Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

I have no fans

Alltså jag är så ledsen nu. Jag verkligen DÖR av värmen. Jag vet att jag låter bortskämd, men jag orkar inte mer. I början kände jag att jag var tvungen att carpa diema, för jag menar hur ofta är det en sån här värme i Sverige? Men. Det tar ju aldrig slut? Det är soligt VARJE DAG. Så jag känner inte att jag behöver fånga någon himla dag. Nä. Jag känner att det kan ta slut nu. Jag smälter bort. Jag orkar inte göra någonting. Mitt hem är en bastu.

Så idag tog jag tag i det hela och begav mig ut för att köpa en fläkt. Hur tror ni det gick då? Jo, såhär:

 

20140728-210629-75989066.jpg

20140728-210628-75988447.jpg

 

Jag var på över tio olika ställen och det var slut överallt. ÖVERALLT. Jag ville lägga mig ner och gråta. Till slut blev jag så desperat att på riktigt funderade på att stjäla en från en telefonbutik:

 

20140728-210629-75989300.jpg

 

Johannes sa att ”om du uppehåller dem med krångliga frågor om telefoner osv så tar jag den och springer”. Synd att vi inte gjorde det. Känns nästan värt att riskera fängelse för att slippa svettas två liter om dagen.

Mvh/ Svettig och förtvivlad.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (57)

 • Sara

  |

  Tips! Min kompis hade exakt samma problem för någon vecka sedan men lyckades få tag i en fläkt på blocket då. Så kolla blocket i ditt område! 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Buhu! Känner samma sak. Har inte ens försökt få tag i nån fläkt då jag har misstänkt att det är som på bilderna. 😛 Om man inte vill ligga på stranden och bada blir man rätt handikappad. 🙁

  Svara

 • Elin

  |

  Kom till Happy price uppe i tanum! Vi har både fläktar och Smash 😉

  Svara

  • linn

   |

   Var då slut på fläktar där när jag va dit för 2 dagar sen

   Svara

 • ab

  |

  Försök att beställa online, den är förhoppningsvis framme redan på onsdag.

  I går tänkte jag köpa en förpackning isglass men frysen i butiken var nästan tomma.

  Svara

 • Emma

  |

  Älskar att du precis outade din pojkvän lite sådär i förbifarten. (Jag hade redan koll…men ändå)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, börjar få slut på saker att kalla honom utan att det blir töntigt. Och ja, blir ingen grej om jag inte gör det till en grej 😉

   Svara

 • Marike

  |

  Jag gjorde samma försök i helgen. På Maxi i min stad är det 12 (!) veckors leveranstid på fläktar… Jag är rättså säker på att jag kommer att smälta bort snart, pust!

  Svara

 • azzazin

  |

  Lider med dig!
  Sätt en lapp på kylen och köp en/ett par fläktar till hösten, det här händer ju ändå oftare och oftare.
  Och just precis nu är mina tips att antingen svepa en fuktig urkramad sarong runt kroppen och eller spraya dig med blommspruta stup i kvarten.

  Svara

 • Oliwia

  |

  Skriver sällan om din kille? Inte tsm längre?

  Svara

  • Egoina

   |

   Han är ju med hela tiden? Till och med i detta inlägg? Haha

   Svara

  • Frida

   |

   Hennes kille heter Johannes 🙂

   Svara

 • Jessica

  |

  Åh jaaaa, detta är verkligen hemskt. Somnar i svett, vaknar i svett (för även om det går att vädra lägenheten under natten är det ju ändå nästan 25+ redan kl 7……), svettas på jobbet och för att inte tala om BUSSEN??? Kollektivtrafik under sommaren är en katastrof.

  Normal sommar med runt 25 grader mitt på dagen nu, tack!

  Svara

 • Micaela

  |

  Förstår dig precis! Jag har varit i alla affärer som kan tänkas ha fläktar i Västerås, Eskilstuna, Katrineholm, Norrköping och Linköping i helgen på jakt efter en fläkt eller till och med kunnat lägga pengar på en AC men samma resultat överallt: slutsålt! :s

  Svara

 • Sanna

  |

  förlåt, verkligen förlåt, men GUD vad jag garvade åt ditt elände 😛

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag förstår verkligen hur du känner dig. Vi har haft mellan 32-34 grader i över tre veckor nu och varenda dag när jag läser tidningen står det: snart kommer supervärmen’ och jag blir lika förbannad varje gång eftersom jag inte förstår vad de gnäller om när vi har supervärme hela tiden.

  Jag känner mig helt slut och orkar inte göra någonting under dagarna utan jag försöker bara tänka positiva tankar så det börjar regna ~ men det går inte det heller. Det enda råd jag kan ge dig som kommer från en stekt göteborgare är att du dricker litervis med vatten och ser till att ha korsdrag i lägenheten när solen är på fel sida och när solen väl byter sida så drar du ned alla persienner eller rullgardiner och stänger igen alla fönster och öppnar inte förrän till kvällen. Du kan även hänga för blöta lakan över de fönster som har solsida för blöta lakan tar bort solens värme.

  P.S. Upp med humöret ändå för du är fantastisk och har världens snyggaste kropp! Kram!

  Svara

 • Myhrans

  |

  Haha hur kan det ens vara slut överallt? Xd

  Svara

  • Lisa

   |

   För att när det blir en sådan här värme blir det panik eftersom det här inte är normala somrar. Så de som inte har några fläktar springer till affärerna ~ men alldeles för sent. Det gjorde jag med fast i mitt fall gällde det shorts eftersom jag vanligtvis alltid går i jeans på sommaren när det är en lagom temperatur. Självklart var ju alla shortsen slut i varenda affär!

   Svara

 • sandra

  |

  och ändå har du åkt utomlands för att njuta av värme och bad, lite dubbelmoral? 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Men där finns AC! Funderade nästan på att boka en resa endast pga det!!

   Svara

   • Malin

    |

    Håller med! Man bor nära havet/pool, det finns ac och det enda man behöver göra på dagarna är att chilla och välja restaurang. Inte riktigt samma hemma…

    Svara

   • Hanna

    |

    Haha! Min sambo sa precis samma sak, vi kom hem från Rhodos förra veckan; ”Vi får fan boka en resa till bara för den underbara acn på rummet!”

    Svara

 • Irene

  |

  Vi sitter i samma sits du och jag… Jag dör. Det åskade här igår och det blev faktiskt typ 2 grader kallare under natten, så jag kunde sova ordentligt (fast bara med påslakan ofc, täcke hade varit döden…) för första gången på flera veckor typ, men nu är det ännu värre… Jag vill typ dö. Nästan.

  Svara

 • Sandra

  |

  vet hur det där känns, jag har varit i samma situation.. grät i bilen (utan AC) mellan butikerna, haha! jag hittade dock en tillslut. värt öroninflammation som är på väg! 😛

  Svara

 • Lisa

  |

  Iskallt vatten i en hink och i med fötterna. Hjälper mer än en fläkt!

  Svara

 • Felicia

  |

  Ett tips som jag verkligen tagit till mig denna extremt svettiga sommar är att man ska kyla handleder och nacke. Jag går flera gånger om dan o sköljer handlederna med iskallt vatten, och blöter nacken lite. Tycker det funkar att kyla ner fötterna också, så ta ett kallt fotbad lite då och då. Försök också att ha två fönster på varsin sida om lägenheten öppna, så blir det lite korsdrag och kanske fläktar LITE iaf. Good luck! 🙂

  Svara

 • Mia

  |

  Cash i hyllinge har fläktar!
  Efter många om och men så hitta jag där! Dock bara bordsfläkt men de är en fläkt! 😀

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag har en fläkt du kan få om du kommer till Kävlinge! Låter lite men funkar.

  Svara

 • Frida

  |

  Jag lider också:( klarar inte av denna värmen.. Och inte nog med att den är utomhus, den är inomhus också! Har 33 grader på mitt jobb -.-

  Svara

 • Elin

  |

  Tips! Min mamma köpte för någon dag sedan en fläkt på Rusta vid väla. Det står på den att det är en värmefläkt, men den har ett läge där den fungerar precis som en vanligt kalluftsfläkt :))

  Svara

 • Emma Petersson

  |

  Uhh. lider med dig, har samma problem själv. Ikväll är det 31,2 grader i lägenheten. Det kan omöjligtvis vara okej?! Omöjligt att sova och tycker synd om mina stackars djur.. Tyvärr har vi bara fönster åt ett håll, såklart dit solen står på mest hela dagen, så blir inte mycket till korsdrag… Funderade ett tag på att sova på balkongen men då blir man väl sönderbiten av mygg istället…
  Det får jättegärna vara sommar och varmt för min del men jag vill ha svalt inne så man kan välja själv. Nu är det liksom bättre att vara ute än i den här bastun.

  Svara

 • Madde

  |

  Åh i feel you!!!
  Inte nog med att det är varmt som fan släng på lite feber och halsfluss också så blir allt extra kul.
  När folk skickar runt dom här vinterbilderna på Facebook så blir jag bara provocerad, jag längtar ihjäl mig efter 1 meter snö och kyla.

  Jag kan trösta dig med att fläkt hjälper typ ingenting.
  Den blåser bara runt den äckligt varma luften. 🙁

  Svara

 • Kajsa

  |

  Huvva, hatar värme! Som tur så åskade det här igår så jag vaknade till +12 utomhus, och tydligen ska det bara bli +20 här uppe som högst! 😀

  Svara

 • Decdia

  |

  Jag tyckte väl att du såg lite nere ut på hållplatsen vid Väla. Men du hade ju någon som försökte muntra upp dig. 🙂
  Ops, ingen stalkervarning! Jag satt på tvåan som du dissade och såg en zebrarandig klänning jag kände igen. Haha!

  Svara

 • Patricia

  |

  Haha du kan få min bordsfläkt! Jag klarar mig fint med kallduschar men jämna mellanrum och öppen balkongdörr 🙂 tycker inte det är för varmt när jag är ute i Lund och Malmö heller?

  Svara

 • Nina

  |

  Jag gillar värmen (är dock från balkan, Montenegro, där det på riktigt är snuskigt varmt på sommaren så jag kanske är lite härdad!) och blir typ ledsen för att jag jobbar när det är så fint väder istället för att sola och bada!! Jag hade lite semester för några veckor sen då var det inte ens i närheten såhär bra sol och bad väder?! Fast jag måste hålla med om att man sover inte lika gott om natten när det är svettigt och varmt och då sover jag och min kille med hela vårt stora fönster öppet i vår lägenhet, och så är det typ som en bastu i min butik där jag jobbar om vi inte har dörren och fönstret öppet och gör korsdrag! MEN. Man vill ju inte klaga om några månader sitter vi med snö upp till knäna 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Men va. Hette inte din kille Jesper eller något? XD

  Svara

 • Caroline

  |

  För drygt 2 veckor sedan var en fläkt det enda jag pratade om. Tillslut orkade inte min sambo lyssna på mitt klagande så han beställde en på nätet (var runt och letade i flera butiker men alla var slutsålda). Tog 2 dagar sedan vart de bara att hämta ut! Fläkten är min bästa vän denna sommar 😀

  Svara

 • Mathilda

  |

  Jag hade samma problem för några dagar sedan men lyckades få tag på en ac till slut, men fick tipset av en kompis att det då skulle finnas fläktar kvar på kökscentrum på Landskronavägen i hbg. Kolla där 🙂

  Svara

 • emilia

  |

  Jag har också letat som en idiot!!! Köpte en golvfläkt idag på lampshoppen på regementsgatan i malmö! 315 kr. Skynda dig dit! 🙂

  Svara

 • Sarah

  |

  Samma! Hittade dock fläkt att beställa på luftbutiken.se…så den borde dyka upp i slutet av veckan/början av nästa. Ett tips iaf.

  Svara

 • daniela

  |

  börjar också tröttna på värmen.. trött hela tiden och går inte att sova när det är så varmt i lägenheten

  Svara

 • Jackie

  |

  Vi säger varje år att vi ska köpa en ac. Men så rinner det ut i sanden och vi resonerar ”hur många dagar är det varmt egentligen? ” Jo jättelänge så man döööör!! Vi SKA köpa ac i år! Hoppas jag.

  Svara

 • Chocochock

  |

  Jag håller med dig, det räcker nu!
  Svetten rinner och chokladen smälter…

  Svara

 • Julia

  |

  Hahahah kul att jag en dag senare fattar rubriken! Trodde du ville med något dolt budskap att någon snäll läsare skulle offra sin fläkt till dig för vi skulle bevisa att du visst har ”fans” haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha men åh 😉

   Svara

 • Cecilia

  |

  Om du får nog så köp en värmefläkt, de flesta har ett kyl-läge 🙂

  Svara

 • m

  |

  Hahahah hände mina föräldrar också. Fick köra runt i hela Stockholm hahahha. Hittade efter några timmars letande dock

  Svara

 • Pernilla

  |

  Hejhej! Var precis på rusta, där fanns minifläktar, en del dessutom om det duger 🙂 dock i Malmö, kanske värt resan ändå verkar det som? Haha kram! 😀

  Svara

 • Jackeline

  |

  Min kollega vart också på jakt efter fläkt, på det ställen hon var sa de att fläktarna var slut i hela Sverige, fanns bara små minifläktar kvar, komiskt.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv