Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Intervjun gick bra

Arbetsintervjun gick hur bra som helst, så nu har jag en del att ta ställning till. Om de gillade mig då vill säga.

Åh, vilken jobbigt lyxig situation jag hamnat i. Vi ponerar att jag får det, ska jag då hoppa av/pausa min utbildning? Vad är smartast att göra? Målet med utbildningen är ju att få ett jobb, så på ett sätt är det kanske dumt att tacka nej? Fast jag vill ju ha en examen. Men jag tänker att det eventuellt är coolare att bli headhuntad innan man avslutat sin utbildning än att ha en examen? Det finns dock inget som säger att jag inte kan ta den senare, och vad dum jag skulle känna mig om jag sitter där med ett papper om ett år men inte får något jobb. Vadå förvirrad? VAD HADE NI GJORT?

Äh. Vad tusan. Magkänslan säger KÖR.

 

20140630-194734-71254790.jpg

Mitt hår börjar bli så långt att det är svårt att ta selfie. Alla dessa problem jag har alltså. Att jag står ut.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (101)

 • Kattis

  |

  KÖR! Och om du vill/behöver – ta upp utbildningen igen senare 🙂 då kommer du ha ännu mer kunskaper i ryggen också vilket kommer hjälpa dig i utbildningen!

  Svara

 • Olivia

  |

  Damn vad fin du är! Och angående jobb eller utbildning, jag hade tagit jobbet om jag fick chansen, men som du själv säger, kör på magkänslan! 🙂

  Svara

 • Mikaela

  |

  Kör! Som du säger, examen kan du få i alla fall jobbet kanske du inte får…

  Svara

 • Josefin

  |

  Vill dom ha dig, ta jobbet!! Ingen tvekan, enligt mig 🙂 Som sagt, utbildningen kan du ju ta upp igen!

  Svara

 • PrinsessaVanessa

  |

  Kör på bara 😀
  Och oj så härligt hår du har, jag vill också att mitt hår skall växa lika snabbt som ditt. Kram.

  Svara

 • Linda

  |

  Om du känner dig redo för att jobba (kunskapsmässigt) tycker jag att du ska ta jobbet och pausa din utbildning. Erfarenhet är en bra merit som kan vara svår att få, men du kan alltid gå tillbaka till utbildningen. Från vad du skriver i bloggen verkar det inte som du tycker om att studera heller…

  Svara

 • Eleine

  |

  KÖR! Du kommer ångra dig isåfall att du aldrig gjorde det. Examen hinner du med senare isåfall. 🙂

  Svara

 • Annie

  |

  tyvärr är det så pass svårt idag att få jobb i detta landet…så jag hade absolut tagit chansen om jag fått den 🙂 Jag hade pausat utbildningen och kört på! 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Ta jobbet!! Utbildningen finns kvar, inte säkert att jobbet gör det!

  Svara

 • Zandra

  |

  Man kan inte läsa din utbildning distans :)? Jag tycker att du ska köra! Pausa plugget och jobba. Svårt att få jobb nu så kör, lyssna på magkänslan :)!

  Svara

 • Sarah

  |

  Usch ja, vilka problem du har.

  Nej men allvarligt, angående jobbet – är det vad du vill arbeta med? Är det den sortens jobb som du har utbildat dig för att få? Isf har du nog ett svar. Kram!

  Svara

 • pelle

  |

  Vad kul, hoppas allt går vägen!

  Min erfarenhet säger mig att arbetsgivare generellt är mer intresserade av arbetslivserfarenhet än vad man pluggat (såvida det inte rör sig om advokat, läkare osv). Vissa program, kurser och ämnen är helt enkelt jävligt onödiga, för att tala klarspråk. Kanske kan du uppnå samma mål i karriären utan att plugga klart?

  Men sen också, det är alltid fint att ha en examen att falla tillbaka på? Det visar ju att man varit någotsånär ambitiös under några vuxna år, haha!

  Håller tummarna för dig i alla fall!

  Svara

 • N

  |

  Jag skulle köra på med jobbet!

  Du kan alltid läsa klart din utbildning senare, och med tanke på hur det ser ut nu för tiden så är det svårt att ens få ett jobb som man skulle trivas med.

  Så, TA JOBBET! 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Det är ju inte helt lätt, men om man tänker efter så är ju ett jobb bättre än en utbildning. 😛

  Det känns ju som ”alla genier”, Bill Gates med flera, hoppar av skolan, så du är i bra sällskap, haha. (Har fått lära mig att skolan inte passar mig själv så bra heller. Höhö. 😉 )

  Sedan är det ju klart att det känns bra att ha en examen på papper iofs. Det kan ju alltid gå att fixa senare. 😛

  Svara

 • Sara

  |

  Jag hade satsat på jobbet och väntat med utbildningen! 🙂

  Svara

 • Mickaela

  |

  KÖR!!! Överanalysera inte allt, ibland måste man bara köra. Plugget kommer ju i värsta fall alltid finnas kvar. 🙂

  Svara

  • Mickaela

   |

   Och man ska alltid lyssna på sin magkänsla!!!

   Svara

 • Maria

  |

  Företaget är väl medveten om att du studerar? Vad är deras inställning till att du hoppar av? Det är inte en deltidsanställning så du kan jobba och plugga parallellt?
  Annars skulle jag säga – ta jobbet!
  Lycka till!!!!

  Svara

 • Anna

  |

  KÖÖÖÖR TA JOBBET!

  Svara

 • Diana DeMarkey-+LiveYourDreams!

  |

  Vilket underbart hår, så vackert och helt ditt egna eller?

  Ja du, shiiit vad svårt det där läget var! Klart du ska köra på magkänsla och visst är det som du säger, meningen med utbildningen är att faktiskt få jobb. MEN samtidigt skulle JAG känna att det är jobbigt att inte ha en klar utbildning, att bara låta den ligga i flera år… tillslut tar man inte upp den igen och har heller inte ett examen på papper och CV egentligen. Så då gäller det att hoppas att det där jobbet håller i flera flera flera år. Om du förstår vad jag menar. För att börja plugga igen om 5 år kanske inte är det roligaste. Eller ja, jag vet inte, svårt som sagt.

  Säger magkänslan kör, så KÖR!!!
  Lycka till och grattis till jobbet. Så bra som du är så är det självklart att du får det.

  KRAM

  Svara

 • Johanna

  |

  Bara kör:-)!!!

  Svara

 • K

  |

  Jag vet inte hur mkt råd det här blir, men jag var med om samma grej. Jag blev headhuntad efter 3 av mina 4 år (civilekonom). Jag var skoltrött och jäkligt sugen på att börja jobba heltid.

  Jag var van vid att jobba/plugga samtidigt (vilket du ju också verkar va) & lovade då mig själv att se till att bli klar med skolan parallellt. För börjar du ett jobb kommer det bli vääldigt svårt att gå tillbaka till heltid plugg. För det är så mkt roligare att jobba, särskilt om det är ett jobb du brinner för

  Jag var väldigt öppen med min arbetsgivare, som var helt fantastisk. Min chef stöttade mig till 110% och lät mig åka iväg när skolan kallade. Jag skrev masteruppsats och kunde kombinera. Jag hade inte mkt till liv en period där. Jag jobbade långa dagar och pluggade kvällar/nätter/helger. Kanske inget att rekommendera men om du brinner för jobbet som jag gjorde, så ta det!

  Nu är det ett år sedan jag blev klar med skolan och jag har idag ett grymt jobb som jag älskar. Jag jobbar med marknadsföring och mina erfarenheter hittills säger att examen är viktigt. Inte betyg kanske, men examen. Det lönar sig i slutändan. Tror jag.

  Men fan det är svårt. Ibland kanske man ska inse att det räcker att vara på en plats i taget. Får väl gå på klyschan att lyssna på mage och hjärta och inte så mycket på hjärna;)

  Svara

 • sophie

  |

  Gud vad roligt! Det går inte att läsa sista året på halvfart /distans och jobba extra /halvtid då?
  Om inte… Kör!! 😀 plugget kan du alltid gå tillbaka till, men guldjobb är inte lika lätt att få!

  Svara

 • Karin

  |

  Jag hade nog kört! Ett jobb man trivs med är så mycket värt!

  Svara

 • M

  |

  Har du någon möjlighet att läsa på halvfart? Eller ni kanske har många obligatoriska föreläsningar?

  Hade inte det varit möjligt hade jag pausat, helt klart.

  Svara

 • tora

  |

  ta jobbet och pausa utbildningen tycker jag, den kan du ju fortsätta med senare om du vill men jobbet finns ju bara nu 🙂

  Svara

 • Annie

  |

  Ja, du verkar ha svårt att fixa tentorna så kanske bättre att jobba istället 🙂

  Svara

 • ooooo

  |

  Du har ju i stort sett redan svarat på frågan själv. TA JOBBET!! Examen kan du ju göra klart senare (eller på distans när du jobbar eller vad som helst).

  TA CHANSEN TA CHANSEN TA CHANSEN

  Förresten, hur lyckades du bli headhuntad till drömjobbet ett år innan examen? Har det något med din praktikplats att göra?

  Svara

 • Emma

  |

  Ta jobbet!!!
  Utbildningen kan vänta, medan jobbet går till någon annan om du tackar nej 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Jag hade inte hoppat av, jag hade tagit en paus då du inte vet var det här jobbet tar dig (eller?). Då får du testa jobba men du vet ju inte vad som kommer att väga tyngst i framtiden. En arbetserfarenhet eller examen? Ta en paus och bestäm senare i livet.

  Svara

 • Arw

  |

  Ta en break 🙂 det är bara nyttigt om man inte känner sig supermotiverad att sitta och plugga hela dagarna.

  Svara

 • victoria

  |

  Tjena! Hade jag varit du hade jag självklart pausat utbildningen, du har hamnat i rena guldläget som får jobb innan du hunnit ta examen. Utbildningen kan du ju återuppta senare 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Nu vet jag ju inte vad det är för jobb, men om magkänslan säger ja – kör! Utbildningen kommer ju att finnas kvar men kanske inte jobbet. Som du sa; syftet med en utbildning är ju faktiskt att få ett jobb. Dyker denna möjlighet upp känns det dumt att skippa den. Så hade åtminstone jag tänkt.
  All lycka till dig ❤️

  Svara

 • S

  |

  Ta jobbet! Avsluta utb sen / läs den på distans. Kram

  Svara

 • Malin

  |

  Jag tycker du ska ta det!! Ta livet som det kommer och om det här känns som något du skulle trivas med, ta chansen! Om du senare vill ta din examen, gör det då, när det passar! Låter ju som en fantastisk möjlighet 🙂

  Svara

 • Amanda

  |

  Mitt tips är att gå klart skolan eftersom det ser lite dumt ut på cv:t sen om du endast har en halvfärdig utbildning. Jag har själv stått inför det där dilemmat och jag förstår att det är lockande. Jag tror dock att en färdig examen kommer generera fler jobb i längden!

  Svara

 • Andréa

  |

  Jag hade fortsatt min utbildning. Vi hade ett informationsmöte om detta på min utbildning (byggingenjör) att det är bättre att gå klart sin utbildning för det kan ju bli så att man blir uppsagd från sitt jobb. Då kanske man vill ta sin examen efter det men så har skolan lagt ner din utbildning och då står du där utan varken examen eller jobb. Vad deppigt detta lät! Vill bara vara till hjälp med en annan vinkel på problemet 🙂

  Svara

 • S

  |

  Köööör!!

  Svara

 • Sarah

  |

  Kör på, ta jobbet om du får det! Du kan ju inte pausa erbjudandet 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Kör! Det gjorde jag och det har gått hur bra som helst. Får man bara in en fot på arbetsmarknaden så finns det ingen som kollar på ett betyg när det sen är dags att byta arbetsplats. Lycka till! 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Lite samma sak som din krönika om Mr. Right och Mr. Right now, varför hela ”leva i framtiden” och tänka dit, när vad som helst kan hända? Gör de som är bäst NU, och inte SEN. Examen går alltid att ta senare, men med jobb kan vad som helst hända, ta ALLA chanser du får.

  Magkänslan har alltid rätt, KÖÖÖÖÖR!

  Svara

 • Emma J

  |

  Jag hade tagit jobbet! Som du säger själv, skulle det skita sig kan du ju alltid avsluta dina studier då.

  Kom igen Egoina, KÖR för fa-an.

  Svara

 • anna

  |

  hoppade av min utbildning och har aldrig mått så här bra, tog ett uppehåll på en termin för att se ifall det gick och sen hoppade jag av. Kör på magkänslan!!!

  Tack för en alldeles underbar och grym blogg!

  Svara

 • Maria

  |

  Vad roligt! Jag skulle också säga kör!!! Men se till att göra ett studieuppehåll istället för att hoppa av. Då har du alltid din plats kvar om du vill slutföra examen. Stort lycka till!

  Svara

 • Sara

  |

  Kul att det gick bra! Tänk bara på att det är svårare att förhandla lönen till en nivå som motsvar din utbildning eftersom du inte har en examen. Jag har hört om företag som anställer studenter som gör sista terminen bara för att de är billigare än examinerade studenter. Så personligen hade jag väntat.

  Svara

 • Maria

  |

  Vad roligt! Jag skulle också säga kör men se till att göra ett studieuppehåll. Då har du din plats kvar om du nån gång skulle vilja slutföra din examen.
  Stort lycka till!

  Svara

 • Sara

  |

  Försök att kombinera plugg och jobb tycker jag! Alltid skönt att ha sin examen när det väl kommer till kritan.. Guldläge om du kan försöka få till båda två tänker jag och det är ju under en begränsad period i livet! Men stort grattis!!!

  Svara

 • Emma

  |

  JOBBET! Ovärt att ta examen och stå utan jobb, och funkar inte jobbet kan du ju alltid gå tillbaka till skolan. 🙂

  Svara

 • Amanda

  |

  Ta jobbet!! Pausa utbildningen, och om du känner att du vill bli klar senare så går det alltid lösa med att ta tjänstledigt, så kan du även behålla jobbet sen. Ett bra argument för att ta tjänstledigt är ju att arbetsplatsen kommer ha stor nytta av din kunskap/avslutade utbildning! (jag antar att jobbet är något inom det du pluggar).

  Svara

 • Cicci

  |

  Man ska alltid gå på magkänslan! Om du ändå kan ta examen senare och jobbet verkar kul så tycker jag du ska köra på jobbet!

  Svara

 • Agnes

  |

  Ta ett sabbatsår och jobba! Har du lite flyt kanske du t.o.m kan ta tjänstledigt eller deltidstjänstledigt för att göra klart din utbildning sen 🙂 lycka till!

  Svara

 • Alex

  |

  Har varit i exakt din situation. Läste två år strat kom med inriktning på digitala medier och fick erbjudande om ett jobb. Jag tog det, för precis som du säger man kan inte pausa ett erbjudande och meningen med plugg är jobb. Idag har jag precis fått nytt jobb efter att ha varit webbansvarig på ett stort företag i hbg. Är inte ens 25, har tre års arbetserfarenhet och en lön på 30 000. Tro mig. Skolan är inte allt. Du behöver en examen för de jobb som kräver en yrkesexamen som exempelvis tandläkare och läkare. De som snackar om att man får högre lön för examen – Nix. Inte enligt min erfarenhet. Däremot, av kontakter och arbetslivserfarenhet får du hög lön. Och det får du endast genom att jobba 😉 Och om jag någonsin vill ta min examen. Tja, skolan är kvar.. Lycka till med dina val 🙂 kram!

  Svara

 • Patrik

  |

  Ett jobb är alltid en kortsiktig lösning, även om det kanske räcker i flera år. Den dagen jobbet tar slut så är det bara strecket mellan två datum i ett CV. Om du vill/måste byta jobb så kommer arbetsgivarna säkert att ha åsikter om din ej fullbordade utbildning, så den kan vara klokt att fullborda. Tar man en paus så blir det ofta så att man inte tar upp det igen… har träffat allt för många som ”bara” skulle jobba ett eller två år och sen börja plugga igen. 25 år senare så ångrar dom att dom inte pluggade klart.

  Kan kanske påpeka att jag för inte så länge sedan hoppade av min högskoleutbildning med två terminer kvar. Men, för mig betyder utbildning inget så för mig är det helt ok.

  Svara

 • Sanne

  |

  Ta jobbet.

  Svara

 • Cecilia

  |

  KÖR Egoina!!! Plugga kan du alltid göra senare. Du vill inte ångra dig senare och tänka ”vad hade hänt om…”.

  Svara

 • Malin

  |

  Ta jobbet!
  Dessutom har jag aldrig stött på en arbetsgivare som frågar om man gjort klart utbildningen så man har sin examen.
  Det handlar om vad man har innanför pannbenet, ens erfarenhet och hur man använder den.

  Jag fick jobb innan jag var klar med examen (plockade senare ut i efterhand), och har nu världens grymmaste jobb och lön till att köpa strax över 33.000 pkt bacon om året. Ekologisk, that is.

  Svara

 • Felicia

  |

  Det är ALLTID värt och bra med en utbildning i ryggsäcken. Men, som du säger: utbildningen ska leda till jobb. Nu har du fått chansen och jag tycker att du ska ta den. Antingen jobbar du, jobbar upp dig och inte ens är i behov av att utbilda dig färdigt för att du jobbar på så bra. Men, tar jobbet slut, vem säger då att du inte kan hoppa på och slutföra utbildningen du påbörjat? -ingen. Däremot säger folk att det kan komma att bli tufft, och självklart kommer det är blir det, men jag tror på att du kommer klara det galant. Om du inte tar detta jobb tror jag att du kommer att ångra dig. Och dessutom, hur skönt vore det inte med en paus från plugg och istället få ägna sig åt ett förhoppningsvis roligt jobb?
  Jag säger GO FOR IT. Jag vet att jag hade gjort det.

  Stor kram.

  Svara

 • J

  |

  KÖR!

  Svara

 • Anna

  |

  Det kommer alltid finnas jobb. Hoppar du av skolan nu kommer du med största sannolikhet aldrig återuppta studierna.

  Svara

 • amanda

  |

  Min spontana känsla säger att om utbildningen/kurser i utbildningen finns att läsa på distans så hade jag fortsatt med studierna parallellt, kanske på 50%. Jobbet kanske vill ha dig kvar i tre månader sen står du utan både arbete och utbildning isf.
  Dessutom får du ju högre lön om du har en examen. Trivs du inte på ditt arbete och vill byta men inte har examen är det nog inte det lättaste.. Givetvis har du ju då erfarenhet men oftast ska man ju ha en examen också.

  Japp, det var mina negativa tankar, haha. Om du känner att du är säker på att du kommer trivas och att du får behålla jobbet, kan få en likvärdig lön med en som har examen så hade jag kört, annars hade jag nog faktiskt fortsatt utbildningen. När den väl är klar behöver du aldrig någonsin studera igen om du inte vill vidareutbilda dig. Att ta upp studier igen efter att ha börjat arbeta, det händer ju i princip inte.

  Svara

 • Sanna

  |

  Om jag vore du skulle jag vänta tills jag fick besked om jobbet och om jag fick det skulle jag sätta mig ner med min chef och prata igenom biten om utbildning.

  Hur viktig är examen för hen?
  Tycker hen att du ska läsa klart först (trots att de vill anställa dig), hur skulle hen se på ett CV med en ofärdig utbildning om hen ville anställa någon och du inte fanns?
  Bolla lite tankar med hen, ni kanske kan komma fram till något bra ihop?

  Grattis oavsett (om du nu får jobbet 🙂 )

  Svara

 • Safari

  |

  du kanske kan göra båda samtidigt. det kanske går att göra en plan för att studera och arbeta samtidigt 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Jobb kommer du alltid få efter examen. Om du hoppar av dina studier nu, så kommer du med stor sannolikhet aldrig att återuppta dom igen.

  Dessutom – om man gör nedskärningar på en arbetsplats, så ryker självklart dom utan examen först.

  Svara

 • Jackie

  |

  Nähädu Egoina, en examen är häftigare än ett jobb! Haha det där lät knäppt men du kan ju få båda! Om du blir headhuntad nu, vad blir du då med en examen?

  Svara

 • Agnes

  |

  Ta jobbet, utbildning är inte allt. Det går att komplettera sen. Om känslan var rätt och det är en arbetsplats du tror du kommer trivas på så ta jobbet!

  Svara

 • Karolina

  |

  Följ magkänslan, den brukar alltid ha rätt. Examen GÅR att skjuta upp, medan en engångschans inte bör kastas bort! (Nu vet jag ju inte vad det är för jobb men det låter som att du är taggad!)

  Svara

 • Emilie

  |

  Hej tjejen, jag säger bara KÖÖÖÖÖÖR, ta jobbet om du får det erbjudandet! Din utbildning kan du alltid fullfölja senare:)
  Mkt coolare att på CV.t bli headhuntad, LYCKA TILL! Kram från ett fan

  Svara

 • Michaela

  |

  Som Paolo Roberto alltid säger: KÖÖÖÖÖÖR…

  …på det som känns bäst i magen då, förstås. Tänker att du kan se det som en paus i ditt studerande, skulle det gå åt fanders med ett eventuellt jobb kan du alltid hoppa på utbildningen igen i ett senare skede.

  Svara

 • Lotha

  |

  Kolla upp vilka av de kurser som ingår i ditt sista år som går att läsa per distans,ev på halvfart så du orkar med….
  prata sen med din utbildningsansvariga och kolla om det i så fall går att validera mot din utbildning så att de räknas med.
  De kurser som inte finns distans kan du ifall du får jobbet prata med dem om, kan du vara tjänstledig eller bara jobba deltid under den/ de veckorna? Arbetsgivaren är säkert villig att tänja på sig för att de oxå vill ha en meriterad medarbetare med en examen.

  Det kan bli ett jobbigt år men i slutändan kan du både äta kakan och ha den kvar på detta sätt…
  Lycka till!

  Svara

 • Amanda

  |

  Om du känner att det är ett jobb du skulle vilja ha, ta det!

  Svara

 • Frida Ohlin

  |

  Om det är ett jobb man är intresserad av hade jag satsat på det. Skolan står alltid kvar, men chanser till jobb man faktiskt är intresserad av kommer mycket mer sällsynt. Som du säger kan du alltid återuppta studierna. Det är näst inpå dumdristigt att tacka nej om erbjudande ges! 😉 Du är en stor förebild Regina, tack för att du levererar en sjujäkla bra blogg! Massor av kramar <3

  Svara

 • Jess

  |

  Ta jobbet! Det kommer du alltid ångra annars 🙂 men, ha i bakhuvudet att du SKA ta examen också. Man kan absolut klara sig utan examen med hjälp av rätt arbetslivserfarenhet eller kontakter, vilket det här jobbet kanske ger, men en del jobb inom kommunikation kräver ”minst tre års högskoleutbildning blablabla”. Så kör på, men stäng inte dörren till skolan 🙂 hoppas du får det!!!

  Svara

 • Elin

  |

  KÖR! Jag ångrar så att jag inte gjorde det när kag fick erbjudandet i slutet av min utbildning. Det va mycket svårare sen att få ett jobb. Oftast vill dom ha erfarenheten och inte just examnesbeviset. Det är dessutom något du kan läsa upp sen 🙂

  Svara

 • mariaa

  |

  Om du hat möjligheten att avsulta dina studier senare så kan jag bara säga att ta jobbet och go for it 😀

  Svara

 • Jennifer

  |

  Vissa jobberbjudanden kommer inte tillbaka och i Sverige har vi möjligheten att studera hur länge vi vill. Om det känns rätt säger jag go for it, ta jobbet. Examen kan du ta senare. Kanske du har möjlighet att läsa kurser samtidigt?

  /studie- och yrkesvägledare 🙂

  Svara

 • Amanda

  |

  Om det går att kombinera studier och arbete så skulle jag göra det. Idag vill arbetsgivare mer och mer att man har en examen. Eller som många andra har sagt att pausa utbildningen ett år och ta tjänsledigt/studieledigt sen och slutför din utbildning 🙂

  Svara

 • Sofia

  |

  Hej Egoina! Tack för bra blogg 🙂 Jag har varit i din sits typ. Jag är född -90 & pluggade ekonomi på Handels i 2,5 år (mer lite varierade resultat) när jag blev headhuntad till ett bra jobb. Jag velade lite men valde ändå jobbet med anställning i två år. Tjänsten är politisk & alltså inte ens direkt ekonomirelaterad, men är meriterande & rolig. Nu har jag jobbat i 1,5 år & längtar till examen & plugget. Jag kommer därför välja att inte fortsätta på jobbet när anställningen tar slut (om jag skulle få möjligheten att fortsätta), men jag är väldigt glad att jag tog chansen. Plugget & universiteten finns alltid kvar & det är ingen brådska med att bli färdig, tycker jag. Kul & bra att testa på lite olika & få många erfarenheter. Man kan alltid sluta ett jobb, alltid börja plugga igen, plugga parallellt, ta tjänstledigt för studier eller jobba halvtid – det går alltid att lösa att ta ut en examen senare om man vill ha det. Det mest negativa för mig med att börja jobba har faktiskt varit att behöva försvara mitt val att pausa plugget, många lägger sig i & oroar sig (vilket varit jobbigt). Men annars har det varit roligt & gött med omväxlingen, lönen, kollegor, semester – you name it. Lycka till med valet! Kram / Sofia

  Svara

 • Rebecca

  |

  Ifall magkänslan säger ja så kör 🙂

  Svara

 • Linda

  |

  Jobbet! Du kan alltid göra klart din utbildning någon annan gång om du tycker det är nödvändigt.
  Man lär sig så mycket mer gebom att få jobba!

  Svara

 • Emilia

  |

  Go for it! Jag hade en som jag pluggade med som erbjöds en tjänst efter 1,5 år på sin utbildning (samma som du läser men den andra inriktningen) och det har gått jättebra för henne även utan examen! 🙂

  Svara

 • Lisa

  |

  Nu vet du ju inte om du kommer få jobbet eller inte men utifrån vad du skriver på din blogg verkar inte dina studier stå väldigt högt i kurs så om du är redo för att börja arbeta skall du självklart säga ja – om du får det vill säga. Men det viktigaste är att du pratar med företaget och se hur de ser på att du pausar eller hoppar av din utbildning. Jag minns när jag gick min utbildning och ett företag jag var på intervju hos ville anställa mig men visste att jag hade mitt examensarbete kvar och då sade de nej. Inte för att de inte ville anställa mig utan för att de visste hur mycket energi det tar att skriva ett sådant omfattande arbete och att jag inte skulle ha möjlighet att fokusera på det om jag började jobba. Det sved ordentligt när jag inte fick det jobbet och jag har varit arbetslös i tre år efter min utbildning men det är sådant som händer och de sade att det viktigaste var att jag blev klar med min utbildning. Det är inte alltid man kan få ut något bra av att vara arbetslös men jag har gjort en del annat så nu har andra dörrar öppnats för mig och jag kan studera vidare och bygga på min utbildning med exakt det jag vill göra. 🙂

  Självklart är det bra att jobba och få erfarenhet men ett jobb kommer trilla in så småningom ändå så du får försöka väga för och nackdelar utifrån den situationen du är i.

  Svara

 • Lovisa

  |

  UTAN tvekan ta jobbet om de känns bra! MEN sök om studieuppehåll om de visar sig att jobbet inte va så bra som du trodde/ev du inte får fortsatt om de är provanställning först?!..

  Svara

 • Sofis

  |

  Min erfarenhet av arbetsmarknaden är att en examen har betydelse och i vissa fall mycket viktiga. Nu är jag civilingenjör och är förmodligen väldigt annorlunda än mediabranschen, men mitt råd till dig är att du tar jobbet men är öppen med din chef om att du kommer fortsätta plugga till viss del. Att senare stå med en examen i handen innebär inte bara stolthet oc kvitto på kunskap, utan också trygghet på arbetsmarknaden och i din löneutveckling. Tycker det låter som det är ett jobb som du verkligen vill ha så spola inte chansen när du får den, utan pussla ihop så du får en examen ändå, om det nu ska ta två eller tre år. Det är mitt råd från mig till dig!!

  Vad du än beslutar dig för att göra så tror jag att det kommer bli superbra! Lita på magkänslan!K Kramar

  Svara

 • Frida

  |

  Ta jobbet och plugga klart på kvällstid samt under semestern så är du klar inom ett-två år :)!

  Svara

 • M

  |

  Om magkänslan säger kör så ska du banne mig köra!!!
  Sa upp mig från mitt nu fd jobb för ca två veckor sen, av ren impuls! Hade suttit på tåget in till stan jobbet finns i och bara fått en känsla som sa ”Idag säger jag upp mig.” Haha, lite chock för det sunda förnuftet. Förde världens livligaste diskussion med mig själv påvägen från stationen till arbetsplatsen, ”Haha jaja, önsketänkande” tyckte mitt förnuft. Mötte en utav cheferna utanför byggnaden, och efter lite småsnack… ”Jag vill säga upp mig.” BAM, sagt och gjort. Haha, 30 minuter senare skrevs papprena på, och jag undrade vad faaaan jag hade gjort. Några dagar senare ringde ett företag som ville ha mig på intervju angående en tjänst som skulle starta samma vecka som min uppsägningstid gick ut! Behöver jag ens säga att jag fick jobbet? Ett jobb jag faktiskt tyckt verkar kul och sökt till flera gånger, kan vara värt att nämna^^ Så KÖR NU FÖRIH*LVETE Å SLUTA VELAAA, 😀 😀 😀

  Svara

 • hannah

  |

  Jag skulle också säga KÖR!! Plugget kan du som sagt pausa. Får du jobbet, så kör, jobba. Känner du att du vill tillbaka till plugget så har du ju det kvar! 🙂 Som du säger kanske det inte är självklart att du har ett jobb framför fötterna om ett år när du har din examen! Magkänslan vet alltid bäst! 🙂

  (Jag känner lite lika nu, har precis fått reda på att jag är gravid. Jag och min pojkvän blev chockade då det inte var med i våra beräkningar för tillfället, MEN jätteglada. Det är inte världens bästa tajming då jag inte har ett fast jobb, men vi känner lite lika där ”Vafan, jobba kan jag göra sen”. Vi kommer klara det här utmärkt ändå. min magkänsla säger ”behåll barnet” och då känns det som det rätta. Tankarna går iväg till att om jag tar bort det så kanske inte möjligheten och chansen till ett barn finns igen. Så jag kör! haha. förlåt för novellen men det är svåååårt när man bara vill skrika ut och prata om det, men inte vågar förrän om några veckor!)

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhh grattis till dig <3 Det är nog aldrig rätt timing med barn, ni fixar det galant. Kram!

   Svara

 • Nina

  |

  Jag skulle ta jobbet!
  Du kan ju alltid göra klart din utbildning men jobbet kanske inte finns kvar sen?
  Kör på din magkänsla!

  Svara

 • cass

  |

  Ett alternativ är att du frågar de snällt om det är möjligt att ta jobbet när du är klar med din utbildning. 🙂

  Mission: Happy är ett uppdrag att sprida kärlek, positivitet, och läran om att vara en glad och lycklig människa! Häng med om du vill ta utmaningen att ändra ditt liv!

  Svara

 • GH

  |

  Kör! Du kan plugga på distans, halvfart, om du känner att du gärna vill ta examen. På så sätt har du fått båda

  Svara

 • Alexandra

  |

  Jag tycker att du ska ta jobbet! Jag har en ekonomie kandidatexamen och när jag väl kom ut på arbetsmarknaden för ett halvår sedan kändes det inte som att det var så mycket värt. Jag tror att erfarenhet väger mer än utbildning och i längden kommer att ta dig längre 🙂 Dessutom kan jag tänka mig att utbildningen får bättre kvalitet och dessutom blir roligare och lättare om man har en praktisk grund inom det!

  Svara

 • Karro

  |

  Kör på jobbet!! Om det skulle skita sig och du behöver en examen för att söka annat kan du ju ta den senare! Lycka till 🙂

  Svara

 • Petra

  |

  Plugga klart!
  Jag har inte läst alla kommentarer men om jag var mig själv för 15 år sedan, skulle jag varit skitglad idag om jag pluggade klart då. Jobb kommer du få ändå när du är färdig och har din examen! Börja plugga igen när jag väl börjat jobba (och tjänar pengar) har inte varit ett alternativ för mig och särskilt inte nu med villa, barn och ett jobb jag trivs med. MEN en examen är torrt men gör arbetslivet enklare ibland (tex utomlands) så vem vet, jag kanske tar ett halvår ledigt och fixar det sista.
  /39-årig ingenjör UTAN examen 🙂

  Svara

 • Louise

  |

  Det bästa är ju att du kan fortsätta plugga från där du slutade, så prova 🙂 trivs du inte med jobbet är det bara börja plugga igen!

  Svara

 • Mli

  |

  Jag kan väl kanske egentligen inte uttala mig då jag inte varit i den sitsen. Däremot har jag två killkompisar som båda pluggade och fick jobb mitt i, tog jobben och sen… Ja. Aldrig fortsatte pluggandet. De försökte komma igång igen men lyckades aldrig. De försöker fortfarande men det har nu gått 7 år… Så… Ja. Haha. De har förvisso jobb i dagsläget båda två, men inom helt andra branscher än vad de pluggade till!

  Svara

 • Linnea

  |

  Tycker du kan ta jobbet OM du känner att du har disciplin nog att upp pluggandet senare för att ta examen. Min sambo fick jobb direkt efter gymnasiet som ”IT ingenjör”, han gör exakt samma jobb som en it ingenjör men får inte kalla sig för det och tjänar 7 000 kr mindre i månaden ”bara” för att han inte har någon universitets examen. Så ett examensbevis är värt mycket sett i pengar i alla fall 🙂 Nu håller han dock på att läsa endel kurser på distans men det tar ju en jäkla tid och energi att plugga och jobba samtidigt.

  Svara

 • Josefin

  |

  Jag har själv varit i samma situation, med ett år tillbaka av min bachelor. Jag tänkte att om dom verkligen ville ha mig fick dom att mig på halvtid tills jag var färdig och fulltid efteråt. Om det av någon anledning inte fungerar efter några år så står man utan jobb och utan färdig utbildning och ska börja om. Hellre bara bli färdig!:-)

  Svara

 • Frida

  |

  Klart du ska köra på, plugget kan du alltid fortsätta med sen!! Man ska alltid lita på magkänslan!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv