Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Varenda veckostart

Varje måndag är jag så himla duktig. Jag skriver veckans to-do. Jag storhandlar. Jag städar. Gör matlådor. Ja, idag rostade jag till och med min egen müsli. Ni hör ju. Värsta detta-är-den-första-dagen-för-resten-av-mitt-liv-tänket.

 

Har jag tur så håller det i sig till typ onsdag. Sen är jag hopplös igen.

 

 

Vet inte varför bilden blev så gul, men i alla fall: fläskfilé! Gott eller gott? Jag tycker gott.

 

 

Innan och efter rostning i ugnen. Jag blandade honung med vatten och ringlade över, sen var plåten inne i ugnen på 175 grader ungefär tjugo minuter. Jag rörde runt med jämna mellanrum.

 

Min rostade müsli plus hackad mörk choklad, kakao nibs och mer kokos. Man måste ju älska kokos. Det blev verkligen jättegott! Det bästa är att jag valt ut alla ingredienser själv, så slipper jag russin och annan skit som affärerna envisas med att sälja i sina blandningar.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (22)

  • Felicia

    |

    HALLELJUAH! Russin totalförstör müsli. Usch. Står och petar ut och lägger tillbaks alla russin när jag ska äta det, fast det kanske inte är det bästa eftersom det bara blir fler russin i müslipåsen för varje gång jag gör så.
    Eh, whatever.

    Svara

    • egoina

      |

      Hahaha! Äntligen en annan russinhatare <3

      Svara

  • Linda

    |

    Dom har faktiskt så att man kan plocka sin egen müsli på Maxi! 🙂 allt från linfrön till bovete och vanliga cornflakes.. Bara att plocka det man vill ha 🙂 fast ditt såg ju jäkligt gott ut det med – och säkerligen aningen billigare..

    Svara

    • Noomi

      |

      Jag tror det är det hon har gjort iallafall några ingredienser men sen rostat det i ugnen. Blir mycket godare då!

      Svara

  • Linn

    |

    åh russinen i blandningarna när dem alldeles sega. helt underbara juuuuu

    Svara

  • Jennifer

    |

    Ååååh kan du inte skriva ut receptet på müslin??? Blev skitsugen på att också prova och lät som du har typ samma smak i müsli 😀

    Svara

    • egoina

      |

      Tog typ alla nötter jag gillar. Som hasselnötter, cashew, mandlar osv. Ofta kan man köpa en ”nötblandning” 🙂 Sen tog jag puffad quinoa, solrosfrön, pumpakärnor och någon form av havrecrunchgrej. Tog även kokos och kakaonibs 🙂

      Svara

  • Nat - i London

    |

    ”Är det den måndagen igen?”, som min pojkväns kompis alltid säger varje gång hon ska ”starta ett nytt liv på måndag” 😉

    Svara

  • Robert

    |

    Säkert jättesmarrigt alltihop! 😀

    Är inte heller mycket för listor och sånt, fast det betyder INTE att man skulle vara mindre duktig. Det visar bara att man inte har nåt behov att av att leva pedantiskt, haha. 😉

    Svara

  • BEXS

    |

    Skämta inte, jag gjorde EXAKT (alltså jag menar exakt) samma mat till middag idag.
    Stekt fläskfile i brun sås och ugnsrostad potatis och morot.
    VI är connectade. 😀

    Svara

    • egoina

      |

      Haha! Nice! 😀

      Svara

  • Michelle

    |

    Kan du inte skriva ner fläskfile receptet? 🙂

    Svara

  • Lisa

    |

    Åh jag behöver fläskfilé recept! Det där såg så gott ut! Kan du inte bli kock-egoina och skriva receptet(en)?

    Svara

  • Nina

    |

    Hahah förstår mig inte på folk som ogillar russin det är för det första det godaste i muslin och för det andra lussebullar utan russin är inga värdiga lussebullar hatar folk som petar bort russinen från lussebullar?! Samma sak med saltgurkan i cheesburgare fattar inte att folk kan ogilla den?! Det är ju det godaste!!!!

    Svara

    • Kajsa

      |

      Vars bor du som får saltgurka i hamburgaren?!?

      Svara

      • Nat - i London

        |

        Kajsa: Alla McDonald’s har saltgurka i sina cheeseburgare för att ta ett exempel.

        Svara

    • Lisa

      |

      Word! Russin och saltgurka <3

      Svara

  • Mli

    |

    Kan du inte skriva ut receptet på fläskfilégrytan? Den såg så god ut 😀

    Svara

  • Studentmumsarna

    |

    Gul eller inte, den där fläskfilégrytan såg ju supersmarrig ut.

    Svara

  • Kajsa

    |

    Synd att alla, precis alla, ska hiva ner en massa solrosfrön, pumpakärnor och diverse annat kräksframkallande saker in i müslin. DET om något gör att i alla fall jag inte kan äta den pga kräks hela natten (eller dagen…) 🙁

    Svara

  • Nina

    |

    Tips om du inte redan kollat in dom: Pauluns supermüsli och granola! Kokos, hasselnötter och jordgubb hade nog varit något för dig:D

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv