Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Mer doggybags åt folket

Jag vet inte varför, men jag har alltid tyckt det varit pinsamt att be om att få resterna av min mat med mig hem när jag är ute och äter. Jag har knappt tänkt på att man kan göra det. Men hur dumt är inte det egentligen? Jag äter sällan upp och det leder ju bara till att massor av mat slängs. Så nu har jag bestämt mig för att alltid göra det när jag kan (kanske inte så praktiskt om jag inte ska hem efteråt och kan ställa in maten i kylen).

Maten jag tog med mig sist jag var ute och åt = dagens lunch. Perfekt.

 

20140630-153028-55828616.jpg

Orkade dock inte koka ris, men det var gott ändå.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (16)

 • cass

  |

  Ser riktigt gott ut Regina!

  Mission: Happy är ett uppdrag att sprida kärlek, positivitet, och läran om att vara en glad och lycklig människa! Häng med om du vill ta utmaningen att ändra ditt liv! http://missionhappy.blogg.se/

  Svara

 • Decdia

  |

  På Basilika i LA är första och hittills enda stället som jag bett om en doggybag. De ville ha tio spänn för den! Visst att lådan kostar lite men jag har aldrig hört talas om att någon någonsin fått betala för att ta hem maten.
  Men maten var väldigt gott på det stället… så det var värt det. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Konstigt! Jag brukar alltid ta med därifrån och det kostar inget. Tror jag i alla fall…får nog kolla kvittot!

   Svara

 • Robert

  |

  Smart och smarrigt på samma gång! 😉

  Svara

 • Amanda

  |

  Åh, så gör jag alltid! Ser jag redan från början att jag inte kommer orka hela portionen äter jag hälften av allt, vips så har jag bästa lunchlådan i stada dagen efter! Det gör att maten på restauranger inte känns lika dyr, och efterrätten får bättre plats 😉

  Svara

 • Sara

  |

  bra tänk! i USA är det mer regel än undantag att man tar med sig maten, och de frågar ALLTID och kollar konstigt på en om man säger nej… Tycker det är så jäkla dumt att man ”skäms” eller tycker det är pinsamt, så dåligt både för miljön och ekonomin!! Om fler bara efterfrågar det kommer det nog bli helt normalt 🙂

  Svara

 • Victoria

  |

  Jag jobbar som servitris och stöter på folk som frågar efter doggybags lite då och då. Det är absolut inget pinsamt med att fråga och på stället jag jobbar på packat vi mer än gärna ner maten. Inga konstigheter alls.

  Svara

 • Lina

  |

  Jag jobbar som servitris (i norge förvisso men det är samma sak här) och vi tycker faktiskt om när gästen ber om att få ta med maten. När man har ca 300 gäster per dag som vi så blir det kopiösa mängder mat man slänger.
  Bara bra om folk tar med det och äter! 🙂

  Svara

 • ab

  |

  Å ena sidan är det bra att inte slösa mat, å andra sidan blir det mer engångsförpackningar. Undrar om det blir för konstigt om man tar med egen matlåda? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, bra tanke! Det borde man ju göra!

   Svara

 • Sofia

  |

  Jag har aldrig tänkt på det förrän när jag var i London förra veckan då jag såg en kille göra det på restaurangen vi var på! Fast jag brukar oftast lämna typ.. jag vet inte, det skulle nog inte blir så gott att äta upp det jag lämnat, haha! 🙂

  Svara

 • Anna Mc Manus

  |

  Folk tycker inte att jag är klok som jämt gör det, dom tycker jag är pinsam. Men vad fasen hela mitt liv har jag haft liten aptit och fått skäll för att jag lämnar massa mat på tallriken, så varför inte? Min mat ju!

  Kör du, du med!

  Svara

 • ottilia

  |

  ååååhhhh chicken cashew. hade seriöst gjort vad som för det just nu. riktigt gott alltså.

  Svara

 • Petra

  |

  Enda gången jag har fått en doggybag så var det min chef som bad om det 😛 Första veckan på mitt sommarjobb för 3 år sen åt min avdelning lunch på restaurang, som företaget bjöd på. Jag tog nån pasta och fick så sjuukt mycket mat! åt lite mer än 1/3 och sen gick jag på toa. När jag kom tillbaka stod en liten plastlåda på bordet. Smidigt. Åt det till lunch i två dagar 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv