Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Det handlar inte om att jag måste skärpa mig

Förstår ni att jag måste gå upp innan 06.00 imorgon? Jag börjar klockan 08.00, men inte nog med det så måste jag ju åka till Malmö också. Det känns helt sjukt. Inte att åka till Malmö alltså, men att gå upp tidigt.

Jag och J har försökt skärpa oss hela veckan och vända rätt dygnet eftersom skolan börjar snart. Vi har försökt gå och lägga oss tidigt och gå upp tidigt. Men jag kom på en grej. Vi vänder ju inte rätt dygnet. Jo, vi vänder det rätt enligt vad samhället menar är rätt dygnsrytm. Men min rätta dygnsrytm är inte att gå och lägga mig innan 01.00. Så nu när vi försökt skärpa oss denna vecka har det ändå slutat med att vi är i säng cirka 02.00.

När vi skulle sova igår pratade vi om hur vi misslyckats med att ”skärpa oss”, men jag tycker nog inte att vi misslyckats. I vanliga fall hade vi nämligen gått och lagt oss vid fyra istället. Det är ändå två timmars förbättring och det är i vårt fall verkligen ”att skärpa sig”. Det vi ska göra är ju inte att skärpa oss. Vi måste anamma en helt ny livsstil.

Låt mig förklara i en dietmetafor:

Att skärpa sig är: att låta bli att småäta godis efter middagen. Det vi måste göra är: att sluta äta helt och hållet. Eller typ äta lite kokad torsk var tredje dag.

Så. Nu tar vi en tyst minut för att jag måste gå upp 06.00 imorgon. Usch och fy.

 

20140831-214535-78335476.jpg

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (20)

 • Carro

  |

  Det är tyvärr så för många. För mig med. Jag la mig 2 igår, och jag ska också upp tidigt imorgon…det är fan sjukt att man alltid ska bheöva rätta sig efter samhället 😛 hehee

  Svara

  • Egoina

   |

   Stackars oss! Haha 😉

   Svara

 • Robert

  |

  Usch och fy. Samhällets regler är till för tråkiga människor. Glöm inte det! 😉

  Svara

 • Josefine

  |

  Jag är likadan. Och ju mer hösten närmar sig ju jobbigare blir det med tanke på att det ljusnar senare.

  Svara

 • Louise

  |

  Vet precis vad du menar, kliver upp seenast 05:30 på skoldagarna för att jag ska hinna pendla till skolan. Låt dessa gymnasieår gå fort

  Svara

 • Emma

  |

  Haha förstår dig verkligen, jag har klockan satt på 4:45 imorgon! Hemskt. Måndag. Börjar jobba 6:00 när du går upp, så tänk på det så kaaanske det känns lite bättre 😉 kram

  Svara

 • fortsättning följer

  |

  Malmö är ju helt översvämmat, så det är ingen idé att åka dit. Ta sovmorgon du! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Men är det väl?

   Svara

 • Ragna

  |

  Åh, det där är så jobbigt. Min pojkvän är precis likadan och jag är helt tvärtom; ju äldre jag blir desto tidigare vaknar jag/vill jag gå och sova. (Det låter som att jag är född på stenålder, men jag är faktiskt ”bara” 24. Lovar. Även om min syster säger att jag fyllde 40 när jag blev 18.) Det har gått så långt att vi inte bor ihop längre då det inte fungerar att vara vakna helt olika delar av dygnet. Sjukt att samhället ska vara så styrt efter en norm.

  Svara

 • Viktoria

  |

  Åh samma här! Jag har varit arbetslös i ett halvår och imorgon börjar jag plugga på universitetet! Har också försökt gå upp tidigt i en vecka, men jag är ändå vaken till kl 03 -.- Tänk om alla anpassade sig till de morgontrötta, så bra det skulle va!

  Svara

 • Fanny

  |

  I feel ya. Jag har ungefär samma dygnsrytm som du och nu har jag fått jobb i en ort 10 mil bort.. måste kliva upp 05.30 och det totalt dödar mig. Sedan måste jag somna vid 23 men hur lätt är det då… Går inte!

  Svara

 • isi

  |

  Haha godmorgon 🙂

  Svara

 • Michelle

  |

  Hoppas man springer in i dig på skolan! 🙂 ( Inte bokstavligt talat kanske.. )

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • Frida

  |

  Min klocka ringer 04.40-04.50 på morgonen sedan börjar min 3 timmar långa pendling till jobbet. Jag har vant mig vid att gå upp tidigt, det jobbiga är att det tar 3 timmar hem också när man bara vill hem snabbt, snabbt, snabbt! 😀

  Försök bara göra en rutin i att faktiskt gå och lägga dig i tid och läs eller spela på telefonen tills du blir trött. Oftast somnar du tidigare än om du hade varit uppe tills du blev trött och efter ett tag har du förhoppningsvis en ny rutin 🙂

  Svara

 • cia

  |

  ha, ha, så olika det kan vara. själv har jag ett jobb som gör att jag tre ggr i veckan måste ställa klockan på 4,50, en dag 5,50 och en dag 6,30. men jag trivs med det. man kommer ju hem tidigt då! =) sen är jag helt enkelt en sån som har lättare för att gå upp tidigt och är dödstrött på kvällen.

  Svara

 • moa

  |

  Vet du vad som är jobbigt? Att kliva upp klockan 05.00 för att börja jobba 06.00 och sen 07.00 säga ”godmorgooon:)” tusen ggr om. Jag jobbar på ett hotell och i morgon har jag frukost. Jag vill gråta. Det får man ibland… Buhuuu… ;(

  Svara

 • Frida H

  |

  Jag har jobbat natt hela sommaren och somnat runt tio på förmiddagen och denna veckan måste jag gå upp klockan fem på morgonen… Har fått två timmars sömn de senaste nätterna 🙁

  Svara

 • Emma

  |

  Själv går jag upp vid 3 varje morgon när jag ska till jobbet. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv