Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Frågestund, del 1

Nu när du ändå ”avslöjat” ditt namn så måste jag fråga, hur uttalas ditt efternamn? Katrálen, Katralén? Eller på något helt annat sätt?

– Hmm, hur ska jag förklara. Katt-ralen, typ. Det uttalas precis som det stavas egentligen. Fast min tandläkare brukar säga Kattralén. Och ja ”katedralen” har jag hört några tusentals gånger också.

 

Är du feminist?

– Självklart! Det är väl ändå väldigt tydligt? Det lustiga är att jag alltid varit det och inte vetat att jag varit det förrän jag satte mig in i ämnet. Tycker det är sorgligt att det är så många som tar diskussionen utan att på riktigt sätta sig in i vad som egentligen menas först.

 

Hur jobbigt är det att plugga på universitet? Borde jag längta för att det är roligt, eller är det bara sjukt mycket plugg?

– Längta!!! Ja, det är galet jobbigt i perioder. Men ibland är det kul. Och sen kommer du att träffa så fina människor.

 

Har du haft någon dröm om att bli läkare? Med tanke på att du gillar att vara hobbyläkare ;) Mvh blivande läkare (sjukhusgalen)

– Både ja och nej. Jag vill bli läkare så som det ser ut i serier. Skynda genom korridorer med fladdrande vit rock och känna mig viktig för att sedan få hjälpa patienter med spännande livshistorier och knepiga sjukdomar. Men jag tror ju inte riktigt det ser ut så i verkligheten. Jag är dock väldigt intresserad av kroppen och hur kroppen funkar.

 

Är du kompis med Jimmyboy nu för tiden?

– Ja, det är jag väl. Vi går på samma skola dessutom.

 

Är det ok för dej om din pojkvän träffar sitt ex, som är en nära vän? Och gör du själv eller skulle kunna tänka dej att göra det?

– Ja, det skulle vara okej. Är man trygg i sitt förhållande och känner sig bekräftat ser jag inte varför det skulle vara något konstigt. Men jag tycker att man gärna får vara öppen med det från början. Det skulle vara ganska märkligt om ett ex trillade in i bilden efter något år. Men att prata då och då eller ta en fika, varför inte? Alla gör ju såklart upp egna ”regler” för sitt förhållande. Om något inte känns bra får man prata om det och komma fram till en lösning.

 

Hur är du när du är ensam hemma? Tyst, eller dansar, sjunger och skrattar du åt dina egna tankar som jag? haha!

– Jag sjunger mest hela tiden. I stämmor, till musik, utan musik, när jag äter mat, när jag städar. Ja, hela tiden. Stackars mina grannar.

 

Tar du ditt liv för givet med mat ? tänker du bara man lever bara en gång ?

– Om jag tar mitt liv för givet med mat? Du menar att jag inte äter bra mat? Det gör jag. Jag älskar det mesta som är ätbart. Sedan att jag kompletterar den braiga maten med obraiga saker ibland (och ibland oftare än ibland) är en annan sak. Jag tror att man endast lever en gång, så jag vill väl att den gången ska vara så lång och bra som möjligt. Men om det betyder att jag endast får äta selleri (hatar selleri!!!) lever jag hellre en lite kortare gång. Haha, det där blev rörigt. Men tror ni förstår.

 

Träffar du någon kille just nu?

– Nej. Single as fuck.

 

Hur gör du för att hinna med allt? Och för att hålla gång motivationen för plugg och träning?

– Haha jadu. Jag hinner ju inte med allt.

 

Skulle du föredra att bli påkörd av en bil framifrån eller bakifrån?

– Bakifrån. Då ser jag inte den och vet inte vad som hänt tills det är över. (Hahaha, tänkte ”that’s what she said”. Tim påverkar mig för mycket).

 

Kan du berätta mer om din tro och varför du knappt nämner den i din blogg?

– Vilken tro? Du menar att mina släktingar är Jehovas Vittnen? Vet inte helt varför det skulle vara relevant att nämna hela tiden 😉

 

Om du var tvungen att ta bort en frukt från jorden, vilken skulle du ta bort? (Måste vara en frukt man känner igen, inget jätterandom)

– Kiwi. Alltså Kiwi är en väldigt vacker frukt, men smakmässigt kan man gärna ta bort den för min del. eller Papaya. Också en fin frukt, men smakar öronvax. Grapefruit också. Bort!

 

Vad pluggar du? Hur länge har du pluggat och hur mycket har du kvar? :)

– Strategisk kommunikation. Har gått det första året och har två kvar. Fyra år kvar om jag skulle läsa master. Men tvivlar på det.

 

Inget illa menat, men har du nånsin tänkt på att du rätt ofta skriver/har bilder om/av alkohol och festande? Jag menar, du har många läsare och är säkert en förebild för många, och alkohol är ju inte speciellt uppbyggande, såå.. (speciellt inte när man är underårig, som jag tror att en hel del av dina läsare är)

– Jag kör på ärlighet i den här bloggen och skulle jag hela tiden tänka på att jag är en förebild finns det inte mycket kvar att skriva om. Jag litar på att mina läsare har ett eget bra omdöme.

 

Vad är din sexuella läggning?

– Jag tror på att man blir kär i personen och inte könet. Jag har dock aldrig blivit kär i en tjej, sen om det beror på sociala normer eller om jag inte gillar tjejer på det sättet vet jag inte. Jag tycker inte att man behöver stämpla alla människor och placera dem i fack som ”hetero, homo, bi”.

 

Vad är ditt drömjobb?

– Något som jag blir pepp av, kan i viss mån styra min tid och har awesome arbetskollegor.

 

Vad är dina bästa tips när kärlek går sönder?

– I denna ordning: Sörj, älta, ät, umgås med människor, sysselsätt dig, pick yourself up, skapa nya intressen/drömmar och börja lev igen.

 

Har du några fobier?

– Ja spindlar. FYFAN. Mina fönster behöver verkligen tvättas, men jag vågar inte för att jag är rädd att där ska sitta en. Jag har dammsugaren framme hela tiden under sommarhalvåret. Om jag ser en spindel hemma krävs det mod och flera timmar för att jag ska förmå mig till att dammsuga upp den och efteråt måste jag dammsuga massa andra grejer för att ”skjuta ihjäl den” och så får jag alltid så dåligt samvete efteråt. Men what to do. Usch alltså. Drömmer mardrömmar ibland.

 

Vad för killar attraheras du av utifrån både personlighet och yttre?

– Självsäkra, intressanta killar som luktar gott och har fint hår, fint leende eller fina händer.

 

Vad för tips kan du ge hur man ska tänka, till de med dålig självkänsla?

– Det är något man måste bygga upp från djupet. Man måste komma överens med sig själv om sitt värde och att man ”duger oavsett vad”. Man är sin egen bästa kompis och man hade aldrig varit dum mot sin bästa kompis, eller hur? Först då kan man bygga upp nästa steg: självförtroende. Självförtroende kommer och går. Men det är viktigt att självkänslan alltid finns där.

 

Undrar SÅÅÅÅÅÅ varför/hur det tog slut med Jimmy, PLEASE tell. Har undrat så länge nu!

– Än idag så vet jag faktiskt inte. Det dog typ? Tror inte riktigt vi var redo för allt det där. Är så tacksam idag över att det blev som det blev.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (23)

  • maria

    |

    blir så glad att du skriver att du är feminist och inte kör hela ”jag tror på jämställdhet men är inte feminist”, herregud vad arg jag blir när jag hör det

    Svara

  • Nathalie

    |

    Du verkar så bra 🙂

    Svara

  • Ronja

    |

    Kör samma stil gällande dammsugaren, dom kryper dock ut igen så får komma på ett nytt sätt 😉

    Svara

    • egoina

      |

      Sluta!!!!!!!!!!!!!

      Svara

  • Svorskan

    |

    Man säger efternamnet som man säger ”Centralen”, man byter bara ut de första bokstäverna. Centralen – Katralen. Inget konstigt alls. Egentligen. 🙂

    Svara

    • egoina

      |

      Smart 😉

      Svara

  • Hanna

    |

    Spindlar gillar att lägga ägg i dammsugare. Och under tånaglar. Sen kryper hundratals minispindlar ut och lägger ägg i öronen när man sover. De får så mycket mat i dammsugaren så de blir 5 gånger så stora. (Källa krävs) 😉

    Svara

    • egoina

      |

      🙁 🙁

      Svara

  • Patrik

    |

    Jag använde också dammsugaren till en spindel, antar att det var en hona. Någon vecka senare vällde det ut svarta spindlar ur städskåpet när jag öppnade dörren, precis som i en skräckfilm. Då tänkte jag, vilken jäkla tur att jag inte har fobier.

    Svara

    • egoina

      |

      Men sluta!!! Jag har målat upp sådana bilder i huvudet redan.. 🙁

      Svara

      • Svorskan

        |

        Men dammsug och sätt dammsugaren på balkongen när du inte använder den. Just det.. Du har ju ingen balkong. ;D

        Svara

      • Sanna

        |

        Om du har igång dammsugaren i typ en kvart är det så varmt där inne att insekter/spindlar/kryp dör. Tips från Anticimex.

        Svara

  • Mysan

    |

    Hahah de där med spindeln.. Känner igen mig gällande det dåliga samvetet. Du är så himla skön 🙂

    Svara

  • -

    |

    älskar att du har med alkohol i bloggen. Inte direkt så det påverkar en själv, utan det får dig bara att känna äkta.

    Svara

  • Anna

    |

    Vilken kul frågestund, du svarade så bra på alla frågor. Även om frågan i sig inte var bra 🙂 tyckte ändå generellt att det var bra kvalitet på frågorna här.

    Brukar tycka frågestunder är rätt tråkiga för det ger aldrig svar på något man inte vet eller är intresserad av, haha. Gud vilken nörd jag är, men har man läst bloggen en tag så har man hängt med i svängarna och frågorna blir liksom upprepningar. Sen kommer någon och ställer frågor som ”Är det slut med X? Varför?” Ja, det har man kunnat läsa. Och vadå varför, skit i det, sånt är privat för fan. ”När blev du av med oskulden? Men så ointressant, och privat! Lägg ner.

    Svara

  • Lina

    |

    Asså du verkar så sjukt vettig, konstig komplimang men ta den verkligen positivt! 😀 rolig och ändå jordnära liksom! Grym!

    Svara

    • egoina

      |

      Tack 🙂

      Svara

  • Li

    |

    NEEEJ!!! Hur vågar du ens säga att man ska ta bort grapefruit?! Nu sjönk du i mina ögon. Mycket.

    (Ana ironin.)
    /grapefruitälskaren som dessutom har hela The Body Shops serie med produkter med doften ”pink grapefruit”

    Svara

    • egoina

      |

      Doften är det inget fel på 🙂

      Svara

  • Ebba

    |

    Så himla, himla glad att du är feminist! Det behövs verkligen fler unga kvinnliga förebilder som är det! Och älskar att du anser att man blir i en person och inte könet, tänker precis likadant! Du är bäst helt enkelt!

    Svara

  • Emma

    |

    Nej! Som den djurälskar-människa jag är så säger jag, inte dammsuga upp spindlar. Taskigt ju! 🙁

    Svara

  • Sanna

    |

    Enligt en säker(?) källa har jag fått veta att man ska spraya parfym på spindlar. De kan inte hantera den starka doften eller ngt… Har dock aldrig provat själv!

    Svara

  • Lovis Grote

    |

    Bra att du kör på ärlighet tycker jag! Det är då man är en förebild, när man vågar visa sina ”brister” och även sämre sidor och inte bara målar upp en ”perfekt” värld och att man är perfekt. Alla borde väl ändå veta lite om alkohol så om de sedan väljer att dricka är det ju deras val. Och idag här alkohol nästan till livet. Det är ju nästan självklart nu för tiden att en vuxen dricker. Så jag känner inte att man behöver gömma det.

    Kör på precis som du gör! Din blogg är grym!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv