Mat jag lärt mig tycka om

20140303-213716.jpg

20140303-213728.jpg

Kyckling med purjolök, shiitakesvamp, vitlök, sesamolja, lite farinsocker och soja.

 

Så god mat! Tittar vi lite för mycket på Masterchef när vi börjar bry oss om uppläggningarna? Haha.

Jag älskar svamp och förstår inte varför jag inte äter det oftare. När jag var yngre gillade jag inte svamp alls. Här är andra saker jag lärt mig tycka om:

 

• Tomat

• Olika typer av ost (feta, grönmögelost osv).

• Oliver

• Vin

• Lever

• Kaffe

• Sill

 

Ja. Jag kan lära mig tycka om allt egentligen. Förutom Sushi. Det kommer jag aldrig att tycka om. Usch. Det smakar okej, men jag mår alltid illa efteråt.

 

Vad kommer ni aldrig lära er att tycka om?

 

0

Trackback from your site.

Comments (89)

 • Robert

  |

  Leverpastej, för det spydde jag av när jag var liten. 😉

  Det hela är lite lurigt för det är som du säger, att många saker lär man sig faktiskt tycka om trots att man inte gillade det när man var yngre. Trodde aldrig jag skulle kunna gilla rotmos, men även det är gott numer. 😛

  Surströmming kanske inte verkar så lockande. 😉

  Reply

  • Robert

   |

   Lägger till kaviar på listan. 😛

   Reply

 • amanda

  |

  Sill. Det går bara inte, konsistensen är läskig.

  Reply

 • Natalie

  |

  Testa sushi och utan wasabi, jag mådde alltid illa efteråt och fick tipset att prova utan wasabi. Finns även “maki-rullar” ingen stor bit med rå fisk. Om du får chansen så ska du definitivt prova ebi-rolls eller tempurarullar.

  Reply

  • egoina

   |

   Haha, men det är ju goda saker! Där ser man 😉

   Reply

 • B

  |

  När vi flyttade hit till Sverige för ungefär 10 år sedan, gick det reklam för Kalles kaviar på tv. Jag förstod ju aldrig vad de sa men det såg så himla frestande ut. Minns du? Den där de klämmer ut det sista, de tog till olika metoder blandat annat att klämma med dörren etc… Jag blev så sugen så jag höll på att dö, vi hade inte råd att köpa sådana saker bara för att testa. Jag sa till pappa “snäääälllaaaa, det är det godaste som finns” och vi köpte. Jag smakade. Det var inte gott. Jag förstår inte hur man tycka om kaviar. Jag kommer aldrig att lära mig att tycka om det.

  Reply

  • egoina

   |

   Haha! Hade velat se ert ansiktsuttryck när ni smakade 🙂

   Reply

  • Lise

   |

   Hahaha. Bästa historien. <3

   Reply

 • Emma

  |

  blodpudding & stuvade makaroner

  Reply

 • Frida

  |

  Lakrits, sill, kaviar, keso, blodigt kött, blåbär… Haha, massor med saker!

  Reply

 • josefine

  |

  vad för kyckling använde du, vanlig kyckligfile?

  Reply

  • egoina

   |

   Japp 🙂

   Reply

 • Miranda

  |

  Vofflor mår jag illa av:(

  Reply

 • evelina

  |

  tonfisk och västerbottenpaj !

  Reply

 • Karro

  |

  PAPRIKA!!! Usch och fy! Kryddan går bra men aldrig någonsin att jag äter en bit paprika, vilken form eller konsistens den än må ha. Får klökningar om jag råkar få en bit mjuk geggig paprika i munnen när jag äter panpizza… eller det kanske var för mycket info P

  Reply

 • Frida

  |

  saker som innehåller inälvor… äter liksom inte ens leverpastej eller bullens korv

  Reply

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Så fint med löken!
  Jag kommer nog aldrig att gilla lever, marsipan eller senap. Riktigt äckligt! Eller så kommer jag att älska det när jag blir äldre; jag åt hur mycket sill och oliver som helst när jag var liten och nu gillar jag det inte alls …

  Reply

 • Ida

  |

  Jag kommer verkligen aldrig att lära mig dricka kaffe, det är så himla äckligt! Ingen av mina föräldrar dricker det heller så det går nog i arv haha.. däremot har jag lärt mig att dricka öl, fick kväljningar av bara tanken förut men nu är det topp tre på mina favoritdrycker 😉

  Reply

 • Fanny

  |

  Grädde och äpplepaj/kaka. Pytte lite av något av de där och jag mår illa! Går inte. Försökt tycka om det, både luktar å ser riktigt gott ut ju 🙁 Men tyvärr. Mår illa nu bara jag tänker på det, HAHA 🙁

  Reply

 • Sarah

  |

  Falukorv. Uäk.

  Reply

 • Therese

  |

  Folk brukar tycka att jag är väldigt konstig när jag säger det här men…. Jag gillar inte glass, chips , ostbågar eller potatisbullar! Go ahead and hate me 😉

  Reply

 • Rebecka

  |

  Lakris, raggmunk, blodpudding, kaffe, sås, morötter, gröt och tomter uch

  Reply

 • Marie

  |

  Majs (speciellt på burk, uäh), gröna ärtor, senap, majonäs… Majonäs är extra jobbigt för i princip all dressing innehåller det. 🙁

  Reply

 • Steffanie

  |

  Räkor, svamp och ren! Ryser bara jag tänker på att äta det.

  Reply

 • Jenny

  |

  Broccoli! Usch så fruktansvärt hemskt! Mår illa av lukten och tanken på det! Vidrigt! Bläääsch!

  Reply

 • Linda

  |

  Lakrits och kaffe! Fy för sören.

  Reply

 • Linda

  |

  Lakrits, bruna bönor och kaffe! Fy för sören.

  Reply

 • Michelle

  |

  Kalles kaviar och leverpastej, vidrigaste som finns:)

  Reply

 • Danne

  |

  Jag kommer aldrig någonsin tycka om köttbullar. Haha

  Reply

 • S

  |

  Mår också illa av sushi…..

  Reply

 • Matilda

  |

  Lök! Det är jag skitpetig med. Rostad lök och vitlök går bra men ingen annan. Sen är jag inget vidare förtjust i oliver eller fetaost heller…

  Reply

 • Annie

  |

  Blodpudding! Äckligaste som finns.

  Reply

 • Hanna

  |

  Räkor, kräftor, ja alla sorts råa saker som kommer från havet. Fyy så äckligt, mår illa av bara tanken! Och öl. Vidrigaste man kan dricka!

  Reply

 • alex

  |

  jag kommer aldrig lära mig tycka om öl!

  Reply

 • Sofie

  |

  Jag har som många andra mat som jag inte gillar, men det finns nog ingenting på denna jord som gör mig mer äcklad än Rekorderlig Cider med smak av skogsbär. Bara tanken av det får mig verkligen att må illa. Fyfan!

  Reply

  • Emilia

   |

   Åhh jag håller verkligen med dig! Den smakar typ bakis och tonårsfylla!

   Reply

  • Elin

   |

   Ja fyfan vad vidrigt!! Men tycker rekorderlig cider öht smakar skit

   Reply

 • Sofia

  |

  Sill. Alltså. Jag fattar inte!?

  Reply

 • nathalie

  |

  Jag kan inte äta naturliga saker. Typ vilda bär och äpplen som hänger i träden “direkt”. Alltså alla naturliga produkter, har fått för mig att jag bara kan äta besprutade grejer… helt stört.

  Reply

 • Linn

  |

  Leverpastej eller kaviar kommer jag aldrig någonsin äta. Fyfan va vidrigt. Har däremot lärt mig njuta av massa nya saker det senaste året som jag inte tyckte om innan. Jisses va smaklökarna ändras! Men leverpastej eller kaviar.. Usch. Tror aldrig att jag ens kommer våga smaka på det något mer hehe.

  Reply

 • Bubble

  |

  Svamp, oliver och köttbullar. Köttbullar för det åt jag för mycket av när jag var liten och blir illamående så fort jag ser dem nu 🙁 svamp och oliver har aldrig gått och kommer nog aldrig att gå.

  Reply

 • Emilia

  |

  Jag kommer aldrig lära mig att äta pasta med köttfärssås! Tro det eller ej, jag tycker det är den värsta kombinationen som finns. Smaskar äckligt gör det dessutom! Det roliga är ju också att jag har italienskt påbrå..

  Reply

 • Lovisa

  |

  KORIANDER! Kan inte riktigt sätta fingret på smaken, men den smakar lite järn-aktigt. Ryser av bara tanken, haha! Det kluriga är att koriandern är farligt lik persilja i tex sallader, kan vara helt djävulskt lömsk… Nä fy, krig och koriander är det värsta som finns tror jag!

  Reply

 • H.

  |

  Kommer nog aldrig lära mig att tycka om ägg, jag får panik av både lukten och smaken. I synnerhet kokt ägg, vilket är ett problem eftersom jag sååå gärna hade velat ha skivat ägg och kaviar (ÄLSKAR kaviar) på morgonmackan. Men nepp, mina smaklökar är inte med mig där.

  Sen är jag inte så förtjust i kött heller, men det är inte själva köttets fel, det är mest för att jag får ångest och blir illamående bara av tanken att få en bit sena/fett/något segt i munnen, så om jag själv inte tillagat köttet och avlägsnat ALLT vitt från biten så äter jag helst inte. Någon som har något bra tips mot denna grej förresten? Det är rätt störande då jag faktiskt gillar kött, speciellt kyckling.

  Och just det, gillar inte mjölk heller! Känns som att smaken ska vara neutral men så är den, söt?!

  Reply

 • Lilly

  |

  Ärtsoppa kommer jag nog aldrig gilla. Det sitter nog mycket i psyket, första gången jag åt det när jag var liten, så fick jag en äcklig fläskbit i munnen. Sen dess har jag inte direkt ätit det men får rysningar när jag tänker på den maträtten…
  Jag har även svårt för kött som kommer från massindustrier, till exempel ICA basic eller något sånt. Känns liksom som att jag inte har rätt att äta det, och det smakar därför inte gott heller. Äter inte kött så ofta, när jag väl gör det så är det kött från lokala marknader och ingen massindustri. Har lite svårt för kött överlag och äter det inte så ofta. Blir brutalt äcklad av köpta köttbullar… Usch!

  Reply

 • Anna

  |

  Det finns ju ingenting vidrigare än blomkål! Det kommer jag nog aldrig lära mig äta. Annars har jag lärt mig gilla tex kyckling, fetaost, avokado och halloumi.

  Reply

 • steff

  |

  Det enda jag kan komma på på rakt arm som jag nog aldrig kommer tycka om är oliver. Usch! Bara deras utseende får mig att rysa.Är inte så förtjust i asiatisk mat heller, men det kan jag ju inte säga att jag _aldrig_ kommer tycka om…

  Men sushi, det är gott det! Har du provat äta vegetarisk? (ägg, avokado osv osv?)

  Reply

 • Maria

  |

  Er 27 og drikker fortsatt ikke øl, vin eller kaffe. Grapefrukt smaker/lukter som spy for meg. Smaken av makrell i tomat er OK, men jeg HATER lukten og vil sannsynligvis aldri spise det igjen. 🙂

  Reply

 • Mli

  |

  Sill, surströmming och öl. Fy!

  Reply

 • Hanna

  |

  Håller med, sushi är vidrigt! Speciellt wasabin som är till, blä! Glömmer aldrig när jag var med mina föräldrar på restaurang där de serverade sushi till en buffé. Pappa hade tagit en stoooor klick wasabi på tallriken. Blev lite förvånad över att han gillade det men sa inget. Sedan tog han en stor klick tillsammans med mat och svalde – och herregud var det rök om öronen på honom! Trodde faktiskt han skulle avlida där och då. Han trodde det var guacomole…

  Reply

 • Kattis

  |

  Kaviar,spenat,vilt,dragon – fy fan för dragon säger jag bara,det luktar skit.

  Reply

 • Sanna

  |

  Musslor och bläckfisk. Musslor för smaken och bläsckfisk för konsistensen.
  När jag åkte utomlands och träffade en del av min släkt för första gången hade de sparat pengar i ett helt år för att kunna laga en festmåltid åt oss när vi kom (De är alltså väääldigt fattiga). Jag ville bara dö när jag insåg att ALL mat var musslor i olika former och jag bestämde mig för att “nu tycker jag om detta”. Jag ville ju göra dom glada!
  Men det gick inte.
  Jag fick skämmas och äta sallad.
  Usch vad vidrigt det är!!

  Reply

 • Hanna

  |

  Kåldolmar! Hahaha fyfan, mina föräldrar tvingade mig äta det, den gråa köttfärsen som såg ut som en bajskorv och så en slemmig bit kål runt haha hemska minnen 😉

  Reply

 • Annica

  |

  Filmjölk! Fy satan vad vidrigt det är! Mår nästan dåligt när jag tänker på det
  Kommer antagligen inte lära mig att äta yoghurt med skogsbär, smultron eller jordgubbssmak! Funkar bara med vanilj eller exotiska frukter eller persika….
  Lakrits- ryser när jag tänker på det
  Majs på burk! VARFÖR är det så många som gillar det? Totalt vidrigt
  Sen nötter, usch usch usch! Riktigt äckligt är det…. Kan knappt äta solrosfrön för att det smakar nöt….

  Reply

 • Anna

  |

  Lakrits. Mår illa av lukten, och får kväljningar av smaken. Usch.

  Reply

 • Tina

  |

  Ugnspannkaka… Konsistensen & smaken & lukten & utseendet får mig att kvälja…

  Reply

 • Tina

  |

  Skrev en kommentar om ugnspannkaka, skickade & fick då upp “hittade en likadan kommentar, verkar som du redan sagt det där” men nä..

  Reply

 • Maria

  |

  Risgrynsgröt och MAT med kanel i. Vider.

  Reply

 • Sara

  |

  Sparris i burk har jag ätit för mycket av när jag var liten, och nu tål jag varken lukt eller konsistens. Honung kan jag Absolut INTE heller äta. Så fort jag känner av lukten så får jag kväljningar. *ryser bara av tanken! Brrr!

  Reply

 • Arw

  |

  Sill, strömming, mjölkchoklad , gelegodis, selleri, champagne, whiskey, pommes, ketchup…

  Reply

 • Granbarr | Rockchick & Zombiefreak

  |

  Jordnötter! Frossade i jordnötssmör med bitar en gång och spydde sedan jordnötter en hel natt. Bara lukten gör mig illamående numer haha!

  Reply

 • Louise

  |

  Kommer aldrig kunna äta de vidriga russinen… Inte i müsli, inte i lussebulle, aldrig aldrig okej med russin.

  Reply

  • egoina

   |

   JUST DET!!! Russin… usch!!!!!

   Reply

 • Elin

  |

  Kommer aldrig kunna äta salami, kaviar, spenat, risgrynsgröt(så jävla vidrigt med riskornen), oliver tycker om skinksås och korvstroganoff men blir äcklad av bitarna. Fetaost, öl och sushi är också vidrigt.
  Hade jättesvårt för svamp, soltorkade tomater och banan förut men älskar det nu!
  Och ÄLSKAR surströmming och sill. Speciellt suring. Fyfan va gott

  Reply

  • Elin

   |

   Kaffe är också en sak jag aaaaaaaaaldrig någonsin kommer dricka. Har försökt. Fick för mig en dag att jag var sugen på kaffe, drack det och fyfan aldrig mer. Jag förstår inte hur man kan gilla det?

   Reply

 • Elin

  |

  Kassler hatade jag förut…förstår inte varför nu när jag ätit det och det faktiskt var gott!

  Reply

 • Sandra

  |

  Jäklar vad maten såg god ut! Innehåller det bara det du skrev eller något mer? Måste laga!

  Reply

  • egoina

   |

   Det innehåller det jag skrev. Gör det! Så gott!

   Reply

 • Nathalie

  |

  Men HUR KAN MAN INTE GILLA LAKRITS??? Vad är det här för kommentarsfält

  Reply

 • Jennifer

  |

  Paprika, ris och rårivna morötter får mina smaklökar att gråta haha. Försöker lära mig att dricka te, men går inge vidare har jag märkt

  Reply

 • Tove

  |

  Kalles kaviar. När jag gick på dagis gjorde alla andra barn fina mönster med kalles kaviar på sina knäckebröd och självklart ville jag också testa. Jag gjorde en fin blomma och tog en stor tugga. Det var det vidrigaste jag någonsin ätit så jag tänkte slänga det men min hemska dagisfröken tvingade mig att äta upp vilket slutar med att jag spyr. Usch fy aldrig aldrig mer Kalles kaviar.

  Reply

 • Malin

  |

  Sill har jag testat år efter år, och nu till slut konstaterat att jag verkligen aldrig kommer lära mig tycka om. Samma med rött kött, det går bara inte. (typ nötkött som är rött/rosa. det är okej när det är helt genomstekt, men då är inte konsistensen “god” istället)

  Reply

 • Jess

  |

  Ens smaklökar byts ut vart 7e år så det kan vara värt att ge mat en inte gillat tidigare en ny chans då och då 🙂

  Reply

 • Sandra

  |

  Koriander och palsternacka! Blääääää

  Reply

 • Jackie

  |

  Veteöl. Fyfan. Det får mig att äcklas i hela munnen vid blotta tanken. Älskar ljus öl, vill ha en tapp i lägenheten, men veteöl… Usch.

  Reply

 • FANNY

  |

  Var med på en öppen bukoperation igår (pluggar till sjuksköterska). Jag såg levern. Jag kommer aldrig äta lever.

  Reply

 • Maria

  |

  Paprika och dill.
  Paprika har jag försökt i åratal men GÅR inte. Dill är äckligt men går att äta, förstår dock inte hypen med det.

  Reply

 • elma

  |

  köttfärslimpa, ärtsoppa, sladdriga rätter; köttfärsfyllningar, makaronipuddingar….saker ja ogillade o lärde mig äääälska: kalles kaviar, sill, lakrits och ansjovis =)

  Reply

 • Klara

  |

  Blodpudding! Förutom att det är vidrigt är jag lite traumatiserad från när jag gick på dagis.

  Reply

 • malin

  |

  Pyttipanna – iallafall de färdigvarianterna. FY FAN!
  Stekt falukorv – ugnsgratinerad eller ‘rå’ funkar, men inte stekt. Uäk!
  Surkål & brunkål.
  Prinskorv (nu är jag vegan, men som köttätare gick inga av de köttprodukterna ner, däremot funkar vegoalternativen kanon!)
  Kaffeglass
  Choklad med sprit i.
  Godis, kakor eller bakelser med russin/torkad frukt.
  Torkad frukt (med undantag gojibär, jordgubbar, blåbär och hallon)
  Bearnaisesås (de flesta varma såser faktiskt)
  Havreflarn

  Reply

 • Lenore

  |

  Saker som jag har behövt lära mig tycka om:
  Oliver

  Hmm… i övrigt har jag alltid gillat ALLT! Inklusive surströmming, kalvsylta, kaffe, sill, svamp…

  Jo, jag har lärt mig tycka det är helt OK med svartpeppar. Ibland. I brist på annat.

  Reply

 • Jennie

  |

  Också sushi – och brysselkål!

  Reply

 • Maja

  |

  Kaffe, öl, sill, blodpudding och kaviar kommer jag nog aldrig lära mig att gilla!

  Reply

 • Saga

  |

  Har alltid varit en allätare. Endast få saker jag absolut inte gillade, redan som liten. Av dem har dock t.ex. kaffe blivit en favorit och ett beroende sedan några år tillbaka. Det som dock inte sjunker ner är ansjovis och hel lever. Leversås har jag ätit en gång i mitt liv, på träningsläger i Estland. Några timmar efter denna måltid spydde jag så den redan illa omtyckta leversmaken förvärrades ytterligare för mig…

  Reply

 • Emma Hå

  |

  Allt som jag inte ser vad det är gör mig illamående, som fylld kyckling, korv och paj. Jag kan nog lära mig att gilla det mesta jag inte gillar, som broccoli, mögelost och caviar med lite (mycket) träning. Men jag kommer aldrig, ALDRIG att uppskatta den slemmiga konsistensen och vidriga bajs-smaken av ägg. Fy i helvete.

  //Emma Hå

  Reply

 • Nora

  |

  Vad skönt att du har läsåret dig tycka om så mycket! Blir så frustrerad när folk säger att de inte gillar nåt när det bara smakat en gång för tio år sedan… -_-

  jag har lärt mig tycka om: surströmming, grönmögelost, bearnaisesås, komage (bor i Kina :P), soltorkade tomater
  Tveksam om jag någonsin kommer lära mig att tycka om: lever(pastej)
  ..men jag har fått nytt hopp nu när jag vet att du klarat det 😀

  Ge aldrig upp, ju mer man lär sig tycka om, desto oftare får man god mat! 😀

  Reply

 • Emelie

  |

  Blodkorv! Det låter äckligt, det ser äckligt ut, det luktar äckligt och det smakar äckligt. Döden för nästan samtliga sinnen alltså…

  Reply

Leave a comment

Arkiv