Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En mardröm

Den HÄR storyn har cirkulerat på Facebook de senaste dagarna. Den är egentligen gammal, men det är ju så, dessa ”nyheter” väcks till liv med jämna mellanrum.

Det är säkert inte ens sant. Men i alla fall. Det här är en av mina värsta mardrömmar! Jag vet inte varför, men jag har alltid varit rädd för att någon skulle bo hemma hos mig utan att jag vet om det, till exempel under min säng. När jag inte är hemma så skulle den här personen leva som vanligt i mitt hem och när hen hör att jag kommer hem gömmer hen sig under sängen och ligger där tills jag går igen. Ibland får jag för mig att det är så, men jag vågar inte kolla under sängen. För jag menar: TÄNK OM DÄR FAKTISKT SKULLE LIGGA NÅGON? Vad skulle jag ta mig till då liksom?

Har ni också någon knäpp rädsla?

 

Skarmavbild 2015-03-23 kl. 18.06.57

Banana peel for scale. Haha va? Varför då?

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (48)

 • Moa L

  |

  Jag är jätterädd att det ska bra någon i föräldrarnas hus när jag kommer dit ensam. Dock är huset till salu nu 🙂

  Syrran har ett stort hus med många dörrar på Lidingö. Där är jag skiträdd för inbrott, tyvärr inte så ovanligt.. Men när jag var barnvakt så kändes det bättre, det var liksom fler där även om de var barn.

  Hemma är jag ibland rädd att någon gömmer sig när jag kommer hem, men oftast är jag väldigt trygg här. Dock kan jag få för mig att det är någon dum person som kommer när porten öppnas sent på kvällen/natten.. Haha. Det är nyckel dit..

  Svara

 • Elin

  |

  TACK EGOINA!! Jag är världens mest paranoida människa och just idag kände jag att det var skönt att somna ensam i lägenheten för en gångs skull. Min sambo är duktig på att vara högljud när jag egentligen ska sova..

  Vår säng är ganska låg och jag går knappt in dammsugaren när jag ska städa.. Men kanske har jag en pyssling då? Fy vad rädd jag blev nu 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha förlååååt! Lovar att det inte finns någon annan i lägenheten förutom du (och pysslingen då 😉 )

   Svara

 • Thilda

  |

  Egentligen ska det vara banana for scale. Bananer är mätinstrumentet på internet av någon anledning 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo, förstod det. Men varför liksom? Varför behövs det en skala? Man ser ju t.ex. godispappren osv. Haha så stört bara 🙂

   Svara

   • emma

    |

    Jag tror mer banana for scale är ett skämt, typ nån som börjat sen fortsätter alla med det. Tror inte dom som tar bilder med en banan tänker att det faktiskt behövs.

    Svara

   • Frida

    |

    Jo, men utan någonting att jämföra med så vet man inte storleken genom en bild. Visst ser man att det ligger godispapper där, men du vet inte storleken på dem. Är det full size påsar eller små minipåsar? Tack vare bananen ser man att det är minipåsar. Bananen hjälper alltså också till att få en överblick hur stort rummet är.

    Så inte ’stört’ alls faktiskt. Ta denna bilden tex (http://www.howtobeadad.com/wp-content/uploads/2012/08/safe-banana-added-for-scale.jpg) – utan bananen där skulle du inte ha en aning om hur stort kassaskåpet är. Du skulle bara göra beräkningar från hur du ser bilden och tidigare erfarenheter om kassaskåpsstorlek. Med bananen där ser du att skåpet är faktiskt väldigt litet.

    Svara

 • Robert

  |

  När jag duschar kan jag få för mig ibland att det skulle kunna stå nån bakom draperiet som i skräckfilmer. Eller om jag vaknar på natten och har öronproppar i så kan jag också tänka ibland att det skulle kunna vara någon mer i lägenheten utan att jag hör. 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Usch ja! Jag med!!

   Svara

   • M

    |

    Sover också med öronproppar och är så jobbigt inte kunna höra, men samtidigt kan jag inte somna om jag hör :S

    Svara

    • Josse

     |

     Sov med öronproppar medan dom bytte yttertak på vårt hyreshus, eftersom vi bor högst upp och det var vinter hade vi fått låna element av byggfirman för att vi inte skulle frysa ihjäl. Vaknade en morgon av att en byggarbetare stod bredvid min säng och hämtade elementet, så om man vet att det kan springa byggarbetare i lägenheten (de gjorde stambyte och diverse andra grejer så de hade huvudnyckel) rekommenderas det inte att sova med öronproppar 😉 Inte läskigt men ganska komiskt, han hade ju säkert knackat men jag hörde inget förrän han var precis vid sängen, aningen awkward situation!

     Svara

 • Ida

  |

  Menar hen inte att eftersom bananskalet är så färskt så innebär det att personen precis har varit där? Eller jag vet inte…!

  Svara

 • Cecilia

  |

  Usch, känns som jag aldrig mer kommer se på samma sätt på stora hus längre. Tack och lov är det mina föräldrar som byggt vårat hus så jag tror inte vi har ett hemligt rum iaf. Känns skönt att veta 😉

  Svara

 • L

  |

  Bananskalet visar hur längesedan personen i fråga, som bott i väggen, vart där. Antar att det är de som de menar. För vissa kanske godispapper inte räcker som bevis… Haha!

  Svara

  • rebecca

   |

   Killen som tog kortet åt bananen när han gick ner i källaren 🙂

   Svara

 • Emmy

  |

  Haha Bananskalet. På 9gag så finns inte mätsystemet längre, utan det måste var bananer det handlar om. Tror det är därför snubben i fråga nämnt bananskalet. Om han skulle satt dit en katt eller sig själv så hade folk antagligen sagt ”Du kanske är 20 cm ’lång’ eller 3 meter lång. Hur ska vi veta? Katten kanske är en tiger egentligen.” Men bananer kan ingen säga emot. En banan är en banan helt enkelt 🙂
  Korkat. Men så är vi på 9gag, hehe. Tidsfördriv deluxe.

  Svara

 • Patrik

  |

  Här är det någon som drar ner disk något så enormt. Fastän jag bor själv måste jag köra en full diskmaskin om dagen. Funderar på att sätta upp en lapp…

  Svara

 • Tove

  |

  ”banana peel for scale” = en vinkning åt att man alltid ber om banana for scale när det gäller bilder på nätet. Åtminstone på reddit 🙂 Ze banana is universal!

  Svara

 • Frida

  |

  De brukar ju köra med Banana for scale när de lägger ut bilder på internet, så man ska förstå hur stort objektet är. Att personen nu skrev banana peel var ju bara menat som ett skämt:) Såg när bilden kom ut från första början av original poster-snubben, det är 100% på riktigt, haha.

  Svara

 • Jackie

  |

  Varje natt när jag går på toa (är gravid) så förbereder jag mig på att nån svarthårig kvinna ska stå inne på toaletten när jag tänder lampan. Eller att någon tar tag i mina anklar när jag sätter mig på sängkanten. Helt puckad rädsla jag vet!

  Svara

  • Joh

   |

   Haha jag är också gravid så måste springa upp några ggr och har exakt samma rädsla

   Svara

  • Kajsa

   |

   Har precis samma rädsla som dig nattetid, plus att jag inbillar mig att en svart skugga ”ska” finnas i varenda mörkt hörn och bakom den öppna toadörren varenda sen kväll/natt.

   Svara

 • Hanna

  |

  Usch så obehagligt!

  Svara

 • Jessica

  |

  Åh nej. Varför läste jag din blogg innan läggdags idag! Är aldeles för mörkrädd för sånhär läsning.

  Svara

 • Emma

  |

  Men waah!!! Gud vad creepy om det är sant?! Usch! Måste kolla noga i framtiden när jag köper hus så det inte finns några hemliga utrymmen som används av andra haha ;D

  Svara

  • Julia

   |

   Men vad i helvete!? Nu kommer jag aldrig mer att våga gå ut när det är mörkt. :p

   Svara

 • J.

  |

  Nja nej ingen konstig rädsla kanske men jag kollar under sängen före jag ska sova. Mamma frågade en gång vad jag skulle göra om någon låg där och ja, ska nog börja ha ett basebollträ i rummet som mamma hade vår första resa ensamma utan pappa haha.

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag har läst många sanna berättelser om människor som har tagit över någon annans hem och även sett program om det så oturligt nog kan det inträffa. 🙁 Min värsta rädsla är att det ska komma upp en råtta eller en orm ur toaletten när jag till och med är på toaletten och bita mig i rumpan. Eller att det ska komma upp en orm genom avloppsbrunnen när jag duschar (ja jag har läst två artiklar om det och även det har hänt haha). Är även rädd för att våldtäktsmän ska bryta sig och våldta mig.

  Svara

 • Olivia

  |

  Några vänner till min familj var med om något liknande! En man tidigare känd som ”Knart-Lennart” i vår lilla stad hittades naken i bastun på min gamla högstadieskola. Vännerna till familjen bor nära skolan och har ett litet stall ute på gården, bara någon dag efter bastuincidenten så hittade dom en massa sprutor, kläder och filtar uppe på höloftet. Den yngsta tjejen i familjen som då var 14 år kom då att tänka på att hon hört konstiga ljud i stallet någon vecka tidigare men bara trott att hon inbillat sig…

  Svara

 • Julia

  |

  Nej men fy tusan jag är likadan 🙁

  Svara

 • Karre

  |

  Det absolut första ”spökhistorien” jag hörde var just en sån. Har väl tittat under min säng 40.000 gånger sedan dess haha..

  Svara

  • Cecilia

   |

   Men för i helvete… :O Nu blev jag ju ännu mer rädd för att det kan finnas någon/något under sängen…! Och vi har inget fönster i vårt badrum… xD

   Svara

 • Linn

  |

  I min gamla lägenhet var det någon annan som bodde när jag var borta. Trodde seriöst att jag blivit psykiskt störd. Saker flyttade på sig, dörren jag alltid hade stängt för att katten inte skulle kunna komma in var öppen nör jag kom hem. Kablar i tv:n hade kopplats om.. Tillslut märkte jag att någon annan hade nyckel då dörren låsts upp mer än en gång och öppnats för att sedan stängas igen. Första gången trodde jag det var vaktmästaren som gick fel, andra gången ringde jag polis och Securitas fick byta lås då detta var en helgdag. Sa upp lägenheten på måndagen..

  Svara

  • Therese

   |

   Men va???!!! Gud så läskigt! Vet du nu i efterhand vem det var?
   Stackare!

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag är jätterädd att mitt barns speldosa ska börja låta av sig själv mitt i natten?? Haha så oklar rädsla, men om det händer kommer jag tyvärr att skita ner mig. 🙁

  Svara

 • Johanna

  |

  Usch!!
  Läste precis det här (hur läskigt??), sedan gick jag ut i köket för att hämta något. När jag ska gå tillbaka till datorn passerar jag sovrummet och ser att sovrumsdörren står liksom halvt öppen – den brukar i princip alltid vara helt öppen och jag har varit ensam hemma hela dagen.
  Tänker att jag väl råkat dra med mig den när jag gick upp imorse utan att notera det, så puttar till den – och då tar något emot! Herregud vad rädd jag blev, var helt säker på att det stod någon bakom dörren och gömde sig. Grabbade tag i första bästa livsfarliga vapen (dvs en kvast) och..

  ..upptäckte en kofta som låg bakom dörren. Snacka om antiklimax.

  Svara

 • Jensku

  |

  haha jag har läst igenom alla kommentarer och länkar folk gett. fast jag har inte känt igen mej i vad som tycks skrämma andra. jag blir bara rädd när jag tänker på havet… för att det är så himla stort. det började för ett år sedan när jag började läsa på nätet om förlorade städer och sånt man hittar i havets djup. jag höll på flippa ur vid tanken att stora städer och vad som helst egentligen, kan gömma sej nere i havet och ja… nu när jag skriver ut det här ser jag ju att det bara verkar konstigt. men så konstig är jag. havet och tanken på hur himla stort och mystiskt havet är skrämmer halvt ihjäl mej!

  Svara

 • Olivia

  |

  Sjuka är ju att sånt händer på riktigt!! En vän till min mammas vän brukade aldrig låsa dörren hemma. Hon märkte att saker stod konstigt och att mat försvann ur kylskåpet och tillslut visade det sig att det bodde en man, med henne i huset, utan att hon visste!! Mår dåligt av bara tanken.. Han sov i hennes säng när hon inte var hemma, och när hon var det, (förlåt Egoina) så sov han under hennes säng.. Medan hon sov i sängen.. Hua.. :S så sjukt läskigt!

  Svara

 • Emma Svensson+-+Blogg+om+P-Dator

  |

  Åh detta påminner mig om en brittisk deckare som heter Whitechapel. Ett av avsnitten handlar om en man som lever i väggarna i ett hus. Bland annat så har han bytt ut speglarna på väggarna mot glas som han kan se ut från, men för familjen som bor i huset ser det bara ut som vanliga speglar. Sjukt obehagligt!

  Svara

 • Tova

  |

  Vi bodde i ett hus med källare, och vår TV/internet slutade alltid att fungera. Fick köpa nya kablar och koppla in i routern ett flertal gånger. Det gick så långt att vi började tro att det spökade och ville ringa en som ”pratar med andra sidan”.

  Det visade sig sen att när vi kollade efter på kabeln, så var själva ”behållaren” hel, men koppartrådarna i själva kabeln var avbrutna! Vi bytte lås på dörren, för vi fick sen reda på att förre detta ägaren hade kvar nyckeln, gick in genom källaringången och klippte sönder insidan av kabeln.. SJUKT!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv