Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Förstör inte mitt system

Min kille tyckte att var självisk när jag åt glass och han inte fick smaka mer. Han snapchattade denna bild till sina vänner:

 

20140526-223343.jpg

 

Haha. Men alltså ÅH. Jag har system i allt jag äter. Jag äter allt på ett speciellt sätt och lägger till exempel upp saker på tallriken i ett speciellt mönster. Om någon förstör mitt system (som med min glass på bilden, min kille har liksom tagit en bit rakt av) (jag vet, vem GÖÖÖÖÖR ens så??!?) så blir allt helt fel för mig. Maten blir förstörd.

Jag planerar det jag äter så att varje tugga ska innehålla rätt saker och om någon kommer och ändrar så blir det ju förstört. Jag kan låta någon smaka, men då ska JAG välja ut vilken bit de får ta eller hur de ska äta. Annars blir det fel. Och inte mer än rimligt, min mat ju?

Känner mig lite såhär:

 

joey-doesnt-share-food

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (32)

 • Robert

  |

  Haha, skulle inte förvåna om jag också har nåt slags omedvetet system. Åtminstone om det är nåt gott man skall äta. 😉

  Finns t ex grejer jag måste få äta i min ensamhet för att kunna vara tillräckligt koncentrerad. 😉

  Svara

 • Amanda

  |

  Taaaack för ännu ett klockrent inlägg! Blir alltid retad för min planerade mat (speciellt mina tacos och mina godispåsar). Det är ju bara rent idiotiskt att inte planera maten. Jag vill att alla tuggor ska vara lika goda, jämlikt överallt 😀 stackars tuggor som måste ner i magen utan sås/sallad/nåt annat gott :O

  Svara

 • Malin

  |

  Åå jag förstår precis vad du menar! Min syster gjorde misstaget att ta sista biten av min hamburgare en gång (äter alltid runt, samma sak med mackor att kanterna äter man först) eftersom hon trodde att jag inte ville ha mer.. Men jag sparade den goda mitten biten till sist eftersom jag skulle äta upp pommesen först, det slutade med att jag satt och grinade inne på restaurangen för jag va så förtvivlad. Haha finns det hjälp att få för detta? 😛

  Svara

  • Hanna

   |

   Haha! Jag är precis likadan fast för kladdkaka för mig. Jag börjar liksom äta från den breda biten där kanten är (och kakan är minst kladdig) eftersom den ju, det är ett rent faktum, är minst god där. Sen njuter nästan som i andakt av min sista kladdiga spetsbit. Men en gång tog någon den från mig för att de, precis som för dig, trodde jag inte ville ha mer. Men hallå? Jag hade ju sparat och sett fram emot den där biten hur länge som helst nu. Hemskt.

   Svara

 • Felicia

  |

  Jag är precis likadan! Ännu mer frustrerande är när jag lagat mat till mig och min kille o tänkt att lite av det kan bli matlådor, men det spelar ingen roll hur mkt eller lite jag lagar för om jag tar först så tar han resten sen och helt plötsligt räcker det inte till matlådor längre! Man har ju system i huvudet liksom!

  Svara

  • Christina

   |

   Jag har samma problem här hemma. Oavsett hur mycket mat vi gör blir det alltid för lite.
   Så jag har börjat ta till min matlåda först innan vi börjar äta, för det är inte nödvändigt att han äter för tre….

   Svara

 • malin

  |

  Är PRECIS likadan! Brukar också citera Joey. Liksom, jag har räknat ut all mat omsorgsfullt när jag lagt upp det på tallriken för störta, möjliga upplevelsen ever, sen kommer det en jävel och tar det godaste som man har minst av.

  Gör samma sak med lösgodis, äter det i en viss ordning och mängd för största möjliga upplevelse. Samma gäller när man handlat cider på systemet och ska dricka. Det som det finns mest av ryker först och det andra ses nästintill som en delikatess.

  ’Åh bjuder du på en?’
  -”Eh… måste jag?”

  Svara

 • Jessica

  |

  Åh, jag gör exakt så!! Är det samma sak med chips eller popcorn för dig? Måste alltid kunna SE vilket chips/popcorn jag tar och om det har fel form eller så måste jag lägga tillbaka det och ta ett annat 🙁 haha..

  Svara

 • Hafen

  |

  Haha!
  Jag känner igen det där!
  Jag har alltid varit så också – måste ta allt i en viss ordning. Och så kom det sig en gång för länge sen när jag åt middag med några kompisar att någon av dem – minns inte vem – slängde upp gröna ärtor på min tallrik medan jag höll på att lägga upp potatis.
  Jag trodde att ALLA visste att man tar potatis – kött – sås – grönsaker!
  Och min reaktion? ”NEEEEEEEEJ!!!!! Vad GÖÖÖÖÖR du?!?!” och så rycker jag bort tallriken så att det flyger ärtor över hela bordet.
  Mina kompisar bara stirrade på mig och gapade.
  Sen kallades jag ”ärtan” i många, många år… 😀

  Svara

 • annuendag

  |

  Åh, jag är precis så där med min dricka. Om jag äter exempelvis middag och har ett glas dricka (oftast vatten kylt från kylen) och det är det sista kylda vattnet har jag liksom en strategi för hur mycket jag kan dricka för att ha kvar tillräckligt på slutet eftersom jag gillar att avsluta med några rejäla klunkar.

  Då kommer min pojkvän och bara ”kan jag ta några klunkar” eftersom han aldrig tar dricka till maten för att han ”inte tycker omatt dricka till mat” och hela min vattenplan går i stöpet och middagen blir lite förstörd. För jag kan inte säga nej eftersom han alltid är världens bästa och uppoffrar sig för mig på alla de möjliga sätt.. Så jag måste ju låtsas att jag är en lika bra människa som han är för att inte se dålig ut.

  Svara

  • T

   |

   Så där är det hemma också! Bara det att jag kyler mitt vatten med isbitar och har i några droppar citron. Min pojkvän tycker inte heller om att dricka till maten medan jag inte kan äta utan att dricka. Tycker även om som du att avsluta med några rejäla klunkar men eftersom han äter snabbare än mig är det han som tar dessa ibland.. 🙁 Man känner sig lite löjlig som kan tycka att hela kvällen är förstörd..

   Svara

  • Isabelle

   |

   HAHAHAHA skrattar så jag gråter!

   Svara

 • tora

  |

  haha åh jag är nog med lite sån

  Svara

 • Diana DeMarkey

  |

  ha ha ha den serien, den killen, den repliken, får mig att skratta lika mycket varje gång. Han är ju helt underbar och att inte dela med sig.. japp, håller med. =)

  Svara

 • Heja Emma!

  |

  Haha, jag är likadan. Framförallt med magnum mandel, får frispel om någon ska smaka och inte äter likadant som jag gör. Man biter först bort chokladen, all choklad, och varvar lite med själva glassen om det blir för mycket (vilket aldrig händer, det är ju trots allt choklad) och SEDAN äter man upp glassen.

  Hade en kompis som tog en tugga rakt av en gång. Vi är inte vänner idag.

  Svara

  • Nathalie

   |

   Hahahahahahaha!!

   Svara

 • Jessica

  |

  Haha fast det där är ju mer en tvångstanke än att man inte vill dela med sig 😉

  Svara

 • Victoria

  |

  Hahahah känner igen mig helt! Det värsta som finns när man ätit efter sitt system också kommer någon (oftast min pojkvän) och vill smaka på sista biten, det går ju inte! han måste säga det i början så jag kan planera xD

  Svara

 • Victoria

  |

  Hahahah känner igen mig helt! Det värsta som finns när man ätit efter sitt system också kommer någon (oftast min pojkvän) och vill smaka på sista biten, det går ju inte! han måste säga det i början så jag kan planera xD

  Svara

 • Hannah

  |

  Jag gör också så. Man sparar alltid det godaste till sist. Tidigare i år så var jag och min pojkvän och fikade. Jag tog en semla och han en tråkig mazarin (skyll sig själv). Jag åt runt den för att få det godaste kvar till sist. Jag blev akut kissnödig och gick på toa. När jag kom tillbaka hade han ätit upp mitten!!!! Vem gör så?! Jag surade resten av dagen.

  Svara

 • okänd

  |

  hahaha! Åååh, jag känner igen mig så mycket!

  När jag lägger upp maten på tallriken så måste allting vara i en viss ordning. Sen mitt i allt kan min pojkvän komma och hälla sås PÅ pommesen… PÅ!.

  Jag vill ha allting på sin plats, annars kan jag inte äta det. Kaos!

  Samma med smörgåsar.. Han får ABSOLUT INTE göra mina mackor.. Som tillexempel rostat bröd med ost och marmelad. -> Bröd, smör, ost, marmelad och kanske en gurkskiva.

  Medans han sätter -> bröd, smör, MARMELAD, OST, gurka..

  Jag blir så irriterad! Ät din helt kaosartade macka själv! 😛

  Svara

 • Viktoria

  |

  Jag är precis likadan också. Med mackor äter jag alltid ändarna först och kommer ihåg min värsta upplevelse från när jag bodde i Kyoto för några år sedan.
  Jag och min kompis satt vid en flod efter att ha varit på Starbucks där jag hade köpt med mig en varm macka som jag hade ätit båda ändarna på. När jag precis ska ta en tugga av den goda delen i mitten med massa ost på hör jag plötsligt en smäll och ett prassel. En örn hade dykt ner och snodde min macka precis vid min mun! Helt sjukt.
  Jag fick ett rivsår på kinden och vi skrattade och grät om vartannat av chocken haha. Så se upp för macktjuvar om ni äter ute ;P

  Svara

 • jessika

  |

  Jag VISSTE det!
  Sitter med mobilen och läser och tänkte hela tiden ”snart kommer en bild på Joey! SNART!” Och ja.. haha

  Svara

 • Vendela

  |

  haha guuud var kul! Jag är EXAKT likadan!
  Vissa av mina vänner BLANDAR IHOP ALL MAT på tallriken till en enda röra, man ba: …………..
  På min tallrik är allt omsorgsfullt lagt i olika högar och läggs upp planerat på gaffeln haha!
  Samma med tacos, det ska vara lika mycket sås ”klickar” överallt så det inte blir en ”torr” fläck etc etc.
  oki normalt beteende osv osv :-))

  Svara

 • Petra

  |

  Jag är också sån med mackor, glassar och allt möjligt, men ser nog alltid så sur ut att ingen vågar ta för sig och förstöra 😛
  Däremot var det lite synd om min kompis när vi var typ 12 år och en vuxen människa hade sagt bakom ryggen på henne att hon var snål. Hon hade nämligen sparat en av varje av dom största godaste godisarna i sin påse till sist och då kommer denna kvinna och frågar om hon får smaka. Min blyga kompis gjorde det enda rätta och sa ”ehm… neeee :s”

  Svara

 • Mikaela

  |

  Med godis är jag så. Jag plockar en perfekt blandning av ”vanligt” godis och choklad, för att hela påsen ska vara god.min pojkvän däremot älskar inte choklad, utan äter då gärna upp allt som inte är choklad i min påse och rubbar balansen! Sen äter han ändå choklad sist om det bara finns det.

  Svara

 • Louisa

  |

  Haha! Är precis likadan! Speciellt när det kommer till att lägga upp mat. Häromveckan när vi skulle äta middag var jag så hungrig så jag trodde jag skulle tuppa av nästan. Var sååå lättad när pappa ropade och sa att maten var klar, jag i princip sprang till köket. Då upptäckte pappa att potatisen inte alls var färdig (vår grill hade krånglat) och behövde 20 min i ugn så han sa ”men ta kött så länge”. VA!? Man kan inte ta kött innan potatis??? Kolhydrater lägger man ALLTID på först!! Har hänt flera gånger att jag ryckt undan tallriken i ren panik när någon försöker lägga upp i fel ordning, ibland har det även slutat med mat på golvet, haha. Förstår inte hur vissa människor ens kan göra på annat sätt?

  Svara

 • Josefine

  |

  Jag äter också på ett speciellt sätt. När jag äter pizza äter jag capricciosa och då äter jag först upp champinjonerna, skär upp en bit och lägger ut en perfekt mängd pizzasallad i ena kanten på pizzan för att det ska bli bra när jag viker ihop biten och ska äta den. När jag dricker tar jag aldrig två likadana drycker/smaker efter varandra, det blir bara fel. Och när man dricker läsk alt. cider ur burk och någon vill smaka men sedan lämnar lite dryck kvar i ”vecket” uppe på burken vid hålet. Det blir jag galen på! Det måste man ta bort, vare sig man är min vän eller pojkvän. Jag vill ju inte dricka upp deras slem liksom 😀 haha! Jag äter typ allt på ett visst sätt och blir ofta retad för det 😛

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv