Recept på knäckebröd

Har ni sett att jag skapat en recept-kategori? Awesome! Där samlar jag alla mina typ fem recept. Haha. Fler lär det väl bli. Jag gjorde knäckebröd igår och de blev hur goda som helst! Jag tänker att alla bara måste känna till det här receptet. Så här kommer det:

 

2 dl majsmjöl eller vetemjöl

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl solrosfrön

1/2 dl hela linfrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl rapsolja

2 1/2 dl kokt vatten

1 tsk salt (eventuellt mindre om du strör flingsalt ovanpå)

 

 

DSC03055

Alla ingredienser förutom vatten och flingsalt som jag använde för att strö ovanpå.

 

DSC03057

Rör ihop allting bara.

 

DSC03060

Och smeta ut så tunt som det går på en plåt. Eller i ugnsformar om ni är som jag och alltid glömmer bort att köpa bakplåtspapper och inte vill smeta det direkt på plåten.

 

DSC03062

Glöm inte att skära smeten i bitar. Det är inte jättenoga, det blir ändå lätt att bryta dem sen. Strö på lite flingsalt om så önskas och sen ska det in i mitten av ugnen på 170 grader. Det ska bli gyllenbrunt, så håll koll. I min ugn tog det ungefär 40 minuter.

 

DSC03066

Klart!

 

DSC03072

Låt svalna och ha helst en bra:ig partner som älskar pepparkakor och har sparat en burk som ni kan lägga dem i. Ät. Njut. Ät igen.

 

 

0

Trackback from your site.

Comments (26)

  • Hanna

    |

    Ser jättegott ut! Synd bara att jag är allergisk mot ca alla frön i världen 😉

    Reply

    • egoina

      |

      Åhh synd 🙁

      Reply

  • Svorskan

    |

    Ja, tack. Med lite smör på och en kopp kaffe. I helgen? 😀

    Reply

    • egoina

      |

      Haha, du är välkommen! 😉

      Reply

    • Robert

      |

      Fusk! Sätt igång och baka egna istället! 😉

      Reply

  • Robert

    |

    Bara att sätta igång! Jag har ju ett likadant… saltkar… och v-vatten… Nån braig partner jag inte heller… Får nog vänta lite trots allt. 😉

    Reply

  • Ehlin

    |

    Men åh gud, ser underbart gott ut!

    Reply

  • Emma

    |

    Bokmärken denna sida, detta recept måste jag testa senare 🙂

    Reply

  • Sofia

    |

    Brukar göra sånt knäckebröd, så sjukt gott ju!

    Reply

  • Elin

    |

    Nej men gud! Min farmor bjöd på såna och skickade med receptet när vi var där i söndags! 😀

    Reply

  • Decdia

    |

    De är jättegoda! Fick tvinga mig själv att sluta göra dem efter att jag och mannen klämt tre satser på lika många dagar.
    Dock funderar jag på att testa att göra dem igen, lite tjockare (gjorde mina supertunna så att de typ gick sönder bara man tittade på dem) och sen bre philadelphia och gräslök på dem. Hmmm…

    Reply

  • Myhrans

    |

    Låter och ser ut som de mina mamma brukar göra, smakar de likadant håller jag med dig om att de är goda. Jag älskar dem, helt underbara!!!

    Reply

  • Emelie

    |

    gott! och kul med en receptkategori 😀

    Reply

  • ida

    |

    men åhh! de ser ju helt magiska ut.. nu måste jag också testa att göra!!

    Reply

  • M

    |

    är det inte fröknäcke? 😀

    Reply

  • Angelique

    |

    Jag gillar att du skrev att man kan ha majsmjöl som alternativ till vetemjöl för jag tål inte gluten så det receptet måste jag testa! 🙂

    Reply

    • egoina

      |

      Jag använde majsmjöl. Supergott! 😀

      Reply

  • Eléna

    |

    Det är ju så gott! Ett litet tips, om du kommer ihåg att köpa bakplåtspapper, är att lägga smeten på ett bakplåtspapper och sen ett papper ovanpå så kan man kavla utan att det kladdar och de blir tunna och goda 🙂

    Reply

  • vjosa

    |

    haha asså sjukt! har inte gjort dessa knäckebröd på typ 2 år så bestämde jag mig för att göra det igår, SÅ GÖR DU OCKSÅ DET!! soulmates <3

    Reply

  • zandy

    |

    Hej! Vill man göra lite nyttigare kan man byta ut mjölet och oljan mot kokosfett. Blir supergott! Brukar även strö över lite pumpafrön. Mums!

    Reply

  • Joy Wagner

    |

    Åh dessa brukar jag med göra så fruktansvärt goda 🙂

    Glöm inte kika in hos mig om man är intresserad av vad som händer i huvudet på en frisör och fransextesionist på fritiden.
    Delar med mig av många härliga tips & trix och berättar om min svaghet för skönhetsoperationer.

    Massor av kärlek, livet är en fest?

    Reply

  • louise

    |

    Själv är jag en sån som alltid glömmer bort att strö flingsalt över. Lite för ivrig med att sätta in plåten i ugnen och sedan inser jag när det har gått fem minuter att fanfanfan flingsaltet! så då försöker jag desperat slänga på lite men självklart fastnar det inte som det ska och så är allt förstört! … nä då, de är fortfarande ätbara och väldigt goda. prova med lite rosmarin 🙂

    Reply

  • Michaela

    |

    Åhh detta gör jag också! Med majsmjöl smakar det som tacochips… Liksom, tacochips till frulle, vem säger nej??!

    Reply

  • Michaela

    |

    Just ja! Jag har även mina i en pepparkaksburk hehe 😀

    Reply

  • Nathalie

    |

    Det måste jag prova, ser super gott ut!

    Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv