Follow my blog with Bloglovin

Sex saker jag ska göra när jag blir gammal

När jag blir gammal ska jag vara sådär störig och jobbig. För att jag får. Jag är ju gammal. Sex saker jag ska göra:

 

1) Hytta med näven åt saker jag inte gillar. Eller åt saker jag gillar också. Åt allt.

2) Säga att ”det var bättre förr”.

3) Gå sakta. Speciellt på ställen där folk inte kan gå förbi mig, som i smala gångar i matvaruaffärer. Dessutom ska jag titta länge på saker. Jag ska stanna flera gånger för att titta på saker. Länge. Kvittar vad det är.

4) Förklara vem alla är på bilder. När mina eventuella barnbarn och deras kompisar kommer på besök ska jag ta fram ett album med bilder och så ska jag gå genom bild för bild och förklara vem absolut alla är på bilden. Trots att det är totalt irrelevant och alla bara vill att jag ska komma till poängen. Om det ens finns album då. Eller så får jag förklara vem alla är på min smartphone. Ni fattar grejen.

5) Betala med mynt. Jag hoppas då verkligen att vi fortfarande använder mynt för jag ser så fram emot att betala genom att sakta lägga fram ett och ett mynt, räkna fel, börja om igen och skapa en milslång kö bakom mig. Fast jag är rätt säker på att mynten är borta, så jag får slå fel kod eller något.

6) Göra olagliga saker och hyss. Ingen misstänker ju en gamling.

 

Vad ska ni göra?

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (43)

 • Frida

  |

  Äta allt jag vill, när jag vill, hur mycket jag vill! Det är ju nästan lite lag på att man ska vara rund när man är tant:)

  Svara

 • Kari

  |

  Jag får en viss känsla av att du har svårt att leva i nuet? 😀

  Varför stressar du så? Varför inte bete dig som en ”gamling” redan nu och börja njuta heeela tiden och inte ”jag skall bara, SEN skall jag njuta”?

  Svara

 • Mie

  |

  Jag ska spana på allt och alla från mina fönster och balkong och klaga på grejer som är fel, haha. Självutnämnd Tant-fastighetsvärd typ 😉

  Svara

 • Lise

  |

  Jag ska vara gullig! Älskar gulliga gamla. Gillar ju gulliga människor generellt men gulliga gamla är ännu bättre, ger liksom en hopp tycker jag. Att det inte suger att vara gammal och att en liksom inte blir bitter och så. 😛 Och så är gulliga gamla söta. De som ler mot en och så. <3

  Svara

 • THAINES

  |

  Jag älskar din blogg! Du är så himla ärlig&rolig av dig hela tiden. Du vågar lixom bjuda på dig själv och man märker verkligen att du bloggar för att du vill det, inte för att tjäna pengar så som dem andra stor bloggarna gör 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Åh, sånt här blir jag tokig på :S Mitt problem är alltså ifall man ska läsa alla dina inlägg med en nypa salt eller inte…

  Tex:
  -Detta inlägg läser jag med en nypa salt (för jag hoppas verkligen inte att du är en såpass otrevlig person som gör allt detta med vilje).
  -Men tex ditt inlägg om Öl-läkaren läste jag som osaltat (och tänkte att det verkade lite outbildat och kanske korkat, inte roligt iaf) (dum tanke, jag vet).

  Men… var detta osaltat? Var Öl-läkarinlägget saltat? Var båda osaltade? Var inget osal… Så många frågor! 🙁

  Sen kan det ju vara så att jag druckit några glas för mycket och inte fattar nåt. Jo, så kan det nog vara. Ha en bra söndagkväll! 🙂

  Svara

 • Marica

  |

  Haha, hud vad roligt! Det måste ju vara så att alla gamla har planerat i förväg alla irriterande saker de ska göra. Nu ska jag fundera ut vad jag ska hitta på för jobbiga saker när jag blir gammal. 🙂

  Svara

 • Matilda

  |

  Chocken som uppstår när Egoina skriver ”orelevanta” :O :O irrelevant…….. /ordmärkar’n

  Svara

  • egoina

   |

   Haha jag såg det! Förvirrad much 😉 Även mästaren gör misstag…tydligen 🙁 #facepalm

   Svara

 • Julia

  |

  Förlåt, här kommer språkpolisen igen… Skyller på min svensklärare som ”skadat” mig! Det stavas nämligen ”irrelevant”, inte ”orelevant” 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, jag vill sitta och fika med folk jag trivs med och bara ta det lugnt. Hade man kunnat göra mer nu också iofs. 😉

  Kan förstå dina punkter däruppe. 😉

  Svara

 • Linnea

  |

  http://op.se/lanet/ostersund/1.6764414-seniorboendet-blev-ett-helvete
  (Från vår lokaltidning där jag precis läste det här)
  Jag hoppas iaf att jag inte blir såhär gnällig och måste gå till domstol och tidningen och gråta ut. Önskar att denna kvinna slog på nyheterna ibland och insåg att hon kanske har det rätt bra ändå.
  Men jag håller med Frida, jag ska också äta hur mycket jag vill. Framför allt fika småkakor, dricka kaffe och läsa Allers. Det känns som ett skönt liv.

  Svara

 • Lisa

  |

  VISST vill man att det ska heta orelevant??! Det har jag sagt hela mitt liv, eller ah, sen jag lärde mig vad relevant var och ville uttrycka motsatsen. Men det heter irrelevant, vilket känns helt orelevant, och ologiskt! Men så är det. Så jag antar att jag ska bli stavningstant när jag blir stor. GrammatikHitler liksom…

  Svara

  • egoina

   |

   Eller så skiter vi i reglerna och bara gör som vi vill..hehe 😉

   Svara

 • Zanna

  |

  Hej! Jag ville bara ”varna” dig för att folk faktiskt misstänker gamlingar för att sno saker! Min sambo har arbetat som väktare och han berättade att dom flesta ”snattare” faktiskt är äldre personer och de är ofta är dom som de håller utkik efter.. Det finns alltså fler som tänker som dig, och dom hann tyvärr före.. 😉 haha

  Svara

  • egoina

   |

   TYPISKT!!!!

   Svara

 • Pernilla

  |

  Men EGOINA!! Det heter väl irrelevant? Kollade till och med med SAOL för jag blev osäker där, höhö ;D

  Svara

  • egoina

   |

   Haha det gör det ja. Är ju inte förvirrad alls.. 😉

   Svara

 • Hanna

  |

  För några veckor sedan ”såg” jag en tant sno något från lindex och smita. Eller rättare sagt, vi gick ut precis innan henne, hon hade rullatorn och körde i hälen på oss och stönade. Vi gick inte onormalt långsamt så jag tyckte det var konstigt att en tant med rullator snabbt ville förbi oss. När vi är på väg in till ICA precis bredvid, hör vi att en tjej som jobbar på Lindex hade sprungit efter tanten och sagt ”Du råkade nog få med dig..” hon hann inte längre, utan då låtsades tanten att slå sig/trilla halvt och skrek högt. Antagligen för hon hade snott något, och trodde hon skulle komma undan med att vara gammal och slå sig, haha. Såg tyvärr inte vad som hände sen, man ville ju inte stå och stirra, hehe.

  Oj det blev lite långt, men en sådan tant kan du ju bli, för de anklagade inte henne ju! Sa bara ”Du råkade få med dig..” just för hon var en tant!

  Svara

  • egoina

   |

   Hahaha jag dör!

   Svara

 • Kari

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • Hockeysmurf - Ja, det ÄR jag!

  |

  Haha! Åååh vad kul!
  Kommer inte på en enda grej just nu, men möjligen gå omkring med rullatorn och spela AC/DC skithögt (eftersom jag antagligen kommer vara halvdöv då). Kommer gå extremt långsamt också så alla hinner höra precis allt.
  Skulle nog också tala om för alla som, inte, vill höra, att det var bättre förr… och ”på min tid…” 😛

  Svara

 • Sanna

  |

  Haha! Underbart!
  Helt rätt!

  Svara

 • Joy Wagner

  |

  Pesionärsjävel?

  besök gärna min blogg på http://www.msjoywagner.blogg.se
  skriver allt från min vardag till skönhetsoperationer.. är frisör och fransextesionist samt makeup så delar med mig av många skönhetstips:)

  Svara

 • nitiz.blogg.se

  |

  Jag ska va kvarterets snällaste tant! som bjuder på godis och bakverk, delar ut tjocksockar åt höger och vänster.. (jag hoppas iallafalljag nångång kan lära mig sticka tjocksockar)
  Varför va besvärlig? och i vägen?.. och allt det där du (många kommenterat också) skrev? Du tror inte att det blir väldigt ensamt då?

  Svara

 • Einonitti

  |

  Måste berätta om en gamling på ålderdomshemmet jag arbetade på, hennes högsta fröjd var att lura vårdarna att hon dog. Hon var gammal och hade inte mycket tid kvar, men emellanåt damp huvudet ner och hon svarade inte på ett par minuter, snär paniken börja utbryta höjde hon huvudet, pekade och skrattade mummlande ”där fick ja er”, ” ja lurade er”

  Svara

  • egoina

   |

   HAHAHA, vad hemskt!

   Svara

 • Julia

  |

  Jag ska pröva allt jag inte gjort tidigare i livet, typ droger (vad gör det om man ändå ska dö snart).Jag ska även stjäla en massa, och blir jag påkommen så spelar jag bara förvirrad. :))

  Svara

 • Nat

  |

  Min morfar brukar gå runt och stoppa i saker i andras kundvagnar på mataffärer, just för att han tycker det är så roligt när de plockar upp sakerna på bandet och de börjar fundera på varför de har diverse saker där.
  Min mormor är också rätt rolig, ni vet på marknader när man ibland får provsmaka t.ex. korv? Och man får dem på en tandpetare? Dessa tandpetare sparar hon så hon kan sticka folk i rumpan som hon tycker går alldeles för långsamt…
  En av mina äldre släktingars bästa vän själ på Ica. Han är rik, men gör det för ”spänningens skull”.

  Svara

  • egoina

   |

   Haha men gud!! 🙂

   Svara

 • E

  |

  Varför göra dumma saker bara för att jävlas? Är väl bättre att få andra att må bra och att må bra själv?.. Om du tycker gamlingar gör något jobbigt eller är slö så säg ursäkta och gå förbi? Eller gå en annan väg som går snabbare

  Svara

 • Saraisabellah ♥

  |

  Är jag hemskt omogen som läste ”sexsaker jag ska göra när jag blir gammal” ? Vågade inte ens läsa inlägget innan jag insåg mitt misstag..

  Svara

 • caroline

  |

  Jag ska bli den där tjocka tanten som har hela frysen full av kakor. När mina barnbarn kommer ska dom ha munnarna fulla med kakor så dom inte ens kan prata. Sen ska dom få en (eller flera) ”guldpeng” varje gång dom kommer på besök 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Åka skateboard och kasta heliumballonger på andra gamlingar.

  Svara

 • Emma

  |

  Jag ska knarka så in i bomben. Riktigt bälte runt armen knarka. Och ha lila hår.

  Svara

 • Citrin

  |

  Njuta av heroin och cannabis. Och dricka rött vin dagligen. 🙂 Och äta asmycket kakor, godis och annat gott för vem fan bryr sig om vikten när man är asgammal? Åh det kommer bli lovely att bli gammal! 🙂

  Svara

 • Motvilliga Mamman

  |

  Jag tänker gå och handla i rusningstrafik. Bara för att jag kan och slippa ha tider att passa. Sen tänker jag dricka vin och åka på spa med mina vänner som givetvis fortfarande vill umgås med mig när vi är gamla och skröpliga. Sen tänker jag njuta som faaaaaaaaaan över att ungarna flyttat hemifrån och jag kan säga ”Nej idag har jag andra planer.” om någon försöker tvinga på mig en unge.

  Svara

 • Gabriella

  |

  Jag ska stå och vänta och se ynklig ut vid övergångsställen, gå jäääääättelångsamt över så det bildas bilköer och när jag kommer till andra sidan ska jag fortsätta min löprunda i min obligatoriska pastellfärgade velouroutfit.

  Svara

  • Liisa

   |

   HAHAHAHAHAHAHA!!!!

   Svara

 • Josephine

  |

  Baka bullar och kakor 😀

  Svara

 • Lizette

  |

  Jag ska försöka komma in på klubbar på typ Stureplan. Sen när jag äntligen kommer fram till vakten (efter att ha stått i kö i typ forever) och blir nekad ska jag läxa upp honom. Kanske till och med säga att jag känner igenom honom: ”jag brukade ju vara din barnvakt, kommer du inte ihåg mig. Du brukade ju bajsa på dig HELA tiden.”
  Sedan gå där ifrån med kryckan i handen. Like a boss.
  Hahahaha

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv