Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Fettuccine gjort på sojabönor

Jag gjorde vegetarisk pasta till lunch idag. Tänkte att ni kanske är nyfikna på receptet.

 

DSC06199

Den här har legat i mitt skafferi ett bra tag nu och jag har inte tillagat den eftersom jag tänkt att det inte skulle vara gott. Men oj så fel jag hade! Det är pasta gjort på sojabönor.

 

DSC06201

Jag kokade pastan och skar upp rödlök, oliver och fetaost under tiden.

 

DSC06202

När pastan var klar silade jag bort vattnet och hällde i olivolja, salt & peppar och pesto.

 

DSC06210

Sen blandade jag ihop allting.

 

DSC06208

Och sen var det dags att äta. Så enkelt och så gott! Tog inte ens tio minuter att tillaga.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (35)

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉 Har testat svart pasta några gånger. Jättegott det också. 😛

    Svara

  • Marie

    |

    Såg gott ut 🙂 någon som har något tips på vad man kan byta ut oliverna mot? Är inte så förtjust i det

    Svara

    • Egoina

      |

      Jag tänker att man kan ha i princp vad som helst. Soltorkade tomater kanske? Någon grönsak? Fantasin sätter gränserna 🙂

      Svara

      • malin

        |

        alltså JAAA! Soltorkade tomater in mah heart <3 och basilika! WOW måste prova detta nu!!

        Svara

  • Johanna

    |

    Jag använde exakt den pastan igår också (och gjorde matlådor till tre dagar denna vecka)! Jag var inte överförtjust, men det beror nog också på min kryddning… Jag gjorde en pastasås till på tomater, gröna ärter, spenat och lök (kryddade med salt och färsk basilika). Din variant lät jättegod, men den passar inte i mitt kostschema :/

    Svara

  • Fanny

    |

    fast.. nu förstår jag inte, du köper pasta som är vegetarisk/vegansk men du har fetaost till? haha blev det inte lite plus minus noll där? 😛

    Svara

    • Egoina

      |

      Beror väl på hur man ser det. Jag har inte skrivit att rätten är vegansk? Jag försöker äta mindre kött, men tänker inte så mycket på att undvika alla animaliska produkter. Pastan blev jag nyfiken på eftersom den är gjort på sojabönor, tyckte det var kul att prova något nytt. Vad är det du inte förstår…? 🙂

      Svara

      • Fanny

        |

        Jag uppfattade det som att du skulle göra en vegetarisk rätt 😀 ”äkta” vegetarisk kost innehåller ju inget animaliskt nämligen men det finns ju lakto, ovo och demi vegetarianer och allt vettegudarna vad det heter (håller inte reda på vad som är vad..). I övrigt är det asbra att du försöker äta mindre kött. Jag försöker det också men bah jag är ju så jäkla förtjust i taco, kyckling och hamburgare…

        Svara

        • Nina

          |

          Tacos(om det var det du menade) är lika gott å äta vegetariskt 🙂 märks ingen skillnad alls!

          Svara

        • Nina

          |

          Alltså om man har quornfärs istället 😛

          Svara

          • Fanny

            |

            jag tycker inte det smakar riktigt lika haha.. dessutom dränker jag ju min taco i ost och gräddfil 😛

        • Carro

          |

          Fast alltså ”äkta” vegetarisk kost? En vegansk kost innehåller varken kött, ägg eller mejeriprodukter. När man pratar om vegetariskt är det däremot i utsträckning lakto-ovo-vegetariskt man menar (inget kött, men ägg och mejeri). Tycker inte man kan säga att det ena är mer äkta än det andra. Att välja att dra ner på köttkonsumtionen är ju bra oavsett i hur stor grad:) Och eftersom att hon helt har uteslutit köttet skulle jag säga att hon är på + om man nu räknar poäng;) Såg för övrigt grymt gott ut Regina, måste testa själv! 😀

          Svara

      • Mickan

        |

        Fast vegetariskt är att utesluta kött, ägg och alla mejeriprodukter. Annars är de lakto-ovo vegetariskt. Vegan är lite mer av en politisk fråga. 🙂 Men jag tycker du är GRYM som gör maträtter utan kött och då är det okej att du har i lite fetaost. Älskar din blogg. Kram!

        Svara

        • Sandra

          |

          Fast alla kanske inte orkar gå runt och säga att de är lakto-ovo vegetarianer? Många säger att de är vegetarianer även om de äter mejeriprodukter även om det i din mening är fel. Jag är vegetarian men äter mejeri och ägg men jag går inte runt och säger att jag är lakto-ovo vegetarian – känns lite onödigt?

          Svara

      • Lisas

        |

        Jag tror Fanny menar att fetaosten innehåller löpe (komage). Det är inte jättemånga som vet detta tyvärr

        Svara

        • Karro

          |

          Fast fetaost får inte innehålla animalisk löpe,däremot kan det finnas liknande ost som innehåller animalisk löpe. Så fetaost kan man äta med gott samvete, om man nu inte vill äta just löpe 🙂

          Svara

      • Isabelle

        |

        Tror Fanny menar att den rätten är laktovegetarisk. Eftersom att en vegetarian egentligen äter som en vegan, inget animaliskt. Medan en vegan även undviker grejer av djur osv. Är man vegetarian men ändå äter mjölkprodukter är man laktovegetarian. Väldigt vanligt att man blandar ihop allt då orden används lite fel idag.

        Svara

      • Elle

        |

        Fetaost är inte vegetariskt (animaliskt) då det innehåller löpe (dvs ”kalvmage”) 🙂

        Svara

  • Heja Emma!

    |

    Jag har alltid varit lite anti mot onyttigt som ska göras nyttigt och sedan påstås ska smaka samma (typ chokladbollar på dadlar, INTE samma sak!) men bönpasta.. Jeeezes.. Där var till och med jag tvungen att medge att det smakar såå gott. Fast så äter jag inte vit pasta ändå iofs, utan bara fullkorns (byter du ut vit pasta mot fullkorns i en månad kan du inte gå tillbaka, tycker bara vit pasta smakar socker numera) så kanske därför jag tycker det är gott ändå 😉

    Svara

  • Karre

    |

    Som vegan är det där heaven! tack! 🙂

    Svara

  • Tjena Nina

    |

    Min kompis berättade om en dag hon skulle vara nyttig, så hon gjorde köttfärssås på någon vegetarisk färs och serverade med bönpasta. Tydligen gick både hon och sambon runt och fes hela kvällen efter det. 😛

    Men, kan kanske vara värt att testa ändå. Hellre fisig än ha magont, som jag får av vanlig pasta.

    Svara

  • Karin

    |

    Jag kan inte äta pasta, mår illa av det:(

    Svara

  • Jenny

    |

    Hej! Vad roligt att du testar den goda pastan. Finns är svart bön pasta också. Den liknar spaghetti.
    Kika inom Life där vi säljer dessa. (Om jag till o med minns rätt så har du handlat av mig för två år sedan.

    Svara

  • malin

    |

    Åh shit vad det där såg gott ut!!!! MÅSTE PROVA! 😀 Älskar att du lägger upp mycket vegetariska recept 🙂

    Svara

  • Jämtlandshanna

    |

    Å det ser verkligen gott ut! Och som du säger, man kan ju ha i lite vad som helst. 🙂
    Kramar

    Svara

  • Sofia

    |

    Åh! Vart köpte du pastan någonstans? 🙂

    Svara

  • Jaana

    |

    Tips: Köp alltid ekologiskt när du handlar soja 🙂 Annars kan det vara genmodifierat.

    Svara

  • Myhrans

    |

    Har ätit bönpasta ett par gånger men tyckte tyvärr inte om det. Det är något ned konsistensen som jag tycker är obehagligt. Känns nästan lite som gummi på något sätt. :/

    Svara

    • Egoina

      |

      Det tyckte inte jag! Vad konstigt. Kanske är olika med olika sorter? För var megaskeptisk och letade liksom efter ”gummighet” 🙂

      Svara

  • Matilda

    |

    Jättebra och roligt att du vill äta mer vegetariskt! 🙂

    Svara

  • Jennifer

    |

    Oj verkar gott, låter spännande med bönpasta. Fast får väl äta det ensam, no way att min kille skulle på med på detta. ”För hälsosamt” enligt honom 😀

    Svara

    • Klara

      |

      Haha samma sak här! ”Grönsaker är inte mat?!”

      Svara

  • Nadja

    |

    Åhh så gott det ser ut! Ska testa väldigt snart! Älskar fetaost och pesto så det gör ont <3 #Matkärlek

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv