Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Människor i kollektivtrafiken jag hatar del 528

1) Människor som stannar precis nedanför rulltrappan. Varför stanna just där? Ska ni knyta skosnöret, rätta till jackan, leta efter något i väskan – gå en bit bort!! Ni bildar en kloss och stannar hela folkmassan som liksom inte har något val än att krocka eftersom rulltrappan som bekant rööör sig.

2) Människor (gärna med barnvagn också) som går på innan alla gått av. ”Jag skiter väl i om alla hunnit gå av, jag ska tränga mig på ändå” är ert motto. Och varför inte mosa någon med en barnvagn när man ändå är igång?

3) Människor som tycker att deras väska behöver eget säte. Ja, okej, jag har också gärna väskan på sätet bredvid om jag kan. MEN är det fullt och någon skulle vilja sätta sig tar jag självklart bort den. Vad är fel på er som inte gör det?!?? Eller ännu värre: ni som har väskan PÅ DET INNERSTA SÄTET och sätter er på sätet ut mot gången. Seriöst??

4) Människor som skyller och blir arg på personalen på grund av försening/vagnbrist/andra fel. Det är väldigt sällan just denna enskilda människas fel och oavsett är det inte rätt sätt att framföra klagomål på.

1 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (95)

 • D. DeMarkey

  |

  ha ha så rätt och så sant!!! Det är mycket man kan irritera sig på i kollektivtrafiken!

  Svara

 • Ewe

  |

  Word, sister!

  Svara

 • Ida

  |

  WORD!!!

  Svara

 • Sanna

  |

  Jag blir fan tokig på människor som inte kan hålla sig till höger i rulltrappan. Hur svårt ska det vara liksom?

  Hatar iof i princip alla när jag åker kommunalt haha

  Svara

 • Jan

  |

  Roligt! Har också undrat över det där med rulltrappefolket. Kommer de från Flen allihop?

  Som egen barnvagnskörare kan jag tipsa om att det finns de som är värre, nämligen de som tvunget ska på innan man själv hunnit av med vagnen. De har inget emot att halvt välta vagnen och väcka ungen heller, nä, nä… Tänk om man inte skulle hinna på och ta den sista sittplatsen,. då kanske man får stå (ve och fasa!) i 2 hållplatser….

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh! Det har jag uppenbarligen själv inte upplevt, men I feel ya!

   Svara

  • Linn

   |

   Jag är faktiskt (nästan) från Flen och du får ju ha lite förståelse, i Flen finns vad jag vet endast en rulltrappa, det är inte lätt att lära sig rulltrapps-vett och etikett då! 😉

   Svara

 • Hedvig

  |

  Och när man har världens packning, och man faktiskt gör plats till människor som väljer att stå istället för att sätta sig på den platsen.

  Så irriterande

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Ja, det också!

   Svara

   • özlem

    |

    Jag har världens packning varje dag med mig till skolan. Böcker, dator, mat för hela dagen osv. Har alltid minst 2 väskor. Brukar försöka lägga den ena på det andra sätet när det finns tomma platser, men då är det alltid någon som hellre vill sitta där jag har min väska :S

    Svara

 • h.

  |

  Alltså den med människor som ska gå på innan alla gått av!!!! Blir så jäkla provocerad alltså!

  Jag har alltid väskan på sätet bredvid, och så när tåget stannar vid en station och folk går på så tar jag bort den. Sätter sig ingen så åker den tillbaka. Men den värsta är dock människor som lägger sin väska i sätet längst in mot fänstret och sitter längst ut, så demonstrativt! haha typ som att säga ingen får sitta här så fråga inte!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaaa, precis! Det är den värsta sorten. De som har väskan på innersta sätet. Borde lägga till det!

   Svara

   • Felicia

    |

    Ja, det är verkligen det värsta!! Och så tittar de demonstrativt ut genom fönstret för att inte möta nåns blick… helt otroligt! vill ba: ”sitter väskan skönt eller?”

    Svara

    • Maria

     |

     Jag gör så ibland, men det är bara för att jag ALLTID får sitta bredvid någon som inte sköter sin hygien. Fick åka tåg (på innersta sätet) i två timmar bredvid en man som luktade avföring. Så om man kunde ha en lapp med”ni får gärna sitta här bara ni har duschat” så skulle jag inte sätta väskan där. 🙂

     Svara

     • Mich

      |

      Men är det inte bättre då att du sätter dig direkt bredvid någon som luktar gott? 🙂 slipper du ta upp två platser.

 • Cecilia

  |

  Håller med om tvåan!! Sjukt frustrerande när folk gör så..

  Svara

 • Cecilia

  |

  Den första -_- Vill bara slå vilt omkring mig varje gång -_-

  Svara

 • V

  |

  Jag tycker 3:an ÄR DEN VÄRSTA!!!!!!!!!!!! Och jag hatar den där minen dem har som spelar oberörd men man ser att dem vet!!!!! *Gggrrrrrrr*
  Jag hatar även den här konstiga tävlingen ”vem går av först” som alltid sker på slutet av en resa, dock inte kollektivtrafik. Som att det spelar roll liksom……..

  Svara

 • Robyn

  |

  Håller helt och hållet med!!!!! Blir speciellt vansinnig på din punkt 2, folk som går på innan alla hunnit av tåget. Det blir liksom inte lättare för alla om man tränger sig in på tåget först!

  Vill också ge en extra pendlarpuss till folk med megamycket parfym, folk med icke-rumsrena hundar och folk som hela tiden vill prata/fråga saker fast man sover/har hörlurar!

  Älskar pendlarlivet!

  Svara

 • Gia

  |

  Sitter någon med en väska på ett säte och jag är utan sittplats är jag så fräck att jag frågar om jag skulle kunna få sitta där, folk brukar vara väldigt snabba på att flytta väskan då

  Svara

 • Emelie

  |

  haha, klockrent!

  Svara

 • Karolina

  |

  Åååååh! Tillägg: folk som pratar om något skitpersonligt jättehögt i mobilen! Sånna borde komma med en varningsskylt.

  Svara

 • Zozo

  |

  Nr 3 alltsååååå!!!! Jag bor i en liten håla och det är alltid smockat på bussarna på morgonen för alla tar den in till stan där skolan/jobbet är. Såklart är det alltid de här små fjortisarna som lägger väskan på sätet bredvid. Det kan liksom inte komma som en chock för de att det kommer vara mycket folk på bussen så att en del till och med får stå upp hela resan. Det är så respektlöst!

  Svara

  • Amanda

   |

   Varför inte säga ”Kan du flytta på väskan så att jag kan sätta mig?”

   Svara

   • Zozo

    |

    Man ska inte ens behöva fråga detta tycker jag. OK om det är mitt på dagen eller när det är lågtrafik. Men just när det är 7-8 på morgonen när det är så fullt att en del får stå upp. Då är det inte OK att ha väskan bredvid förrän alla har gått på och tagit en plats.

    Svara

 • Sessan

  |

  Hatar också allt och alla i kollektivtrafiken. Men då gör man som jag. Sätter sig på folks saker. Eller typ trampar dem på fötterna medan man försöker klämma sig in till det ”tomma” sätet bredvid fönstret. Ger ett oskyldigt ”förlåt, jag såg inte…” när de tittar förvånat på att man precis stämplat dem eller deras saker.

  På samma sätt sitter jag alltid brett bredvid killarna som behöver ett halvt säte för kuken och armbågar dem lite samtidigt bara för att jag kan.

  Mvh. tjejen som hatar människor och säkert är hatad av människor.

  P.S. Kom helt plötsligt ihåg när det var ersättningsbussar en gång och en kvinna trängde sig framför folk och jag såg hur upprörda vissa blev så jag sa till henne att det var kö och att hon faktiskt gjorde folk upprörda. Hon sa att hennes 6åring var hemma med hennes 3åring och att hon banne mig skulle få kliva på bussen först. Då svarade jag direkt med att jag, till skillnad från henne, inte lät mina barn leva i fara då det inte är ok att lämna så små barn själva utan hade mitt barn på dagis. Detta barn som jag tog hand om själv och jobbade två jobb och pluggade heltid för att försöka ta hand om. Sen satte jag mig prompt bredvid henne så fort vi klivit på bussen. Såklart kom alla som väntade på bussen med och ingen kom fram snabbare än den andra. Vilket jag påpekade innan jag klev av. Jag har inget barn…

  Svara

  • Mellanmål

   |

   Hahahahahaahahn så jävla bra alltihop

   Svara

 • Delia

  |

  Alltså håller med om prick allt! har pendlat i tio pr men mitt tålamod på tågen har inte förbättrats för det. Här blir jag bitter på andra tråkiga resenärer! Irriterande är också när någon har en resväska vid fyr-sätena istället för att lägga dom i de avsedda områdena. Jag ställer mig demonstrativt bredvid, säger ursäkta o ler så där gött med en blick som säger ”det där sätet är faktiskt ledigt, tåget är fullt o folk/jag vill sitta ner”. Jag frågar aldrig om platsen är ledig om det är en väska på det, utan bara tar för mig 😀

  Svara

  • Amanda

   |

   Här vill jag bara inflika att det är svårt att ställa väskan på ”avsedd” plats när väskan är för stor. Min resväska är så stor att den får inte plats i avsedda fack och heller knappt att ens köra i tåggången utan du måste släpa den sidleds… Ibland händer det att något pucko (utan resväskor) sätter sig där det är avsett för folk med stora väskor/vagn trots att det är FULLT med lediga platser i vagnarna enbart för att komma av tåget först… = gör att man är tvungen att släpa in väskan i vagnen och ta ett fyrsäte. Är själv däremot den sorten som puttar in den så de yttersta platserna går att ta även om jag själv är tvungen att sitta jävligt obekvämt och ibland sitta sidleds över väskfan. I annat fall är det inte okej att blockera.

   Svara

   • Delia

    |

    Håller såklart med dig! Ibland finns det inget annat val än att ha den där för prick alla platser avsedda för resväskor är upptagna 🙂

    Svara

 • Delia

  |

  Just det, o når folk inte väntar på att vi ska av tåget först, så brukar jag säga ”tuuuuuusen tack för att ni är så hövliga o väntar” 😀

  Svara

 • Elin

  |

  Du borde skriva en bok om just detta…

  Svara

 • Tjena Nina

  |

  Blir galen på de där personerna som ska tränga sig på. Alltså, tror de att föraren tittar bak och ba ”Hahahahaha! Den där jäveln ska jag stänga dörren framför!” eller vad är grejen?
  Och, när man ska av, och folk som inte ska av vägrar flytta på sig. Kliv ut, släpp ut folk, kliv sen på igen. Inte så svårt som det verkar.

  Svara

  • ab

   |

   Har faktiskt hänt mig och en kompis att vi stod i kö för att gå på spårvagnen mot Djurgården och när det var vår tur att stiga på så stängdes dörren plötsligt framför oss.

   Svara

 • ewelina

  |

  Sen har vi ju de som sätter sig INNAN man hunnit ta bort väskan, typ ja men lugna dig jag ska ta bort den det går inte fortare när den är fastklämd mellan din röv och sätet!

  Svara

 • Emma

  |

  Håller med om allt! Hatar också folk som väljer att stå mitt i gången istället för att sitta bredvid någon annan. Sätt er ner jag vill inte glo in i er rumpa!!!!!

  Svara

 • Marie

  |

  Ha ha! -så himla klockrent!! Känner igen alla punkterna och stör mig så på det varje dag! Kan lägga till dom som kliver av i grupp och så går skitsakta på perrongen för att dom ska SMÅPRATA typ, och bildar en stor mur som bromskloss -och så dom som plockar upp sin mobil och kör filmklipp eller spel UTAN att använda hörlurar – ungefär som de är dom första i världen som upptäckt att man kan ljud OCKSÅ!

  Svara

 • Jenny

  |

  Den när man har mycket packning med sig och försöker trycka in sig så mycket som möjligt mot fönstret på bussen för att någon ska få plats bredvid och den som kommer och sätter sig är en sur tant som frågar om jag inte kan flytta lite på mig. Man undrar ju då liksom ”Hallå! Ser du inte att jag sitter med väskor upp över öronen och trycker in mig mot fönstret och du undrar om jag kan ge dig mer plats? Idiot!”

  Svara

 • Susanne

  |

  <3 Så bra skrivet!
  Ibland känns pendlandet som en kamp!
  Men oftast gillar jag det, skönt att sitta och grubbla!

  Svara

 • Emelie

  |

  Oh herregud, hatar alla punkter du skrev.. Hatar också när snorungar sitter med fötterna på sätena och låtsas som ingenting, so fresch…

  Nattstad.se/emeliebror

  Svara

 • Linda

  |

  Om du har galet många sidvisningar idag så är det för att jag sitter och uppdaterar den här sidan femhundra gånger i timmen för att jag har SÅÅÅÅ fruktansvärt tråkigt här där jag sitter ensam och försöker skriva examensarbete….

  Prokrastineringsexpert här, då va!

  Svara

 • Sandra

  |

  Tack för att tog upp punkt 4! Mina föräldrar jobbar som lokförare och dyker på klagande människor varje dag när det är problem. Tycker verkligen det är fel att ge dem skit, för jag vet att i alla fall mina föräldrar och många av deras kollegor gör så gott de kan för att allt ska fungera och för att hålla tiderna!

  Tack för att du uppmärksammar det, inte alla som gör det 🙂

  P.S Älskar din blogg och du tar upp så mycket saker där man känner sig i. Det känns inte uppgjort eller påklistrat! Det känns äkta!

  Svara

 • Robert

  |

  Kanske bra att jag cyklar när vädret tillåter? 😉

  Svara

 • Rebecca

  |

  Word!

  Svara

 • Sabina

  |

  Haha jag älskar när du skriver om kollektivtrafiken…jag jobbar själv som tågvärd på pågatågen och håller med om allt du berättar om…känns seriöst som att jag kunnat skriva en bok om allt jag varit med om under mina fyra år hahaha!

  Svara

 • Ullis

  |

  Håller helt med dig! Andra sjukt störiga personer i kollektivtrafiken är de som går på först av alla när det är massor som ska på och som ska både ladda sitt kort och betala sin resa när resten är skolelever som bara blippar sina kort mot maskinen! Låt dom gå på först istället. Haha 😉

  Du är grym <3

  Svara

 • Fanny

  |

  Väskfenomenet är allra värst när det kliver på en gamling som tvingas stå upp för att det enligt vissa är viktigare att en väska får sitta

  Svara

 • Svorskan

  |

  Men varför störa sig? Den enda du kan ändra på är dig själv och om man stör sig på andra får man garanterat göra det resten av livet. Ändra inställning istället! Då slipper andra märka att du blir irriterad på de och inte minst mår DU mycket bättre – för alltid.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag mår faktiskt rätt bra av att störa mig. Bättre att muttra lite på bloggen än att alltid hålla god min och tänka fina tankar. Alla känslor är bra att ha, bara det inte blir överdrivet. Dessutom tror jag att man är ganska onormal om man aldrig stör sig, du får nog börja åka tåg lite oftare 😉

   Svara

   • Svorskan

    |

    Men det är ju klart, mår man rätt bra av att störa sig borde man fortsätta göra det. Jag visste inte att det var en positiv känsla. Blir det inte lite motstridigt när du gör något du mår rätt bra av – samtidigt så ”muttrar” du i bloggen om det?

    Jag håller med om att alla känslor är bra att ha och ännu bättre är det när man är medveten om att man har makten att styra över om det skall vara mera av de positiva. Jag pratar inte om att skyffla saker under mattan, det är något helt annat.

    Svara

 • Denise

  |

  Haha håller helt med dig! Dessutom, när jag åkte buss en gång så var det en tjej som hade väskan på det yttre sätet och vägrade ta bort den trots att flera äldre fick stå och bussen var full (jag hade redan intagit ståplats för att göra plats för bättre behövande..). Så var det i alla fall en äldre kvinna som fick nog och satte sig rakt på tjejens väska! HAHA! Helt rätt tyckte jag! 😀

  Svara

 • Angelica

  |

  Hög igenkänningsfaktor på alla punkter. Om det är något som har gjort mig hatisk sen jag flyttade till Stockholm så är det alla jävla idioter i kollektivtrafiken (jag kommer från en stad med typ 30000 invånare, börjar sakna småstadslivet).
  Jag är normalt på dåligt humör på morgonen (vem vill gå upp tidigt?), och när jag väl är på tunnelbanan/pendeln så har jag ofta hunnit börja känna mig mordisk.

  Svara

 • Sternocleidomastoideus

  |

  Jag stör mig på:

  1. När folk kommer in i tunnelbanan, börjar gå i gången istället för att sätta sig ner, och när tunnelbanan börjar åka så ramlar de nästan omkull eftersom de inte har fattat att när tåget börjar röra på sig så måste man kompensera lite/hålla i sig så att man håller balansen! Hur jävla svårt kan det va att tänka ut detta i förväg!?

  2. Folk som inte tar av sig sina tjocka ryggsäckar trots att de går på ett fullproppat tåg/en buss. Ryggsäcken sticker ju ut och eftersom väldigt få människor är korta nog att kunna stå bekvämt under den, betyder det att en hel ståplats vaskas på det redan klaustrofobigivande tåget/bussen.

  Svara

 • lotta

  |

  Jag håller så sjukt mycket med om allt och blir extra provocerad av folk som inte väntar på att folk stigit av, då brukar jag göra mig extra bred och avsiktligen göra det trångt för dem när jag går ut, väldigt moget.

  Men det värsta med dessa människor är att de skapar såna känslor mot folk som oavsiktligen beter sig så här. Gånger när man har så mycket bagage att det inte ryms i famnen och vid fötterna, gångerna när man trodde alla redan hade stigit av eller när man är sjuk och verkligen snabbt måste få sätta sig ner eller kanske sitta på ett sätt som tar upp mycket utrymme. Då är det inte roligt att argsint bli anklagad för att vara ohyfsad.

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller verkligen med om det där! 🙂

   Svara

 • lisa

  |

  Tillägg till 2. De som faktiskt väntar men ställer sig mitt framför dörren istället på sidan. Även om man vill ta sig ut så möter man en vägg av personer.
  Sen hade jag svårt för musikerna som klev in klockan 06:00 och spelar och man tar sig inte därför. Hur mycket pengar man ger så går de inte..
  Helt ok mitt på dagen men inte när man är nyvaken..

  Svara

 • Linda

  |

  Hahah åh, i våras när jag pluggade ihop med min kompis var det temat varje morgon att vi fick gnälla för varann om alla dumma människor vi stötte på under vägen till skolan. Känner exakt som du på alla punkter!

  Vill även lägga till:
  – folk som lyssnar på skithög musik, alltså så det genom hörlurarna låter över halva vagnen. Inte min favorit o lyssna på growl-rock 8 på morgonen (är också nattmänniska)
  – folk som när det är fullt på tunnelbanan lutar sig helt med ryggen mot räcket, och man typ måste gräva i ryggen på dem för att kunna få ett grepp och hålla i sig och inte ramla på 5 andra (och att de inte fattar vinken när man gör det heller).

  Mamma säger att jag kommer bli världens gnällkäring när jag är gammal, men har på riktigt funderat över att skriva en ”Vett och etikett för kollektivtrafiken”-bok.

  Svara

  • Emma

   |

   Jag är sån som lyssnar på jättehög musik så att det hörs över hela bussen…. hehe… För mig finns det inget värre än att lyssna på allas prat på bussen och sätter på musik för att kunna slappna av under tiden jag åker. Sen är iphones hörlurar så dåliga att musiken inte alls behöver vara hög för att andra ska höra.

   Svara

   • Malin

    |

    Snälla, skaffa bättre hörlurar då! Finns jättebilliga på typ Clas Ohlson och liknande som inte läcker. Det är så sjukt jobbigt att höra andra människors musik!

    Svara

 • kajsa

  |

  Den här:
  Du är den enda som ska av tåget, på perrongen står ca 8 högstadieungdomar som ska på tåget, och medan de väntar på att dörrarna ska öppnas bildar de en halvcirlel tätt tätt mot dörrarna där just du står.
  Dörrarna öppnas, och de står bara där och tittar på dig. Det ser ut som de tänker ”men flytta, vi ska på!!”
  Du sätter benet i vädret för att visa att kidsen måste släppa förbi dig, men de bara står och glor och väntar på att få kliva på.
  Till slut måste du alltså PLÖJA dig igenom dem (med två matkassar i händerna)
  MM. SÅ JÄVLA ARG.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha TACK så mycket för den länken! Bästa någonsin!!

   Svara

 • daniela

  |

  hahahaha håller så med dig om ettan!! 😀

  Svara

 • Elisa

  |

  Haha håller helt med på alla punkter, så störigt ju!

  Svara

 • ab

  |

  Lite som nummer 1: Människor som ser till att vara först till buss- eller tågdörren (går om andra, till och med knuffas) men som sedan bara står där och håller på med mobilen i stället för att stiga av när dörrarna öppnas.

  Svara

 • Sanna

  |

  Jag brukar rätt ofta sätta mig på yttersta sätet men inte ha väskan på innersta(utan i knät eller på golvet framför mig) och självklart får folk sitta där om de vill. Anledningen till att jag sätter mig ytterst är för att jag ska av efter 20 min på en sträcka som tar 40 min och de flesta åker till sista stoppet (åker tåg) och det är ofta folk somnar eller lyssnar på musik. Hur kul är det att hålla på och peta i någon för att de inte hör eller väcka någon som somnat när man ska gå av?

  Svara

  • Fanny

   |

   Man kan ju fråga denne var h*n ska av någonstans. Så kan ni byta plats om h*n ska av efter dig.

   Svara

 • Tess

  |

  män som sitter bredbent! alltså ööööverdrivet bredbent, tar upp sätet bredvid och benutrymmet för båda platserna mittemot! :O

  Men sen jag köpte herrskor så är det inga problem, bara klampa fram och sätta mig
  haha ofta så tittar dom neråt och det första dom ser är antagligen mina skor, tror att det är någon stor självsäker snubbe så dom flyttar på sina ben innan dom ser att det är en tjej ^^
  fått väldigt många konstiga blickar
  men fan va sköna mina skor är! haha

  Svara

 • Marie

  |

  Tänkte också så om folk som satt på sätet längst ut innan. Men efter att ha fått en muskelsjukdom som gör det svårt för mig att resa mig så tycker jag att det är tråkigt att folk är så snabba att döma ist för att tänka ett steg längre…

  Svara

  • Rebecca

   |

   Fast det är väl knappast någon som har anledning att sitta längst ut! Typ 3 procent kanske har en ursäkt. Så man kan ju inte utgå ifrån att alla har någon sjukdom eller dyl.

   Svara

 • Jossie

  |

  Nummer 2 och 3 är verkligen sinnessjukt störande! En annan sak som också är störande, men inte fullt lika mycket och som händer rätt sällan, är när folk är typiskt ”osvenska” och sätter sig bredvid en trots att det finns lediga ”rader” med säten. Det känns lite obehagligt också, tänker typ: ”varför vill du sitta så nära mig?!”

  Svara

  • sofie

   |

   Fast alltså jag fattar inte detta med det så kallade ”osvenska” beteende. Jag har åkt buss i väldigt många länder och det är liksom inte alls så att där sätter man sig bredvid vem som helst och börjar babbla när det finns andra lediga säten.

   Svara

   • m

    |

    Jag tror personen menar att svenskar påstås vara typ kyliga. Alltså vill gärna sitta själva, ingen kroppskontakt osv

    Svara

 • Mich

  |

  Något jag stör mig på är människor som ska prata jättehögt så det hörs i hela bussen, antingen med personen bredvid eller i telefonen. Alltid sent på dagen när man är som tröttast oxå…fyyy!
  Önskar faktiskt att det fanns ”pratförbud” på kollektivtrafik haha

  Svara

  • Lisa

   |

   Eller hur! Eller på morgonen när man är som en zombie och bara vill vara ifred på bussen och plugga in sina hörlurar och njuta när någon idiot börjar prata i mobilen så det de säger går rakt igenom ens musik och hela resan är förstörd. Alltså då vill jag bara smocka till dem! 😀

   Svara

 • Smarre

  |

  Att åka kollektivt med barnvagn är ett helvete! Folk visar ingen respekt alls. Står och klänger på ens vagn och använder den som armstöd. Sen ska alla börja gå på innan man ska av 🙁 Så vi med barnvagnar har det inte så himla kul vi heller!

  Svara

 • Titti

  |

  När jag pluggade för ett par år sedan så pendlade jag en massa med tåg under några års tid för att kunna ta mig till min praktikplats. För att komma dit i tid så var jag tvungen att åka hemifrån två timmar innan jag började, eftersom själva resetiden (med buss + tåg + buss och en massa väntetid där emellan) tog så pass lång tid. Om jag då började åtta på morgonen så var jag alltså tvungen att vara ute väldigt tidigt. Och jag är ingen morgonmänniska.

  Det finns mycket (!) som jag störde mig på med kollektivtrafiken men det allra värsta var nog dom där tidiga morgnarna när jag skulle åka tåget lite efter 06:00. Det är ganska många människor som pendlar vid den tiden och jag minns hur många blev liksom tävlingsinriktade när tågen kom. Alla placerade sig där dom trodde att tåget skulle stanna och där dörrarna alltså skulle öppnas. Det bildades liksom en bunte med människor vid jämna mellanrum på perrongen. När tåget saktade in så stod alla redo med spända ansikten och väntade på att dörrarna skulle öppnas. När dom slutligen gjorde det så krigade bunten med människor sig på det relativt tomma tåget för att få dom bästa platserna i vagnarna. Sedan utspelade sig punkt tre på din lista typ genom alla vagnar och många gånger fick jag stå upp hela tågresan. Inte det roligaste när klockan är lite över sex på morgonen och man helst av allt skulle vilja ligga hemma i sängen och SOVA.

  Insåg nu att jag kanske lät lite bitter i denna kommentaren, haha. Jag är inte någon grinig person över huvud taget men om det är något som gör mig bitter så är det kollektivtrafiken, ha ha ha!

  Svara

 • Jenny

  |

  Håller med och har en egen grej som jag bara blir så jävla sur på, fast detta på offentliga toaletter. Låt oss föreställa oss en offentlig toalett där man går in genom en dörr och sedan får en massa bås på ena sidan. Varför i hela helvetet har folk fått för sig att kön till båsen börjar vid den första toaletten direkt innan för dörren? Det innebär ju ofta att när man går in på en offentlig toalett så kommer man, för det första knappt in för att folk står i vägen och för det andra så när man kommer in så går man rakt in i folket. Varför inte bara ta sina rövar och gå in till första båset på andra hållet så att inte hela ”toaletthallen” är tom och det bildas kö ut genom dörren?! Blir arg bara jag tänker på det…

  Tack för en bra ärlig bloggare som har mer än en tå på jorden! Kram!

  Svara

 • jossan

  |

  Min värsta punkt är folk som ska köpa busskort av chauffören och inte låter andra på hållplatsen gå på före. Att det ska vara så jävla svårt att låta alla andra med busskort som tar en halv sekund att blippa gå på istället för att blockerar upp en kö. Extra störande när det regnar ute, så när bussen äntligen dyker upp får man stå på kö i regnet. Vett och etikett som ingen fattar, ska du köpa busskort eller krångla med enkelbiljett, fråga chauffören om vägbeskrivning osv osv: KLIV PÅ SIST!

  (I vissa städer antar jag att man inte ens kan resa utan förköpt biljett/kort så ni slipper väl det här problemet 😛 )

  Svara

 • Bexxy

  |

  Haha, feel you där! Hatar Västtrafik och alla människor som åker med dem.
  Nä okej, där var jag hård. Men rulltrappan är störande, överallt.

  Svara

 • Johanna

  |

  Alltså nummer 3… WORD! Händer även här där jag bor, får ofta stå upp i 20 min då och halvt ramla och slå sönder mig för att folk envisas med att ha väskan på sätet/sitta på det innersta sätet TROTS att dom ser att folk tvingas stå upp… Åååh jag blir så arg!!

  Svara

 • Katta

  |

  Jag åker kollektivt mer eller mindre varje dag och har gjort så sen jag var 16.
  Fy fan vilka historier jag kan dra.
  Och inte bara om medresenärer utan även om personalen.
  När jag åker 138 är jag så glad att jag kommer fram i ett stycke att jag nästan kysser marken.

  Svara

 • Helena

  |

  Ja, nummer 3, seriöst?!??! Vad är det för fel på folk?

  Svara

 • Filippa: En neuroatypisk blogg

  |

  Jag tillhörde helt ofrivilligt kategori ett här om veckan. Tog barnvagnen med min nyfödda dotter för första gången och åkte till ett närbeläget köpcenter för att besöka Apoteket. Skulle ta ett sånt där rullband upp på andra våningen. Ställde mig till höger, låste bakhjulen och kände mig som värsta barnvagnsmästaren. Men så skulle vi kliva av högst upp… och det gick inte. För jag glömde låsa upp hjulen. Totalstopp. Fem personer som stått precis bakom kraschade in i mig buskis-style och jag hann få panik innan jag fick upp låset och studsade av bandet. Hej, tomatrött ansikte…

  Tack och lov hade de kraschade lite humor och skrattade bara medan jag pep fram ”Förlåt, jag är nybörjare på sånt här!” Nu har jag lärt mig att låsa upp bromsen en bit INNAN det är dags att gå av. Heja mig?

  Svara

  • Filippa: En neuroatypisk blogg

   |

   Vill dock poängtera att jag alltid, med barnvagn och utan, går på efter att alla andra gått av och på. Än så länge har jag alltid kommit med vagnen/bussen ändå – like magic!

   Svara

  • Egoina

   |

   Haha åhh stackars! Heja dig!

   Svara

 • Malin

  |

  Jag håller verkligen med dig, galet hur folk tänker ibland

  Svara

 • Karin

  |

  Jag håller verkligen med dig på alla punkter.

  Svara

 • Jensku

  |

  det om barnvagnar är inte okej juh. värsta oroskänslan i världen att kliva på tåg med sin guldklimp i vagnen och noja sej över att vagnen kommer med men dörren stängs och man själv lämnar utanför. man får ju en halv panikattack varje gång man måste med vagnhelvetet på tåg och HELL YEAH man försäkrar sej om att man faktiskt kommer med bara så man kan andas ordentligt igen.

  överlag borde väldigt mycket mer respekt ges åt oss föräldrar, som faktiskt inte har något val vad gäller alla ställen vi måste dra med våra ungar. vi tycker inte heller det är nån fest direkt.

  Svara

 • m

  |

  Det värsta är väl ändå när man är skit trött på morgonen och så kommer det på en dagis klass….

  Svara

 • Mathilda

  |

  Men ah, sen vill jag sparka på alla som går av tåget/bussen och STANNAR DÄR. Bara, ”åh, nu är jag och mina femhundra polare som gillar att stå still utanför bussar ute i friska luften, gu så skönt, vore ju trist om någon annan ville förbi och hinna med anslutningsbussen för jag står verkligen så jäääääkla skönt precis här, en decimeter utanför bussdörrarna! Hipp hipp härliga tider!”

  Åh kan de snälla ramla.

  Svara

 • Linda

  |

  Det var väl ett jäkla gnäll överallt om folks väskor! Det är ingen hit direkt att resa med tunga väskor, om ni trodde det? Ni undrar om min väska är trött?! Haha, nej- men min kropp är typ mörbultad efter en halv dags resande med tung packning, och det är SÅ Skönt att ställa skiten på sätet bredvid och slippa ha den i mitt stackars knä! Så länge det finns platser kvar så kan väl ingen klaga! Men så fort det blir platsbrist tar jag självklart bort den så nån kan sitta. Ibland händer dock att nån bitterfitta fräser : ”flytta på den där!!” trots att de ser att jag är på väg att göra det.
  Och ni som klagar på dem som sminkar sig: Har ni inget bättre för er?!? Vad stör det er om någon stressad stackars brud råkat försova sig så hon måste fixa sig på bussen!? Vissa jobb kräver att man är sminkad! Och låt de som är hungriga få äta ifred!! Sluta störa er så förbannat på saker som inte angår er!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv