Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Filmtips

Jag såg denna film för några månader sedan och har tänkt på den sedan dess. Ni måste bara se den! Låt er inte skrämmas av att den är på italienska och ge den ett försök även om den inte verkar bra i början.

La vita é bella heter den på italienska (livet är underbart på svenska och life is beautiful på engelska).

Jag läste också nyss att huvudrollsinnehavarna är gifta i verkligheten. Åh! Så fint!

 

life_is_beautiful_ver1-201x300

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (36)

 • jenny

  |

  åh, vi såg ”la vita é bella” under några italienskalektioner på gymnasiet och jag minns egentligen inte särskilt mycket förutom slutet & att det var så himla känslosamt. plus att jag drömde ett par mardrömmar om den stora, otrevliga högen med vita saker (hoppas du förstår vilken jag menar) som även den var med under filmens senare hälft.

  Svara

 • Hanna

  |

  Åååh, vi såg den under högstadiet och jag har massa bilder från filmen som sitter som gjutet i mig. Så fruktansvärt hemsk men ändå bra. Helt klart sevärd och man kan inte bli annat än berörd.

  Svara

 • Myh

  |

  Den ska jag kolla upp i så fall. ÄLSKAR italienska 🙂

  Slänger in ett litet filmtips jag med om du behöver någon gång. En oväntad vänskap. Den finaste filmen jag sett på mycket, mycket länge. De pratar förvisso franska, men om man bortser från det, så är det en av de bästa filmerna jag sett! 🙂

  Svara

 • Rebecca

  |

  Åh. Den såg vi i skolan. Så fin men så hemsk och så grät man en skvätt. Vågar knappt se om den, så hemskt att det var så.. 🙁

  Svara

 • Isabell

  |

  Den är fantastisk! Så även ”The boy in the striped pyjamas”, måste ses! :))

  Svara

 • Robert

  |

  Kanske hade varit något. Gillar italienska filmer. 🙂

  Svara

 • hanna

  |

  Såg den där på italienskan i gymnasiet, trodde den skulle vara skit kass, du vet skolfilm.. Men det var faktiskt riktigt riktigt bra, skratta rätt mycket.

  Svara

 • Erika

  |

  TIPS: huvudrollsinnehavaren vann Oscar för rollen, kolla in hans tal på Youtube, såååå värt 😀

  Svara

  • egoina

   |

   Haha ÅHHH han är så bäst! <3

   Svara

 • hanna

  |

  en utav mina absoluta favoriter! såg den när jag var 12 första gången och har älskat den ända sen dess. så nu står den i tryggt förvar i bokhyllan 😉

  Svara

 • Linda

  |

  Åh.. Såg den filmen för väldigt många år sedan och den är ju så otroligt fin, men hemsk. Gripande att det hänt på riktigt och är baserat på sann historia.

  Svara

 • Johanna

  |

  Ååh den är så bra, hemskt sorglig men helt underbar. Har sett den många gånger sen jag fick den för 6år sedan 😀

  Svara

 • ceci

  |

  Såg den i förrgår. Den är riktigt bra.

  Svara

 • Make the seconds count

  |

  Åh, den låter riktigt fin! Ska lätt kolla när jag får tid över.

  Ett annat filmtips är ”The fault in our stars” som har premiär nu i sommar. Kolla trailern (finns även som bok)! 🙂

  Svara

 • Hannah

  |

  Det är en av de bästa filmerna som gjorts enligt mig 🙂

  Svara

 • malla

  |

  Sjukt bra film, berör så!
  Alla borde verkligen se den

  Svara

 • Sara

  |

  Vi fick se den på filosofin och skriva en filmanalys om den. 🙂

  Svara

 • Beatrice

  |

  Det är typ världens bästa film! Jag älskar den!

  Svara

 • Anna Katana

  |

  Har sett den filmen massa gånger och bara älskar den!

  Svara

 • Grodan

  |

  Hehe,jag har bara hunnit se början! Men tycker faktiskt att den verkar bra. Har helt glömt bort den, men måste se slutet nu! Tack! <3

  Svara

 • Elna

  |

  Åååh! Min absoluta favoritfilm! Visst är den fantastisk?

  Svara

 • Anna

  |

  Sett den flera gånger! Sevärd!! Härlig och rolig berättelse mitt i det hemska.

  Svara

 • Izabella

  |

  Åh såg den med min sambo precis när vi hade blivit tillsammans för två år sen, han brukade skriva ”buongiorno principessa” till mig i början! Så himla fin film, sorglig men fin! Förresten, har du sett sista avsnittet av vänner ännu? 😉

  Svara

 • Linnéa

  |

  Jag såg den första gången i skolan när jag gick på högstadiet (för sisådär 10-12 år sedan… :/), och det var länge en av mina absoluta favoritfilmer. Den är helt fantastisk och fruktansvärd på samma gång.

  Svara

 • louise

  |

  nämen åå! jag scrollade runt på netflix igår under kategorin romantik och kom över denna. sedan stängde jag av den efter 5 sek och valde when harry met sally istället haha. men kanske kan ge den en chans till då 😉

  Svara

  • egoina

   |

   Ja, gör det! Och som sagt, ge inte upp 🙂

   Svara

 • Sara

  |

  Säljer den filmen på Tradera 😉 Den engelska versionen. 48 spänn, ny.

  Svara

 • CheeseCake

  |

  Han har även gjort Tigern och Snön från 2005 :-p Samma stil som i Livet är Underbart. Båda är bra. Föredrar Livet är Underbart.

  ”Den italienske poeten Attilio får av sin irakiske vän Fuad veta att hans drömkvinna, Vittoria, ligger svårt skadad på ett sjukhus i Bagdad där det varken finns mat eller mediciner. Han beger sig dit för att försöka rädda hennes liv just när USA bestämmer sig för att invadera”.

  Svara

 • Jesse

  |

  Inte ett dugg intressant. Men janske 30 sekunder innan jag klickade mig in på din blogg så började jag tänka på den filmen. Kom inte riktigt ihåg namnet, så tack! 😛

  Svara

 • Emma

  |

  Den har jag sett säkert hundra gånger nu, så himla fin! Och så jävla hemsk förstås.
  En fras som verkligen fastnat i mitt huvud och som jag ofta skriker ut till höger och vänster, haha, är när han säger ”Buongiorno principessa!” ^^

  Svara

 • Johanna

  |

  Åh bästa filmen!!!

  Svara

 • Nadja

  |

  Haha åh såg den för jättejätte många år sen och tänker på den fortfarande jag också. har faktiskt letat efter den, glömt bort namnet. så himla underbar film! Är det någon film man ska se innan man dör så är det den.

  Svara

 • Elin

  |

  Åååh, den filmen. Den har jag sett för länge sen och den satte sig verklig i huvudet om man kan säga så. Har tänkt på den mycket sen dess men inte vetat vad den heter. Tack!!!!

  Svara

 • tush

  |

  Den filmen är så fin 🙂

  Svara

 • Garbooh

  |

  Älskar den filmen. Roberto Begnini är en lysande stjärna. Om du gillade den ska du oxå se Tigern och snön. Roberto Begnini och hans fru har huvudrollerna i den filmen oxå. Looove it!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv