Follow my blog with Bloglovin

Varför jag inte bytte nummer, spärrade ip och har hemlig adress

Detta är nog den vanligaste frågan jag får. Anledningen är att jag ville ha koll. Den här människan skrev att han skulle hälsa på mig. ”Jag tar tåget till Landskrona vid 15.00”, kunde han skriva, eller ”Jag kommer hem till dig imorgon, du har inget val”, eller ”Vi ses på Karnevalen”. Jag ville veta när han tänkte hälsa på mig så att jag kunde vara någon annan stans, eller ha någon hemma hos mig.

Det är dessutom svårt att spärra en ip när han använder nya hela tiden. Och det var där den största delen av hans kontakter skedde: på min blogg.

Sen kan jag tycka att det inte är en rimlig lösning att JAG ska behöva ha hemlig adress och byta nummer för att en idiot förstör för mig. Det är han som ska ändra sitt sätt att leva på. Inte jag.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (27)

 • Petra

  |

  Precis som du skriver är det han som ska ändra sitt beteende och inte du som ska vända upp och ner på ditt liv. Som det är nu så har han fått ett godkännande av rättssystemet eftersom de inte anser att han gjort något fel. Han borde, enligt min mening och efter det jag läst inte vara ute bland folk och kunna fortsätta trakassera och hålla på. Ibland förstår jag inte hur folk tänker…

  Svara

 • Tea

  |

  Helt rätt! Inget av det som hänt är ditt fel. Glöm aldrig det! Vi hejar på dig 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Åh, precis! Sista lilla stycket! Är samma sak med så många våldsbrott och liknande, VARFÖR I HELVETE är det offret som måste flytta och ändra sitt liv när det är förövaren som gör fel?! Man blir ju bara så fruktansvärt arg!

  Svara

 • Malin

  |

  Bra svar! Hoppas att det löser sig och att han slutar!

  Svara

 • Karolina

  |

  Precis, det är HAN som ska ändra sitt beteende! Vettigt sagt 🙂

  Svara

 • ida

  |

  Fan vad irriterad man blir! Den personen måste ha en knäpp i huvudet så som han håller på..

  Svara

 • Malmö

  |

  Häng ut honom här på bloggen eller skicka ett mail. Jag bor inte långt ifrån LA å förmodligen inte långt ifrån honom heller och har inga problem med att förstöra livet för honom.
  Tänk på hur många läsare du har som tillsammans kan hjälpas åt att trycka till den lille skiten.

  Jag är less på ett rättssystem som är så bakbundet att människor som han går fria vad de än hittar på.

  Svara

  • A

   |

   Håller med!

   Svara

 • Diana DeMarkey

  |

  Kan väl faktiskt hålla med om att DU ska väl inte behöva byta adress/telefon nr eller behöva ha det hemligt. Även om det säkert hade underlättat för dig. Men förstår din tanke.
  Hoppas för gudsskull att det här tar slut och att du får lugn och ro i ditt liv. Dessvärre verkar det va såhär för alla stora bloggerskorna, sjukt att det ska behöva komma skit med ens framgång. Så trist.

  Svara

 • elsa c.c.

  |

  Alltså fy fan, blir så less på såna här människor. Jag hade gjort precis likadant, den här personen är ju helt sjuk i huvudet? Du ska inte ändra på någonting, precis som du säger. Heja heja <3

  Svara

 • Malin

  |

  Men herregud vad jobbigt! Att polisen inte tar detta på allvar!
  Du borde kontakta Tv3, och vara med i det nya programmet!

  Jag har en 1,5 åring här hemma som ska växa upp i detta samhälle och snart är den tiden här, då hon kommer spendera tid på sociala medier. Hur ska man skydda henne från allt ont på nätet?

  Jag kan tänka mig att även dina nära känner enorm frustration över att inte kunna skydda dig och få ett stopp på detta! Bara för att man har en blogg och är offentlig så ska man inte få stå ut med sånt här. Ingen borde få stå ut med stalking.

  Jag blev milt stalkad av en fd arbetskamrat till mig. Att få hot och anklagelser mot sig, samt att inte veta om personen i fråga bara dyker upp och knackar på dörren, gör att man inte kan leva sitt liv på ett normalt sätt! Och det är en rättighet alla ska ha. Som tur är varade bara detta i 4 månader för mig. Men för min del slutade det på sjukhuset i ett självmordsförsök.

  Jag kan föreställa mig hur tufft du har det. Jag önskar dig ett slut på detta! Styrkekram!

  Svara

 • Citrin

  |

  Får erkänna att när jag följt den här historien har jag haft samma tankar som signaturen ”Malmö”, Egoina… Just sayin’.

  Fy fan för det där sjuka svinet! Du måste vara så otroligt stark som orkat gå igenom rättsprocessen och stå emot att typ byta namn/identitet eller något… Kämpa på! En dag är det över och idioten är inspärrad!

  Kramar

  Svara

 • Sandra

  |

  Alldeles rätt! Du ska inte offra dig på grund av en sådan människa!

  Svara

 • Sara

  |

  Jag kommenterar inte din blogg speciellt ofta, men jag läser den dagligen, just för att du är en sådan förebild!
  Du är verkligen en person att se upp till! Men glöm inte bort att ta hand om dig själv, du är bara människa, och ingen orkar allt.
  Många styrkekramar till dig!

  Svara

 • Amanda

  |

  Kan du inte skriva en recension om muggen efter att du använt den ? Är intresserad av att köpa en likadan 🙂

  Svara

 • Amanda

  |

  Det är som när folk föreslår att personer som blivit utsatta för nättroll ska försvinna från nätet eller att en mobbad elev ska flyttas på. RÄCKER det inte att bli utsatt för någonting obehagligt och förtryckande?!

  Vi hejar på dig och står bakom dig till 932873872343637 % !

  Svara

  • Anna

   |

   När en elev blir mobbad är det bättre att flytta på eleven, man kan inte flytta på en hel klass eller en hel skola. Det är mycket sällan det bara är EN person som mobbar någon på en skola.
   Den eleven kommer också må bättre av att kunna börja om på ny kula utan att behöva träffa alla sina mobbare var dag.
   Jag har sett på mycket nära håll.
   Flera gånger.

   Svara

   • Kattis

    |

    Anna:

    Har du blivit mobbad undrar jag då?

    Svara

 • Anna

  |

  Hemskt, verkligen fruktansvärt vad du varit med om.
  Jag tycker att du ska lägga ut hans telefonnr och hand foto och namn och adress på bloggen så alla kan se.
  DÅ kommer han bli stalkad och hotad av halva sverige och då blir det nog inte lika roligt för psykfallet 🙂

  Svara

 • T

  |

  Jag håller med de andra; känn aldrig, aldrig, aldrig att detta är ditt fel. Känn aldrig att du kunnat agera annorlunda. Det är han som gjort fel, inte du!

  Svara

 • Jennie

  |

  Så himla bra skrivet! Helt rätt att det är han och inte du som borde ändra sig. Det är precis lika sjukt som när man låter mobbade barn byta skola istället för att ungen som mobbar ska få flytta. Stå på dig!

  Svara

 • Sanna

  |

  Du ska aldrig behöva leva ett liv där du ska gömma dig för att ett troll (älskar det ordet) tycker det? Det är HAN som gjort fel, HAN är en parasit och HAN förstörde ditt liv. Inte tvärtom! Så varför hade du inte hemlig adress eller bytte nummer? För att du tog upp en kamp, du var modig och visade att det inte var du som skulle gömma dig!

  Svara

 • Emelie

  |

  Förstår hur du resonerar, måste vara en sådan sjukt jobbig situation att befinna sig i. Usch!

  Svara

 • Julia

  |

  alltså egoina, tycker så JÄKLA synd om dig som fortfarande dras med detta as. du är ju (var påväg att skriva verkar vara men jag vet att du ÄR) världens mest kick ass bloggerska och människa och om det är någon som inte förtjänar att hålla på med sånt här skit så är det du. tusentals styrkekramar till dig.

  Svara

 • M

  |

  Exakt samma händer mig. förutom hela blogg grejen. Och mina vänner förstår inte riktigt varför jag inte byter nummer, och blockar honom osv. Jag blockar honom på alla sociala medier såsom facebook och instagram, men det hindrar honom inte ifrån att skapa nya konton. Men jag vill också ha koll. Så att han inte plötsligt står utanför dörren och jag är ensam hemma. Och jag har hela tiden känt mig lite dum i huvudet som vägrar lyssna på familj och vänner angående att byta nummer och sådär, så det känns skönt att veta att man inte är själv i den tankebanan. för fram till att du skrev det här, så har jag trott att jag bara gör det värre för mig själv. så tack 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   <3 Hoppas du slipper honom snart!! (Ps. Anmäl!)

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv