Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

"Det funkade inte…vi provar igen"

Ibland (eller ja, orimligt ofta) får jag mindre genomtänkta mejl. Men det här mejlet var något i särklass. Är de på riktigt eller?

 

Första mejlet:

 

Skarmavbild 2015-02-16 kl. 20.50.45

 

Jag svarar att jag alltid fakturerar för sponsrade inlägg och frågar vad det rör sig om.

Får detta svar:

 

Skarmavbild 2015-02-16 kl. 20.51.51

 

Det känns inte riktigt bra (daaaah) och jag svarar därför såhär:

 

Skarmavbild 2015-02-16 kl. 20.52.01

 

Mm. Och där trodde jag att sagan tog slut. Men nä. Idag fick jag detta mejl:

 

Skarmavbild 2015-02-16 kl. 20.58.14

 

Haha, alltså…va?!?

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (24)

 • Stina

  |

  Dessutom olika personer… Sophia och Louise. Spännande.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha eller hur. Så himla konstigt!

   Svara

 • alicia

  |

  Väldigt konstigt att de heller inte skriver sitt efternamn..?

  Svara

 • Emma

  |

  Fail xD

  Svara

 • Robert

  |

  Mmmm… Känns som någon inte riktigt förstod vinken. 😉

  Svara

 • ISA

  |

  hhaha människor! känns nästan som spam!?

  Svara

 • Decdia

  |

  Kan du inte länka henne(?) till ett inlägg om ”vad hade du betalat för en tidningsannons… detta är samma grej”…

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja.. Jag borde ha det som standardsvar, med en standardlänk. Suck!

   Svara

 • elin

  |

  Alltså måste bara säga att jag hoppas du vet hur uppskattat det är att du är så ”kräsen” med vem du samarbetar med! Kan som läsare säga att jag har väldigt stort förtroende för dej och för mig är det nästan så att trovärdigheten i något du rekommenderar stiger (!?) när det är sponsrat, bara för att jag vet att du lägger så stor vikt vid att välja rätt samarbetspartners. Och så känner jag nog inte med speciellt många andra bloggar 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh tack! Det gör mig så glad! Precis så hoppas jag det är (och det borde vara så med alla som bloggar). 😀 Jag skriver aldrig om något jag inte gillar, när/om jag får betalt är ju bara en bonus liksom 🙂

   Svara

  • Karre

   |

   Håller med till 1000%!

   Svara

 • Lisa

  |

  Kan du inte se om de är kopplade till samma IP-adress? Bra att du sade ifrån!

  Svara

 • Viktorian

  |

  Det där är spam eller något slags robotmail :p

  Svara

 • Camilla Lövgren

  |

  Håller med om det Elin sa 🙂 det uppskattas att du är kräsen, och det höjer sponsringvärdet och trovärdigheten

  Svara

 • DIY Tobbe

  |

  Samma som skrev till mig.. Lite knaglig engelska dock men ändå nästan på ordet exakt samma mail.. 😉

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • Helena

  |

  Hände mig också för inte länge sen! Inte samma företag, men att de inte vill samarbeta när man skriver att man kommer märka inlägget som sponsrat. Det lät seriöst först, reklamen var om en sida som passar min blogg (har en skönhetsblogg och skulle skriva om Lyko.se) och det var inte den klassiska ”du får 300 kronor för ett inlägg” utan det handlade om tusenlappar och allt lät okej. Företaget som kontaktade mig var inte Lyko själva utan ett annat företag som jobbar med att vara mellanhanden mellan företag och bloggare. Och det är enligt mig deras jobb att ha koll på alla dessa lagar och regler eftersom hela deras företag går ut på att sprida marknadsföring.

  När jag skrev att jag alltid markerar betalda inlägg som sponsrade så fick jag svaret ”Min min klient och jag godkänner inte att du skriver ut samarbete i samband med inlägget, det är upp till dig men det är inget vi vill ha. I och med att vi betalar en bra peng för att du ska skriva inlägget så har vi vissa kriterier.”

  Jag svarade att det är olagligt att göra så, och att jag inte tänker göra det oavsett summa. Och vet du vad jag fick för svar?! ”Det är mycket möjligt att det du säger är rätt, kan inte ta ställning till detta då jag inte jobbar på skatteverket”.

  Okej??? Det här är alltså en svenskt företag! Och de skickade länkar på bloggar som gjort detta samarbete ”för att visa hur ett inlägg kan se ut” så jag vet att ett flertal bloggar har godkänt detta och gjort smygreklam för pengarna. Så det är nog mer vanligt än man kan tro. Katastrof!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, jag vet. Det är så sjukt. Får också ofta förfrågan om jag kan strunta i att ”reklammmärka” inlägget. Jag mejlade i alla fall Finest och de visste ingenting om det här och har tagit tag i saken. Tänker att de inte jättegärna vill bli förknippade med detta mindre seriösa företag..

   Svara

 • CHARLOTTE

  |

  Åh fy fasiken vad drygt 🙁 Jag har också fått sjukt konstiga mail där man känner direkt att det är helt befängt. Man blir ju måttligt trött alltså..

  Svara

 • Tjena Nina

  |

  Alltså… Man kan ju bara skratta åt det. 😀

  Svara

 • Sara

  |

  Tycker det är fantastiskt att du inte gör reklam för vad som helst. Det ger mig som konsument och bloggläsare mer förtroende för din reklam. Jag kan till och med känna lite trygghet i det för det du gör reklam för verkar vara bra grejer som du testat själv eller vill prova själv.

  Svara

 • Karre

  |

  Haha älskar dig! 🙂

  Svara

 • Mathilda

  |

  Kollar stalker nu på TV3! Du borde anmält dig där då rättegången gick skit 🙁 men kanske jobbigt och ta upp det igen.
  Kram

  Svara

 • Kameratrollet -fotograf i Skåne

  |

  Det där och allt annat från Storbritannien är spam. Svarar man har man bekräftat mailen och de fortsätter mer intensivt.
  Fick i förrgår en tomte som skrev nåt liknande om en pokersajt. 700 kr för att smutsa ned bloggen…

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv