Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Känslan av att det var mitt fel

Medan jag är ute på äventyr kan ni få läsa förra månadens krönika i Veckorevyn. Ett nytt nummer är ute och därför kan jag lägga ut den förra. Det handlar om en grej som hände när jag var liten. Här är den:

 

20140623-020445-7485166.jpg

20140623-020445-7485675.jpg

bild 1

bild 2

 

(Jag skrev dissen om jordgubbarna för någon månad sedan, jag har sett era länkar. Tack så mycket! Nu kanske vi kan äta jordgubbar med gott samvete ändå).

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (19)

 • Susanne

  |

  nej men fy vilken hemsk lärare!! Klart det ej var ditt fel! Jag har upplevt liknande fast jag hade kjol på mig…Fick väl ungefär samma respons som dig från läraren. Nu drygt 20 år senare har jag fortfarande kjol väldigt väldigt sällan. Och helst med typ cykelbyxor under :S

  Svara

 • Diana DeMarkey-+LiveYourDreams!

  |

  Fy vad hemskt, vad vidrigt att en lärare säger en sån sak, som om det vore ditt fel, vad arg jag blir, riktigt arg. Man tänker ju direkt på att det kan bli mina barn nästa gång, hur hemskt det måste ha vart för lilla dig när du var liten att komma hem med en sån känsla, att det var ditt fel. Jag hoppas innerligt att mina barn lär sig att berätta sånt för mig, för jag skulle då säga ett och annat till både lärare och barn. Men förstår att man ibland blir skrämd och skamsen som barn och håller tyst.

  Massa fina kramar till dig!

  Svara

 • Jenny

  |

  Usch! Det är såna lärare som gör att mitt framtida yrke får dåligt rykte. Hoppas att dagens lärare tänker på ett annorlunda sätt…

  Svara

 • Jennie

  |

  Bra skrivet, brabrabra! Tror knappast du är ensam. Eller jag VET att du inte är ensam.

  Svara

 • Sandra

  |

  Usch, tänk hur knepigt vissa resonerar. Minns att samma sak var poppis bland killarna att göra när jag gick på högstadiet, då var det ganska inne med mysbrallor i skolan (inte igår med andra ord) och alla tjejerna fick knyta fast sina byxor såpass mycket att man knappt fick luft, men några tjejer råkade ändå ut för det, minns speciellt en tjej som knutit fast dem så de satt hårt fast men de fick ändå ner dem på nåt sätt, men iochmed att de satt så tajt så drogs även underkläderna med….kan inte ens föreställa mig hur hon kände. Men lärarna tog det inte speciellt allvarligt utan det vart det vanliga ni tjejer vet ju bättre än att sänka er tills deras nivå eller ni vet ju hur killarna är….

  Svara

  • Sandra

   |

   Nåt år tidigare hade vi även fått dela duschrum med killarna, de hade satt upp en vägg i mitten av duschrummet, av den typen där den inte går ända ner till golvet, utan killarna kunde ta en så där dubbel fickspegel och sticka under väggen… Straffet de fick?… de fick gå in i duschen före oss så att de skulle vara klara tills de var vår tur att duscha..

   Svara

 • Myhrans

  |

  Gud vad hemskt! Det är sjukt att det är du som blev tillsagd och inte han, när du bara hade varit du och han hade gjort FEL!

  Svara

 • Emmyibear

  |

  Anar att du syftar på det som Facebooksidan Matfusket skrivit om rester av bekämpm.? Oavsett om spår av bekämpningsmedel inte hittas i själva gubbarna så är besprutningen fortfarande påfrestande för naturen, organismerna och vattnet i odlingarnas närhet! Jag tycker att det är viktigt att belysa att det finns fler anledningar till att välja eko, utöver konsumenternas hälsa!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja såklart! Men ville bara skriva att jag sett det så att jag inte blev bombad med länkar igen 😉

   Svara

   • Malin

    |

    Men finns ju också eko-jordgubbar. Så kan man äta med samvete vitt som snö 😉

    Svara

 • Hanna

  |

  Jag var med om en liknande sak när jag var runt 10-11 år. Jag kom i puberteten tidigt och var först med att få bröst i klassen. Kommer ihåg speciellt två killar i min klass som hela tiden skulle tafsa, dra upp tröjan och liknande. En lärare från en annan klass såg detta och meddelande min lärare varav min lärare sa till mig; ” Ja, det verkar ju som om många killar vill ”mysa” med dig. Å det gör de för att de tycker om dig. Men om du tänker på att inte använda så urringande tröjor, så kommer de sluta att ”mysa” med dig”.
  ..hoppas innerligt att sådana här lärare ska sluta existera, för de framtida barnens skull. Fega lärare är vidriga!

  Svara

 • Robert

  |

  Usch, en annan har jobbat själv som lärare – och delvis börjat tycka illa om dem. Tror jag tyckte bättre om lärare när jag gick i skolan själv. 😛

  Svara

 • Sandra

  |

  Vilket vidrigt bemötande av händelsen av din lärare. Som vuxen borde hon kunnat tänka både ett och tre steg längre. Jag är själv lärare och hade blivit vansinnig (om än behärskad) om någon av mina elever gjorde något sådant mot någon annan. RESPEKT kan man aldrig prata tillräckligt om.

  Svara

 • Sofia

  |

  Usch för sånna lärare

  Svara

 • Sandra

  |

  Asbra krönika! Gillade verkligen denna och dess budskap.

  Svara

 • Linnéa

  |

  Jag blir arg så jag kokar när jag läser din krönika. Jag är själv lärare och hade banne mig kallat dit såväl föräldrar som rektor för samtal med det barn som gjorde så mot dig, så att denne förstod allvaret i det hela. På med blåljusen liksom. Fy för vilken kränkning! Hoppas att din fd lärare läser din krönika och kontaktar dig och ber om ursäkt för att hon ignorerade dig då! Sådana händelser märker ofta för livet med känslorna som uppkommer. Men det var då verkligen inte ditt fel, glöm aldrig det. Kämpa på!

  Svara

 • Nadine

  |

  När jag gick på högstadiet umgicks jag och en tjejkompis ofta med några killar i min klass. En dag när vi satt i caffis så tar en av mina bästa killkompisar (!) ner handen innanför min tröja, och min behå. Min första reaktion var att slå honom i skrevet, tyvärr så hade han sånt häng på byxorna och satt med benen isär så att tyget var spänt över skrevet. När jag hade försökt slå så sprang jag iväg. Jag fick ingen ursäkt. När jag kom hem ringde jag hem till honom, skulle prata med hans föräldrar. Hans lillasyster svarade, en populär tjej i skolan. Hon sa att jag var larvig som skulle ringa och hålla på, och att föräldrarna inte var hemma. Jag hade tänkt att försöka igen dagen efter men jag vågade inte, jag trodde att hon skulle svara igen. Det värsta var att jag var kompis med den här killen högstadiet ut. Så sjukt!

  Svara

 • a.

  |

  Jag tror och hoppas att de ”nya” lärarna är bättre än de man själv hade.. Själv satte min lärare alltid mig mellan de bråkigaste killarna i klassen, för att de skulle lugna sig. Så jag som var tyst, blyg, snäll och ville lära mig fick sitta där mellan två bråkiga och stökiga killar som absolut inte blev lugnare bara för att jag satt emellan. Kunde inte koncentrera mig på lektionerna men vågade inte heller säga till. Blir så jävla irriterad när jag tänker på sånt och när jag läser din krönika. Får en klump i magen.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv