Follow my blog with Bloglovin

Borttagning av chalazion

IMG_0640.JPG

 

Såhär ser ögat ut idag. Det syns inte alls mycket. Det gör inte ont heller, så jag tänkte försöka ha lite smink ikväll. Jag fick några frågor om hur ingreppet gick till och att jag är skyldig er hobbyläkare att jag berätta, haha. Jag håller med, älskar också sånt. Jag hade opererat mig själv om det inte vore för att det satt i ögat (tråkigt om man råkar slinta liksom).

Tyvärr såg jag ingenting, eftersom jag blev opererad i ögonlocket. Men såhär gick det till (känsliga personer kan hoppa över):

Först fick jag lägga mig i stolen och så droppade läkaren bedövning i ögat som ögondroppar i några omgångar. Det sved och kändes varmt, men ingen fara alls. Sen fick jag på mig en duk som dolde allt förutom vänster öga. Läkaren kände och markerade med penna (tror jag) på knölen, sen satte han bedövning i ögonlocket. Det här var nog det läskigaste av allt. Jag visste ju att han vet vad han gör, men så läskigt att någon sticker in en nål i ögonområdet. Två sprutor satte han och ja, det är ju som det är, sprutor är inte vidare skönt, men man överlever.

Efter det kände jag inte så mycket förutom att det spände jättemycket, det kändes som att han drog av mina ögonfransar. Han vände och “spärrade upp” ögonlocket med hjälp av något verktyg som jag inte såg. Jag hade läst om ingreppet på Google och visste att han skulle vända ögonlocket och var lite orolig över det eftersom jag trodde att jag skulle se allting, men det gjorde jag inte. Han brände hål på knutan med laser (tror jag) och det luktade bränt. Det var obehagligt, men mest eftersom det luktade så mycket. Sen grävde han ur det med något verktyg. Jag tror att han använde sig av spetsiga tops, men kan ju ha fel. När han var klar så sköljde han med en vätska tills det slutade blöda och sen var det klart. Det behövdes inga stygn eftersom han så gjorde snittet på insidan. Hela processen från att jag satte mig i stolen tills han var klar tog cirka 15 minuter. Jag hade knappt ont efteråt, men ögat var svullet och bedövat vilket var en märklig känsla. Jag menar det är inte ofta man inte har känsel i och kring ögat.

Så det var det. Jag har fortfarande inte ont, det är lite ömt bara. Jag droppar i antibiotikasalva i ögat två gånger om dagen som svider lite, annars är det lugnt.

 

1 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (22)

 • Robert

  |

  Hoppade över texten, men det ser bra ut på bilden. 🙂

  Svara

 • Vendela

  |

  Tuffing här som läser “känsliga personer kan hoppa över” och bara äääsh ja e ente känsli! Tills jag läser vänder ögonlocket ut & in och nu KRRRYYYYYYPER det i kroppen hahahaha uuuueh.
  Skönt att det gick enkelt och bra iaf! 🙂

  Svara

  • Josefine

   |

   Haha, skaffa aldrig linser för vid varje kontroll så vänder de ut-och-in på ögonlocket för att kolla irritation.

   Svara

   • Rebecca

    |

    Det har jag aldrig själv varit med om eller ens hört talats om? Förstår grejen, men det kan inte direkt vara en rutingrej haha.

    Svara

    • Egoina

     |

     Jag var med på Johannes synundersökning till linser förra veckan och då gjorde de så 🙂

     Svara

    • Emma

     |

     De har bara gjort det en gång på mig, och då testade jag en ny optiker, dit går jag aldrig igen!

     Svara

 • Lovisa

  |

  Hej! Vilket öga hade du den på? På den första bilden du la ut ser den ut att vara på vänster, men nu ser du svullen ut på höger sida. Inte för att det spelar någon roll haha, men känner mig lite förvirrad. Ta hand om dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, förstår att du blir förvirrad! Det är på olika sida beroende på vilken kamera jag tagit bilden med (snapchatkameran spegelvänder bilden till exempel). Det är på mitt vänstra öga 🙂

   Svara

 • Annabelle

  |

  omg :O skönt att det är över!! 🙂

  en fråga bara…hur kunde du INTE se när läkaren höll på med operationen? sov du eller vad hände? im curious! #hobbyläkarejagockså

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag undrar också det, men det var nog för att ögonlocket ändå var lite stängt (trots att det var vänt) och jag tittade uppåt.

   Svara

 • Facit

  |

  Så fascinerande!

  Svara

 • Viktoria

  |

  Heeej! jag har ett fråga som inte handlar om inlägget eller något men iaf. vad har du för färg på dina puder/foundations? Jag har så himla svårt att hitta någon färg som är snygg i dagsljus? så skriv gärna upp vad de heter exakt! 🙂

  Svara

 • Karin

  |

  Hehe, skulle också göra ett sånt ingrepp för några år sen. Men var så hysteriskt nervös att jag grinade och grinade innan så ögonen blev ju självklart svullna. Så läkaren sa liksom, Eh, det här kommer inte gå…
  Bra, tack och hej sa jag. Och har som tur är inte haft något mer besvär sen dess 😀

  Svara

 • Sandra

  |

  Hahaha. Alltså, orden chalazion får mig att tänka på en tjock kryddig korv. Typ chorizo. “Borttagning av chalazion” lät därför extra roligt!

  Svara

 • Emma

  |

  Jag är sjukligt känsligt när det kommer till ögonen speciellt, (trots att jag är linsbärare och petar mig i ögonen varje dag) läste texten trots din varningtext för jag är alltid jävligt nyfiken och nu gör det ont i mina ögon! 😛

  Svara

 • linda

  |

  Rachel hade aldrig klarat ett sånt ingrepp. 😛

  Svara

 • Ellinor

  |

  Haha håller med Ian, läste ändå men kastade typ iväg telefonen när det stod “vände ögonlocket”. Waaaahh

  Svara

 • Mira

  |

  Åh tack för den, du fick mig att googla bilder på chalazion. Var en mindre trevlig syn haha.
  Skönt att du fick bort den iaf, men surt med den höga kostnaden. Jag förstår dig dock, hade nog inte heller stått ut med väntetiden.

  Svara

 • Emma

  |

  Haha jag läste “borttagning av chorizon” och såg en bild på ditt öga. Förvirringen,

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv