Fyra saker som irriterar mig orimligt mycket

1) När håret fastnar i läppglanset. Alltså ÅH. Finns det något mer irriterande än när man går ut, det blåser, och håret fastnar i läppglanset/läppstiftet hela tiden? Och om det är läppstift så försöker man liksom dra ur färgen som hamnat i håret och så ser det ut som att man har hårmascara alá 90-tal. Kaos.

2) När någon pratar under tiden hen gäspar. Om man behöver gäspa kan man väl ändå gäspa klart innan man pratar? Och om man skulle råka börja gäspa mitt i en mening så kan man väl pausa den lite innan man fortsätter istället för att prata sig genom gäspningen? Snälla medmänniskor, sluta bara.

3) Korkar på smink/tandkräm/hudprodukter osv. De har en tendens att ALLTID trilla ner på golvet. Jag må vara klumpig, med de korkarna är orimligt lätta att tappa. Eftersom man befinner sig i badrummet ekar det när de studsar på golvet också. Det är lätt topp fem jobbigaste ljuden klockan 07.00 på morgonen.

4) Folk som går sakta på ställen där man inte kan gå förbi. Som i min närbutik, där är gångarna otroligt små och om någon har bestämt sig för att titta på absolut allt i varenda hylla så får man snällt gå bakom i en halvtimme.

 

0

Trackback from your site.

Comments (34)

 • Make the seconds cont

  |

  5. Människor som går framför dig som PLÖTSLIGT stannar upp så att du gör en faceplant in i deras rygg.
  6. Ljudet av gräsklippare och bygg-/vägarbetare en tidig morgon.
  7. Människor som inte förstår det viktiga med hygien (kroppslukt) på offentligaplatser där man hamnar i nära kontakt med andra (Buss/spårvagn/tåg).
  8. När man har sovmorgon och för en gång skull vaknar när man egentligen brukar behöva vakna upp.

  Reply

  • egoina

   |

   Amen to that!

   Reply

 • Josse

  |

  Nej, for da sager man ursakta och ber dem vanligt flytta pa sig. Trottnade pa att vara sa svensk och vanta 🙂 Sa manga minuter av mitt liv jag raddat 🙂

  Reply

 • Moa

  |

  Blir också irriterad på människor som går långsamt, så himla störigt!

  Reply

 • Angelica

  |

  Åh 1an påminner mig om när man var liten och stog och mimade till musik, det coolaste jag visste var när håret fastnade på läpparna som på Britney Spears, hahhahaha 😀

  Reply

  • egoina

   |

   Hahaha just det!

   Reply

 • Lisa P

  |

  9. Gamlingar (oftast) som stannar precis nedanför en rulltrappa eller precis utanför en skjutdörr så man inte har någonstans att ta vägen!
  10. När man inte har wifi eller täckning på mobilen (bekväma generationen).
  11. När man väntar på bussen och den vägrar öppna dörren för den ska inte köra förrän om en kvart, så man får inte gå på och det är gärna 10 minusgrader ute.
  12. Folk som snorar och harklar sig mesigt! Dra in snoret hårt (alternativt snyt dig) och harkla till en gång ordentligt istället för att mesa med det i hundra år!

  Reply

  • egoina

   |

   Haha sista punkten: BÄSTA!

   Reply

  • Anna

   |

   SÅ SANT ALLTIHOP. Och så läppglansproblemet, hua! Folk (läs:9/10 gånger någon 50+) som skriker när de pratar i mobiltelefon för att de antagligen inte förstått att man kan höja volymen på mobilen och att personen de pratar med, och hela tåget/varuhuset/fyra kvarter bort, med största sannolikhet hör dem alldeles (för) utmärkt.

   Reply

 • a.

  |

  Håller med om korkar, köper nästan alltid bara “klick-korkar”. Särskilt tandkrämstubskorken brukar tappas och försvinna och så stelnar tandkrämen 🙁 Dock så pratar jag alltid i mina gäspningar haha! Ska försöka sluta!

  Reply

 • Matilda

  |

  jag blir också så orimligt irriterad på människor som går långsamt, men så blir jag irriterad på mig själv istället – det är väl bara att säga URSÄKTA och tränga sig förbi 🙂 känns så bittert att gå bakom och muttra för sig själv, haha..

  Reply

 • Rebbi

  |

  Glöm inte när folk skriver väll istället för väl. En av mina stora pet peeves.

  Reply

 • Anna

  |

  Och folk som har konferenser i t.ex mjölkgången i affären där “alla” ska gå, och inte har vett att flytta på sig.

  Läppglansgrejen är ju så himla irriterande!

  Reply

 • Robert

  |

  Ajaj, på nummer ett där. 😉

  Reply

 • Felicia

  |

  JAAA äntligen någon som tänkt på exakt samma sak som jag! Syftar på punkt 2, haha!
  Min mamma gör jääämt det, när vi hänger i soffan på kvällarna och hon är trött och ska berätta något, då kan hon inte bara vänta tills hon gäspat klart. Hon liksom brölar ut något med svajig röst pga gäspen och det blir bara irriterande, hahaha.

  Reply

 • Issa

  |

  Folk som blandat ihop sätt/sett, de/dem och hon/henne alternativt han/honom.

  Reply

 • moa

  |

  Hahahaha jag dör så roligt! Jag stör mig just nu (och har ett tag) på min nuvarande mascara. Alla råkar väl peta in mascaran i ögat nån gång ibland, men för i helvete. Denna mascara hamnar i mina ögon JÄMT! Minst en gång varje gång. Oj så många svordomar jag uttalat i badrummet… AJ! När detta händer så blir jag på dåligt humör och så vill man ej starta dagen…

  Reply

  • moa

   |

   Har aldrig varit med om en mer peta in i ögat-benägen mascara!

   Reply

 • J.

  |

  Det jag nog ändå stör mig mest på är mammor med deras barnvagnar. Har lovat mig själv att inte totalt förlora greppet som förälder utan komma ihåg att två barnvagnar bredvid varandra på en smal gångväg skapar kaos och irritation för människor gåendes bakom dig. Eller när de liksom bara ställer sig mitt i vägen någonstans och ser helt okej ut med det, för de har ju barn så då är liksom sånt där helt plötsligt okej. Ohh så många gånger jag har fått pms-utbrott på IKEA när barnvagnar blockerar vägen och man ler lite fint åt mamman och visar tydligt att man behöver komma fram men nej, hon flyttar sig inte en millimeter. Bläääh.

  Reply

 • Julia

  |

  Det värsta jag vet är det här med människor som TAR UPP HELA VÄGEN. Spec. om dom är typ 4 stycken med en barnvagn, eller likaväl 2 pensionärer med gångstavar. När du ska komma förbi väljer grupp 1 ofta att totalt strunta i att du ska förbi (även om du möter dom) så du får kliva upp i en snöhög och grupp 2 brukar antingen göra samma sak som grupp 1, eller om du går om dom – “frysa till” och sedan muttra något om hur “stressade” alla är nu för tiden.
  Avskyr att gå där det finns människor! Haha det gör mig så irriterad.

  Reply

 • Kattis

  |

  Jag hatar när folk stannar framför en utan förvarning…Hände 2 ggr igår,samma gubbe.

  Reply

 • Lina S

  |

  Håller med om allt, allt! Läppglans vill jag nästan inte ha när jag går ut för det fastnar ju ändå bara i håret heeela tiden, haha. Och människor som går sakta ska vi inte tala om, speciellt dom som känner att dom ska stanna upp helt plötsligt mitt i gatan.

  Att nysa precis efter att man nyss haft på mascara är inte heller någon hit 😉

  Reply

 • Emilia

  |

  Jag vill försvara de människor som går sakta, haha! Jag har själv en sjukdom som gör att jag inte alltid kan gå så snabbt, jag må vara 22 men min kropp är som en 70årings och det syns inte på utsidan 🙂 Att säga ursäkta och gå förbi är trevligare än att gå preciiiis bakom någon 😉

  Reply

 • Joy Wagner

  |

  Hahaha håller verkligen med 😛

  Kika gärna in hos mig om man är intresserad av små skönhetsknep och vad som händer i huvudet på en fartfylld frisör och fransextesionist.
  delar med mig av min vardag och min svaghet för skönhetsingrepp…

  Ha en kanon fin dag<3

  Reply

 • Isabella

  |

  2an hahahaha, min pojkvän gör det hela tiden, haha

  Reply

 • Isabella

  |

  kan tillägga: ljudet av ett glas som blir fyllt av något ur en flaska, jag kan inte med det!

  Reply

 • Ida

  |

  Håller med dig till 100% !! Haha xD

  Reply

 • Cecilia

  |

  Vuxna människor som smaskar när dom tuggar tuggummi när dom åker kollektivt eller bara befinner sig bland andra människor.
  När luggen flyger isär när det blåser så man ser ut som hej kom å hjälp mig (hur får folk sin lugg att ligga still? tonvis med hårspray har jag provat redan)
  Långsamt gående människor som äger hela utrymmet man går på och det inte går att gå förbi
  När folk står två och två i rulltrappor och man inte kan gå förbi
  Folk som har hela headsetmicken i munnen och det ser ut som att dom ska äta upp den
  När man är hungrig och inte orkar laga mat

  det är vad jag kan komma på nu som jag stör mig på! haha…
  Stör mig faktiskt inte på alla jag möter, även fast det verkar så! 🙂

  Reply

 • Rebecca

  |

  Alltså, jag känner ju att det där med att prata när man gäspar… tycker det är rätt “hett” (hatar det ordet, men kommer inte på ett annat). Plus i kanten är om de sträcker på sig och magen glipar fram under tröjan!

  Reply

 • Ewelina

  |

  Haha jag gäspade när jag läste punkten om att gäspa mitt i en mening.. Kom förresten på att jag brukar gäspa mitt i en mening men eftersom jag vet vad jag säger/ska säga så förväntar jag mig att den andra ska förstå. Och alltid kommer jag på mig själv, att det nog låter som ett främmande språk så då börjar jag alltid skratta…

  Reply

 • Alexandra

  |

  Folk som säger “hons” och “doms” istället för “hennes” och “deras”. Seriöst, trodde man skulle slippa det när man blev äldre än typ 12, men tydligen inte… En av mina bästa vänner säger så och eftersom jag är alldeles för snäll för att rätta folk så lär jag få leva med det resten av livet 🙁 haha

  Reply

Leave a comment

Arkiv