Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Roligt missförstånd

20140725-013146-5506134.jpg

 

Stranden har varit invaderad av små svarta kryp hela sommaren. Rapsvivlar tror jag att de heter? De är verkligen skitjobbiga. De sätter sig överallt. På kläderna, i håret, på maten.

Jag läste att någon frågade om det på Facebook. ”Vad är det för svarta kryp som är på stranden hela tiden? De är skitjobbiga”, skrev han. Direkt kom det kommentarer i stil med ”rasist” och att ”de är människor också”. Förlåt, men så himla roligt. Säger ju mer om dem än om killen som skrev det.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (25)

 • Emma

  |

  Haha, ja det gör det 🙂 Han skrev ju ”kryp”. Bara någon som själv tänker i sådana banor kan dra den parallellen till mörkhyade.

  Svara

 • A

  |

  Nej, det är inget roligt med det. Det är ett sjukt sorgligt missförstånd för det är inte direkt så att det är något någon inte hade kunnat säga. Rasism är överallt och att missförstå någon handlar inte om att en själv är rasist, att belysa strukturer och problem är inte att skapa dem. Du säger att det säger mer om människan själv ”som skulle tänka så” som om det vore en sjukt avlägsen sak att tycka eller tänka men det är det inte. Och som vit är du fruktansvärt lucky som inte märker av det. Vi rasifierade är med om rasism varje dag och när det sitter så många nassar och rassar som det gör i EU-parlamentet är det fan helt sjukt att vita fortfarande tror att rasistiska tankar och åsikter är SÅÅÅ off. Bara för att DU inte märker av det betyder dem inte att de inte finns.

  Som sagt, det hade inte varit konstigt alls om kommentaren var rasistiskt menad för rasism ÄR så pass vanligt. Missförståndet är LÄTT hänt och inte så osannolikt som du tror. Säger det igen: bara för du inte stöter på rasism så ofta (det gör du inte) så betyder det inte att den inte finns.

  Vet om att du inte menade något seriöst med detta men det är seriöst att vita kan ta i detta så lätt och sedan gå vidare. Jag var tvungen att påpeka detta för jag KAN inte gå vidare för rasism är min (och så fruktansvärt mångas) vardag.

  Tack för mig.

  Svara

  • C

   |

   Gulligt. ”för att du är vit”, rasism går both ways. På högstadiet blev jag utfryst för att jag var ”vit” 🙂 Vill bara påpeka det eftersom att ”vita” aldrig blir utsatta för rasism tydligen.

   Tycker inte om att använda uttryck som ”vit” ”svart” osv därav alla citattecken. Alla är vi väl människor? Vem bryr sig om hudfärg.

   Svara

  • klara

   |

   Du satte mina tankar i ord!

   Svara

  • Hanna

   |

   Jag tycker att det säger mycket mer om de som skrev de kommentarerna, det var deras tankar som drog iväg åt rasism-hållet bara för att en person nämnde färgen svart. Klart att rasism finns överallt i dagens samhälle, SDs framgångar är ett tydligt tecken på det, men bara därför så måste man väl inte tolka in rasism i ALLT? Fokusera på de verkliga rasisterna istället för att ge dig på Egoina (som uppenbarligen inte är rasist).

   Svara

   • Maria

    |

    Åh håller helt med Hanna. Ungefär som att glassen ”Nogger Black” skulle vara rasistisk. Eller dockan på kalle ankas jul som de tog bort?! det borde väl vara mer rasistiskt?

    Lägg fokus på sådant som verkligen är rasistiskt istället, det här var inte menat så.

    Svara

    • Malin

     |

     ”dockan” var inget annat än sk. pickaninny. Läs på innan du uttalar dig.

     Svara

 • Sandra

  |

  Ha ha jättekul, eller inte

  Svara

 • Annika

  |

  Haha vilka nötter. Vem är det som är rasist egentligen?

  Svara

 • Robert

  |

  Hahaha! Genom sig själv känner man andra, som det heter. 😉

  Svara

 • Sarah

  |

  Hahaha xD

  Svara

 • Elin

  |

  Ja usch, var i södra Skåne för några veckor sen och hade såna överallt hela tiden, och då var jag inte särskilt mycket på stranden ens! Har aldrig varit med om det lite längre norr upp i Skåne eller någon annanstans, konstigt!

  Svara

 • Carro

  |

  Hahha, men gud. Tycker liksom vi svenskar har gått för långt med det här med rastister, typ bara för jag la upp på ett paket ägg där ett av sex ägg var brunt och jag skrev ”You had one job” så började alla arga kommentarer men ”Ja, men de är lika värda som de andra äggen” osv XD helt sjukt!

  Svara

 • Emma

  |

  De där små svarta krypen heter tripsar, kallas vanligtvis för millimetrar. Sjukt jobbiga djur. Kliar som sjutton. Dom drar sig till ljusa färger. Hade dom hos mig för någon vecka sedan. Två dagar senare hade vi en invasion av nyckelpigor, dom äter tydligen dessa djur. Vet inte vad som är bäst. Nyckelpigor i små mängderär gulligt, men när man är helt täckt av dom är det rätt äckligt det med. Bara att vänta ut det. Fick höra att dom finns nära havet när vinder ligger på ut mot havet, dom landar då för att inte åka ut till havs.

  Svara

 • Anna

  |

  Folk läser det de vill läsa helt enkelt. :/

  Svara

 • Jackie

  |

  Haha orka!

  Svara

 • Diana DeMarkey-+LiveYourDreams!

  |

  hahahaha vad sjukt! Folk verkar vara ute efter att haffa någon rasse att klanka ner på hela tiden men istället kanske man inte ska leta efter dom utan bara VARA, och njuta av sommaren.

  Svara

 • Emma

  |

  Alltså nu har jag tänkt på detta varje gång jag sett programmet så nu måste jag berätta för dig. Jag vet att du gillar att kolla Masterchef. Mitt favoritprogram är just Masterchef Australien som går på TLC (älska den kanalen!!!)
  Jag tror det är i säsong 4, är inte helt säker men tror det, som en tjej som heter Kylie är med. Alltså jag tror på allvar att det är du som är med, ni är så lika! Googla henne så förstår du nog vad jag menar!

  Svara

 • Lisa

  |

  Sjukt är att rasism har spridits och accepteras så att många tänker på racism när de läser liknande uttalande.
  Tycker inte det var så farligt av den som kommenterade. Hellre reagera en gång för mycket än en för lite.
  Jag tycker snarare problemet
  problemet ligger i att det inte är så konstigt att få såna förutfattade meningar. Då vardagsrasismen blivit så vanligt och ”ok”. Framförallt på social medier.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv