Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En fot på varje sida

Det har varit en hektisk dag. Men så är det väl när man haft semester i några veckor och ska tillbaka och ta itu med verkligheten. Nu ska jag ta rensa i min mejlinkorg och skriva en krönika, sen kan jag äntligen sova.

 

Såg att det kom en del reaktioner på att jag skrev om Jehovas Vittnen. Tur att jag är van vid alla fördomar och kritik. Har fått försvara dem sedan första klass. Vi skulle ha kristendomskunskap (har man fortfarande det på lågstadiet?) och min fröken frågade oss om vi kände till några gudar. Någon sa Gud, någon sa Allah och jag sa Jehova. Då sa min fröken att ”det inte var en riktig gud”.

 

Jag vet att många har fördomar och inte gillar Jehovas vittnen på grund av olika saker. Jag kan bara beklaga alla dåliga erfarenheter, men innan ni drar alla över en kam får ni gärna läsa på eller kanske fråga någon som vet. Man behöver inte hålla med och man behöver inte förstå. Men att respektera människor oavsett är viktigt för mig och det är den miljön jag vill ha här.

 

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (50)

 • Pelle

  |

  I’m all for religionsfrihet, det är jag verkligen. Men Jehovas är väl ingen Gud i sig? Förstår hur jag menar? Jehovas vittnen tror väl på Gud som i kristendomens gud? Eller?

  [googlar]

  Aaaah… Okej, så Jehova är Guds namn? Då har man lärt sig något nytt.

  Svara

  • egoina

   |

   Haha, ja precis. Jehova är namnet på Gud och de som tror på Jehova brukar man kalla ”jehovas” eller mer korrekt ”jehovas vittnen”. 🙂

   Svara

 • Emma

  |

  Nu fick du mig att googla och läsa en hel wikipedia-sida om Jehovas vittnen. Man lär sig då något nytt varje dag, tack! 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   All kunskap är väl bra, haha 😀

   Svara

 • Deborah

  |

  Jag tror det viktiga är att inse att det inte bara är religioner som är olika utan även människor som praktiserar religionen.

  Min farfar var pastor, min morfar var pastor och min pappa var pastor – so guess what? Jag är givetvis uppfostrad i ett kristet hem. De flesta jag berättar för utbrister direkt: ”Åh din stackare!” och jag suckar inombords. För vad fick jag för uppväxt? Visst, vi läste bibeln istället för godnattsagor, vi läste bön varje kväll, vi gick i kyrkan på söndagar och bad bön innan maten. MEN. Jag fick typ aldrig höra ett piss om djävulen, helvetet, att man skulle brinna eller om synder. NEJ. Jag fick höra om kärlek och förlåtelse, att jag hade en skyddsängel på axeln och att något allsmäktigt älskade mig och vakade över mig och lyssnade på mig när ingen annan ville (vilket resulterade i en shitloads av massa samtal om hur jag gillade den blonda pojken i klassen and so on när jag var liten skruttis).

  Jag växte upp i ett hem där jag fick lära mig vikten av att förlåta och älska mina medmänniskor. Mina föräldrar försökte aldrig frälsa mina vänner och de uppmuntrade inte mig till att göra det heller. Religion kan vara något vackert och kärleksfullt, det beror helt på vem som förespråkar det.

  Och btw. Jag är inte kristen idag. Men jag tycker ändå mina föräldrar har en vacker syn på livet och sin tro, och jag skulle aldrig drömma om att ifrågasätta deras tro eller livsstil.

  Så när du säger att dina släktingar är kärleksfulla och härliga människor förstår jag dig! Bara för att de praktiserar en religion de flesta har fördomar kring betyder det inte att de är dåliga eller jobbiga människor, det betyder bara att de har funnit sin plats i livet. En plats som skänker dom lycka och harmoni (och kanske tillochmed gör dom till bättre människor).

  Så även om jag varken är kristen eller jehovas vittne vill jag säga KEEP UP THE GOOD WORK i att måla upp en bra bild av en religiös grupp! Världen har en alltför mörk bild av vad religion innebär, och du (som råkar vara min favoritskribent tack vare ditt glada/humoristiska tänk i vardagen) ger verkligen en tänkvärd och annorlunda insikt i vad folk som har en tro kan vara!

  Hängivet fan always //Debbie

  Svara

  • egoina

   |

   Tack för din fina kommentar. Håller med helt och hållet och önskar ibland att jag kunde tro. Kram! 🙂

   Svara

 • T

  |

  Bra sagt! 🙂

  Svara

 • Rebecka

  |

  Jag verkligen beundrar hur säker du är i dig själv och hur jordnära du är! Folk har för mycket fördomar som är baserade på okunskap. Är själv inte religiös men jag respekterar alla oavsett vilken tro dom har, det betyder ju inte att jag måste hålla med om deras åsikter. Blir bara så glad när jag ser att du står upp för människor som knappt får försvara sig själva. Förstå mig rätt nu, menar inte att t.ex. Jehovas vittnen inte får/kan försvara sig själva, utan att det florerar så mycket fördomar och skitsnack bland folk utanför den religionen som gör att ingen lyssnar eller försöker förstå jehovas vittnen. Så är det nog tyvärr med de flesta minoritetsgrupper i samhället. Jag är glad att det finns lite vettiga människor i världen som dig!

  Svara

 • Jenny

  |

  Jag tror en sak som får folk att ogilla Jehovas är hur de sägs totalt utesluta människor som lämnar religionen. Jag hörde en intervju med en kille som berättade att när någon lämnade den ”grupp” med Jehovas som han tillhörde så kom ”gruppens ledare”(jag vet inte riktigt vad det kallas, äldste kanske?) med tårta och blommor – det var personens begravning. Eftersom personen skulle ses som död och begraven efter denne lämnat religionen så skulle ju självklart en begravning hållas.

  Det är väl något som jag inte heller gillar med Jehovas, att det är liksom ”är man med är man med, går man ur finns man inte längre”. De accepterar uppenbarligen människor som inte är med i religionen och aldrig har varit(som din släkt gör med dig) men inte människor som varit med i religionen men sedan lämnat den?

  Svara

  • Nathalie

   |

   Jenny:
   Jag är uppväxt som Jehovas vittnen då största delen av min släkt är det. Detta är dock inget jag har tagit efter själv.

   När man döper sig som ett Jehovas Vittne är det för det första åldersgräns och när du har bestämt dig börjar en lång process med kurser, föredrag och information på vad du ger dig in på. När du döper dig lägger du ett löfte till gud om att du ska tjäna honom hela ditt liv.

   När du sedan väljer att lämna religionen som döpt, kommer de älste i församlingen att prata med dig, förklara vad som kommer att ske samt erbjuda dig hjälp att hitta tillbaka till din tro. Sedan ger dom dig tid att tänka och vill du ändå inte vara kvar så är det först då som du blir utesluten.

   Det finns ingen som säger åt församlings medlemmarna att dom inte får umgås, prata eller liknade med den uteslutna utan det är ett val för varje enskild individ. Det uppmuntras ju så klart inte, med det är inte förbjudet!

   Min mamma är utesluten och hon har kontakt med både min pappa och resten av släkten!

   Svara

 • Ullis

  |

  Jag får också försvara mina vänner som är Jehovas vittnen, alla är så otroligt fördomsfulla. Väldigt synd då de som är det är bland de trevligaste och mest genuina människorna jag känner.

  Svara

 • Robert

  |

  Fördomar, fördomar. Det brukar vara så. 😛

  Är otroligt dåligt insatt i vad Jehovas vittnen står för. Får läsa på. 😛

  Svara

 • Jackie

  |

  Om en helt annan sak, vad gäller religion, så har en schweizare fått rätt att använda durkslag på huvudet på sin körkortsbild pga religiösa skäl, han tror nämligen på spaghettimonstret! Jag dog av skratt när jag hörde det. Himlen består av strippor och öl, helvetet består av strippor med könssjukdomar och avslagen öl, haha!

  Svara

  • S

   |

   So? Den religionen är väl inte särskilt mycket mer skrattretande än någon annan? 🙂

   Svara

 • arasen

  |

  Jag håller verkligen med dig.. Min mamma var ett vittne när jag var barn.. Hon gick sedan ur när jag var i tonåren. Även om jag inte trodde på det så har jag fortfarande svårt att lyssna när någon pratar illa om det..

  Svara

 • Unicornspiritnessrainbowglowhotdog

  |

  Håller med dig helt och fullt om att man ska respektera andra. För mig får människor tro på exakt vad de vill, det enda som kan irritera mig är när de kommer och knackar dörr och vägrar ta ett ”nej, jag är inte intresserad”. Knacka gärna på, var trevlig, men säger jag nej, så ska DE respektera att jag INTE tror också 🙂 Tycker förövrigt att du och din släkt verkar awesome.

  Svara

 • Lina

  |

  I mina tre år på gymnasiet hade jag en klasskamrat som hette ’Johannes’. Vi var la en 19 pers i klassen, ganska liten klass och tajta. Vi umgicks inte utanför skolan men var ändå goda klasskamrater. Det INGEN visste var att han var Jehovas vittne. Det fick jag veta på ett halvår efter gymnasiet då han plingade på min dörr finklädd med broschyr i handen. Förvånad var ordet men jag förstår varför han aldrig delat med sig om att han är jehovas med alla dessa fördomar som kommer.

  Svara

 • Hannah

  |

  Men vilken lärare. Bestämmer hon vilka som är ”riktiga gudar”. Trodde hela världen redan var oense om den saken.
  Jag tror inte på någon gud men respekterar att andra gör det. Förväntar mig samma respekt tillbaka. Bra skriver egoina!

  Svara

 • Josefin

  |

  Jag är inte insatt i religionen men jag läste kommentarerna till ditt förra i lägg där du skriver att jehovas inte anser att det är meningen att man ska leva med en av samma kön. Du påpekar att du inte håller med men respekterar deras åsikter. Jag har lite svårt att förstå hur man kan respektera något av dess like, det blir ju i slutändan ett förtryck mot homosexualitet eftersom det ses som något felaktigt.

  Svara

  • egoina

   |

   Jag kan förstå att du har svårt att förstå att jag kan respektera det. Hade jag inte haft den uppväxt och den erfarenhet jag har hade jag säkert tänkt som du. Grejen är att de respekterar och ”accepterar” homosexualitet. Det finns till och med äldste som är homosexuella. Men de lever inte som homosexuella, för att bibeln säger att de är fel. Det jag kan respektera är att de tror på bibeln och följer vad den säger. Hade till exempel jag, som inte är döpt, blivit ihop med en tjej hade de respekterat det.

   Jag har vänner som är jehovas vittnen som personligen inte tycker att det är fel att vara homosexuell, men är man ett vittne tror man och följer man allt som bibeln säger – inte bara utvalda delar. Så för mig är det skillnad på att ”hata homosexuella” och att välja bort att leva så. Det är så svårt det här med rätt och fel, JAG tycker ju inte att det är felaktigt, och du menar att eftersom de tycker det så är det ett förtryck. Då kan man ju vända det till att det blir ett förtryck mot Jehovas vittnen eftersom du menar att hur de lever är felaktigt? Hoppas du förstår hur jag menar. Kram!

   Svara

   • Josefin

    |

    Jag blir glad av att höra att de accepterar och respekterar homosexualitet. Vet inte riktigt dock att man kan säga att jag förtrycker dem genom att tycka det är fel att på något sätt begränsa en människas val. Även om det som du säger är accepterat och respekterat så är det ju enligt Bibeln inte meningen att det ska vara så. Känns bara fel att ha en åsikt eller en diskussion att det på något sätt finns något negativt med homosexualitet.

    Svara

   • Josefin

    |

    Tänkte bara tillägga att det jag menar handlar ju egentligen inte om jehovas utan om alla religioner, kulturer eller bara åsikter som på något sätt ser negativt på exempelvis homosexualitet.

    Svara

    • Stefanie

     |

     Vad menas med att inte ”leva som homosexuell”? Att man får vara homo i smyg? Det är ju inget särskilt liv homosexuella får? Är det isånnafall så att man inte får klä sig/bete sig enligt stereotypen/fördommarna?

     /nyfiken

     Svara

   • Ronja W

    |

    Jag kan respektera det faktum att dom som valt att leva som vittnen själva väljer att inte leva ut sin eventuella homosexualitet. Det är helt deras val. Oftast. Däremot så tycker jag att det är fel att barn till vittnen växer upp med vetskapen om att det inte funkar att vara vittne och leva som homosexuell. Man växer ju liksom upp med allt det här tätt inpå, kyrkan blir ens familj osv. Det måste vara sjukt jobbigt för homosexuella unga/vuxna att behöva välja mellan att leva med den partner hen vill, eller att vara del utav gemenskapen och familjen hen växt upp med. (Nu menar jag inte att man skulle bli utfryst om man valde att leva som homosexuell istället för att leva som vittne, men man får ju inte vara med på samma sätt.) Det känns inte rättvist. Man väljer faktiskt inte alltid helt fritt. Inte om det blir ett ultimatum. Annars så.. fine!

    Svara

   • Lilly

    |

    Fast..de kan ju omöjligen följa ALLT i bibeln? De köper ju säkert kläder med polyesterblandningar i sig, de gifter säkert om sig, rakar skägget och ringer spådamer ibland. Det jag menar (och min pappa är Jehovas så jag har alltid haft insyn) är att ingen religiös grupp som säger att ”man inte kan välja och vraka utan måste följa bibeln” faktiskt gör det. Och när man inser det, så inser man att de faktiskt gör aktiva val i att t.ex. vara emot homosexualitet.

    Svara

 • Frida

  |

  Har en väldigt kär vän som kommer ifrån och bor i Ohio, USA. Hans familj går runt och knackar dörr, men då han för tillfället har problem med sin rygg så skriver han istället brev och skickar ut. Jag hade först lite svårt för hans religion, men när jag insåg att han är världens mest omtänksamma och generösa människa så insåg jag att det inte spelar någon roll. Precis som jag har valt att gå ur Svenska kyrkan och inte konfimerat mig osv, så kan ju han välja att vara med i Jehovas vittnen. Man är inte en sämre person för den sakens skull!

  Svara

 • Hörni

  |

  Bra skrivet! Jag håller med dig fullständigt, vi måste respektera varandra och ta reda på fakta istället för att tro på gamla föreställningar. Det är härligt att få sina fördomar krossade.
  Är absolut inte troende själv, men halva min släkt är, och en av mina närmsta har sedan något/ett par år valt att gå med i en kyrka som många har fördomar om, så jag vet hur det är. Hen är för övrigt samma gamla vanliga, goa person sedan hen tog det beslutet och verkar ha funnit ett inre lugn på något sätt.

  Svara

 • Felicia

  |

  Kan förstå att Jehovas Vittnen väcker starka känslor hos folk, men det gör väl all religion, om du hade skrivit att din släkt var t.ex. ortodoxa judar så hade du nog också fått höra en del. Personligen så är jag ateist och har svårt att förstå att folk tror (respekterar det självklart), men ens tro avgör väl inte ens personlighet och hur man är mot andra? Det finns säkert lika många idioter inom jehovas Vittnen, kristendom, judendom, islam och atiesm (använde jag ordet rätt nu haha?) som det finns helt underbara människor. Håller med dig helt att man inte kan dra alla över en kam! Min mormor t.ex. är djupt religiös och är en s.k. Laestadian (tror det funkar som vanlig kristendom) och hon har försökt pracka på mig med där sen jag var liten vilket har gjort att jag nu undviker kontakt med henne för jag tycker inte att hon respekterar mitt val att vara ateist medan jag respekterar hennes tro. Men det betyder ju inte att jag tror att alla kristna är sådana.

  Svara

 • Hanna

  |

  ”Men att respektera människor oavsett” Jag tycker inte det är människan man måste respektera, utan människans RÄTT till att tro på vad de vill.
  (Jag respekterar t.ex. verkligen inte en religiös person som anser att det är rätt att slå sin hustru eller barn)

  Svara

 • Karro

  |

  Jag tycker alla ska gå in och läsa på om ”The flying spaghettimonster”. Den religionen i stort sett hånar och idiotförklarar alla andra religioner.
  För att tro på att ett flygande spagettimonster full som en kastrull skapade världen är ungefär samma sak som att tro på en Gud, en Allah eller en Jehova. Det är samma sak som att förneka evolutionen och hur människan kom till. Att man i USA införde läran om Intelligent Design i skolan. Läs på! Det är intressant!

  Och när det gäller Jehovas: Jag har full respekt för personer som vill utöva sin egen religion. Men att komma och ringa på min dörr och börja predika när mina barn står bredvid, där går min gräns, och den enda förklaringen är att dom vill ”sprida sitt budskap” och förhoppningsvis hitta någon som är svag nog att gå med.
  Tre gånger denna månaden har Jehovas vittnen varit och ringt på min dörr. Tre gånger har jag nästan fått använda våld för att mota ut dom igen.

  DET är respektlöst.

  Avslutar med en bra youtube-video som avrundar det hela:

  Svara

  • Linda

   |

   Jag håller helt med dig, Karro. Respekt som avkrävs för oliktänkande eller olika trosuppfattningar ska komma från båda hållen. Även jag har en relativt dålig erfarenhet av just Jehovas eftersom de, upprepade gånger har försökt pracka på mig deras tro. Men det gäller även exempelvis mormoner som använder en snarlik retorik. Kan även ställa mig mycket frågande till vilken livskvalité en homosexuell person får som inte utövar sin läggning utan väljer att leva efter en ”bok” som det egentligen inte finns några som helst belägg för? Och vadan detta för kommentarer kring att man blir så överraskad över hur trevliga ”de” är osv. Varför skulle de inte vara det? Trevligheten har knappast med utövandet att göra – hur man än vänder och vrider på det så är JV en sekt och inget annat.

   Oavsett vilket: man ska få ha sin tro och sina åsikter ifred, det är helt klart.

   /Linda

   Svara

 • Em

  |

  Jag har ett par grannar som är jehovas vittnen. Hur underbara och trevliga som helst. Dom har aldrig ”prackat på” sin religion på mej utan är precis som vilken människa man än möter. Vet inte hur gamla de är men mellan 27-30 år.

  De jehovas som knackat på dörren har accepterat att jag inte är intesserad av deras religion.

  Precis som hos allt, så finns det olika uppfattningar och tolkningar om (exempelvis) religion (eftersom det är vad jehovas är). Så är det och så kommer det alltid att vara.

  Trevlig helg! Kram 🙂

  Svara

 • Alex

  |

  Problemet är väl (precis som i kristendomen, islam osv) att det finns extremister som förstör ryktet för de andra ”vanliga” troende.
  Jag har endast hört brutala och fasansfulla saker om jehovas vittnen, men jag inser att det är enskilda personer som väljer att göra dessa saker, inte att det är var som är generellt för ALLA som är jehovas.

  Detta är för övrigt problemet med världen idag, alla hoppar direkt på och HATAR något som de inte har så stor koll på, pga vad enskilda individer har gjort.

  Jag tycker iaf att det är fantastiskt att du väljer att skriva positivt om något du inte står för, att du väljer att sprida kärlek ist för hat osv.

  Svara

 • Bea

  |

  Jag förstår precis hur det är att fajtas mot alla fördommar. Jag är inte ett jehovas vittne själv men min mamma är det och min släkt på hennes sida. I skolan så gjorde jag ett arbete om jehovas vittnen, tänkte att det var bra då jag är väldigt insatt och vet mycket om dem.

  När min lärare frågade var mina källor var till arbetet så svarade jag från jehovas vittnen och deras böcker och skrifter som dem har. Den bästa källan tyckte jag, vem vet mer om dem än dem själva liksom? Men min lärare tyckte att det var dåligt och sa att ja men då kan dem förvrida saker, det är bättre att du kollar med en utomstående källa för att få ett bättre perspektiv. Hon tyckte att jag skulle kolla på typ Wikipedia. Enligt min mening är det på sånna sidor som fördommarna finns och där det inte står särskilt ingående. Förstår ni hur arg jag blev? Och att jag tog åt mig och blev ledsen. Det var som om hon förolämpade min mamma som är ett jehovas vittne.

  Det gör ochså lite ont när man hör ens kompis säga ”usch jag hatar jehovas vittnen, de är så himla konstiga och jobbiga.” Vet att hon inte menade min mamma eller min släkt men kan ni förstå att det kändes så? Min mamma och min släkt har bara en annan tro, de är fortfarande vanliga nänniskor som jag älskar. kan inte folk bara visa respekt och acceptera att alla är olika?

  Tror många ser jehovas vittnen som väldigt extrema men det är helt fel. Det finns extremister i varje religion. Inget konstigt med jehovas vittnen, de följer Bibeln så som så många andra religioner.

  Svara

 • Ellen

  |

  Alltså du är så himla vettig tummar upp för dig!

  Svara

 • Ella

  |

  Jag har inga fördomar mot folk. Det enda som jag reagerade på va att vi hade en kille i klassen när jag va liten, han och hans familj va Jehovas vittnen. Han fick aldrig varit i klassrummet när vi sjöng för födelsedagsbarnen eller när vi hade adventskalender.

  Svara

 • Sofie

  |

  Jag tror att det beror dels på dörrknackningen, många tycker det är jobbigt och störande. Men framför allt på sättet avhoppare behandlas, vilket låter så grymt och sorgligt.

  Svara

 • Pauline

  |

  En gång i månaden ringer Jehovas Vittne på hos oss och pratar en stund o lämnar broschyrer, jag delar inte deras tro men tycker ändå det är intressant att höra vad de har att säga.

  Svara

 • Sara

  |

  Det värsta jag vet är fördomar mot religioner. Vissa personer är så okunniga om religion, och det konstiga är att de tror att de vet allt om religionen. Jag blir så upprörd när folk är negativt inställda till en religion och säger att man är inskränkt om man utövar en religion. Det är väl i stället tvärt om? Utövar man en religion har man förmågan att välja något annat än en enkel förklaring och man kan tänka i vidare banor. Och vad gäller homosexualitet tycker jag att många i dagens samhälle ser på det i svart eller vitt. Det är inte okej att vara emot homosexuellt giftermål i kyrkan, för då förtrycker man homosexuella personer. Bara för att man enligt många religioner inte ska utöva homosexualitet betyder inte det att man är emot homosexuella personer och förtrycker dem. Jag tycker att man måste respektera att alla inte är för homosexuella äktenskap, men det innebär INTE att man ska förtrycka homosexuella.

  Svara

 • Anna

  |

  Jag har läst massa intervjuer med människor som dragit sig ur Jehovas vittnen. Och av att döma utav de intervjuerna så accepterar knappast Jehovas vittnen de personer som dragit sig ut. Sen är ses ju Jehovas vittnen snarare som en sekt än religion, då de utövar mind control och står utanför samhället.

  Svara

  • Magda

   |

   En sekt har per definition en mänsklig ledare, vilket Jehovas vittnen inte har. Att de står ”utanför samhället” eller utövar mind control (vad nu det är?) stämmer inte heller, Jehovas vittnen arbetar och bloggar och går på konserter och allt möjligt.

   Svara

 • Carro

  |

  Jag tycker inte att man måste respektera vissa saker som människor gör utifrån att det är deras tro. Har en väldigt nära vän som var ett vittne och gift med ett annat vittne. Han behandlade henne väldigt illa men när hon sen tog beslutet att skilja sig så var det hon som blev utesluten av församlingen och de som tidigare varit hennes närmsta vänner och familjemedlemmar bröt helt kontakten med henne. Fortfarande idag så vänder de bara bort huvudet när de ser henne. Och det beteendet kan jag inte respektera även om det är på grund av deras tro. Tycker inte det är respektfullt av dem att behandla en annan människa så bara för att hon har gjort något ”fel” i deras ögon.

  Svara

 • h

  |

  Jag har en kompis vars pappa tog livet av sig när hans familj vände sig emot honom när han inte ville vara Jehovas vittne.

  Svara

 • Anna

  |

  Bra Egoina!
  Min mamma är Jehovas vittne, och jag studerade mkt med henne och följde med på möten och sammankomster när jag var yngre.
  Även om jag inte är vittne själv så blir jag så himla frustrerad o arg när det dyker upp fördomar. Därför värmer det att du som offentlig person förklarar lite närmare för de som inte är så insatta. Är inte många som ger Jehovas vittnen en chans att förklara sig ens. Så tack!

  Svara

 • Frida

  |

  Jag är själv ett vittne och det var fint sagt 🙂 Så tråkigt att bara läsa elaka saker om oss. Kämpa på och allt tar tid 🙂 kram

  Svara

 • J

  |

  ”Vad är det för farligt med att tro?”

  Eh, hört talas om Jonestown?

  Svara

 • Felicia

  |

  Hatar alla fördomar jag har varit vittne hela mitt liv o vart mobbad fick gå om en klass när ja va liten för min lärare ville inte ha nåt jehovas vittne i klassen gick i 11 klasser totalt i grundskolan o va lika mobbad på alla ställen men de e just de som får mig veta att detta e rätt, hitler tog jehovas vittnena först , de e jehovas vittnen alla har fördomar mot o kallar sekt, sekt är när man tillber o tror att en människa e ens Gud, hitler gav jehovas vittnen ett val att antingen skulle dem skriva ur sig ur religionen eller så blev de giljotinen 2 av alla skrev på, dem fick även va i koncentrationslägret med alla judar m.m. allt vi går igenom o all skit vi tar o ändå står vi med ett leende och ändå kan man aldrig träffa mer snälla människor

  Svara

 • J

  |

  Jag är inte religös, men jag avundas alla med sådan tro, för i ärlighetens namn så är de finaste människorna jag känner religösa och väldigt troende. Det är den finaste utav gemenskaper, det är jag helt övertygad om! Det finns inga baktankar med i spelet 🙂

  Dock har jag väldigt svårt för den här grejjen med att de är tvugna fara runt och knacka dörr och pracka på folk sin religion.. det är väl motsatsen till vad du skriver om i inlägget, att respektera varandra =P kan tycka det är läge att lägga ner den grejjen! Iaf är mina erfarenheter inte så himla bra från det.
  Tycker det är fint att du tar upp ämnet, och vet vilket stök det blir, och du hanterar det väldigt bra 🙂 Tror folk har väldigt många fördomar, och fy skämmes på fröken som tror sig kunna bestämma vad som är gud och inte ;(

  Svara

  • Amanda

   |

   J:
   De knackar ju på av en anledning. Det ingår i deras tro eftersom att Jesus (som de ser som en profet, inte Guds son) sa åt sina lärljungar att gå ut i världen för att sprida läran. De tvingar en heller inte till något, de uppskattar bara att man lyssnar och vill man inte det går de vidare.

   Svara

 • T

  |

  Anledningen till min negativa inställning till Jehovas vittnen är deras syn på homosexualitet, eftersom min syster är homosexuell och jag älskar henne väldigt mycket. Nu vet inte jag om alla Jehovas vittnen är emot alla homosexuella, men det är min uppfattning att det är vanligt att inte homosexuella blir särskilt accepterade bland Jehovas vittnen. MEN, detta är viktigt, jag respekterar ändå Jehovas vittnen. De tror vad de tror och det ska de få göra. Som Voltaire sägs ha sagt: ”Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det.”

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv