Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Morgonmänniskor vs nattmänniskor

I senaste Veckorevyn skriver jag om en händelse som inträffade när jag var liten som jag fortfarande inte kan släppa. Spring och köp!

Eftersom ett nytt nummer är i butik kan jag lägga upp förra månadens krönika. Här är den:

 

20140603-181853-65933520.jpg

20140603-181854-65934075.jpg

bild 1

bild 2

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (78)

 • sofi

  |

  är alltid mer kreativ på nätterna, alltid mer energi! Det här med att städa och skriva tenta om natten är inga problem, men att gå upp tidigt för att plugga..no way! nattmänniska 4 life!

  Svara

 • Noomi

  |

  Riktigt bra krönkika! Känner igen mig sjukt mycket. Min pappa är extrem morgonmänniska och stirrar alltid surt på en när man stiger upp klockan 11.
  Men vem vet? I framtiden kanske de är oss nattmänniskor som tar över? De hade ju varit något 😉
  Eller så får man flytta till New York eller nått.

  Svara

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Läste din absolut senaste krönika och mådde så fruktansvärt dåligt när jag läste den … äckligt att sånt ska påverka dig än idag. <3

  Svara

 • Robert

  |

  Det där har jag funderat över nyligen. Känns definitivt som jag inte är någon eftermiddags-människa. 😉 Hade ju älskat nätter om det inte vore för att man vänder på dygnet. Mest förr som man gjort det. 😛

  Svara

 • H

  |

  Alltså, jag vet att man ska läsa detta med en nypa salt men.. Det är faktiskt ljust på dagen och mörkt på natten av en anledning 😉 Jag tror att det är en vanesak, jag har haft perioder i livet då jag varit uppe sent och vaknat sent och nu för tiden väljer jag att lägga mig tidigt och gå upp tidigt. Om man går upp vid 6-7 så är man trött och vill gå och lägga sig vid 22. Annars måste man nog aktivera sig på något sätt, motionera eller liknande. Det stör även min dygnsrytm när jag varit ute på helgen och festat, då tar det flera dagar innan jag är van igen. Därför är jag inte ute varje helg längre 😉 Ganska logiskt allt det här 🙂

  Svara

  • Emma

   |

   Det är ljust på dagen och mörkt på natten för att solen går upp och ner, det är inte någonting vi människor har bestämt. DÄREMOT så har vi bestämt att man ”ska” vara vaken på dagen och inte på natten 😉
   Sen var det väl var inte en fråga om sned dygnsrytm, utan en fråga om när ens energi kommer. Personligen så är jag mycket mer energifull på kvällen än på dagen, och den kommer alltid oavsett när jag vaknat eller somnat. Så tyvärr funkar det inte för oss alla att försöka kontrollera dygnsrytmen – kreativiteten och orken att göra saker kommer först på kvällen.

   Svara

  • Linn N

   |

   Dock så har ju det faktum att det är mörkt på natten och ljust på dagen ingenting med människan att göra, har ju med jordens rotation att göra så den förklaringen köper jag inte

   Svara

   • Emma

    |

    Fast vi ”ska” ju vara vakna på dagen för att människan inte är ett nattdjur. Hade det varit meningen att vi ska vara vakna på natten hade vi också kunnat se i mörkret!

    Svara

    • S

     |

     Alltså om man kollar på hur övriga djur lever (iaf däggdjur, som faktiskt människan är) så sover de på natten oxh är aktiva på dagen. Det är biologiskt. Det är morderniseringen som gjort det möjligt för oss att vara mer ”kreativa” och pigga på natten.

     Svara

  • h.

   |

   Fast för mig är det så att visst blir jag (mer) morgonpigg när jag lägger mig i tid, problemet är att jag hatar att lägga mig tidigt, känns som jag missar hela livet typ. Haha det är ju natten som är så mysig, älskar att vara vaken när ingen annan är det! Jag tänker bättre på natten och ska jag skriva ett arbete så måste jag göra det på natten osv. 😀

   Svara

  • Issa

   |

   Det är ju just så det inte fungerar för alla. Jag går och lägger mig i tid varje dag , gå upp tidigt då jag går i skolan . På helger går jag också upp tidigt och lägger mig i tid då jag jobbar. Detta har jag gjort o ett års tid nu , med några undantag självklart. Detta spelar ingen roll, min hjärna fungerar ändå inte helt förens runt 2-3 på dagen och det är kvällstid jag är som mest kreativ och gör skolarbeten och liknande bäst.
   Jag har testat att träna på morgonen för att komma igång men inget hjälper. Jag är helt enkelt biologiskt inställd på att vara en nattmänniska, det finns studier på att det finns nattmännsikor o morgonmänniskor. Problemet här är att morgonmänniskorna inte alls förstår detta , utan det är bara fel på oss , vi har inga rutiner o vanor osv. Ganska tröttsamt att höra när man verkligen gör allt för att vara pigg o fungera normalt på morgnarna. Detta är inget jag kan påverka alls

   Svara

 • Sofia

  |

  Så sant! Hatar att gå upp tidigt och blir typ inte pigg förrän kl 20. Så nu när jag väl har vaknat ordentligt ska jag snart gå och lägga mig för att orka gå upp kl halv sju imorgon, vilket jag inte brukar lyckas med, hehe. Elaka morgonmänniskor!

  Svara

 • Fanny

  |

  Åhhh jag är likadan! Jag vill slå folk som tror att lösningen är så enkel som ”gå och lägg dig tidigare” eller ”snart vänjer du dig”. Tror dom inte man har testat det eller?!

  Jag har frukostproblem också. Kan inte käka det utan att må dåligt. Även där babblar folk om att jag måste ”äta rätt frukost”. Come on, har haft problemet sen 12 års ålder, som om jag inte hunnit gå genom alla metoder ännu?!

  Svara

 • Adina

  |

  Åh! Jag har samma problem när jag ska köpa bikini! Men tycker också att det kan vara rätt skönt med priser och så när både trosor och topp sitter ihop, oftast blir det billigare på så vis. Tycker om hur dem har det på Nelly till exempel, där man får ett paketpris men ändå kan välja olika storlekar på de olika plaggen 🙂

  Svara

 • Nadine

  |

  Nu vill jag inte vara den som är den, men det heter ju ”morgonstund har guld i munD”, då mund betyder hand och menar att är man uppe tidigt så tjänar man pengar, typ. Väldigt bra krönika, jag kände igen mig! Jag skulle dock säga att jag inte är lika mycket kvällsmänniska som du, jag kan vakna kl 9 på en ledig dag men likaså vara uppe till 3-4 utan större problem. Sover gärna inte längre än 11 men det händer väldigt sällan då vi har djur som måste släppas ut, höns och sånt.

  Svara

  • Jess

   |

   Tänkte samma sak! Korrläsaren kanske är nattmänniska 😉

   Svara

 • elin

  |

  känner igen mig så mycket. Hatar när morgonmänniskor ba: men gå och lägg dig tidigare så blir du morgonpigg:))))

  yeah right, kommer alltid vara nattmänniska.

  Svara

 • Hanna

  |

  Ha! Jag har alltid trott att det heter ”Morgonstund har guld i MUND” inte mun… Undrar vem av oss som har fel? Säkert jag, jag hör alltid fel i låtar etc 😉

  Svara

  • Mia

   |

   Det heter mund, faktiskt 🙂 men jag har alltid trott att uttrycket var ”mun” också, tills för typ någon vecka sedan 😛

   Svara

   • Louise

    |

    Det är mund.

    Svara

 • Linnea

  |

  Faaast, håller inte helt med om att det bara finns 2 typer av människor. 😉 Jag tycker verkligen inte alls om att gå upp på morgonen, men är ibland även jäääävligt trött på kvällen. Så min tid på dygnet är typ.. Aldrig! Haha. Men så har jag också svårt att sova på nätterna, typ 5 timmar eller mindre. Och är fysiskt omöjligt för min kropp att sova längre än till Max 10, om jag har tur.

  Men förstår problematiken och är en bra krönika, som vanligt! 🙂

  Svara

  • Sofie

   |

   Jag är också varken eller. Går ju givetvis upp för att jobba men det är tufft varje morgon. Nu har jag semester men min sambo går upp 4.30 och han är oftast trött vid 21-21.30 och det är jag med så vi båda går och lägger oss då. Skillnaden är bara att jag sover till 10-11 på fm.

   Svara

 • Jonna

  |

  Åh, mig på pricken! Jag älskar nätterna och får som mest gjort då, kan ha bestämt mig för att städa rummet men får det inte gjort på dagen, det funkar liksom inte då. På natten däremot, då kommer jag igång och städar som aldrig förr! Samma sak med att plugga, svara på mail o.s.v. o.s.v.. Jag avskyr när folk skuldbelägger mig för att jag sover länge, visst att vakna på eftermiddagen kanske anses av många vara att ha ”sovit bort dagen” men för mig börjar den inte före typ ett-två haha, timmarna före är bara sjukt tråkiga(om jag inte jobbar eller absolut ska iväg någonstans före det).

  Svara

 • Erika

  |

  Mitt största problemet är när jag råkat skaffa mig en sambo som är nattmänniska och själv är jag morgonmänniska. Jag somnar i soffan varje kväll och får ligga och vänta på att han ska vakna på morgonen 😛 Ingen av oss kan vänja om oss heller…

  Svara

  • Mikaela

   |

   Precis samma för mig och min sambo, galet irriterande! Vi har varit ihop i 7 år, men ingen av oss kan göra nåt åt det…

   Svara

 • Emma

  |

  Jag är precis på detta vis 🙂 KAN inte vara pigg och hurtig tidigt på morgonen oavsett hur bra jag sovit under natten.
  Och självklart kickar all energi in vid 22-tiden på kvällen så jag stör mina grannar med dammsugaren osv 😉

  Svara

 • Erika

  |

  Jag var en riktig kvällsmänniska för några år sen och var ofta uppe till 03. Nu mera är jag en riktig morgonmänniska, även om jag inte jobbar så börjar jag gärna dagen runt 07 ; )

  Svara

 • Lisa m

  |

  Exakt! Jag har liten rumpa (med tjusiga celluliter både här och där och lite till men stolt skall man vara ändå som fina Egoina alltid säger) och stor byst och jag avskyr när bikinis säljs tillsammans för jag kan aldrig någonsin finna en som passar!

  Svara

 • Singelbloggaren

  |

  Åh, men jag känner mig alltid så himla tråkig för att jag är en morgonmänniska! Ni nattmänniskor verkar ha så mycket mer spännande liv… Så det dåliga samvetet kanske rör sig åt båda hållen. 🙂

  Svara

 • Hmm

  |

  Kunde nog inte hålla med dig mindre, jag hoppas att du skrivit texten med ”glimten i ögat”. Det finns en bra anledning till att människan sedan urminnes tid sover på natten och är vaken på dagen, våra kroppar kan liknas vid en klocka som är programmerad att hålla igång under dagsljus och koppla av under natten. Att du inte ”fungerar” normalt under morgonen beror på av väldigt väldigt simpla grejer: du lägger dig alldeles för sent. Tro mig det är inget mer komplicerat än så, klart som fan att du inte orkar gå upp och vara produktiv på morgonen om du inte fått tillräckligt med sömn. Allt detta är alltså vetenskapligt bevisat (att människan är byggd för dagen och inte natten), men vet inte hur mkt vetenskap du kan riktigt 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Är precis likadan. Har jag tenta jag måste plugga inför börjar kg vid 21.00 och slutar vid 01.00. Konstigt nog fastnar allt bättre då än när man läser på dagen och gör massa andra saker innan. Går jag upp vid 7.00 är allt som en dimma innan kl 16.00 – men då jäklar kan man göra allt på samma gång! 😀

  Svara

  • Kristin Hovensjö

   |

   När jag skrev tentor eller uppsats fick bästa idéer på kvällen eller innan somna. Verkligen nattmänniska.

   Svara

 • Linn N

  |

  Åååh du är så underbar Regina! Är själv nattmänniska pch får alltid höra från mina vänner att jag måste ändra mig! Men förlåååt då om jag tycker om att sova till 12 på dagen när jag är ledig, eller att jag sällan somnar för 2-3 på natten! Kvällsmänniskor, det är dags för en revolution!

  Svara

  • Egoina

   |

   Yeeej revolution!!!

   Svara

 • Jenny

  |

  Mitt i prick! Åh de där med bikinidelarna är så jävla störande! Har exakt samma problem, put röv med små tuttar 🙁 hahaha! Får smuggla ihop två olika storlekar på under och överdel om man vill ha en sån dum bikini! Bajs !!

  Svara

 • Gabriella

  |

  Känner igen mig i det där. Önskar verkligen att det fanns skolor för nattmänniskor och fler jobb som passar oss som funkar bäst på nätterna. Min hjärna är alltid som en stor klump på dagtid och jag får aldrig något gjort, hur tidigt jag än går upp. På kvällen däremot, när min man tycker att det är dags att sova, då vaknar jag till som först. Lite problematiskt det där!

  Svara

 • Oliwia

  |

  H&M, Lindex, stadium, Cubus, Gina Tricot, twilfit – dessa butiker har massor bikinis man kan välja i vilken storlek man vill per del

  Svara

 • Ida

  |

  Hatmr ALLTID varit en nattmänniska men efter två är som lärare och att gå upp 5 varje morgon är jag nu omvänd. 20 på kvällen är jag dränerad på kraft och på morgonen hoppar jag enkelt upp ur sängen. Människan vänjer om sig ganska lätt, om man måste.

  Svara

 • Ugglan

  |

  Är också en nattmänniska och hatar att vakna tidigt (brukar vakna runt 12.00 på dagarna) och somna runt 4.00 eller 5.00 tiden. Ska upp 8.20 i morgon, kommer vara som en zombie då.

  Svara

 • Irene

  |

  Jag är precis likadan… Klockan är snart 1 på natten och jag är pigg och glad, skrev just klart min opponering som jag ska framföra imorgon, och tankeverksamheten rullade på hur bra som helst trots att det är mitt i natten.
  Och min opponering börjar först 13.15 imorgon (idag…), så jag behöver inte ens stiga upp tidigt, vilken lycka 😀

  Svara

 • Maria

  |

  Är jag helt ute och cyklar eller har du inte skrivit en krönika om detta förut? 😮 och även dissen. Jag trodde det var ett gammalt inlägg.. förvirrande

  Svara

  • Egoina

   |

   Du kanske läste den i VR när det kom ut? Annars så har jag bloggat om detta förut. Möjligt att jag skrev om bikinigrejen för några år sedan? Läskigt när man bloggat så länge och inte minns.. Haha.

   Svara

 • Anja

  |

  Allså det är så satans befriande att läsa din blogg. Känns som att du bejakar livet och yoloar. Jag är också en nattmänniska och har varit det sedan jag var noll år gammal. Kommer i framtiden starta en skola som börjar cirka 12:00 oder så. Där kan ju dina barn gå om de också är nattmänniskor, vi ser hur det blir helt enkelt.

  Svara

 • Carro

  |

  “I never get enough sleep. I stay up late at night, cause I’m Night Guy. Night Guy wants to stay up late. ‘What about getting up after five hours sleep?’, oh that’s Morning Guy’s problem. That’s not my problem, I’m Night Guy. I stay up as late as I want. So you get up in the morning, you’re exhausted, groggy… oooh I hate that Night Guy! See, Night Guy always screws Morning Guy. There’s nothing Morning Guy can do. The only Morning Guy can do is try and oversleep often enough so that Day Guy looses his job and Night Guy has no money to go out anymore.”
  – Jerry Seinfeld

  Svara

 • Hanna

  |

  HAHA! Kollar på klockan, 6.45…!

  Svara

 • Linda

  |

  En annan är varken morgon eller kvällsmänniska 🙁 var en morgonmänniska förut, gick upp mellan 5-6, pendlade en timme till högstadieskolan (bor i Sthlm… Inte på landet) ,
  Men idag – när det tar 10 min att åka till jobbet, då är jag så trött på kvällen att jag kan somna innan 21 ibland men när jag vaknar 6.30 är jag dödstrött. Även om jag somnar senare på kvällen också 😐 kronisk trötthet?? :/

  Kul att du delar med dig av dina egna livshistorier haha! 🙂

  Svara

 • Sofie

  |

  Jag är väl inte riktigt lika extrem som dig. Jag går gärna upp vid nio på mornarna och går och lägger mig vid ett på nätterna.
  Det värsta är att min hjärna inte heller riktigt fungerar på dagen. Efter 18.00 brukar jag sätta mig med mina skoluppgifter och då går det skitbra. Försöker jag tidigare går det inte. Jag kommer inte på något bra, blir lätt distraherad och känner mig bara dålig. Sen på kvällen hjärnan fungerar som den ska. Detta är lagom jobbigt då man ska göra ett arbete med någon annan och inte kan sitta på kvällen.

  Svara

 • Mella - stolt medlem i PK-maffian

  |

  Usch, jag lider med alla er kvällsmänniskor. Jag är morgonmänniska och min hjärna slutar fungera efter klockan 15, men jag lever med en kvällsmänniska och ser hur han funkar. Förhoppningsvis går vi mot ett mer flexibelt samhälle där man i högre grad kan styra sina arbetstider. Tänk så mycket smarthet vi går miste om när kvällsmänniskor sitter på ett jobb och bara kämpar för att hålla sig vakna istället för att börja senare och prestera bättre.

  Svara

 • Luucy

  |

  Underbar krönika! 😀

  Svara

 • Julia

  |

  Känner så igen mig… /hon som putsade fönster inatt vid 01.30 efter jobbet…

  Svara

 • T

  |

  Håller med! Samhället borde ”spinna” på dygnet runt, med allt öppet dygnet runt, för att passa människor med olika dygnsrytmer…

  Svara

 • Frida

  |

  Alltså det universella schemat är inte skapat efter de som är morgonpigga. ’Schemat’ är skapat efter ljuset. Vi människor är dagaktiva varelser och man behövde solljus för att kunna se, för att kunna jaga och laga mat. Vi ser inte i mörker och hade blivit enkla måltider till de varelser som har mörkerseende och är nattaktiva. Elektriciteten uppfanns på 1800-talet – då familjen hominider redan funnits i miljontals år. Evolutionen har också gjort det som så att viss hormonutsöndring sker i mörker, allt efter dygnets olika förutsättningar.

  Nu tänker du säkert att jag är ännu en sådan där morgonmänniska som ska predika. Men nä, jag brukade tycka exakt så som du – men jag pusslade ihop det så att det fungerar med hur jag vill leva. Går och lägger mig 00-01 varje ’kväll’ och de dagar jag jobbar vaknar jag 05 och på mina lediga dagar sover jag ut till 10 (idag var en sådan dag och NU är jag redo för frukost:)

  Sedan kommenterar vi läsare ju enbart på saker som du själv vill uppmärksamma och du gör ju det väldigt klart hela tiden att du är en nattmänniska och att du sovit halva dagen = du får kommentarer om det (eller?).

  Svara

 • Rebecca

  |

  Haha, angående dissen. Är ordet ”gump” (istället för rumpa) bara något vi säger längst ner i Skåne? Jag försöker avvänja mig med att säga det, det låter så töntigt. Höll på att dö av skratt när min körlärare bara:
  ”Det är sjukt kallt i bilen, bud på att starta gumpvärme”, haha. Lite off topic, men på tal om bikiniunderdelar, haha. 😀

  Kram på dig Egoina, du är sjukt grym!
  /Rebecca

  Svara

 • Mia

  |

  Haha, jag är väl visserligen en A-människa, men förstår dig verkligen. Älskar att sova länge och ha en lugn morgon.
  Universitetet som jag pluggar på är uppdelad i flera filialer (eller vad man ska säga) efter vad man pluggar. På min filial så börjar vi i princip aldrig före klockan 10. Oftast börjar vi 13. Någon enstaka gång per termin börjar vi 9. En gång har vi börjat 8 men då försov sig läraren i en halvtimme.
  Efter att ha pluggat här i fem år (tar min master imorgon!! :D) så fick jag veta att detta beror på lärarna. De vägrar helt enkelt tidiga mornar. En av mina lärare sa att det beror på att lärarna är nattugglor och jobbar hela nätterna, vilket antagligen stämmer eftersom jag ett flertal gånger fått mejl från olika lärare mitt i natten.
  Du kanske ska flytta till Göteborg och börja här istället? 😉

  Svara

 • Robert

  |

  Testade nyss Magnum-glassen med ”vinsmak”. Smarrig! 😉

  Svara

 • W

  |

  Åååh, känner såå igen mig! Word!

  Svara

 • Matilda

  |

  Det där är ju faktiskt sant, en del människor kan ha en ”annorlunda” circadian cycle med annan utsöndring av hormoner som gör att den ”inre klockan” faktiskt är inställd på att vara vaken under natten och sova under dagen. I dessa fall blir det ju helt omöjligt att ”vända på dygnet” (det är ju bland annat det här som gör att vi kan få jetlag osv). Jag vet inte hur man skulle kunna göra, äta hormoner på vissa tider? Vore intressant att kolla upp.

  Svara

 • Karolina

  |

  Du är så jäkla bra Egoina 🙂

  Svara

 • JS

  |

  Håller med till hundra.

  Svara

 • Sanne

  |

  Hahahaha det roligaste och bästa jag har läst hittills

  Svara

 • Annie

  |

  Om jag vill gå och lägga mig tidigt och vakna sent då, att jag bara fungerar hyfsat normalt mellan typ 2 och 7. Finns det något universum för mig med? :3

  Svara

 • Karina

  |

  Bästa jag läst hittills! 🙂 ska köpa senaste numret och läsa på tåget imorn bitti!

  Svara

 • Nina

  |

  Jag är också nattmänniska och har varit det så länge jag kan minnas! Jag fungerar inte innan klockan 12 på dagen tyvärr… pluggar jättebra nån gång efter klockan 15:00 på dagarna och kan även sitta uppe hela nätterna och plugga om de behövs.
  Det är ett helvete att gå upp innan klockan 9 för mig, känner mig som en sengångare då haha!

  Roligt att du har så många läsare som alltid kommenterar, de har inte jag! Så det är kul att komma till din blogg och läsa andras åsikter om sånt som berör mig med!
  Älskar din blogg förresten!

  Svara

 • Jerk

  |

  Jag är nattmänniska sen jag var bebis. Min far beskyllde mig för att han snarkade eftersom jag alltid sov på dagen och låg och skrek på nätterna..
  Sen ska jag väl erkänna att efter mer än 15 år på kontor har jag lite lättare för att kliva upp på morgonen, men på helgerna är det fortfarande min tonårsdotter som kliver upp först och ställer till frukost och sen väcker mig…

  Svara

 • a.

  |

  Du är bäst egoina!
  Min hjärna kommer igång ca 19.00, innan dess är jag mest en kropp som går runt och låtsas funka typ.. Min familj har försökt ”fixa” mig hela livet typ haha men det funkar inte. Hoppas nattmänniskorna styr världen någon dag (natt)!

  Svara

 • Ella

  |

  Hand”spriten” som finns på The Body Shop innehåller knappt någon alkohol, så den är egentligen helt meningslös att använda. Tycker du ska hålla dig till det som säljs på apoteket om du vill hålla dig frisk 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Vad gör man om man varken är morgonmänniska eller nattmänniska? Sen jag var runt 12 år (är snart 30 nu) så har jag alltid varit sjukt trött på morgonen, helst vill jag sova fram till halv ett, halv två. Samtidigt orkar jag sällan vara vaken längre än till elva på kvällarna. Det är verkligen skitjobbigt och inget verkar hjälpa mot det här problemet. Min aktiva tid ligger ungefär mellan 15.00 och 20.00 på kvällen. På senare tid har det gått så långt att jag får panik om jag blir för trött och inte kan/får sova på en gång.

  Ibland när jag har jobbat mycket så blir jag så slut att jag kan sova över ett dygn i sträck….

  Svara

 • Sarah

  |

  Lösningen på ”problemet” går ju faktiskt att lösa… Flytta till Hawaii! 11 timmars tidsskillnad, natt blir dag.

  Jag fick en handsprit av min syster i julklapp, med mojito doft! Ja, jag går runt och sniffar på mina händer hela tiden…

  Svara

 • phergon

  |

  Riktigt bra krönika.

  Sen är det så att alla människor har inte 24-timmars biologisk klocka. Vissa har t.ex. 25-timmars.

  Svara

 • Louise

  |

  Du är så himla bra! Du har så rätt och jag håller med dig helt och hållet. Jag är likadan.

  Svara

 • Elin

  |

  Åh, känner igen mig så mycket! Det hjälper inte att gå upp tidigt och jobba hårt, jag är ändå nattmänniska! Jag jobbar med hästar, går upp sju måndag-lördag och jobbar 10 timmar per dag i stall. Och ja, jag är trött fysiskt på kvällarna, men vill jag vara uppe länge är det inga problem, helt plötsligt är klockan ett liksom. Nu i sommar ska jag ha semester hemma, ska bli så gött att ha en riktig dygnsrytm igen och inte gå miste om hela nätterna 😀

  Svara

 • elvis

  |

  bästa krönikan jag läst!! håller med dej heeeeelt.

  Svara

 • Emma

  |

  Så.Jävla.bra!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv