Kul saker som hänt de senaste två dagarna

Kul saker som hänt de senaste två dagarna. Inte för att det händer superfestliga saker när man är sjuk, men ändå.

 

• Jag var och bokade tid hos optikern igår och provade glasögon igen. “De här sitter lite för nära så att mina ögonfransar slår i glaset”, sa jag. “Jaha. Men det är ingen fara. Jag har en sax”, svarade han. Alltså optiker-människor är så sköna? Jag känner att jag har valt fel yrkesbana.

• Vi åt Ben & Jerrys peanut buttercup igår och vi fick en hel peanut buttercup i glassen. De är alltid mer eller mindre upphackade, men vi hittade en HEL. Plötsligt händer det.

• Jag drömde att jag stod i en rad med andra människor och en person sa till mig att flytta mig lite. “Jag står ju inte så nära”, sa jag. “Men du går mig på nerverna”, svarade han. Haha va? Jag drömmer alltså att någon ger mig värsta klockrena dissen.

• Upptäckte att jag har allt som man behöver till pannkakor hemma. Score!

• Johannes gick rakt in i en lyktstolpe. Haha, och så säger han att det är JAG som är den ouppmärksamma av oss. “Det här är sånt du gör”, sa han.

• Jag och Johannes bokade hotell i Stockholm beroende på vilken frukost som verkade godast. Vi letade upp några kandidater och sedan gick vi genom bilderna på alla hotellen och när vi kom till frukostbuffén så studerade vi dem noggrant. “Japp, den blir det”, sa vi båda samtidigt på en bild. Tur att vi har samma kriterier.

 

DSC02975

 

0

Trackback from your site.

Comments (52)

 • Fredde_malmö

  |

  Bra att du berättar om optikern TVÅ gånger så att du är säker på att vi inte missar det roliga ;-);-);-)

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha, men jag redigerade ju. Syns det fortfarande? Inte meningen iaf 😉 Råkade copy paste.

   Reply

 • Maria

  |

  Haha! Jag väljer alltid också hotell efter godast frukost, men det är svårt att veta i förväg ibland. Jag brukar läsa recensioner på booking.com och se om många har kommenterat att det var bra frukost. 😛 vad tog ni för hotell nu? Jag ska till Sthlm tillsammans med min syster strax och har fullt upp med att leta hotell.. Har hört att hotell Rival har bra frukost.

  Reply

  • Egoina

   |

   Vi läser alltid på tripadvisor. 🙂 Denna gång blev det waterfront eftersom vi ville bo nära centralen och lyxa till det. 🙂

   Reply

   • P

    |

    Vadå “Denna gång blev det waterfront eftersom vi ville bo nära centralen och lyxa till det”? Nu får du ju bestämma dig. Du har ju nyss påpekat hur märkvärdig det är att välja hotell efter vilken som har bäst frukost, men nu säger du att det var för att bo centralt och lyxa till det. Inkonsekvent, sa Bill.

    Reply

    • Egoina

     |

     Alltså vad är grejen med att det plötsligt ska hänga ett gäng sura personer här? Jo, vi valde hotell utifrån frukost. Först valde ut ett antal alternativ utifrån kravet att hotellen skulle vara centrala och helt okej lyxigt (vi brukar bo på obemannade hotell annars liksom) och sen valde vi vilket av dem vi ville ha utifrån frukosten. Precis som jag skrev i inlägget: “Vi letade upp några kandidater och sedan gick vi genom bilderna på alla hotellen och när vi kom till frukostbuffén så studerade vi dem noggrant. “Japp, den blir det”, sa vi båda samtidigt på en bild. Tur att vi har samma kriterier”.

     Reply

 • Robert

  |

  Ajaj, gå in i en lyktstolpe verkar inte så kul. 😉

  Reply

 • Milla

  |

  Jag VET, optiker är asroliga! Blev lite kär i min när jag bodde i Göteborg och liksom längtade efter varje besök haha… Som en gång när jag kom för att prova linserna de specialbeställt åt mig, då tittar man ju igenom någon sorts glas-skiva, och då ska han skoja till det lite och sätter nåt framför så att det blir SUPERSUDDIGT och jag ser absolut ingenting, varpå han spelar med och typ “ja det var ju illa, hur ska vi göra nu?”. Och en annan gång när jag provade bågar fäller han kommentaren “nej jag får lite vibbar av en IT-kille ifrån Borås. Eller Prins Daniel. Vi testar något mer kattigt”.

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha! Älskar det!

   Reply

 • Ylva

  |

  Så rart med peanut buttercup, for jeg har aldri spist det uten å få nesten bare hele buttercups! Kanskje sender “fin-utgavene” til Norge? 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha kanske det! Borde köpa en nästa gång jag är i Norge 🙂

   Reply

   • Sara

    |

    Hahaha, tydeligvis! Jeg har også bare fått hele i mine isbokser. Ikke at jeg klager, da 😉

    Reply

 • lollo

  |

  haha, jag kollar alltid på frukostbuffén! tycker det är så mysigt med hotellfrukost och oftast är den rätt dyr så man vill ju vara säker på att det är värt pengarna 🙂

  Reply

 • Tovis

  |

  Haha din dröm påminner mig om när jag gick i mellanstadiet och stod i kö bakom en kille som helt otippat vänder sig om och ba: SLUTA ANDAS! Visste inte om jag skulle skratta eller springa därifrån..

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Så sjukt? Vilken idiot!

   Reply

 • Emma

  |

  Alltsåå ÅHHH va mysiga ni är tillsammans!! Blir så avundsjuk på er, eller ja vilket par som helst som jag ser tillsammans nuförtiden! Tänkte att jag kan ställa en fråga till dig för de känns som du brukar svara på folks kommentarer lite hit o dit oavsett vad det handlar om. Är så kär i tanken på att ha en pojkvän och allt fantastisk som kommer hända då och hur lycklig jag kmr bli och Bla bla… Såhär har jag tänkt i 5 år, och velat ha pojkvän och leva det livet, mina tjejkompisar (de flesta) har haft pojkvänner lite till o från men jag är den eviga singeln som egentligen vill ha pojkvän MEST av alla!! Varför får jag ingen?!! Förstår att han inte kan komma och dyka upp utanför min dörr, utan att jag själv måste anstränga mig lite, men de flesta killarna jag umgåtts med/ träffat via kompisar har jag inte vart intresserad av över huvud taget, för det ör inte min typ av killar som vi umgås med, sociala medier som tinder o badoo o allt va de heter känns lite oseriöst, och att träffa ngn ute på krogen är heller inget som riktigt fungerar för mig…. Har du några Tips på hur jag kan träffa min blivande pojkvän??
  Mvh en bitter stressad singel

  Reply

  • Sanna

   |

   Oj vad jag känner igen mig. Jag drömde om det där, jag träffade killar men antingen klickade det inte för mig eller för dem, sen en natt på väg hem från krogen så BAM! var han bara där…vi firar 6 år nu i vår! Det är kanske ingen tröst, men den rätte dyker upp när man minst anar det. Kram till dig!

   Reply

  • Sophie

   |

   Jaa förstår dig precis, men oroa dig inte för även om det låter så jäkla klyschigt så kommer han dyka upp när du minst anar det! Jag hade det precis likadant, verkligen alla hade haft pojkvän men inte jag, jag var inte ett dugg intresserad av alla killar som var intresserade av mig. Och lixom jag hade knappt dejtat någon kille som jag hade nått intresse som helst intresse för. Men helt plötsligt så träffade jag den finaste killen som finns (på krogen dessutom) och vi har varit tillsammans i 3 år nu. Så även om du tänker att sånt händer bara alla andra så är det inte sant, det kommer hända dig också, så oroa dig inte! Njut istället av att vara singel och bara ha dig själv att tänka på för det kan ändras väldigt snabbt och helt plötsligt så dyker den där perfekta killen upp för dig också <3

   Reply

  • J.

   |

   Du och jag får gå ut och jaga män tillsammans haha… Nu är jag i och för sig ganska nybliven singel men måste erkänna att bli kär igen redan lockar, även om mitt ex var min första och det känns som att jag aldrig kommer träffa någon igen. Liksom, var när hur? Vi träffades via Internet av ödets makt typ och att något sånt ska hända igen känns ej troligt. Buhu.

   Reply

  • L

   |

   Jag är i samma situation som du. Jag är 28 år och det känns som alla omkring mig är både gifta och jag har barn och här står jag som singel och är oskuld för jag vill vänta på den rätta. Jag har inga vänner som vill gå ut och jag tycker inte om det heller om det inte är med rätt sällskap. Här även testat på nätdejting men det känns inget vidare alla. Jag blir bara äldre och mer stressad och vet verkligen inte hur jag någonsin ska träffa någon. Det känns så hopplöst.

   Reply

  • julia

   |

   Det var precis sådär för mig innan jag hittade min nuvarande kille. Jag ville verkligen ha en kille, det var det enda jag drömde om i princip. Så mycket, att jag missade allt roligt omkring mig nästan! Så då bestämde jag mig en dag, nu ska jag njuta av att vara singel. Så det gjorde jag och vips, bara några veckor efter jag hade slutat “söka” efter en kille, så stod min drömkille där. Så jag tror att det bästa är att inte leta. Det låter så klyschigt, men det är verkligen så. Så NJUT av att vara singel, far på resor, festa, var “fri”. Du är ju inte bunden till nånting, så njut tills du blir bunden. Nu låter det som att det är HEMSKT att vara i ett förhållande, men det är det absolut inte 😉 det finns fördelar med både och! KRAM

   Reply

 • sanna

  |

  Jag drömde inatt om att jag var tvungen att lära mig åka rullskridskor PÅ vattnet för att kunna servera pizza i en båthamn…

  Jag väljer alltid hotell efter deras frukost.. får frukosten dåliga recensioner så kan de glömma att de får mina kosningar… det bästa med hotell är ju frullen.. mycket viktigt!!!!

  Reply

 • Matilda

  |

  Du som verkar ha bra koll på Friends. Vet du varför/hur alla lärde känna Phoebe? Alla de andra har ju träffats på ett obvious sätt (släkt, skolkompisar, rumskompisar och grannar). Men Phoebe?

  Reply

  • Josse

   |

   Rumskompis till monica innan serien började 🙂

   Reply

  • Sara

   |

   Hun bor med Monica helt i starten, men flytter ut fordi hun ikke orker å bo med henne 🙂

   Reply

  • J.

   |

   Sorry att jag svarar istället för Egoina, men Phoebe var Monicas rumskamrat före Rachel. 🙂

   Och rånade hon ju Ross också back in the days. 😉

   Reply

  • Frida

   |

   Pheobe var ju rumskompis med Monica, så jag antar att det är så de alla lärde känna henne 🙂

   Reply

  • Alexandranana

   |

   Hon å Monica var rumskompisar way back, om jag inte minns fel!

   Reply

   • Alexandranana

    |

    Haha så ser jag EFTER att jag svarat att en miljon andra också gjort det. Nåväl, då är saken i alla fall grundligt konstaterad.

    Reply

  • Johanna

   |

   Phoebe flyttade in hos Monica efter att hon annonserat efter en rumskompis, sen lärde hon känna alla andra genom Monica 🙂

   /Vännernörd

   Reply

 • Madeleine

  |

  Hej! Ber ödmjukast en sista gång, kan du snälla svara på om/var jag kan hitta inlägget med dina festlekar? Vore så uppskattat.

  Reply

  • Kattis

   |

   Googla “egoina lekar” sÅ får du upp massa inlägg hon skrivit om saken!

   Reply

   • Madeleine

    |

    Tusen tack Kattis!

    Reply

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Optiker är assköna! Hade det inte behövt naturlinje på gymnasiet hade jag lätt blivit det, haha.

  Reply

 • Chiki

  |

  Haha vad kul, för jag valde nyligen också hotell i Sthlm utifrån frukostbuffé…och det var Waterfront! Kan intyga att de har jättebra frukost med trevligt och fräscht utbud. Bättre än många andra man har provat. Bra val, Egoina! 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Åhhh vad glada vi blev nu! HAHA

   Reply

 • Johanna

  |

  Alltså egoina!! Vad jag saknat dom här inläggen! När man skrattar åt varje mening. Missförstå mig rätt, jag skrattar ofta åt dina inlägg men ibland blir det “gamla vanliga” skämt (har läst din blogg sen start så har “lärt” mig vissa skämt) så när det kommer såna här inlägg blir jag så lycklig!
  Brukar inte heller kommentera (tror det här är min tredje eller fjärde sen start) men kände att jag var tvungen nu! Åh, du är så rolig. Löve it.

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha vad bra! Då får jag göra fler inlägg i stil med dessa. Jag brukar låta bli eftersom det känns som att jag liksom “skrapar ihop” något. 🙂

   Reply

   • Maria

    |

    Älskar också dessa ihopskrapade inlägg 😀

    Reply

  • emma

   |

   Jag tycker också om sånna här inlägg!

   Reply

 • Johanna

  |

  Hahhaha vad roliga ni är! Ni verkar passa så bra ihop, gullisar! 🙂

  Reply

 • Eli

  |

  Men var handlar du dessa ben n jerrys? Jag får alltid massor av hela buttercups! Därför jag bara köper sen glassen, mest choklad 😉

  Reply

 • ISA

  |

  förstår verkligen lyckan med glassen. Samma sak här med cookiedough <3

  Reply

 • Ninni

  |

  Haha underbart 😀

  Reply

 • Hanne

  |

  Tänkte på dig när jag såg Meryl Streep-filmen Julia&Julie. Handlar om en som lagar allt ur en kokbok under ett år; blev väl runt 400 recept på 365 dagar.Sen bloggar hon samtidigt om det.
  Det skulle vara kul om du tog på dig en sån grej! Lite övermäktigt kanske, men kul :p

  Reply

 • Jonna

  |

  Du har väl inte missat denna klännings hysterin?? Vilken färg ser du? Haha får panik på detta!!!

  Reply

 • jurassicunicorn

  |

  jag gick oxå in i en lykstolpe igår….kollade instagram och gick samtidigt…lagom pinsamt ;D

  Reply

 • Karin

  |

  Det låter ändå som att du har haft det ganska händelserikt, trots att du har varit sjuk om jag förstod det rätt.

  Började verkligen skratta över “gå in i lyktstolpe”-grejen. Kan verkligen se det framför mig. Minns att min mamma gjorde det när jag var liten och jag tyckte det såg så sjukt roligt ut. Tyvärr skadade hon sig ganska mycket och fick en rejäl blåklocka. Hon sminkade sig med blå ögonskugga i flera veckor. Stackarn!

  Krya på dig!

  Reply

 • Emmalill Frank

  |

  Jag älskar att ni väljer hotell efter hotellfrukost. Det gör vi med. Det är så man väljer hotell 🙂

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv