Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

"Det är ju en komplimang"

enhanced-24806-1410275642-14

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (17)

 • DeMarkey

  |

  Män kan verkligen vara charmiga…

  Svara

 • Sofia

  |

  Åh, hatar… ”Le, du är ju så fin”. Mjaaa, hade du inte stört mig så kanske jag hade dragit ett smil.

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, kan ligga en del i serien. 😉

  Svara

 • Hanna

  |

  Så många gånger killar försvarar med ”det är ju bara komplimanger” åh fyfan!

  Svara

 • Cecilia

  |

  Amen, sister!!! Vidrigt samhälle 🙁

  Svara

 • Julia

  |

  Amen to that!!

  Svara

 • jonna

  |

  ÅH ja! studerar just nu i Ecuador, och herregud, det är det värsta jag varit med om. Att gå i klänning eller kjol är i princip uteslutet, även shorts. Inser hur långt fram Sverige har kommit trots att vi fortf måste förbättra oss. Det är ingen komplimang, det är nervärderande att män tycker att de har rätt att kommentera våra kroppar.

  Svara

 • Tessy

  |

  Jag blev tillsagd att le när jag var på väg hem från en våldtäkt.. det var lite sådär..!? ville bara skrika på honom vad jag nyss hade blivit utsatt för, skälla ut honom för att han tog rätten att säga så till mig, men jag bara ignorerade honom.. och då hängde han efter mig in i en buss och körde upp sitt ansikte i ansiktet på mig och typ beordrade mig att le!?

  busschauffören sa åt honom att gå, inte för att han uppenbart störde mig, utan för att han inte hade betalt..

  en annan gång var det en snubbe som förföljde mig på torget och beordrade mig att prata med honom för han tyckte jag var fin.. alltså mitt på ljusa dagen med massor av folk runtomkring..

  Alltså jag såg nog det värsta avsnittet av CSI Miami för någon dag sen
  en tjej på en utomhusbio ensam, en kille kommer och sätter sig bredvid, säger åt henne att le för det är fler ensamma där, hon säger typ tack men nej tack, jag vill bara kolla på filmen
  då säger han att det är okej, han skiljde sig just från en bitch som hon!?
  hon blir såklart sur, dom bråkar, blir utslängda och sen bara fortsätter han följa efter henne och förstör hennes bil
  sen följer hon efter honom, hotar honom med pistol, trillar lite och den går av (vilket dom bevisar kan ha hänt för den var väldigt känslig) men trots det så är ena CSI agenten skittjurig mot henne hela tiden

  sen när hon släpps så säger han till henne att killen bara ville ta kontakt med henne, hon säger då att han förolämpa henne, då säger han att han nog bara ville ha uppmärksamhet!?
  och att hon bara kunde avvisat honom, killar är vana vid det!?

  va fan, nyss så blev ju flera personer dödade i USA, för att tjejer hade avvisat någon kille!
  och hon gjorde ju det först och försökte sen också!
  han lät inte henne vara ifred, och sen när är det okej att bete sig som en skitstövel bara för att få uppmärksamhet och prata/ligga med någon!?

  Blääää säger jag bara!

  Svara

 • Jon

  |

  Kan ni tjejer/kvinnor inte då upplysa en aningslös man hur man ger en komplimang som tas emot väl ?

  Det är ju faktiskt inte alla som har någon baktanke med det de säger, utan bara tycker att personen ifråga är vacker, söt, snygg, sexig.

  Svara

  • Hanna

   |

   Problemet är väl inte komplimanger i sig, utan att främmande män tar sig rättigheten att utvärdera och bedöma våra kroppar närhelst de känner för det, och förväntar sig att en ska bli väldigt glad över detta. Som om det viktigaste för mig är hur en man värderar min utsida. Jag tycker också om att få komplimanger men de finaste komplimangerna är ju komplimanger som rör något jag gjort eller åstadkommit. Självklart blir människor glada över komplimanger angående deras utseende också men risken är att det landar illa, för det ökar känslan av att hela tiden känna sig objektifierad och bedömd på något så trivialt som utseende. Om du vill ge komplimanger kanske det inte måste vara komplimanger som rör just utseendet? Ge en komplimang till din kollega som gjort ett väldigt bra jobb, beröm någon för deras matlagning, för något fint de har skrivit eller ett vacker fotografi som de har tagit. Vad blir du själv som gladast över när andra människor uppmärksammar? Oftast är det ju inte att du idag tagit på dig en snygg tröja eller stylat håret på ett annat sätt, utan något som rör vad du faktiskt har åstadkommit. Ge dessa komplimanger till andra människor istället, om du vill uppmärksamma och uppmuntra dem!

   Svara

   • Egoina

    |

    Tack! Så bra kommentar!

    Svara

   • Jon

    |

    Jo men nu är det ju så att jag ger komplimanger på det jag ser, jag ser inte vad du har gjort någon gång tidigare i livet.
    Det är samma som jag kan ge en komplimang till någon för utseendet på personens bil t.ex.

    Som jag få förstår dig så ska inte jag få säga till någon jag inte känner att hon är vacker, eller har jag tolkat dig fel ?

    Ett vackert utseende är något som jag uppskattar och som förgyller min dag, då försöker jag gengälda detta genom att ge en komplimang till personen ifråga om det nu är så att hon är söt, snygg, vacker eller sexig.
    Det är absolut inte någon form av att försöka objektifiera, det handlar bara om att jag uppskattar ”ditt” utseende.

    Sen om jag ska va helt ärlig så hade nästan vilken kille som helst blivit glad om någon kommit fram och sagt, fan va läcker häck du har.

    Varför kan inte ni tjejer/kvinnor bli glada för det ?

    Hur många gånger ger ni inte varandra komplimanger för utseendet?
    Är det annorlunda om en Tjej ger dig en komplimang för att du är söt? Om det är det, varför?

    Är det nån skillnad på om någon säger ”Va fina ögon du har”
    Eller ”Va fin rumpa du har”? Det är ju kroppsdel som kroppsdel.

    Ni får ursäkta mig om jag är okunnig men jag vill gärna försöka förstå vad som är ”fel”

    Den enda baktanken jag kanske kan ha om jag ger någon en komplimang var det nu än är och vad det än är, skulle kunna vara att jag kanske skulle vilja träffa den personen fler gånger för att se vad det kan leda till.
    Om det är som kompis eller som eventuell partner är något som framtiden får avgöra.

    Känns ju väldigt märkligt för mig om jag skulle gå fram och fråga någon som jag tycker ser bra ut att ta en fika med mig någon dag för att hon verkar trevlig, det vet jag ju inte förrän jag pratat eller umgåtts med henne.
    Och ja jag kanske är ytlig men för mig MÅSTE det finnas ett visst mått av utseendemässig attraktion för att jag ska vara intresserad av henne.

    Tacksam för alla svar så jag kanske kan begripa vad som är problemet med mina/killars tankegångar.

    Svara

    • Cicci

     |

     Jag tror mycket handlar om i vilken situation man befinner sig och humöret på den som får komplimangen. Jag har umgåtts mycket med killar då jag gick i en klass med majoriteten killar förr. Fick ofta höra ”snygg du är idag då!” Osv, vilket jag shalvklart blev glad för. Men när jag sen här att ”den och den slog vad om vem som först får […] med dig” så kändes ”komplimangen” inte lika bra längre. Av den anledningen har JAG svårt med just ytliga kommentarer, för jag har varit med om att killarna har baktankar med dem. Vilket antagligen är anledningen att du inte få ett stort leende tillbaka när du berömmer mötande på stan/krogen. För där finns det ofta baktankar med att säga att någon är snygg. Prova istället med att berömma någon för att deras leende smittar, deras utstrålning gör dig glad eller liknande. För att se hur de tar det. Tar de det bra kan du ju alltid lägga till något om ”btw är du även väldigt snygg idag”. Får du kyligt mottagande kan du alltid bara le och gå vidare, för då kommer antagligen personen att uppskatta det mer än om du på något sätt förväntar dig svar i form av ett tack, ett leende eller en komplimang. De flesta tjejerna uppskattar att höra att de är snygga, bara det är i rätt situation 🙂 och inte bara när de uppenbart har snyggat till sig (det blir lite ”det vet jag väl. Jag sminkande mig 1 h” för det här) för då vet man det ofta själv.

     Svara

 • Sara

  |

  Jag blir så arg när folk säger till mig att le ”för att jag ser så sur ut”! De bestämmer inte om jag är sur eller inte!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv