Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Fyra saker som gör mig irriterad

1) Människor som äter saker som luktar i kollektivtrafiken. Alltså VARFÖR? Varje gång jag kliver på tåget luktar det ägg/leverpastej/köttbullar. Orkar inte. Ja, jag vet. Ovanligt att jag klagar på kollektivtrafiksmänniskor. Men känner att jag borde fylla på denna lista.

2) När man är hos gynekologen och hen ber en hoppa lite längre ner med rumpan. Man bara jaaaa, jag vet, du säger alltid det. Jag SKAAAAA. Jag ska bara hinna hoppa upp i stolen överhuvudtaget. Chilla.

3) När man är skitstressad till bussen och springer som en idiot för att hinna med och springer förbi någon som börjar heja på en?! Typ ”komigen, du klarar det!!!! Du hinner!!”. Alltså när jag springer till bussen vill jag helst inte att någon ska lägga märke till mig alls och vill verkligen inte ha någon pepp från främlingar.

4) När man handlar på systemet och knappt hinner ställa upp sina varor innan personen i kassan frågar efter legitimation. Alltså komigen? Kan jag få ställa upp mina flaskor först, tack. Ibland har de kampanjer där man får en present om man lyckas visa leg innan de ber om det. Hahaha. Mm. Eller hur. Som att det skulle hända. …..Eller är det kanske så att man faktiskt ska visa leg innan man ställer upp sina varor på bandet? My mistake i så fall.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (64)

 • Emma

  |

  Alltså det med att Systembolaget ger en present om man visar leg innan de ber en om det måste vara bullshit. Jag är där typ hela tiden (hej alkoholist!) och har ALLTID visat legitimation innan de bett mig och aldrig fått någon present. Kom igen, ett litet klistermärke kan jag väl ändå få? 🙁

  Svara

  • Sofia

   |

   Jag har fått ett armband och minttabletter (för att dölja ölandedräkten?), men de har ju bara kampanjer ibland! 🙂

   Svara

   • Mli

    |

    Jag har fått ett frågespel och minttabletter en gång, men kan inte minnas att de haft någon sådan kampanj på säkert 3-4 år nu 🙂

    Svara

    • Amina

     |

     I somras har jag för mig att de delade ut vattenflaskor och förra året fick jag ett armband med någon inspirerande text på, minns dock ej vad det var..

     Svara

    • matilda

     |

     i norge (iallafall i oslo där jag bor) får man klubbor när man visar leg innan personalen frågar om leg! ibland iallafall! 😀

     Svara

 • Maria

  |

  Du låter så sjukt självgod, otrevlig och bitter ibland. Charmigt

  Svara

  • Robert

   |

   Alltid skönt att få klaga ur sig lite. 😀

   Svara

  • Karolina

   |

   Sjukt ocharmigt att näthata också ”Maria” 🙂

   Svara

   • Hanna

    |

    Alltså, är det inte lite extra awesome att få klaga av sig ibland? En av mina favoritsysslor! Du är grymt charmig Egoina! Win på dig!

    Svara

  • Elin

   |

   Haha vilken självgod, otrevlig och bitter kommentar 😀

   Svara

  • Sara

   |

   Måste faktiskt vara riktigt tråkig här och hålla med dig. Får en känsla av egoism, kanske därav bloggnamnef vad vet jag. Känns bara så… Ja vad ska man säga, alla ska dansa efter Egoinas krav och gör de inte det så är de dumma i huvudet.

   Svara

   • Egoina

    |

    Tråkigt att du känner så. Det är inte så jag menar. Vill gnälla av mig och tänker att det är kul att läsa. Alla blir vi väl ”irriterade” över saker som egentligen inte betyder något ibland 🙂

    Svara

   • Martina

    |

    Jag tycker i alla fall att det är roligt att läsa vad andra människor stör sig på. Ibland känner man igen sig, ibland inte. Det verkar ju nästan som att Maria och Sara aldrig har blivit irriterade över någon liten grej och känt ett behov av att klaga. Är ni så fantastiska människor att ni aldrig tycker att andra är dumma i huvudet? Tur för er, i så fall. Poängen med Egoinas blogg är ju dessutom att man ska ta den med en nypa salt. Allt är inte på blodigt allvar.

    Svara

    • Egoina

     |

     Tack Martina! 🙂 <3

     Svara

 • Maria

  |

  Klarar inte heller av när folk äter sånt som luktar på bussen. Förra terminen pendlade jag till skolan vilket tog 50 minuter, på morgonen luktade bussen alltid prickig korv/salami!!! Kan ni inte bara äta en ostmacka om ni prompt ska äta frukost där?? Grrrr

  Svara

 • Mikaela

  |

  nr 4…aah blir SÅ irriterad på detta. Framförallt när man har typ en överfull korg (hehe yolo?) och typ har hunnit upp med en flaskjävel på bandet och det är svintungt och uppenbart att man inte har någon hand över osv. Så hör man en störig liten röst ba ”LEGITIMATION TACK”. Gaaaah??

  Eh..ja det kan vara så att detta hände senast igår och jag har inte riktigt bearbetat irritationen än…^^

  Svara

 • Signe

  |

  Men luktar ägg så mycket? Kaviar och ägg tillsammans kan jag tänka mig men jag har nog aldrig tänkt ”det luktar ägg”. Fast nu kom jag på att stekt ägg viss luktar, men kokt är är väl ändå ganska doftlös?

  Svara

  • Jonna P

   |

   Nepp, kokt ägg luktar fis

   Svara

  • Nina

   |

   Kokt ägg luktar fis 😀

   Svara

   • Emma

    |

    Gammalt kokt ägg i så fall! Mina nykokta ägg luktar inte fis. 🙂

    Svara

    • Emma

     |

     Kanske ska förtydliga att jag alltså inte menar gammalt som i ruttnande (då luktar nog vad som helst fis, hehe)utan dagsgammalt, typ på en köpt baguette eller så.

     Svara

 • Linda

  |

  Det där med Systemet känner jag inte alls igen. Jag hinner lägga upp mina varor, rota i väskan efter plånboken, långsamt ta fram den samtidigt som jag söker ögonkontakt med personen i kassan som för att fråga dem med blicken om de vill ha legitimation, men de sitter bara tyst och stirrar. Så jag antar att de inte vill ha legitimation, jag fyller ändå 27 i år. Men precis när man tar fram sitt kontokort och för det mot betalningsdosan så kommer frågan. Trots att jag har fått handla där i snart 7 år känner jag mig som ett barn så fort jag går in. Vilsen och borttappad.

  Svara

 • Malou

  |

  Haha! Fyfan, hatar de där med systemet.
  En gång frågade en i personalen om jag hade legg redan när jag kom innanför dörren. För helvete lixom!

  Svara

  • Sofie

   |

   Haha seriöst? 😀 Det finns ju faktiskt alkoholfritt att köpa där också.

   Svara

 • Johanna

  |

  Håller med dig angående Systembolaget !dem som jobbar där kan ju stressa ihjäl en ko :p
  Fick psykbryt förra gången jag handlade där hade knappt hunnit ställa fram alla varor när han i kassan frågade efter leg. Fattar att dem i kassan är under massa press att ta leg. ( som han i kassan framförde när ja påpekade att han borde chilla lite. Men seriös inte meningen att man ska känna sig så stressad över att visa leg att om man inte gör det så snabbt som möjligt tar dem ens ofödda barn haha:p

  Svara

 • Robert

  |

  Förstår precis hur du menar med tvåan där. 😉

  Svara

 • viktoria

  |

  ta det lugnt, så många småsaker att irritera sig över.

  Svara

 • eb

  |

  Vad tycker du om att folk tycker att man ska skriva ”en” istället för ”man” för att språket ska vara könsneutralt, t.ex. EN borde gå till tandläkaren varje år istället för MAN borde gå till tandläkaren varje år? Ser ju att du använder man och det tycker jag är helt rätt, tycker det har spårat lite när man inte kan skriva man för att det är ”manligt”.

  Svara

 • Ylva

  |

  SÅ enig i det med systemet. På polet i Norge har man god tid før de spør, men i Sverige må man jo nesten vise før man rekker å komme bort til kassa. Så håpløst, for hvordan skal jeg kunne finne frem legget hvis jeg ikke får lagt fra meg varene jeg har i hendene først?

  Svara

 • Malin

  |

  Åh skulle älska att bli peppad så! Den enda respons jag fått en gång när jag skyndat mig (på cykel) var en som kastade ett bananskal på mig och skrek. Kändes sådär.

  Svara

  • Mli

   |

   Haha, vad tusan?! 🙁

   Svara

  • Julia

   |

   Hahhaha detta fick mig att skratta så mycket

   Svara

  • ELSIE

   |

   Haha, fick mig att skratta rätt ut!

   Svara

 • Jill

  |

  Känner verkligen igen det där om gynekologen! Vet inte hur många gånger jag försökt hinna upp i stolen å ner med rumpan innan gyn säger till. Varje gång håller jag på ramla ur stolen för jag blir så stressad ;P

  Svara

 • Ella

  |

  Jag har fått handla på systemet i snart tre år nu och VARJE GÅNG typ trycker jag upp mitt leg i fejjan på kassören i hopp om att det ska vara en sån där kampanj och jag ska få en present. Har aldrig hänt. Blir lika besviken varje gång. Vill verkligen ha en lite ask med Bolaget-mini-mints eller nått. :/

  Svara

 • Angelica

  |

  Åh systemet!!! Förra veckan hann jag inte ens mer än ställa upp korgen innan personalen ba ” kan jag få se id-kort!”. Förra året fick min vän inte ens frågan om ålder utan personalen säger ”du det är 20 för att handla här!”

  Svara

 • Lisa

  |

  Fast det gör det ju inte ändå. Många äter frukost på morgonen när jag åker till skolan och en del äter hamburgare på hemvägen och jag stör mig inte på det alls. De ska ju få äta när de är hungriga. 🙂

  Svara

 • Fanny

  |

  Banan verkar vara poppis att äta på tåg.. för att sedan slänga bananskalet i påsen vid platsen så lukten tillslut sprider sig över hela vagnen.

  Svara

 • Lotta

  |

  Jag irriterar mig också på ettan men har kommit på att jag själv nästan klassar in under den, men motsatt. Jag älskar att baka och har nu väldigt många gånger hamnat åka kollektivt precis efter att kakan kommit ur ugnen, med resultatet att hela vagnen eller bussen doftar. Även om det är bättre med en god doft så blir jag alltid så självmedveten, man vill ju inte dra till sig uppmärksamhet pga en doft.

  Svara

 • Emelie

  |

  Skulle personligen älska om en främling sa något sånt. Mer kärlek liksom! Skulle bara skratta och bli glad om ngn tog sig tid att säga något uppmuntrande till en helt okänd människa. Why not? 🙂 Så väldigt svenskt att tycka att alla skall hålla sig för sig.

  Svara

  • Mira

   |

   Fast oftast när någon säger så så får jag uppfattningen om att de inte gör det för att peppa utan bara löjlar sig.

   Svara

 • Madde

  |

  Också tänkt på det med systembolaget, för jag har varit med om det flera gånger.
  Men kanske personen i kassan vill se legitimation innan den börjar scanna in varorna, OM nu personen som handlar skulle vara under 20 eller glömt sitt legitimation.
  Jobbigt att scanna in typ 15 flaskor cider för att sen få veta att personen inte har legitimation eller är under 20 och försöker handla ändå..

  Svara

  • Mli

   |

   Tror också det, att detta liksom bara händer om personen ska köpa mycket liksom.

   Svara

 • Pernilla

  |

  Håller verkligen med om första. Jag åker nämligen tåg till min pappa var tredje helg och jag HATAR när folk tar med sig snabbmat. Det luktar så illa att jag också mår illa, tack och lov inte så att jag spyr. Jag själv gjorde misstaget att ta med Nuggets när jag var yngre och åkte buss till pappa, den resan var inte rolig då jag blev illamående av både lukt och mat.

  Ägg är topp 2 av det som luktar illa, gjorde det misstaget när vi var med klassen på utflykt… Jag trodde vi skulle käka ute men mitt stekta egg fick lov att, på baguetten, ätas inne och stinka fis :/

  Svara

 • sara

  |

  Jag jobbar på systembolaget, men är den som frågar efter leg när varorna är på bandet och kunden kommit fram. 🙂 Jag har haft dig som kund ibland Egoina, och inte frågat dig om leg (fast du visat upp så snällt), men inte vågat säga att jag läser din blogg. 😉 Vi gör bara vårt jobb och håller våra regler. Och att vi ibland frågar innan varorna är på bandet är bara en ”heads-up”. Kram på dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åhh kul! Du får hälsa nästa gång! Haha jaha, jag har faktiskt reagerat på att jag inte fått frågan någon gång och tänkt ”mehhh så gammal ser jag väl inte ut att vara”. 🙂

   Svara

 • ab

  |

  Känner frustration när jag springer för att hinna med bussen eller tåget och folk som inte har bråttom korsar min väg och jag blir tvungen att sakta ner eller gå runt dem för att vi inte ska krocka med varandra.

  Svara

 • Lina

  |

  Åh va ja känner igen mat i kollektivtraffik! Jag är allergisk mot citrusfrukter (ja inkl doften) osså ska folk sitta och käka sånt på bussen till skolan. Kliar så ja vill dö osså ser ja ut som om ja sprungit ett marathon resten av dan. Matförbud (iallafall för sånt som luktar) borde finnas i kollektovtraffik

  Svara

  • Hanna

   |

   + 1 på den alltså! Blir också allergisk. Ibland har folk tom nötter

   Svara

  • nathalie

   |

   samma här! direkt när nån skalar tex en clementin så får jag svårt att andas.

   Svara

  • Linn

   |

   På de flesta bussar iaf i Halmstad är det mat/dryck förbud…men verkar inte vara varken chaufförer eller passagerare som brukar bry sig:/

   Svara

 • Sara

  |

  Gällande att springa till bussen. Jag brukar ju oftast komma i bilen bakom, eller ja, där jag kör ut från min gata ligger precis en busshållplats där jag kommer samtidigt som bussen varje morgon. När jag ser en person springa allt vad den kan så brukar jag heja för mig själv att den ska hinna med och att busschaffören inte är ett svin, och överväger ibland att blockera vägen lite för bussen så att den måste släppa på den som sprang. Kanske bara jag som får såna knäppa infall och tyvärr är jag ju samtidigt lite för feg för att göra det med tanke på att det inte alltid är som i sången, att en busschaufför inte alltid har ett glatt humör 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha love it!

   Svara

 • vig

  |

  Gud, jag känner inte alls igen det där med Systembolaget?? Nu handlar jag inte där särskilt ofta för ja – kids, alcohol ain’t good, men när jag har varit där har jag aldrig känt mig stressad i kassan. Det enda som stressar mig är: svettiga personer framför mig med hår som ligger klistrat mot fejjan, svettiga jag för jag blir svettig i små utrymmen fullt med ömtåligt gods då jag är klumpbenägen, samt att få flaskorna på de där cirklarna på bandet.
  Gällande legitimation så brukar det vara minst en framför mig i kön och då hinner jag iaf öppna väskan och göra plånboken lättillgänglig. Personen i kassan börjar alltid blippa mina varor och jag tar direkt upp plånboken och tar fram både leg och betalkort. Frågar de efter leg så är det efter varorna blivit blippade, ingen stress, no nothin.

  Känner folk sig stressade så kan det ju vara så att personalen frågar i ”god tid” bara så att ni ska veta att ni ska visa leg så hinner ni få upp det och inte tror att ni inte ska visa det så måste de fråga i ”efterhand” och det blir liksom klumpigare yada yada yada. Så anywho – prepare urself insteaaad.

  Ang buss: jag åkte buss med en kille som drog fram en gorbys pirog (?) och åt? Han hade mao hunnit micra sin pirog men inte äta den. Inte så aptitligt på morgonen faktiskt.

  Svara

 • Veronika

  |

  Håller helt med på illaluktande mat i kollektivtrafiken!
  Annars nu på vintertider så när jag åkte tåg i förra veckan blev jag så förbannad när det var en som satt med sin slemmiga hosta och hostade RAKT ut!
  Inte i armvecket, inte i en näsduk utan bara en kaskad av kraftiga slemmiga hostar rakt ut.

  Fick säga till personen att hålla för sina hostar för jag blev så provocerad. Inte konstigt alla blir sjuka till höger och till vänster. Droppsmittor i ett litet inslutet område. ÖRK!

  Svara

  • Lina

   |

   Min värsta var för några vintrar sen: En gubbe hostade och harklade sig sådär som bara gubbar kan, och spottade ut slem/klumpar i en plastpåse han hade på sätet jämte sig. Får rysningar fortfarande.

   Svara

 • Caroline

  |

  Haha nr. 3 är klockren! Jag löptränar en hel del och är med om det ibland. Folk som ställer sig och hejar i motionsspåret, alltså va??!

  Svara

 • Anna

  |

  mitt värsta äta-mat-i-kollekivtrafiken-minne: satt brevid en person som åt fetaost (alltså en HEL fetaost) och åt den som en äter en macka. Luktade så illa att jag på riktigt fick kväljningar. Satt såklart innerst också och bussen var helt full så jag kunde inte flytta mig….

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha men så sjukt?!

   Svara

 • Lovisa

  |

  Haha jag tycker samma sak om gynekologen och systembolaget. Tom så jag tänkte på systembolagsproblemet när jag läste om gynekologen

  Svara

 • Kajsa

  |

  Själv behöver jag inte ens visa mitt leg längre på närmsta Systembolaget, men sen så bor jag långt åt helvete ocentralt i norra Norrland….

  Svara

 • Alexx

  |

  Håller med dig på 1an fy för salami och vitlöksdoft i kollektivtrafiken. Har hänt att den brevid mig på gymmet luktat så mycket att jag varit tvungen att avbryta

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv