Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Bekväm är väl en överdrift, men ändå

Lång historia kort: Jag har varit hos gynekologen idag och har nu fått en remiss för att operera bort en cysta. Helt ofarlig, men ändå jobbigt. Det är sjukt hur bekväm jag blivit med att gå till gynekologen förresten. Jag hoppar upp i den där stolen som om jag inte gjort något annat. Vilket jag nästan inte har med tanke på mina cellförändringar, koniseringen och så vidare.

Jag fick en ultraljudsbild med mig hem på min livmoder och mina äggstockar. Är ju trevligt, haha. Ska lätt ha den på kylen.

 

20140731-174436-63876941.jpg

Förtjänade köpelunch tycker jag.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (32)

 • sandra

  |

  Jag ska också operera bort en cysta vid livmodern!
  Fast jag väntar på svar ifall den är elakartad eller inte.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hoppas inte!! <3 Kram!

   Svara

 • Helena

  |

  Varför får du operera bort den? Jag har också cystor, men tydligen ingen som behöver tas bort. Lycka till <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Den är stor och gör ont ibland, så det är därför. Det är dock inte akut eller så 🙂

   Svara

   • Helena

    |

    I see! Tack för svar!! 🙂

    Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Hoppas det går bra med operationen. 🙂

  Svara

  • Robert

   |

   Känner mig verkligen hemma med samtalsämnet i den här tråden. 😉

   Svara

   • Robert

    |

    Visserligen kan jag nästan tänka mig att jag hade passat som gynekolog, men ändå. 😉

    Svara

 • Hanna

  |

  Hur känns det när den gör ont? Jag brukar själv få smärtor i de nedre regionerna av magen (eller hur man ska beskriva det). Undrar om det kan vara en cysta?
  Skönt att du får bli av med den och hoppas at du slipper besvär när nere sen!

  Svara

  • Egoina

   |

   Det ömmar mest. Men om du har ont så boka en tid! Är det inte kopplat till mens eller ägglossning borde du definitivt kolla så att allt är som det ska! 🙂

   Svara

 • Veronica

  |

  Jag har efter min graviditet också börjat bli ganska van att sära på benen. Roligaste kommentaren fick jag av barnmorskan för några dagar sedan när jag påpekade att jag nog inte hade lyckats se mitt underliv på några veckor varvid hon svarade: ”Det kanske är lika bra. Det är ingen vacker syn” 😉

  Svara

  • jenny

   |

   haha nej men gud!

   Svara

  • johanna

   |

   HAHAHAHA!! Förlåt men fy fan vilken rolig kommentar! 😀

   Svara

 • Madde

  |

  När jag var gravid i sjunde veckan drabbades jag av fruktansvärda smärtor i magen. Var helt säker på att jag höll på att förlora mitt barn men det visade sig vara en cysta som vridit sig runt ena äggstocken. Efter akutoperation blev jag helt som vanligt efter tre dagar och kunde röra mig som vanligt. Och snart fyller mitt barn ett år!:) Det kommer gå galant!

  Svara

 • Emma

  |

  Skönt att den inte var elakartad iaf! Men ja, en operation är ju ändå en operation liksom. Jobbigt vilket som :/

  Svara

 • Fia

  |

  Haha, jag känner igen det där! Känner mig också mer och mer bekväm med att hoppa upp i stolen och sära på benen – och om det är en kvinnlig eller manlig gynekolog spelar ingen roll längre. I alla fall inte så länge mannen är i min ålder. 😉

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag är så glad att den inte var elakartad så du inte behöver vara orolig. <3

  Men jag kommer aldrig någonsin vänja mig vid att gå till gynekologen. Har endast varit där en gång och det var hos en barnmorska men ska snart gå till gynekologen och jag är livrädd. Han är helt fantastisk och var även den som förlöste mig men jag är bara så rädd för det skrämmer mig något fruktansvärt. 🙁

  Svara

 • Sofia

  |

  Förstår dig precis. Jag har haft diverse problem och har på ett helt sjukt sätt börjat tycka det är helt naturligt att hoppa upp i gynstolen.

  Svara

 • Karolina

  |

  Det går nog bra ska du se! Kramar!

  Svara

 • Lina

  |

  Usch har precis fått veta att jag måste göra en konisering 🙁 Känner mig lite nervös över narkosen och tänker att det kommer göra mycket ont efteråt. Mådde jättedåligt bara av undersökningen efter första cellprovet, när dom tog fler prover 🙁

  Mådde du ok efteråt?

  Svara

  • Egoina

   |

   Varför ska du få narkos? Märkligt att vissa får det och andra inte. Sök på konisering i min blogg så har jag skrivit om det 🙂

   Svara

   • Lina

    |

    Jag tror alla får det här. Verkar vara olika i olika landsting. Ok det ska jag göra 🙂

    Svara

 • Nea

  |

  Haha åh, mitt internet är supersegt. Väntade skitlänge på att bilden skulle laddas pga förväntade mig ultraljudsbild… Känner mig lite fånig hahaha

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha men åh 🙂

   Svara

 • Ebba

  |

  Min mamma har gjort en sådan, och allt gick jättebra för henne! Lycka till <3

  Svara

 • T

  |

  Vad skönt att det inte var en farlig cysta! Det kommer att gå jätte bra!

  Tack för du delar med dig 🙂 Jag själv är livrädd för sådant här, och det du skrivit om tidigare med återbesök osv. Men verkligen tack! Vi är nog flera som har gråtit när vi läst dina inlägg. Men det behövs att man pratar om det. Och att man får läsa alla kommentarer. Och att man förstår att man inte är ensam <3

  Svara

 • Emma Petersson

  |

  Har förmodligen också en cysta men det är helt OMÖJLIGT att få tag på en gynekolog i Malmö. Har ringt runt till alla jag hittar och ingen kan hjälpa mig för att de inte tar emot nya patienter eller dyl. Ringde min vårdcentral och pratade med barnmorskan och hon kunde heller inte hjälpa mig eller ge tips på en endaste gynekolog. Gah.. Hur svårt ska det behöva vara?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag vet!! De ville ge mig en tid om typ en månad, men som tur var så var det någon som avbokade i sista sekunnd så fick jag komma dit ändå. Tips är att besöka en kvinnoklinik med drop in. Du kanske behöver vänta (jag fick vänta i sex timmar första gången), men då får du en tid iaf. Lycka till!

   Svara

   • Emma Petersson

    |

    Jisses. Det är tur man är studerande och inte heltidsarbetande med tre ungar och hund, då lär man ju aldrig ha tid att få vård…
    När jag ringde kvinnokliniken i Malmö sa de att jag får googla efter en gynekolog som får skriva en remiss till dem. För de kunde såklart inte tipsa om någon. Blir så matt.
    Men får kanske söka mig utanför Malmö och vara lite ihärdigare, alt. vänta på att den spricker eller något annat mindre trevligt så att de måste hjälpa mig 😉

    Lycka till med operationen, det går garanterat finfint!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv