara

   • Julia

    |

    Så du säger argt till någon (som vad jag ser inte skrev något skumt) att han inte borde besöka bloggen för att han är kille?

    Svara

   • Sara

    |

    Roberts kommentarer är ju halva orsaken att man läser!

    Svara

 • Emma

  |

  Sådär är jag jämt, har jag inte ont en månad så vet jag att det kommer bli HEMSKT nästa gång 🙁
  Inte uppskattat, skulle ju vara trevligare om det var någorlunda lika och hanterbart varje gång :’)

  Svara

 • Sarah

  |

  Hej, dunderkuren när du har väldigt ont; två paracetamol-tabletter och en ibuprofen (typ två panodil och en ipren). Smärtstillande brukar inte verka så bra, men just den kombon gör susen! Kram och krya.

  Svara

 • Inne hos Ina - examen i juni

  |

  Nu ska jag skriva något knäppt, men sen jag började använda ekologiska mensskydd har jag fått mindre mensvärk. Eller ja, det tog typ 18 månader men sen var den bara borta helt plötsligt. Och jag kan få lite ont men på ett mer hanterbart sätt än innan. Förut blev jag typ paralyserad och sängliggande för att det liksom molvärkte. Nu sprängvärker det men det är lättare att tänka bort.

  Köper mina från natracare på laplandecostore.se men det finns säkert på fler ställen. Kram!

  Svara

 • Citrin

  |

  Vad jobbigt med mensvärk. 🙁 Jag började precis med minipiller igen efter uppehåll på 1,5 år. Bara för att slippa mens haha. Den blev aldrig regelbunden efter att jag slutade med pillrena, och höll ofta på i minst 9 dagar innan dess hade jag 5 dagars pms. Vem orkar det!? trist för jag gillade att vara “hormonfri” i övrigt.

  Svara

 • Rebecka

  |

  Jag vill gärna se analysen:) är nyfiken på hur olika cykler ser ut då min kropp är lite speciell:)

  Svara

 • Carro

  |

  Jag tar alltid värktablett. Käkar det så sällan annars, så vid mensvärk får de slinka ner, annars hade jag behövt sjukskriva mig. Hualigen.
  O att ta dem i tid innan värsta smärtan kickar in! Just när det börjar mola lite.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag gjorde faktiskt också det idag, men det hjälpte knappt 🙁

   Svara

 • M

  |

  Jag har en teori att det beror på vad man ätit under månaden. Tycker jag får mindre värk om jag ätit mycket kikärtor, lax och avokado under månaden…

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, vad stört! Det ska jag börja tänka på!

   Svara

 • Tove

  |

  Hej, Jag vill gärna se analysen! 🙂 Jag håller på att bestämma mig för om jag ska gå över till en naturlig metod (antingen pearly eller natural cycles) så jag är superintresserad av att se hur det kan se ut!

  En fråga som jag har angående metoden.. Man “kan” inte ha sex på dom röda dagarna, och man “kan” inte ha sex när man har mens – det är ju typ 2 av 4 veckor som “blockeras” på något sätt, om du förstår vad jag menar? hehe 🙂 Detta är den största nackdelen som jag kan se! (Speciellt nu när jag är van att ha mens typ varannan månad, skjuter på den med p-piller). Tycker du det är jobbigt att ibland vara “beredd” med kondom, att det är fritt fram så pass sällan? 🙂 ..eller är det helt enkelt värt det? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Man kan ha sex när man har mens, men du kanske menade att du inte vill? Vad gäller de röda dagarna, så ja, det är lite tråkigt. Man det finns ju andra alternativ (kondom osv) och om jag väger fördelar mot nackdelar tycker jag ändå att det är värt det 🙂

   Svara

   • A

    |

    Härligt och ha sex med blod och den värsta smärtan ever. Eller inte.

    Svara

    • Egoina

     |

     Fast det är ju inte smärta och mängder blod hela tiden kanske. Men man gör precis som man vill 🙂

     Svara

    • hanna

     |

     Jag hade sex 3e mensdagen förra gången. Hade ingen värk, hade inte gjort det då. Men det gick bra. blev lite rött på kondomen vilket killen tyckte var lite obehagligt efter, men inte så att det rann ner. Lätt värt 😉

     Svara

 • Linnea

  |

  Ja lägg gärna upp den! Du fick ju mig att skaffa pearly så det skulle vara intressant och se om det är något jag också borde göra 🙂

  Svara

 • Heja Emmas!

  |

  En kompis berättade för mig att olika smärtor månad till månad är för att det är olika äggstockar. Alltså jämn månad är det vänstra äggstocken som släpper ägg och ger smärta, och ojämn månad är det den högra och ger en annan smärta. Därför kan man gå varannan månad med smärta och varannan utan. Nu är det bara ett exempel med jämn vänster och ojämn höger, but u get the point.

  Spelar egentligen inte så stor roll dock, för smärtan är densamma men tänkte bidra med lite onödig fakta så här på kvällskvisten.

  Svara

  • Pia

   |

   Fast det är ju livmodern som gör ont när den krampar, inte äggstockarna.
   Däremot vid ägglossning kan man få mensvärksliknande smärta i/vid äggstockarna, då är det ju höger eller vänster sida beroende på vilken det är som släpper ägget.

   Svara

 • Johanna

  |

  Ta pronaxen mot mensvärken! Visst, alvedon och ipren funkar delvis, men de är liksom bäst för andra grejer (febernedsättande, huvudvärk mm), pronaxen är muskelavslappnande och inflammationsdämpande och funkar MEGABRA på mensvärk! Bästa: tar man en tablett håller effekten i 12 timmar 🙂 //Sjuksköterskestudent och egonia-nörd

  Svara

 • Sara

  |

  Vad man har ätit under ägglossningen verkar faktiskt påverka, men det kan ju vara olika från person till person. Jag har också märkt att jag får mindre ont om jag har tränat mina 3-4 gånger/vecka innan blödningen. Men inte ALLTID vill jag tillägga, ibland är det helt enkelt för jävligt.

  Svara

 • Ida

  |

  Systerskapskramar i blodlandet <3 Sånt behövs!

  Svara

 • amanda

  |

  Haha hade också rejäl mensvärk för 9 veckor sedan. Hade så ont att jag tillslut åkte in på akuten . Där visade det sig att jag var gravid o födde fram världens vackraste tjej 3 timmar senare! Snacka om att jag kommer vara nervös i framtiden när jag får mensvärk

  Svara

  • Egoina

   |

   WHAT??? Det är ju helt sjukt! Men grattis! 😀

   Svara

 • Victoria

  |

  Haha fyfan va mysigt att han är “bloggskadad”! Love it när killarna anpassar sig och tar sig an saker man själv gör 😀

  Svara

 • a

  |

  Åh, nu blir jag rädd inför nästa gång. hade inte ont förra gången. Har bara haft mens 2 ggr sen jag slutade med mina piller, första gången gjorde det ont precis som det gjorde tidigare när jag hade mens. Visst kan det bara börja göra mindre ont utan att det blir värre igen? Kan någon lugna mig :-p

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv