Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Frukost

Ännu ett inlägg med matbilder, yaj:

 

DSC06003

DSC06000

 

Mat är ju det bästa som finns. Jag har gått och blivit expert på ägg och bacon förresten. Tips för att få baconen så raka och fina är att ha lite vatten i stekpannan. Tips till äggröra är att ha i en skvätt flytande créme fraiche, salt & peppar samt att alltid ha örter i frysen att slänga i. Typ persilja och gräslök.

 

Vi har precis (eller precis och precis, det blev ett avsnitt Homeland också) ätit frukost och ska snart möta upp en kompis för en fika. Hon tar med sin bebis också, så det blir mys.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (21)

  • Hanna

    |

    Brukar köra i grädde i min, blir också sjukt gott!

    Svara

  • Sofia

    |

    Har funderat på en sak.. äger du något köksbord? Tycker varje gång du postar matbilder så är det på det här vita bordet (soffbord?). Ser lite obekvämt ut att äta vid ett bord som har nivåskillnader 😉

    Svara

  • Karre

    |

    Ååå bästa frukosten ever! Äter det jämt på vardagar i år. Brukar variera med kokta: Ett tips när man kokar ägg är att koka upp dom och sedan hälla av vattnet och låta dom stå i kastrullen dubbla tiden mot vad man brukar. Helt sjukt vilken skillnad. Alltid perfekta och mycket godare! 🙂 Kan säkert ha och göra med likt pasta och kött som man ska låta stå ett tag. Jag är inte säker men misstänker att man gör så på hotell. Kokar inte riktigt dem färdiga för att värmen av alla äggen ute på bordet sedan gör dom färdiga. Okej nu blev det mkt om absolut ingenting haha..

    Svara

  • Robert

    |

    Kul att experimentera med örter och annat. Smarrigt! 😉

    Svara

  • Cicci

    |

    Om man är lat hör man annars bacon i micron mellan två papper, perfekt raka och perfekt knapriga 😉

    Svara

  • Li

    |

    Det som gjør eggerøren ekstra god, er smør. Egg og fløte/grädde (og gressløk) vispes lett, stekes i en panne med smør, og når den nesten er ferdig, har du i litt smør til. Da blir den blank og myk og smelter i munnen

    Svara

  • Gabbi

    |

    Det ser supergott ut! Baconen ser ut att vara helt perfekt stekta också 😉

    Svara

    • Anglophile

      |

      Förrutom att britterna oftast har blackpudding och beans också 😛 + vit toast till.

      Svara

  • Lina

    |

    Ostekta bacon som ja skär i småbitar brukar ja strö över omeletten, riktigt gott! 🙂

    Svara

  • ISA

    |

    vad fint och jämnt du lagt upp baconen. haha, är det för bilden skull `? 😉

    Svara

  • h.

    |

    Här hemma brukar äggröra med en skvätt vispgrädde i vara väldigt uppskattat. Testa det tycker jag! 🙂

    Svara

  • Sofia

    |

    Jag älskar dina matbilder! Inspiration och kul att se vad andra äter 🙂 och du är oxå inspirerande!

    Svara

  • Tjena Nina

    |

    Jag brukar ha i riven ost i äggröran. Det blir löjligt gott. Och jag är inte så stort fan av ost ens. 😀

    Svara

  • Ida

    |

    Hör inte till inlägget men jag undrar om det fanns någon före/efter bild på ditt hår när du haft i maria nila färginpackning?

    Svara

  • fröken josefine

    |

    Apropå något helt annat än ditt inlägg här, kommer du ihåg ditt inlägg som du gjorde den 10 februari 2014 om att du summerade samma månad från året innan och det visade sig att du skulle suttit bredvid din kille på en sittning men han inte dök upp. Jag kommenterade det här:

    josefine skriver:
    17 februari, 2014 kl. 19:33
    Helt klart ödet! 🙂

    Lite liknande med mig och min sambo som faktiskt var på mitt utspring på studenten och stod ungefär 2 meter ifrån min familj som väntade på mig. Det visade sig att hans lillebror gick i min klass på gymnasiet men det hade jag ingen aning om då. Men ett och ett halvt år sedan träffades vi ute och började prata efter att hans lillebror (min klasskompis) presenterade oss för varandra 🙂

    Vilket senare ledde till att en tjej från VeckoRevyn hörde av sig i Juni/Juli 2014 och ville intervjua mig om min och sambons ”kärlekshistoria” och som kom med i VR i oktober 2014, tack vare din blogg 🙂 har skrivit ett inlägg om det på min blogg idag faktiskt.

    Svara

    • Egoina

      |

      Åhhh kul!!! Måste leta upp tidningen och läsa 😀

      Svara

  • Ellieott

    |

    Vad i hela världen är flytande crème fraîche? :O

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv