Godmorgon

Älskar att min lärare är den sista som kommer in i klassrummet och bara “gå och köp en kaffe om ni vill”, ingen stress här inte.

Här är en av mina billboards. Den skulle egentligen vara A3, men kunde inte skriva ut. Och ja, jag vet. Rakaste klippningen ever. Men. Ser ni?

 

20140925-084446.jpg

0

Trackback from your site.

Comments (104)

 • Sara

  |

  Haha.. Kul att du av alla står för vuxenmobbing.

  Nej, alla sverigedemokrater är inte rasister. Men det kanske inte du lärt dig i skolan ännu 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Nej, jag står inte för mobbing. Denna billboard speglar inte nödvändigtvis mina åsikter utan är en uppgift där målet var att väcka intresse, vilket jag uppenbarligen gjorde. Jag ville göra ett budskap med ett dolt budskap. Du vet, sånt man lär sig i skolan 😉

   Reply

   • Emma

    |

    Tummen upp Regina!!

    Reply

   • Malin

    |

    Jag tror denna “billboard” säger mer om dig än om alla sverigedemokrater. Att trycka ner 13 % av de som röstade i valet, dra alla över samma kant, är inte de rasistisk? Du kallar de inom sverigedemokraterna för rasister pga en åsikt och tillhörighet, tycker det påminner kränkning. Jag kan inte förstå hur ni stöter bort 13 % av de människor som röstade i år, vad är skillnaden i ert agerande och det som NI kallar för rasism?
    Nu har vi troligen Löfven vid makten så visa istället att ni står för det ni röstat fram, alla ska med, sluta upp med att vara rasister och respektera de människor som har en annan åsikt än ni och valt att rösta på ett annat parti. ALLA ÄR LIKA MYCKET VÄRDA!

    Reply

    • Emma

     |

     Om du tycker alla är lika mycket värda så borde man inte stå på Sverigedemokraternas sida. Visst det är 13% av svenska befolkningen som röstat på dem, men det är 83% som röstat för en annan typ av politik där främlingsfientlighet inte är en del av deras önskan. Jag tror iaf inte att alla som röstade på SD är rasister, men jag förstår inte heller hur man i en demokrati röstar för ett vi-dom samhälle inte bara mellan etnicitet, sexuelläggning eller kön. Det för mig tyder ännu mer på att SD inte tycker alla är lika mycket värda!

     Reply

     • maja

      |

      Med den logiken så borde ju vp, mp, fp osv totalignoreras då de fick ungefär hälften av vad SD fick. Då kan man säga att 94% röstade INTE på (valfritt parti) så dem ignorerar vi.

     • CheeseCake

      |

      Bara för att man inte röstade på SD betyder inte att man imte vill se en minskad invandring. 45% av svenskarna önskar en minskad invandring till Sverige enligt senaste SOM.

      BTW, sluta gå efter Aftonbladets kampanj. Du vet väl att 100% inte röstade i valet eftersom alla inte är röstberättigade?

    • Josse

     |

     haha, älskar att du förespråkar ett parti som så tydligt inte tycker att alla är lika värda med att säga att alla är lika mycket värda. För det första, kolla lite på vad SDs toppolitiker såsom kent ekeroth håller på med så får du se varför SD anses vara ett rasistiskt parti, att de vill dra ner på invandringen handlar om att de är främlingsfientliga vilket framgått i mycket av det som politiker sagt om invandrare. Sedan är det ju självklart att de aldrig kommer att säga rakt ut att de är rasister utan att de kommer skylla på ekonomiska skäl till varför de vill minska invandringen. För det andra läs på om andra världskriget och nazismen så kommer du se många paralleller mellan SD och Hitlers retorik… Skäl nog att kalla dem för rasister och ta avstånd från dem? I think so.

     Reply

     • Sofie

      |

      Man kan se detta på många olika sätt. Om man frågar mig om Sverigedemokraterna är rasister så skulle jag svara ja på den frågan. MEN de är inte rasister för att de vill begränsa invandringen. Det som är rasistiskt med SD gällande invandringsfrågan är att de vill begränsa invandringen FÖR MUSLIMER.

      Det kostar pengar att ta in invandrare och flyktingar, det är ingenting som Sverigedemokraterna har hittat på. Det kostar jättemycket pengar och vill man ha råd med invandringen så måste de pengarna komma från någonstans, då måste man ta pengar från någonting annat som det läggs pengar på, t ex skola eller försvaret. Idag läggs 41% av Sveriges pengar på socialt skydd, dvs bidrag och dylikt. Det är den kategori som kostar mest pengar för Sverige. Endast 13% går till skola och 14% går till hälso- och sjukvård. Sen kan man tycka att ta in flyktingar inte borde vara en fråga om pengar, utan man borde ta in flyktingar av humana skäl. Men det fungerar inte så om man vill ha en fungerande välfärd där alla kan känna sig trygga i landet.

      Det kommer inte fungera i längden att ta in så många invandrare som Sverige gör idag, någonstans måste man sätta ett stopp. Dessutom behöver man hjälpa flyktingarna på plats också. Tänk såhär, de flyktingar som lyckas ta sig hit till Sverige är de flyktingar som har lite pengar och som inte är jätteskadade. Kvar på plats är då de fattiga som inte har råd att ta sig hit, samt skadade. Ofta kvinnor och barn. Alltså är det ofta de som behöver hjälpen mest som är kvar bland krigen och skiten.

      Jag själv skulle aldrig rösta på Sverigedemokraterna på grund av att de har många frågor som jag inte håller med i över huvud taget, men invandringsfrågan har de faktiskt en poäng i.

      Anledningen till att Sverigedemokraterna fick 13% av rösterna TROR JAG är för att deras huvudfrågor är invandringen samt pensionär- och äldrevård. Många pensionärer har det idag skit, och Sverigedemokraterna är det parti som tar den frågan på störst allvar, därför tror jag att många pensionärer röstar på SD, utan att egentligen reflektera över deras andra punkter.

      Vill man inte att Sverigedemokraterna ska få ett större inflytande än vad de redan har i dagens samhälle så måste de andra partierna lyfta pensionärs- och äldrevårdsfrågan samt invandringsfrågan mer. Tydligen så tycker många i Sverige att invandringen idag är för hög, då kanske andra partier får ta tag i den frågan. Sverigedemokraterna är det enda parti som vågar kritisera invandringen.

      Det blev väldigt långt detta. Vill bara avsluta med att säga att JA, jag tycker att Sverigedemokraterna är rasister – men inte på grund av att de vill begränsa invandringen. Man är INTE rasist för att man kritiserar invandringen. Det är inte definitionen av rasism. Rasism är att man har en tro om att individer är uppdelade i olika raser och att en ras är bättre än andra. Man bedömer individer efter vilka de är, vilken etnicitet de har etc och inte efter vad de gör. DET är rasism. Att ifrågasätta hur hög invandringen bör vara är INTE rasism.

     • Josse

      |

      Jag sa inte att de var rasister pga av att de vill begränsa invandringen: Ja invandring kostar mycket men som du säger och jag lämnade ut så vill de begränsa invandring för muslimer, vilket de skyller på att invandring kostar mycket. Jag sa att de är rasister pga. partitoppens uttalanden, du kan ju inte komma och påstå att SD med de uttalandena de gjort inte vill begränsa invandringen för att bara spara pengar? Mycket medveten om att invandring kostar pengar, men det finns även studier som visar att ja – den kostar pengar de första åren, sen så tjänar vi på invandringen i form av skatteintäkter och dyl.

      Vi hjälper redan flyktingar på plats också, och ja vi kan göra det i större utsträckning, men de som faktiskt tar sig hit oavsett vilka resurser de har, är väl också förtjänta av hjälp? Sen så vill jag bara påpeka att SD vill dra ner på biståndet till närliggande länder såväl som på invandringen, jag ser att du säger att du aldrig skulle rösta på dem men bara för att ytterligare understryka att dom inte är någon lösning.

      Jag kallade inte heller henne eller såna som kritiserar invandring för rasister jag sa att de som är med i sverigedemokraterna och som uttalat sig rasistiskt är rasister. Eftersom detta är toppolitiker inom partiet som även är representanter för partiet och som om och om igen kommer med sådana uttalanden och tillåts komma med sådana uttalanden så verkar ju hela partiet tycka att det är en ok åsikt. Därmed inte sagt att alla som röstar på SD är rasister, men man bör tänka en gång till innan man försvarar dem – ja de kan ha bra åsikter, men sett till deras kvinnosyn, syn på hbtq-frågor och syn på invandrare (och främst då muslimer som du säger, direkt parallell med andra världskriget och judar) så kan man fråga sig om det ens är värt att ta med det (lilla) positiva i beräkning.

     • ab

      |

      Invandrare kostar inte alltid pengar och flyktingar är inte den enda typen av invandrare. Det finns t.ex. även människor som har rekryterats hit av företag pga deras kompetenser och jobbar och bidrar från dag ett.

      Jag trodde att poängen med asylinvandring var att ta emot människor som var särskilt utsatta (t.ex. en diktators främsta politiska motståndare, pga sin läggning, osv) för det är som du skriver orimligt att ta emot alla som flyr från krig. Det vanliga är att folk flyr över gränsen till grannländerna (som Jan Björklunds berättelse om hur hans mamma flydde från Norge till Sverige).

      Omvärlden har ett ansvar att se till att hjälpa de människorna som flytt till grannländerna samt göra det de kan för att få slut på kriget så snabbt som möjligt så att folk kan flytta hem igen.

      Sedan har vi kvotflyktingar vilket innebär att någon från Migrationsverket åker ner till FN-lägren, delar ut ett bestämt antal uppehållstillstånd till vissa som sedan får flytta till Sverige. Jag vet inte riktigt hur man väljer ut vilka som ska få uppehållstillstånd men det verkar dels mer rättvist och tryggare. Det blir inte bara dem som har råd som får möjligheten att fly till Sverige. Folk behöver inte betala människosmugglare och riskera att förolyckas i Medelhavet. När jag hör rapporter om flyktingbåtar som sjunker och människor som drunknar undrar jag vilken roll våra politiker har i detta när de sänder buskapet “Välkomna! Ni får PUT när ni kommer men först får ni själva fixa att ta er hit.”

      Jag håller inte med om att SD tar frågan på största allvar utan de använder det för sitt eget rasistiskt agenda genom att skylla på flyktingar (eller till och med alla invandrare). Tyvärr gjorde Reinfeldt misstaget att likställa flyktingar med problem i sitt “öppna era hjärtan” tal.

     • maja

      |

      Där har du en poäng. Men jag vill förtydliga att man kan inte vara RASIST mot en RELIGION. Islam är ingen ras. Muslimer är ingen egen ras. Man kan alltså inte vara rasist för att man ogillar islam. Om jag hatar kristendom, är jag då rasist också?

     • linn

      |

      Spot on Josse!

    • ab

     |

     “Du kallar de inom sverigedemokraterna för rasister pga en åsikt och tillhörighet, tycker det påminner kränkning. Jag kan inte förstå hur ni stöter bort 13 % av de människor som röstade i år, vad är skillnaden i ert agerande och det som NI kallar för rasism?”

     Skillnad: Att tillhöra eller att rösta på SD är självvalt. Vilken “ras” man tillhör eller ursprung man har är inte självvalt.

     SD:are tycker alltså att det är okej att ogilla eller hata människor pga deras slumpmässiga ras eller ursprung men kräver att människor inte ska “mobba” SD:are till följd av detta val.

     Reply

    • LInda

     |

     Jag blir lite konfunderad här, Malin. Alla är lika mycket värda, skriver du? Det känns inte som synonymt med Sverigedemokraternas politik precis.
     Naturligtvis har du rätt i att alla som röstar på SD inte är rasister, men jag vågar hävda att det, trots allt, är överhängande många.

     Fråga du dig själv istället varför du röstade på SD. Vilka problem vill du att de ska lösa åt dig? Och hur ska de lösa det åt dig? Jag har gjort flera arbeten om SD och kan utan omskrivningar konstatera att deras politiska hållning är något, nej – mycket, mycket vag.

     /Linda

     Reply

  • Johanna

   |

   Nej men alla som röstar på Sverigedemokraterna röstar på ett rasistiskt parti. Om du läser en bok om deras historia förstår du nog varför de är ett rasistiskt parti, eller lär du dig inte det i skolan?

   Reply

   • Mia

    |

    Fast att de har en sådan historia behöver absolut inte betyda att det är ett sådant parti nu. För det är det inte. Skulle jättegärna vilja höra vilka punkter som gör att det är ett rasistiska parti idag?

    Reply

    • Mathilda

     |

     Har du läst SD;s principprogram?

     Kan ge dig några utdrag.

     “I de fall ett barn har förlorat båda sina biologiska föräldrar bör barnet ha rätt
     till både en man och en kvinna som en ersättning för den far och den mor man 25
     har förlorat. Detta är orsaken till att vi motsätter oss statligt sanktionerad
     adoption för såväl ensamstående, som samkönade par och polyamorösa
     grupper. Undantaget från ovanstående princip är fall som gäller nära släktingar
     eller personer som barnet redan odlat en nära relation till. ”

     Här är alltså kapitlet där man framför att man inte tycker att homosexuella par ska få adoptera.

     “demokrati betyder folkstyre och Sverigedemokraternas uppfattning är att man inte helt kan förbigå ordet ”folk” i begreppet folkstyre och att folkstyret i längden riskerar att bli mycket problematiskt att upprätthålla i en stat som bebos av flera folk, där det inte råder konsensus kring vilka som skall räknas till folket och där det kanske inte ens förekommer en gemensam arena för debatt eftersom invånarna i staten inte talar samma språk. Vi ser således förekomsten av en gemensam nationell och kulturell identitet bland befolkningen i staten som en av de mest grundläggande hörnstenarna i en stark och väl fungerande demokrati”

     … vilket lämnar väldigt lite utrymme till mångkultur.

     “Islam och i synnerhet dess starka politiska och fundamentalistiska gren är
     enligt Sverigedemokraternas uppfattning den religiösa åskådning som visat sig
     ha svårast att harmoniskt samexistera med den svenska och västerländska
     kulturen. Islamismens inflytande på det svenska samhället bör därför i största
     möjliga utsträckning motverkas och invandringen från muslimska länder med
     starka inslag av fundamentalism bör vara mycket starkt begränsad.”

     Lite go islamofobi hittar du här…

     “”Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen.” sida 8 i principprogrammet”

     .. och precis här påvisar de att människor har egenskaper unikt för vissa grupper som dessa människor inte KAN påverka – vilket låter väldigt förenligt med just rasism.

     ” Vår uppfattning är att bägge dessa scenarion kommer
     att leda till ett försämrat samhällsklimat med ökad rotlöshet, segregation,
     motsättningar, otrygghet och minskad välfärd som följd.”

     Här har vi deras inställning till mångkultur.

     Sen att SDU för någon vecka sen i Umeå hävdade att genusvetenskap är barnmisshandel och att MÄN ÄR MÄN och KVINNOR KVINNOR är .. transfobiskt som fan.
     Att de vill sänka abortgränsen är ett rakt hot mot kvinnors rätt till sin egen kropp.

     Men, om du läser vad jag kopierat ur SD’s EGNA PARTIPROGRAM så ser jag inte hur du kan tvivla på att det är ett parti som helt enkelt inte tycker att alla människor är lika värda.
     Så.

     Reply

     • Julia

      |

      Detta var dock en fråga om huruvida de var ett rasistiskt parti eller inte. Då bör du inte ta med frågor som transfobi eller homofobi då det ej är samma sak.

     • Mathilda

      |

      … jag tog upp rasistiska punkter.
      La dessutom till lite annat smått och gott som kan vara nyttigt att veta om man röstat SD. Se det som en bonus!

   • maja

    |

    läs en bok om vpk du…

    Reply

   • Katta

    |

    Läs en bok om vänsterpartiet också då!

    Reply

   • Camilla

    |

    This. SD är ett rasistiskt parti. Det går inte att förneka och har man gått i skolan borde man faktiskt inse det. Är inte svårt att missa. Man kanske inte är renodlad rasist bara för man röstar på SD. Men vi kan ju inte ha sjukt många underkategorier för allt. Röstar och stödjer du ett rasistiskt parti så får du stå ut med att bli kallad rasist. För det är du.

    Reply

    • CheeseCake

     |

     Röstar och stödjer du Socialdemokraterna får du stå ut med att kallas nazist. Röstar du på Vänsterpartiet får du stå ut med att kallas kommunist.

     Reply

  • Nathalie

   |

   Butthurt Sverigedemokrat :'( torka dina rasisttårar

   Reply

  • frida

   |

   Nej, alla sverigedemokrater är inte rasister! De är bara med i ett parti med rasistiska och sexistiska värderingar. Men det vet de ju säkert inte om 🙂

   Reply

  • Jeanette

   |

   Du kanske skulle läsa en historiekurs på universitetet i höst så kan du jämföra retoriken mellan nazismen och SD:s.

   Reply

   • maja

    |

    Eller vp med kommunismens. kommunismen =1 och 2 plats över historiens största folkmord (Stalin och Mao) nazisterna = tredje plats (hitler) SD = det enda parti som stöttar Israel = omöjligt att de är nazister. jag tror för övrigt inte att de ca 6% som röstar på vp är kommunister utan jag försöker få er dårar att se den brist på logik som era kommentarer innehåller.
    PS om man kommer från Irak och röstar på SD, är man rasist då också? undrar bara…

    Reply

    • Jenny

     |

     Hade egentligen inte tänkt mig lägga mig i den här (tappade) diskussionen. Men kunde inte låta bli. Även om man är från Irak eller något annat land utöver Sverige kan man vara rasist eller främlingsfientlig. Kanske inte mot folk som kommer från Irak men tillexempel mot Afrikaner, vita européer etc. Rasist är inte enbart något man kan vara om man är vit europé utan även om man är svart, grå, gul, lila what ever. Rasism förekommer mot alla folkgrupper tyvärr. Men rasism mot icke vita européer är den mest omtalade då den är mest vanlig. Så ja. Är svaret på din fråga. Och nej alla SD-anhängare kanske inte anser sig vara rasister men de röstar på ett parti med rasistiska åsikter. Dock är inte enbart främlingsfientligheten det värsta.De anser att homosexualitet är en avart (!) hallå vi råkar leva på 2000-talet och inte början av 1900-talet när homosexualitet fortfarande klassades som en sjukdom. Vilket är helt befängt. Oavsett om du blir kär i tjejer, killar, både och eller är vit eller har någon helt annan hudfärg så är man fortfarande en människa. Spela roll liksom.

     Och en fråga. Hur många av de 13% som röstade på SD vet om att de vill förbjuda aborter? Tack för mig. P.s oavsett om du anser dig vara rasist eller inte och röstade på SD stödjer du rasistiska åsikter.Plus många andra åsikter som är helt galna. D.s

     Reply

     • Lisa

      |

      Jenny: Snälla du. De vill inte förbjuda abort utan de vill att aborten ska vara i vecka 12. Varför kommer du med påståenden som inte stämmer?

     • maja

      |

      sänka abortgränsen är inte samma sak som att förbjuda aborter. googla reda på hur det förhåller sig med abort i v20 :/ ingen trevlig läsning. Detta borde vara något som sker i undantagsfall. en mamma som gör en sån sen abort kan få men för livet, fastän hon blir intalade av såna som dig att det är en piece of cake. personalen får ofta stå och vänta medan fostret dör framför dem för jo oftast lever de när de kommer ut. De är bebisar långt innan de föds. något många inte inser.

  • Mathilda

   |

   Hon sa inte att alla som röstat SD är rasister för det behöver inte nödvändigtvis vara sant.
   Det viktiga är att belysa dock är att alla som röstat på SD röstat på ett rasistiskt parti.
   Skilda saker.

   Reply

  • Mr. Jenize

   |

   Hatar hur ordet mobbning slängs omkring så fort någon säger något som inte passar. Finns folk som blir utsatta för mobbning på riktigt, detta är INTE mobbning.

   Och jag undrar, om man riktar in sitt ogillande på en specifik grupp (muslimer), sprider falska rykten & vill behandla människor olika pga. deras ursprung, hur i helvete är det INTE rasism? Vad är då rasism?

   Reply

 • kai

  |

  Så sjukt grym. Haha.

  Reply

 • malin

  |

  Snyggt! Och bra att sticka ut hakan sådär också.

  Reply

 • Monika

  |

  Sjukt bra billboard!

  Reply

 • Robert

  |

  Gomorron! Ja, vi ser. 😀

  Reply

 • Mella - stolt medlem i PK-maffian

  |

  Jag fick läsa säkert tjugo gånger innan jag fattade, men tillslut trillade poletten ner. Bra, jag gillar det!

  Reply

 • Jenny

  |

  Hej! Det är så att jag och min kompis(båda 18) ska åka till London i oktober och vi letar bra uteställen till en lördagkväll! Vi vill dra igång på någon nice pub och sedan ta oss vidare till en nattklubb eller liknande! Mycket folk och mycket dans, gärna anpassat efter vår ålder hehe. Några tips?:)

  Reply

  • Sofia Larsson

   |

   “Tiger tiger” är ett svinbra uteställe! sök på “tiger tiger london” på fb så kommer du till deras sida 🙂

   Reply

  • Sophie

   |

   Funky Buddha!!

   Reply

 • Sandra

  |

  Precis sett PLL-avsnittet med Monas bokstavskod, så jag fattade direkt! 🙂

  Reply

 • Sandra

  |

  Jag fattar inte?? Förklara någon!!

  Reply

  • Karolina

   |

   De vita bokstäverna är r-a-s-i-s-t 🙂

   Reply

 • maja

  |

  och vänsterpartiet är vidriga kommunister som vill döda alla med anristatliga tankar. Socialdemokraterna startade rasbiologiska institutet (jo det är sant) så de är ju också rasister. kom igen nu.

  Reply

  • Emma

   |

   Ja, det är sant att S var med i uppstarten av rasbiologiska institutet – men värt att tänka är att rasism låg i tiden då, även fast det inte sågs som rasism då förstås. För 100 år sedan var det ingen som höjde på ögonbrynen när man utförde experiment på “negrer” eller mätte kroppsdelar eller jämförde utseenden för att bestämma människors värde. Det hörde till kulturen, samma sak som att man påstod att “negrer” och kvinnor hade samma storlek på hjärnan och därför ointelligenta och underordnade den vita mannen. Men det är 2014 nu. Vi borde kommit längre. Att dra upp Socialdemokraterna och rasbiologiska institutet gör verkligen ingen nytta, fokusera istället på vad SD och dess representanter står för – och det är definitivt inte alla människors lika värde.

   Reply

 • maja

  |

  eller ja, socialdemokraterna var drivande och motionerade för ett rasbiologiskt institut. Sedan höll liberalerna och högern med om att det var en bra idé. så egentligen är väl alla partier rasister. Om man nu ska hålla historien emot dem. tvångssterilisering av 63000 människor är väl ganska illa? finns det något som ens liknar det i SDs historia?

  Reply

  • Jenny

   |

   Saken är att det är just historia. SD har rasistiska åsikter idag. och har det i sin historia med. De andra partierna har utvecklats till det bättre, med vettigare åsikter. SD har utvecklats lite, men ytterst lite. De är det som är det hemska.

   Reply

  • Jenny

   |

   Oj! Bra Billbourd.
   Nu kommer du få räkna med många reaktioner och det är ju de kommunikatörer är ute efter. Så du lyckades. As bra!

   Reply

 • Cathrin Lindstrand

  |

  Go egoina!! Haha riktigt bra “budskap”;)

  Reply

 • Josefine

  |

  Fick också läsa ett antal gånger innan jag fick till det. Men bra jobbat 🙂

  Reply

 • messi

  |

  Får jag använda denna bilden och lägga upp den på min twitter? 🙂

  Reply

 • Frida

  |

  Kommenterar typ aldrig men kände att det var dags nu. Först och främst måste jag bara tydliggöra att jag INTE stöttar SD. Jag har aldrig röstat på dem och tänker inte göra det heller. MEN, 13 procent har röstat fram SD till Sveriges tredje största parti. Jag tror att Löfven och alla andra partiledare kommer lyckas ignorera SD ännu en mandatperiod om de vill men frågan är om man verkligen BORDE ignorera dem. För trots att 87% INTE röstade på SD så kvarstår faktum att en stor grupp människor vill ha en förändring och att ignorera dessa människors önskan vore totalt idiotiskt. Ilskan kommer att växa och rösterna till SD kommer att skjuta i höjden. Själv börjar jag bli lite trött på alla som går omkring och kallar alla som röstar på SD för rasister. Jag tror att en stor del av SD’s röstare INTE är rasister utan att de snarare ser invandringspolitiken som en viktig del. Just därför är det så fruktansvärt synd att de andra partierna knappt nämner frågan för det är då dessa väljare vänder sig till SD. SD’s parti är däremot “osynliga” rasister som i anonyma sammanhang uttryckt sig både rasistiskt och sexistiskt. Jag är dock inte särskilt orolig så länge vi andra, och särskilt de övriga partierna, bryr oss om vad dessa 13% faktiskt tycker. Så fort frågan lyfts på allvar i riksdagen tror jag att SD kommer vara borta med en vindpust, och inte pga att de övriga partierna har blivit “rasistinfluerade”, utan för att frågan diskuteras ut olika perspektiv. Jag tror verkligen inte att 13% av Sveriges befolkning är rasister som tycker att “våldtäkt är ett uttryck för islamisk kultur” eller att det ens känns vettigt att springa runt på stan och jaga människor med järnrör för den sakens skull. Därför är det så fruktansvärt synd att de här väljarna ska känna att SD är deras enda valmöjlighet. Jag vill ha ut SD ut riksdagen men ignorans är långt ifrån lösningen.

  Reply

  • Egoina

   |

   Håller med dig och tycker att det du skriver är viktigt. Min uppgift var att skapa en powerfull billboard och jag tycker att jag lyckades. Sen om jag tycker det vore en bra idé att hänga upp den eller inte är en helt annan sak 🙂

   Reply

   • Frida

    |

    Var lite otydlig med att det inte var riktigt mot dig Regina eller någon särskild, utan ville mest bara ta upp det allmänt. Blev passande i sammanhanget 🙂

    Reply

  • lisa

   |

   Allt du skriver är sant. Men även om de som inte röstar är rasister så röstar de på ett rasistiskt parti. Och de måste man stå för som SD väljare.
   Sen tycker jag inte att det är invandringspolitik vi borde diskutera starkare i Sverige utan integrationspolitik. Väldigt stor skillnad… Sen bara för att inte de andra partierna tagit ta i frågan ordenligt gör det ändå inte ok att rösta på SD. Eller?

   Reply

 • Linda

  |

  Men åh, tillslut fattade jag.. jag måste ju vara trög.. jag försökte läsa vad det blev för mening utan de “vita” bokstäverna och fattade inte alls de översta kommentarerna..

  tummen upp för smart bilbord iaf 🙂

  Reply

 • Robert

  |

  Risken är väl att du ger Sverigedemokraterna positiv reklam genom det här inlägget utan att du tänker på det. Det finns en teori inom psykologin om att vi människor tycker bättre och bättre om saker ju mer vi ser dem. Det kan vara värt att tänka på. 😛

  Reply

  • Robert

   |

   Det var iaf en tanke jag fick. Vet ju inte hur väl det stämmer just här. Många som skriver om SD för tillfället. 😛

   Reply

 • Sara

  |

  Klockrent! Du är toppen!

  Reply

 • Lisa

  |

  Fy så osmakligt gjort. Trodde mer om dig.

  Reply

 • Mia

  |

  Undrar också hur dina kurskamrater som eventuellt röstade på SD kände sig..

  Reply

  • Mathilda

   |

   Undrar hur alla som drabbas av SD’s politik känner sig när någon överhuvudtaget röstar på SD.

   Reply

  • arg

   |

   Undrar du inte hur det kändes för mig när folk röstade på ett parti, vars högt uppsatta politiker sagt att sådana som jag är farliga för landet? Att sådana som jag våldtar, slår och ska ut ur landet med morot och piska? Jag vet att jag kände, och känner, mig arg, rädd och sviken. Fy fan för alla som röstade på SD – ett fascistiskt skitparti som endast kommer att dra ner landet.

   Reply

 • Helena

  |

  Alla ni som kommenterar och på ett eller annat vis symptatiserar med Sverigedemokraterna alternativt inte har något “problem” med folk som röstar på partiet: Sverigedemokraternas enda fråga är fortfarande inte invandring – de lyfter och frågor om exempelvis hbtq och menar att homosexuella par inte ska få gifta sig och skaffa barn.

  Oavsett vad ni tycker om invandring kan ni funderar över partiets övriga frågor innan ni väljer att sympatisera, fortsätter sympatisera eller står fast vid att ni inte har några “problem” med partiets sympatisörer.

  Och om någon frågor efter min åsikt menar jag på att Sverigedemokraterna absolut består av en hög rasister och homofober. Såatteee. Smart billboard, Regina! I like it! 😀

  Reply

  • Camilla

   |

   Många SD:are verkar missa detta. Okej om invandringspolitiken ska ändras. Invandringen påverkar landet. Men om ett homosexuellt par vill gifta sig. Hur påverkar det dig? Hur kan man seriöst rösta på ett parti som stödjer något så oförsvarbart och ologiskt som homohat.

   Reply

 • Matilda

  |

  Men åh, kan alla som påstår att SD inte är rasister SNÄLLA krypa fram från stenen de gömmer sig under.

  Oavsett om DU (inte DU, Regina, såklart men du fattar) inte påstår dig vara rasist så stöder du ett rasistiskt parti om du röstar på SD.

  Reply

  • bella

   |

   På vilket sätt är det ett rasistiskt parti? för att dem fokuserar på invandrarfrågan? eller varför?

   Reply

  • Fanny

   |

   Hur fick du detta inlägg till att Egoina röstar på SD?

   Varför vrider folk på allt? Det gör mig galen.

   Reply

   • Egoina

    |

    Tror inte att hon syftade på mig 🙂

    Reply

   • Matilda

    |

    Syftade inte på Regina, utan eventuella läsare som röstar på SD.
    Tycker det framgår rätt tydligt i hennes blogg att Regina inte röstar på Sverigedemokraterna.

    Reply

 • Amanda

  |

  socialdemokRAter Står för en Bra välfärd, trygg framtId, och sOLidaritet. jObb och socialbidraG tIll alla.

  vi Kallar Oss för vänsterpartiet. enligt oss ska alla få vara Med. Migration och UNgdomsarbetslöshet lIgger oSs varmT om hjärtat.

  Titta, jag kan också vara rolig.

  Så jävla less på all antidemokrati. Nej, du är inte demokratisk för att du är “AnTiRazIistt Lool<33". Att anse att ett demokratiskt valt parti inte ska få finnas, trots att runt 700 000 valt att lägga sin dyrbara röst på partiet, är definitionen av antidemokrati och går emot allt vad Sverige (borde) står för. Man kan vara emot ett partis politik, det är annorlunda. Ryck upp er för fan. Lite dåligt gjort av dig Regina tycker jag. Jag gillar dig ändå. Jag gillar alla. 🙂

  /Demokratisk vänsterpartist som röstar på partier trots mörk historia, annars hade jag fått rösta blankt typ.

  Reply

 • trött

  |

  Haha skärp dig för helvete dom är inte rasister,men det finns säkert rasister inom deras parti SOM det gör i alla partier.
  Dom står inte för rasism punkt slut öppna ögonen din trångsynta skata.

  Reply

  • Fanny

   |

   Har hon ens sagt att dom är rasister?

   Nej…….

   Reply

  • lisa

   |

   Trist och otrevlig är din kommentar. Så borde egentligen inte svara.
   Men har du läst partiprogrammet? Där ingår rasistiska tankar.
   Sen här är en del av SDs politik:
   https://polimasaren.wordpress.com/2014/09/18/20-motioner-i-sds-varld/
   Det är inte några få av deras politiker.. Det ingår i deras politik.
   Och ja rasister finns det även i andra partier, men blir det “påkommen” så tas de bort från
   från partiet.så andras partiets politik är inte rasistisk…

   Reply

  • Jacob

   |

   Personangrepp fräscht..

   Reply

 • Jennie

  |

  Hmm…

  Reply

 • Rebecca

  |

  Grym!!

  Reply

 • C

  |

  Så jävla bra!

  Reply

 • Emma

  |

  Inget smart drag! Även om det var reaktioner du var ute efter. Ditt val av text säger mer om dig än det gör om SD väljare.
  Du förlorade just en trogen läsare sedan flera år tillbaka. Säkert fler än jag!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha jaja. Hejdå då! Ha det bra 🙂

   Reply

   • Natali

    |

    Så himla töntigt att sluta läsa en blogg enbart för något sånt här. Det var en uppgift i hennes utbildning. Vi har också haft sånt och då kunde vi välja att göra narr av partierna eller stödja dem. Tycker inte mindre om dig nu bara för du kallade sd för rasister. Herregud vi har förfan yttrandefrihet.

    Reply

 • L

  |

  Jag tycker det är exakt det här som delar upp Sverige i segregation. Tycka vad man vill om SD, men den andra sidan är inte mycket bättre som undviker att ta argumentationen och istället pekar finger tillbaka, det är så skämmigt o det bidrar till att SDs parti växer, för de behöver bli tagna seriösa. O det du bidrar med nu är precis tvärtom, o det skapar ett problem i yttrandefriheten som skapar ännu större kllyftor. Respektera ALLA åsikter, du behöver inte hålla med, men att håna/inte raceet seriöst är ännu värre.

  Reply

 • Jacob

  |

  När var senast ni såg ett öppet kommunistiskt fundamentalistiskt inlägg på Twitter eller Facebook från en högt uppsatt vänsterpartist? SS, oj jag menar SD, har en stor del rasistiska anhängare vilket blir uppenbart när man granskar deras flöden på sociala medier. Av dessa anledningar tycker jag att jämförelsen mellan SD och vänsterpartiet saknar grund.

  Reply

 • Cecilia

  |

  Är lite kluven här. Jag tycker att din billboard är smart då den väcker uppmärksamhet och diskussioner, men gillar inte budskapet.

  Jag röstade inte på SD men känner folk som gjorde det och får erkänna att jag övervägde det. Istället blev det en rosa röst (vilket ju tyvärr inte räckte så långt) men jag ser ingen direkt konflikt mellan dessa alternativ. Detta då jag röstar enligt den fråga jag ser som viktigast just nu, om jag var tvungen att gilla hela agendan så skulle det bli blank röst varje år. Just nu ser jag feminismen, integrationen och brottspolitiken som viktigast och den här gången föll valet på feminismen. Om de andra partierna slutade att helt undvika integrationsfrågan och slutade spotta floskler så kanske valet kan bli annorlunda i framtiden. Jag bryr mig inte om SD som parti men de lyfter en viktig fråga. Och tyvärr, i och med att det är just de som lyfter den, så undviker de andra partierna den som pesten. Men uppenbarligen så sympatiserar 13% av Sveriges befolkning med dem så det är dags att börja lyssna och samarbeta.

  Sedan får jag väl säga att medan jag inte har något emot SD som parti (ok, hbtq-frågorna osv är ingen hit) så är det förvånansvärt många SD-idioter som syns överallt. Jag tror att dessa dras till SD för att det är ett stort parti där det är lätt att “göra karriär”. Det finns nog en himla massa smarta människor som röstar på dem också men de syns tyvärr allt för sällan.

  Reply

 • Caroline

  |

  Är stolt sverigedemokrat. Och vet du varför? Det är inte för att jag avskyr människor från andra länder för det gör jag absolut inte. MEN(!!!!) eftersom sd är det enda parti som vågar lyfta den frågan så får de min röst.
  Det är lätt att sitta i en stor stad och säga att invandringen hjälper oss. Men när man bor i en väldigt liten ort som nyss tvingats ta emot 1800 flyktingar som det varkens finns jobb eller bostäder till. Det påverkar. Det påverkar oss jävligt mycket! T ex har arbetsförmedlingen inte hand om svenskarnas sökande längre eftersom kommunen gått ut och sagt att det är viktigare att flyktingarna kommer in i samhället. Är det det som “ger oss svenskar så mycket”? Tänk dig en 19åring som nyss slutat skolan och som måste skriva in sig på af. Varför ska den 19åringen inte va lika mycket värd som en annan 19åring från ett annat land? Flyktingarna går före i vårdkön här.
  Jag satt själv på vårdcentralen häromdagen och väntade när en mörk kvinna och en sjuksköterska kom fram till mig och sköterskan fråga om det var okej att dom gick före eftersom det var synd om kvinnan för att hon kunde inte svenska och kunde känna sig utsatt när hon satt i väntrummet. Är det okej? Jag sa självklart ja, feg som jag är. För nä, jag tycker inte det är okej. Jag har som sagt absolut ingenting emot flyktingarna som människor MEN jag förstår inte varför vi svenskar ska stå tillbaka och va mindre värda än de??

  Reply

  • ..

   |

   Ja du är rasist som stöttar ett nazistiskt parti. Hoppas du mår bra när homosexuella dödas. Hoppas du känner dig nöjd när Sverige går under för du hjälpte till.

   Reply

   • Caroline

    |

    Om Sverige hamnar i krig kommer jag iallafall kämpa för mitt land, inte fly med svansen mellan benen! Jag dör hellre för mitt land än springer och gömmer mig! Så om Sverige nu går under kommer jag iallafall kämpa för det, skulle tro att du kommer fly med svansen mellan benen iallafall….!

    Reply

 • Caroline

  |

  Och en sak till, ser ditt otrevliga svar till en tjej här uppe som slutar läsa din blogg. Jag slutar också läsa, inte för din text om sd utan för din sjukt otrevliga ton mot dina läsare. Fy fan.

  Reply

  • Egoina

   |

   Är så trött på läsare som “hotar” med att sluta läsa bloggen. Det är fullt frivilligt att vara här, så om ni inte vill så; hejdå! Vad ska jag göra? Jag tyckte att det var kul att lägga upp min billboard och jag orkar inte vara så himla korrekt i allting hela tiden, är också människa liksom. Så om du tyckte att jag var otrevlig och inte vill besöka min blogg något mer så gör inte det då.

   Reply

 • emma

  |

  JAG TYCKTE IALLAFALL DEN VAR SKITBRA.
  ut med äckelSD.

  Reply

 • bahar

  |

  älskar detta! u go guurl! mvh trogen läsare och anti-sd:are

  Reply

 • CheeseDoodle

  |

  Jag är ingen Sverigedemokrat. Partiets historia är allt för solkigt. Däremot anser jag att Sverige likt andra länder behöver en integration och invandringspolitik som är hållbar. I nuläget satsar Sverige på segregation. Vi ser områden i stökiga förorter som politiker gett upp. Polis, brandmän och ambulans vågar sig inte dit. Vilka drabbas? Den lilla människan som bor där. IS rekryterar unga pojkar och män. Politikerna sviker medborgarna. Blåser upp rasism till ett stort problem för att slippa ta ansvar för utanförskapet samma politiker skapar. Rasism är inte problemet. Flata styrande är det. Som är mer intresserad av att göda sitt egna bankonto än att ta ansvar för Sverige nu och framåt.

  Reply

Leave a comment

Arkiv