Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Hur tycker du att en ska göra om en vill ha sex med en kille som tycker att kondomer är jobbigt och kommer med massa undanflykter, typ som “det gör ont”, “det är osexigt”, “det är så fumligt att trä på” osv?
Jag vill verkligen vara duktig och använda kondom, men samtidigt när en är “in the moment” vill en ju inte avbryta sexet om det skulle visa sig att killen inte vill ha kondom, utan då blir det lätt att en kör utan i alla fall… Känner mig så jobbig och gnällig om jag försöker övertala killen att använda kondom, så det blir liksom fel åt båda hållen, så skulle bli jätteglad för lite tips på vad jag kan säga/göra!

– Ja… Alltså. Jag tycker att du ska vara ”jobbig och gnällig” (vilket du absolut överhuvudtaget inte är!!). Det kanske är fumligt och osexigt, men fan så mycket bättre än att få en könssjukdom. Men ont ska det väl inte göra? Låter konstigt. Jag förstår ju att kondom inte är superkul för någon (finns dock de som inte alls har något problem med det). Men när man riskerar oönskad graviditet eller könssjukdomar så finns det liksom inga alternativ, tycker inte du ska köra utan bara för att inte vara ”besvärlig”. Man kan ju överväga andra alternativ om det är en fast partner, men om det är kondom du föredrar ska han respektera det. Jag måste säga att jag inte tycker det är rimligt att du ska behöva övertala killen att använda kondom. Det är inget man ens ska behöva argumentera om. Vad är det för en idiot? Är han sån hade jag nog bara sagt hejdå.

 

Letar du lägenhet i Landskrona eller funderar du på att byta stad? Hoppas du hittar något! Håller tummarna :)

– Jag letar i Helsingborg för tillfället. Det är ju lite dumt just nu eftersom jag inte vet var jag kommer att jobba efter examen. Men jag gillar Helsingborg. Tack!! 😀

 

Jag förstår inte varför det snackas så mycket skit om p-piller. :/ Hur p-piller påverkar var och en är individuellt. Det som funkar för vissa, kanske inte funkar för någon annan.. Alltså kom igen, man kan inte veta om det är bra eller dåligt för en om man inte testar.. Dumt att gå miste om erfarenheten, eftersom det faktiskt kan vara positivt..

– Förstår vad du menar, men vill också påpeka att biverkningarna kan vara väldigt illa. För att ta mig själv som exempel så blev jag djupt deprimerad, så deprimerad att jag inte ville leva längre. Sen har jag upplevt andra mer eller mindre allvarliga biverkningar med andra p-piller. Det är klart att man kan få en positiv upplevelse av att äta p-piller eller ingen alls. Jag vill bara inte att någon ska behöva gå genom det som jag upplevde. Jag menar inte att ”snacka skit” om p-piller. Jag är bara ärlig. Jag tycker att det negativa måste lyftas också, samt visa att det finns andra alternativ. Sen får alla ta egna beslut.

 

Åh vart helt kär i tröjan, så snygg! Vart har du köpt den?!

– Beställde den från H&Ms hemsida för något år sedan. Tack 🙂

 

IMG_9689.JPG

 

Haha alltså jag blir alltid så förvirrad av dina konversations-inlägg! Jag läser alltid replikerna som att varannan är du och varannan är den andre personen men du har för vana att dela upp vissa repliker i två fast det är samma person som säger båda! Varför gör du det? Varför skriver du:
“Johannes: Blabla.
Johannes. Blablabla bla..”
Istället för att slå ihop replikerna:
“Johannes: Blabla. Blablabla bla..” ?? Har undrat det här ett tag nu/ tjej utan liv haha

:)

– Haha! Det är för att skapa lite mer ”effekt”, så att det blir en liten paus. Personen sa inte det i samma svep liksom, det är en ny replik. Det är därför jag delar upp det. 🙂

 

Har en fråga, är det du eller Johannes som äter vid den “låga” delen av bordet. Haha lite konstig fråga kanske men har alltid undrat! :D

– Jag. Man får alltid det sämsta när man är minst/kortast. T.ex sitta längst bak i trånga bilar pga ”mina beeen får inte plats buuuhuuu”. Vi borde göra någon form av revolution vi kortisar!!

 

Hej!
Tänkte fråga hur du tänker kring vart köttet kommer från när du äter ute. Frågar du då och väljer du då en annan rätt? Vet att du tänker mycket på det när du handlar i vanlig mataffär med ekologisk och svenskt. :) Kram på dig

– Helt ärligt så tänker jag inte alls. Jag tänker bara att jag ska välja det jag är mest sugen på. Det är så svårt det där, att ”vara en bra människa” och göra perfekta val hela tiden. Jag försöker, men kommer aldrig vara 100%. Som till exempel när jag går på restaurang. Men det är ju klart att jag till exempel valt svenskt kött framför annat kött om det stått på menyn, jag frågar dock inte.

 

IMG_9697.JPG

 

Undrar inte du varför Ross och Rachel inte tog Monica och Chandlers lägenhet när dom flyttade? Ross bor ju bara i en två och deras var större. Så hade Emma fått ett eget rum. Det är helt ologiskt att dom flyttar ut!!!!

– Haha. Men Ross har väl också två rum (en trea)? Jag tänker på när Rachel var inneboende där när hon var gravid, då hade de ju varsitt sovrum. Så rent storleksmässigt behöver de inte flytta.

 

Hej! Jag vill bara säga att jag tycker du är så bra på det du gör och jag gillar din blogg. Jag har dock en sak jag vill ha hjälp med och du kommer med så bra svar så jag hoppas du vill hjälpa mig.
Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 2 år snart. För ca 2 veckor sen började han bete sig konstigt och jag fick reda på att det var för han känner att vi inte passar ihop längre och vill ta en paus. Vi pratade, han var ensam och 3 dagar efter sa att han inte kände så längre. Jag blev såklart förstörd när han sa det så efter det gick jag runt och mådde skit hela tiden. Grät och var rädd att han skulle lämna mig. Igår kände jag att något var fel men han sa att allt var okej. Jag kände på mig att det inte var det och tillslut bröt han ihop och började gråta. Sedan sa han att han ville göra slut, av samma anledning som ovan. Jag vill inte det och jag vill kämpa för oss. Jag bad om en paus, vilket vi ska ha ett tag nu. Men jag tror inte jag kommer klara det. Jag är en person som behöver närhet. Och att vara ifrån varandra och samtidigt inte veta/kunna göra nånting åt den andras känslor dödar mig. Jag vill bara få slut på lidande och avslutat vårt förhållande nu. Men samtidigt vill jag vänta och se om vi kan fixa det. Men det känns som om jag inte kommer lita på honom då, eftersom han ljög för mig och sa att allt var bra i flera dagar. Snälla hjälp mig!

– Förstår att det är jobbigt. Vet inte riktigt om jag kan hjälpa dig tyvärr 🙁 Men ska skriva hur jag tänker. Jag brukar tänka att om det är något konkret fel i förhållandet, t.ex. man ses för lite, bråkar för mycket, stör sig på något och så vidare, då kan man lösa det (i de flesta fallen i alla fall). Men om det är känslorna som tar slut är det svårare att reparera. Som det verkar utifrån vad du skriver är det vad som hänt för din kille, han vet inte om ni passar ihop längre. Förlåt om jag låter hård, men jag hade nog tolkat det så. Kanske har han en svacka eller är inne i en dålig period eller vad som helst och kanske en paus skulle få honom att komma till insikt om ”vad han har”. Jag vet inte. Men det jag vet är att du måste tänka på dig själv. Ta den här pausen och bygg upp dig själv och ditt liv. Vad vill du ha? Vilken typ av människa vill du vara med? Det är så lätt att man bara blir ledsen och går och väntar på den andra partens ”beslut”. Som att man inte längre är en del av det. Det är du ju! För även om han nu skulle säga att han vill vara ihop så är det som du säger, hur ska du kunna lita på honom? Det finns två alternativ efter pausen: antingen så gör ni slut, eller så går ni vidare tillsammans och släpper vad som hänt nu. Det är lättare sagt än gjort, men ett förhållande funkar inte om man går runt och är orolig. Oavsett vad som händer så kommer det bli jättebra. Det lovar jag! <3

 

åh vart har du köpt soffan och vad heter modellen? :D

– Min soffa är från Mio. Minns tyvärr inte! 🙁

 

DSC06014

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (56)

  • Lisa

    |

    Egoina kan du inte uppmärksamma Förintelsen på din blogg idag? Idag är det 70 år sedan judarna befriades från Auschwitz. Den 27 januari 1945.

    Svara

  • Jennifer

    |

    Kan du inte berätta mer utförligt om din utbildning? Vilka kurser du läst, vad du kan jobba med sedan och liknande? Har försökt googla dig, men hittade inte allt jag ville ha svar på 😉
    Finns tex utbildningen på distans, om man inte har möjlighet att flytta?

    Tack för en toppenblogg!

    Svara

  • linnea

    |

    Jag skulle vilja svara till dig med problem i förhållandet. För fyra år sedan stod jag och min kille på precis samma ställe som ni: två år hade vi varit tillsammans och han började tappa känslorna. Jag vet inte hur erat förhållande varit innan men antar att det inte varit perfekt iaf med tanke på vart bi står nu. Jag och min kille beslöt oss iallafall för fyra år sedan för att göra ett sista försök – och verkligen Försöka! Efter den dagen var det som att en liten bubbla sprack för mig, jag insåg att jag förlitat mig helt på honom, att han skulle underhåll och göra mig lycklig. Jag började efter det med att bygga upp mitt eget liv, började hitta på mer saker med vänner och skaffade ett jobb. Jag blev lyckligare utav detta och min nya självständighet attraherade min kille. Men jag såg även till att inte glömma bort förhållandet, jag försökte skapa en fin balans mellan mitt eget liv och vårat gemensamma liv. Varje gång han kom hem från jobbet mötte jag honom med ett leende (på så sätt startar man sin dag tillsammans positivt) oavsett hur jag mådde just då – för om han är glad smittar det av sig på dig sen. Och på så sätt skapar man en positiv cirkel. Tillslut förknippar ni omedvetet varandra med glädje, och Människor vill vara nära dom som gör dom glada!!! (kan inte understryka vikten av detta nog mycket!) Jag insåg dessutom rätt snabbt att om jag gör min kille glad så får jag igen det de dubbla! Därför började jag också att varje dag göra små saker för honom, ex laga mat, vilket han åtgärdade med att komma hem med blommor någon dag mitt i veckan, eller offra en kväll med grabbarna för att stanna hemma och se en film med mig. Det blev en fin balans mellan att ge och ta. Många verkar tro att kärleken ska leva vidare av sig själv, det gör den inte! Man måste jobba på det. Först behöver man jobba på sig själv för att känna att man är lycklig(och inte bara pga förhållandet) och sen jobba för att glädja sin partner. Genom att släppa det som var innan och med hjälp av denna lilla teknik, som började med att möta varandra med ett leende varje dag, har jag och min kille utvecklat vårt förhållande till ett djupt och kärleksfullt förhållande idag, sex år sedan första gången vi träffades! Ge inte upp!

    Svara

    • Sara

      |

      Ååååh, fint skrivet! Härligt att ni löste det =)

      Svara

    • Milla

      |

      Det här var väldigt nyttigt att läsa, tack!

      Svara

      • Egoina

        |

        Håller med! Tack för att du delade med dig 🙂

        Svara

  • julia

    |

    Skulle vilja tillägga som svar till första kommentaren:

    1. Ha sex med någon smartare
    Alternativt 2. Berätta att övning ger färdighet, det tar max 10 sekunder att trä på en kondom….

    Svara

  • Linda

    |

    Jag vill bara flika in att ppiller har fler konsekvenser än hur det påverkar den individuella kroppen. Så som att pillren förstör fertiliteten hos vattenlevande djur. Förstör vår miljö rent ut sagt. Medan läkemedelsföretagen tjänar grymma pengar på unga tjejer som mer eller mindre ”inte får något annat val” av barnmorskor som är enkelspårade.

    Svara

    • Egoina

      |

      Också en viktig poäng!

      Svara

  • Robert

    |

    Det finns ju större kondomer om det inte känns bekvämt, haha. 😛

    Svara

    • Elin

      |

      Åh Robert, är du upptagen? 😉

      Svara

  • J

    |

    Känner bara att jag måste svara på den nästa sista frågan eftersom jag själv var med om det får några månader sen. Våra händelser är skrämmande lika, han ville ha en paus- tre dagar senare ångrade han sig och allt blev som vanligt igen. Efter lite mindre än en månad kände jag att någonting var konstigt igen, han var frånvarande och konstig. Vi pratade i telefon och jag frågade om allting var okej, vilket han försäkrade mig om att de var. Efter typ 30 minuter så fick jag ett ”jag vill bara vara kompisar sms” HAHA japp ett sms! (Vi är 18 inte 8!) jag ville på något sätt ändå försöka men insåg snabbt hur dåligt jag hade mått den månaden av att inte veta om(när) han skulle göra slut eller vilja ha ytterligare en paus… Jag grät och grät och min pappa sa ”jag tror det var bra att ni fick en andra chans för jag tror inte att ni var klara med varandra… men jag tror inte att en tredjegången-gillt skulle vara en bra idé”. Trots att avslutet var bland det jobbigaste jag varit med om så känns det så sjukt bra nu! Visst var det jobbigt att inse att vi inte längre skulle somna bredvid varandra eller att han inte längre skulle värma mig när jag fryser (jag älskar också närhet) MEN det kommer nya killar. Du kommer hitta någon som inte behöver pauser och som kommer göra allt för att du ska förstå hans känslor. Jag tror och hoppas att det löser sig för dig också kraaaam!

    Svara

  • Ellet

    |

    Angående kondomkillen. Om det gör ONT för honom att använda kondom skulle jag föreslå att köpa större kondomer. Grande heter RFSUs större storlek och finns att köpa överallt där andra kondomer finns.

    Svara

      • Robert

        |

        Nu är dock inte ett ben och en k*k samma sak, om det nu är nån som har fått för sig något annat. Det kan VISST vara så att man behöver stora modeller. 😉

        Svara

        • Karin

          |

          Haha tack för upplysningen Robert! Det köper jag 😉

          Men jag köper inte storyn som helhet och postade artikeln just för att jag inte upplever att killen i detta fallet är seriös, att han nämner att det är osexigt och fumligt för att ”slippa” får mig att strunta totalt i ursäkten om att han skulle ha ont, faktiskt.

          Svara

          • Robert

            |

            Ok, jag förstår. 😉 Utan att säga för mycket så kan jag säga att jag förstår kondomproblemet så det känns också bra att bli förstådd för att det finns. 😉

  • Hanna

    |

    P-piller fungerade superbra för mig i flera år. Sen fick jag höra att risken att drabbas av cancer ökar avsevärt om man äter p-piller. Speciellt om man har en släkting som fått cancer i unga år. Det har jag, vilket jag sa till kvinnan som skrev ut piller åt mig. Hon nämnde ingenting om den risken (100% ökning). Så tänk en gång till, ni som vill att tjejer ”ska få en erfarenhet” av att äta p-piller…

    Svara

    • Louise

      |

      Konstigt, jag har hört tvärtom. Att p-piller ska minska risk för någon sorts cancer (kommer inte ihåg vilken sort, bara att den var länkad till kvinnor, som typ livmoder, bröst, ja…).

      Svara

  • Kattis

    |

    Grejen är att det klankas ner på p-piller överallt, hela tiden!
    Jag har gått på p-piller sedan urminnes tider (okej typ 15 år) och har aldrig fått några biverkningar. Varken viktökning, humörsvängningar, depression de fruktade blodpropparna, eller någon annan biverkning.

    Det jag däremot HAR fått är kontroll över min mens (när den kommer och hur länge etc), betydligt mindre mens (syndafloden innan), betydligt mindre mensvärk (ville dö lite innan) och inga oönskade graviditeter. För mig har p-pillrena underlättat vardagen ENORMT.

    Så snälla, rara, lyft fram individualiteten i hur man reagerar på p-piller. Det kan underlätta många unga tjejers liv att slippa värken, mängden etc.

    Svara

    • Tjena Nina

      |

      Jag har testat lite olika saker och fått biverkningar, men nu har jag testat ett piller som funkar superbra för mig, och det hittade jag för att det jag använde innan inte funkade, så jag tog tag i det (istället för att sitta och gnälla) och gick till barnmorskan som lyssnade på mig och föreslog Zoely, och det funkar så hiiiimla bra.

      Nu slipper jag min jävligt jobbiga mens, och är mig själv. Jag har sexlust och är alltid på bra humör, inga finnar, ingen viktökning, ingenting.

      Så, jag håller med dig. Det är viktigt att påpeka att hormoner kan förenkla ens liv också. (Det är ju dessutom inte alla som tar hormoner för den preventiva verkans skull, utan för att hantera jobbig mens, och då kan p-datorn slänga sig i väggen.) 🙂

      Svara

      • Fanny

        |

        Fyfan för Zoely, gick upp 10 kg på ett halvår och fick självförtroendet kört i botten:( dock hade jag sjukt lite mens, blödde i tre dagar bara. Skönt!

        Svara

    • Hanna

      |

      Fast grejen är ju att även om det underlättar och fungerar jättebra för stunden så finns det biverkningar som kan dyka upp flera år senare. Tänk om man får cancer sen, och vet att det (eventuellt) kunde ha förhindrats om man skippade pillrena. Tänk att ha det på sitt samvete…. det är en knepig fråga!

      Svara

      • Kattis

        |

        Det är ju dock en risk man tar med i princip allt man tar sig an här i livet.

        Svara

    • Kattis

      |

      Jag tänker att det ”klankas ner” på p-piller överallt för att kompensera det faktum att tex ungdomsmottagningen ser det som en självklarhet att man ska knapra p-piller (eller installera stav/spiral i sin kropp) OAVSETT biverkningarna. Det berättas inte ens om de eventuella biverkningarna alla gånger!

      Allting är ALLTID individuellt. Jag tycker inte att det är något man behöver påpeka jämt..

      Svara

      • Kattis

        |

        Det gör de verkligen inte. Har du upplevt det så så är ju det trist, men det beror ju HELT på vilken barnmorska man får.

        Men de förespråkar ofta p-piller för att det är bättre med en eventuell blodpropp eller humörsväng än ett barn som får barn. Att tro att en 14-årig tjej ska ha järnkoll på säkra perioder (som ju som bekant inte ens är så säkra) eller komma ihåg krångla med en p-dator – det är att lägga för mycket ansvar på hennes axlar. Då är det bättre med p-piller. Det GÅR ju faktiskt utmärkt att sluta när man blir äldre.

        (Kanske ska förklaras att jag inte sitter och argumenterar mot mig själv här.)

        Svara

  • Sara

    |

    Skulle så gärna vilja sluta ta en Cerazette om dagen men jag vågar fasen inte. Den stoppar min mens vilket är anledningen till att jag började med det från början, jag fungerar inte som människa när jag har mens. Kan inte stå, kan inte sitta, kan inte ligga.. Allt bara gör ont, jag spyr, får ont i huvudet. Kan inte gå till skolan eller ens slänga soporna när jag har mens. Kan inte heller använda tampong utan måste ha binda och alla med riklig mens vet väl hur jäkla roligt det är.. Men samtidigt så vet jag ju knappt vem jag är utan pillerna, jag har ju tagit dom sen jag var 16 (snart 21 nu)? Tänk om lite av min övervikt skulle försvinna, eller om min akne blir bättre? Och Hannas kommentar om cancerrisken gav mig ju lättare hjärtinfarkt..

    FAN VAD JAG HATAR ATT JAG ÄR FÖDD SOM TJEJ. Killar har det fan så mycket enklare, är så enormt jävla avundsjuk över att dom slipper såna här problem. Kan inte någon uppfinna ett mensstoppande piller utan alla bieffekter från de traditionella p-pillerna? Människan hade ju blivit rik som ett troll

    Svara

    • Tjena Nina

      |

      Denna någon kanske är du? Du kan bli rik som ett troll! 😀

      Svara

    • Lisa

      |

      Min gynekolog skrev ut Cerazette till mig en gång och jag mådde så fruktansvärt dåligt. Kunde inte ens äta dem i en vecka och sedan när jag slutade blev min mens försenad i flera månader. Jag mår precis som du och kan varken stå eller sitta upp när jag har min mens men jag kan inte äta någonting så jag är tvungen att må som jag gör. Skolan och jobbet får lida men jag har inget annat val.

      Svara

  • susanne

    |

    Alltså detta med kondomer!
    Jag har tidigare kört på p-piller men slutade pga. det kändes läskigt med alla hormoner och jag mådde inte bra fysiskt.
    Då sa jag till min kille: nu är det så här för att… blabla.
    Så nu kör vi med kondom. Ibland tycker han inte det är lika skönt, då brukar jag säga till honom: då är det ditt ansvar att hitta en annan lösning – om du inte vill ha en bebis nu, vill säga. Jag har lagt så mkt tid och pengar tidigare på ppiller och barnmorskebesök, nu är det hans tur att söka efter annat (typ p-termometer eller liknande) om han inte vill ha kondom.
    Kram på er alla! Må ni hitta bra p-medel så ni kan ha mkt mys utan oro 😉

    Svara

  • Kattis

    |

    Angående p-piller är det ju så att man fortfarande får höra på tex ungdomsmottagningar om p-piller (och p-stav, p-spruta och spiraler i olika varianter), som om det inte finns några alternativ. Ibland känner de inte ens till alternativen. Biverkningar nämns kanske i förbifarten men det är fortfarande självklart att man som äggstocksinnehavare ska skydda sig på det sättet. Därför behöver man – tycker jag – ge mer fokus på biverkningarna OCH på att det faktiskt finns alternativ. Att man inte måste varken chansa (om man aldrig tagit p-piller innan) eller fortsätta utsätta sig för tex depression (som jag fick av p-staven) bara för att det är så det ”ska” vara.

    Svara

  • Tjena Nina

    |

    ”Hur tycker du att en ska göra om en vill ha sex med en kille som tycker att kondomer är jobbigt och kommer med massa undanflykter, typ som “det gör ont”, “det är osexigt”, “det är så fumligt att trä på” osv?”

    Man dumpar honom. Punkt. 😛

    Svara

  • Julia

    |

    Jag har ätit piller sedan jag var 14 år. Fyller 23 i juni, känner verkligen att jag inte vet vem jag är utan de och hur jag skulle kunna må..
    Slutade ett tag några månader förut men började igen..

    Nu tar jag steget efter att ha googlat massor om Pearly och Lady-comp och slutade med piller i förrigår. Har inte haft mens på flera år också så ska vänta på att det blir regelbundet och ska sedan försöka ta mig råd att köpa en p-dator. Skulle gärna vilja ha en Lady-comp men jag studerar så det blir en del pengar.. Jag undrar om du skulle kunna ordna en rabatt till dina läsare eller kanske till studenter? Skulle uppskattas enormt då jag egentligen känner att det är för dyrt och vet inte om det blir av att jag testar den. Men skulle en rabatt komma så ska jag fasen slå till och ge det en chans 🙂

    Svara

  • Sandra

    |

    Jag tycker det är bra att dom negativa sidorna utav dessa piller lyfts fram, för alla dessa biverkningar har på något sätt normaliserats. Jag tyckte på något väldigt vridet sätt att det kändes onaturligt att sluta med mina minipiller. Men jag mådde ju inte bra? Varför ska jag stoppa i mig något som är farligt för min hälsa?
    Så TACK Regina att du lyfter detta!

    Svara

  • M

    |

    Jag tycker att det är bra Regina! Att du lyfter fram p-pillernas dåliga sida. Jag skaffade p-piller när jag var 13 år, delvis pga mensvärk och delvis för att det bara var några dagar tills jag fyllde 14 och jag och min dåvarande pojkvän hade vart tillsammans i ett halvår (utan att ha sex) jag har alltid vart lättstött, grinat floder över saker som jag bildar i mitt huvud (som alltså inte existerar) alltid haft grova humörsvängningar och blir lätt arg. Pendlar mycket mellan olika humör på några sekunder. Idag är jag 17. Jag har alltid trott att jag ÄR den tjejen som grinar för ALLT, blir arg på 1 sekund och svänger i humöret. För ett halvår sen blev jag djupt deprimerad, och det var pågrund av praktiken vi hade i skolan. Jag klarade inte av det, jag fick panik ångest. Jag trodde att det var fel på mig, att jag var svag och att jag aldrig skulle klara mig i vuxenvärlden. Ingen förstod hur jag kände. Därifrån eskalerade det, och för bara 1 1/2 månad sen blev allt värre, jag ville inge leva längre. Självmordstankarna kom varje dag, jag vill inte gå till skolan, jag ville inte göra någonting. Jag såg inte fram emot någonting, allt var tråkigt. Jag skadade mig själv. Kommer ihåg att jag skrev mycket, och det är skrämmnde att läsa om hur gärna jag ville ta mitt eget liv idag. Jag pratade ut med min mamma och hon sa åt mig att sluta med mina p-piller genast. Jag fattade inte riktigt varför men jag gjorde som hon sa. Idag har det gått en månad sen jag slutade med mina p-piller och jag har ALDRIG mått bättre sen jag var 13 år. P-piller kanske är bra för vissa, men för mig SUGER dem. Jag ångrar mig så mycket, alla dessa år har jag trott att det är MIG det är fel på. Det har gått så långt att jag har velat ta livet av mig, pågrund av ett preventivmedel? Ett par små tabletter. Det värsta är att min barnmorska sa INGET till mig om detta när jag först skaffade p-piller, jag hade ingenaning. Jag skulle avrekomendera alla från p-piller. Det är inte värt det, inte alls. Även om det ”kanske funkar för vissa” så skulle jag inte ens säga att det var värt att prova. Släng skiten. Det har tagit så många år från mig.

    Svara

  • Matilda

    |

    Hej!
    Jag är så så tacksam över att du skriver om hur p-piller påverkat dig. Jag har själv börjat inse (efter tre år) att jag inte alls mår bra av det heller och funderar på att ta steget att sluta med dem. Det jag tänkte fråga dig är hur lång tid ungefär efter att du slutade med p-piller som du började känna att du mådde bättre och fick tillbaka din vanliga personlighet och slutade vara deprimerad?
    Kram

    Svara

  • elin

    |

    ang första frågan, så brukar jag bara säga kondom annars blire inge, jag har bara mött en kille som sagt nej då. de allra flesta vill ju fortfarande ligga. INGEN kommer tycka att du är jobbig, snarare smart!

    Svara

  • Louise

    |

    Jag känner att barnmorskorna inte har någon som helst koll på vad de ger ut. Jag tog p-piller i ett halvår i hopp om att minska min acne. Barnmorskan gav mig en sort som inte alls hjälpte mina problem. Det enda som hände var att jag fick mer regelbunden mens och ett dåligt humör. Grät under en hel lektion i skolan inför klassen för att jag inte fick högsta betyg i en uppsats som inte ens var betygsavgörande. Kunde inte ens hejda mig. Jag tänker att man kanske borde göra en grundligare undersökning på kvinnorna? Se vilka hormoner som passar kroppen osv. om man nu ska ta p-piller. Inte bara chansa. Man vet ju trots allt inte konsekvenserna innan.

    Svara

  • IDa

    |

    Till

    Svara

  • E

    |

    Angående killen som inte vill använda kondom. Om ni är i ett fast förhållande och du/ni e beredda att använda något annat prevebtivmedel kan ni ju gå till vårdcentralen och testa er för könsjukdomar. Om allt är grönt e de ju bara att köra utan så länge ni hittar något annat preventivmedel 🙂

    Svara

  • Hanna

    |

    Hahah åh! Min pojkvän har ett precis likadant soffbord och jag får också alltid sitta vid den låga delen. Han har dessutom en väldigt liten bil så om nån annan ska åka med oss får jag snällt sitta i baksätet 🙂

    Svara

  • ISA

    |

    haha älskar hur knäppa frågor du får 😉

    Svara

  • Jennie

    |

    Håller med dig på kondompunkten. Oavsett om det hade varit ett onenightstand eller en kille man var kär i. Jag hade blivit förbannad o fruktansvärt avtänd om killen hade börjat ifrågasätta o gnälla om att behöva dra på en kondom. Kan han inte respektera det så får det vara, då är han ingenting att ha. Tro mig, det är betydligt mindre obekvämt att vara bestämd på den punkten än att upptäcka några veckor senare att man är ofrivilligt gravid.

    Svara

  • Camilla Lövgren

    |

    Hur lång är du? Tänker på det där med kortisar.. jag är bara 149,5 cm (ja, .5 är viktigt! )

    Svara

  • Sara

    |

    Var med om en kille som tyckte jag skulle ta dagen-efter-piller istället för att ingen av oss hade kondom eller nåt annat skydd. Det blev inte mycket ligga den natten om man säger så 😉

    Svara

  • Lovisa

    |

    Svar till den första tjejerns kondomproblem. Jag brukade bara säga till killen ”vad bra, då tar du hand om ungen då?” sen vända på mig och lägga mig, tro mig de är killar men efter ett tag kan även de ta en hint 😀

    Svara

  • Nina

    |

    P-piller ja… blodproppar som kom och gick, migrän med aura osv osv osv. Aldrig mer!

    Svara

  • v

    |

    Angående p-piller, jag fick en propp (eller ja, flera stycken samtidigt) som fastnade i hjärnan. Ja, en stroke helt enkelt och jag dog nästan av det. Och endel av mig har ju faktiskt dött. Alla utredningar har pekat på p-piller som orsak. Till följd av stroken har jag fått epilepsi.
    Det är ju inte alla som får livshotande effekter från p-piller men det finns ingenting som skulle få mig till att stoppa i mig sånna piller igen. Aldrig, aldrig. Idag får jag äta en tablett mot blodpropp och fyra tabletter mot epilepsi varje dag. Tänk efter och ta hand om er..

    Svara

  • Sara

    |

    Soffan ser ut som via ryggstöden att det är en ”Eden” Eller möjligtvis en ”Focus”

    Svara

  • S

    |

    Till fråga nummer 1:
    Om en kukbärare säger att han inte vill använda kondom.
    Spela då EXTREMT känslosam och lycklig, kläm fram en tår och säg: Åh Jag som trodde att du inte var redo att skaffa barn än!!!! När han börjar säga emot så överrösta honom med att diskutera potentiella bebisnamn 😉

    Svara

  • Joline

    |

    Ang kondom…

    I två tidigare förhållanden så försökte jag och min dåvarande pojkvän bli gravid. Det tog sig aldrig. Båda förhållanden tog slut av olika anledningar, dels för detta tärde på oss. Den andra var otrogen. Vissa blir starkare men att vi inte blev gravida tärde på oss. Vilket som..

    Då i nästa förhållande, som jag är i nu, så körde vi utan kondom.. För jag trodde helt ärligt att jag inte kunde få barn. Jag trodde det var något fel på mig, och könssjukdomar tänkte jag knappt på mer än att om jag får en könssjukdom så kan ju inte det påverka bebisverkstan för den är redan sönder på mig. . Så tänkte jag..

    Men jag blev gravid. Jag tog ett test på alla hjärtans dag och då hade vi varit tillsammans i ungefär 1 månad men setts i två månader. Graviditeten visade 4-5 veckor. HJÄLP!!!
    Många tankar fram hit och dit. Vi behåller, nej vi tar bort. Fram och tillbaks. Killen stannade och stöttade mig. Han var inte redo för fem öre. Jag hade vart redo för barn sen länge men trodde jag inte kunde få några..
    Även fast jag ville, så var jag rädd. Och jag kunde inte tvinga honom att ta detta ansvar. Det var inte så jag ville ha det. Ett barn skulle vara önskat inte påtvingat.

    Det slutade med abort och det är verkligen det värsta jag varit med om.. Aldrig har jag upplevt en sån smärta inombords. Aldrig har jag gråtit så mycket. Tårarna tog aldrig slut. Jag mådde så jävla dåligt. Hade skuld och skam i kroppen. Jag hade ju hade valt att ta tabletterna som skulle göra att min kropp stöter bort mitt barn.

    Eftersom det var i en viss vecka, fick jag först tabletter att svälja, åka hem en dag, komma tillbaks nästa och själv föra in tabletter i vaginan som skulle sätta fart på det hela. Barnmorskan som var med mig sa att det är ungefär som en liten förlossning…
    Bara det att det kommer ut ett litet dött foster som min kropp stött bort, och inte en levande frisk, liten, skrikande krabat.

    Smärtan gjorde att jag fick smärtstillande, spydde som en kalv och skakade som ett asplöv. Och när det väl tryckte på, kände jag att nu måste jag på toa!

    Barnmorskan tog då fram, som en liten plasthink och la den i toaletten för att ’fånga upp fostret’. Två år senare minns jag den dunsen och ryser när jag tänker på att det var ljudet av mitt döda barn.

    Med denna historia, som blev kanske lite lång, så vill jag bara säga:

    ANVÄND KONDOM!!!

    För att gå igenom en abort är fan inte värt det. I mitt fall var det tron om att jag inte kunde få barn men min pojkvän han funderade inte ens på kondom eller om jag använda något preventivmedel utan det var ju bara tuta och köra. På ett sätt är det ju skönt, nu vet jag iaf om att jag kan få barn. Bara att jag fick veta det den hårda vägen.

    Men använd kondom!!!!

    Om ni blir gravida är det NI som går igenom en ev abort och får leva med det valet för alltid. Klart det blir lättare med åren, men det finns alltid med en i minnet.

    Svara

  • Matilda

    |

    Hej!
    Uppskattar verkligen jättemycket att du skriver om hormonfria preventivmedel. Utan din blogg hade jag inte haft någon aning om att p-datorer ens fanns. Jag mår själv inte så bra av mina p-piller har jag insett och funderar på att sluta med dem…
    Jag undrar lite hur lång tid det tar efter att man slutar med sina p-piller innan man börjar må bra psykiskt igen. Jag förstår att det såklart är individuellt, men hur lång tid tog det för dig ungefär innan du tog dig upp ur din depression?
    Kram

    Svara

  • Rebecca

    |

    Angående kondom – säg till snubben som tycker att kondom är jobbigt, om han tycker att det är mer eller mindre jobbigt att inte ha sex alls. Eftersom det är vad som kommer att hända om han gnäller om kondom. Just saying.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv