Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Kulturkrock

Ni gav mig en massa bra tips inför London och sådär. Men VARFÖR var det ingen som sa vad detta betyder:

 

 

 

Jag skulle beställa två glas vin i baren. Det var ganska högljutt och jag visade två fingrar så att han liksom skulle förstå att jag menade två och han blev skitsur. Jag förstod ingenting och han förklarade att det där tydligen är samma sak som att räcka fuck you. Man bara…oj.

 

Det dumma var att jag råkade göra det flera gånger efter det också, jag liksom gör det automatiskt. Nästan så att man ville beställa tre glas bara för att gardera sig.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (29)

 • Robert

  |

  Inte bra, inte bra. 😀

  Svara

  • Robert

   |

   FÖRST! 😀

   Svara

 • Hanna

  |

  Intressant fakta: jag har för mig att det är för att de förr fanns engelsmän som var väldigt bra på att skjuta med just de där fingrarna. Om fransmännen tog en sådan bågskyttare så brukade de skära av dem och vifta lite med sina egna för att säga ”fuck you”.

  Svara

  • Linskan

   |

   Fast det är bara en myt.

   Svara

 • Louise Jonasson

  |

  Jag tror att det beror på att du gör fel. Om jag inte är helt ute och cyklar så ska du vända på handen för att det ska ses som ”två” har du handen på hållet som det är på bilden så betyder det typ fuck you och skulle du dessutom räcka ut tungan så betyder det att du vill slicka 😉

  Svara

 • Therese

  |

  hahaha inte lätt ibland 😀

  Svara

 • Matilda

  |

  För att vara mer korrekt så står det för ”up yours..” 😉 Vänder du på handen blir det ju det klassiska peace.

  Svara

  • Emma

   |

   Precis!

   Svara

 • tove

  |

  Bara vänd på handen (handflatan mot den du pratar med) så ska det inte var ”offensive” längre. Tror att symbolen med handryggen utåt betyder typ ”up yours”.
  http://en.wikipedia.org/wiki/V_sign

  Svara

  • tove

   |

   Kan väl tillägga att det gäller för de flesta engelsk talande länder om du skulle åka någon annanstans.

   Svara

 • Ronja

  |

  Hahahahhaha, du är inte ensam om att ha gjort de misstaget!

  Svara

 • tora

  |

  hahah ojdå…ja det kan ju vara bra att veta så man inte gör bort sig

  Svara

 • Malin

  |

  Haha just det, är kopplat till nånting med Frankrike har jag för mig.. Man är det inte så att det bara betyder det när man håller de ett speciellt håll? Har för mig det iaf..

  Svara

 • Hamdi '

  |

  haha, gjort samma misstag fast i andra sammanhang 🙂 Ha en fin dag!

  Svara

 • Emelie

  |

  Haha, det där visste jag inte om! Men Wikipedia har ju svar på det mesta, och tydligen är det där en förolämpning =P :
  ”The meaning of the V sign is partially dependent on the manner in which the hand is positioned:
  If the palm of the hand faces the signer (i.e., the back of the hand faces the observer), the sign is an insult. This usage is restricted largely to Australia, Ireland, New Zealand, South Africa, and the United Kingdom.
  The insulting version of the gesture (with the palm inwards) is often compared to the offensive gesture known as ”the finger”.
  The V sign, when the palm is facing toward the person giving the sign, has long been an insulting gesture in England, and later in the rest of the United Kingdom. The gesture is unknown in the United States, where the finger tends to be used in such situations instead.
  Sometimes foreigners visiting the countries mentioned above use the ”two-fingered salute” without knowing it is offensive to the natives, for example when ordering two beers in a noisy pub.” 😉
  http://en.wikipedia.org/wiki/V_sign =)
  Intressant att få lära sig något nytt!

  Svara

 • Lina

  |

  Tror det betyder ”piss off” faktiskt.

  Svara

 • Lotta

  |

  Oj! Sånt kan ju vara bra att veta innan man åker ;D

  Svara

 • Anna Röd - Nörd & Filmskapare

  |

  HAHAHAHHAA fick lära mig det där när jag gillade spice girls och de alltid gjorde peace tecknet xD haha var det fel håll så var de inte så bra!

  Svara

 • Charlotta

  |

  Jag har gjort precis samma sak, haha! Fast det var när några kompisar tog kort som jag gjorde så. De ba ”why do you do that rude sign every time we take a picture?”. Up yours betyder det. 😉
  Det värsta var att jag då insåg att jag gjort det en massa gånger utan att någon sagt nåt. Jag har till och med en bild på mig och mitt dåvarande au-pair barn där jag ler fint och gör ”up yours” tecknet! xD

  Svara

 • jenny

  |

  kolla gjärna in min blogg och säg vad ni tycker 🙂

  Svara

  • Lina

   |

   Ok konkreta tips till dig! 🙂 Byt färg på texten, den ljuslila gör ont i ögonen. Den är för ljus.
   Och tänk på stavningen, jag bara ögnade igenom lite snabbt och såg många stavfel. Det finns så många bra bloggar så konkurrensen är stor. Jag vet många som vägrar följa bloggar med stavfel och för mycket ”fjortis”språk. Titta på Kenza tex, hon skriver väldigt korrekt och bra.

   Svara

  • Lina

   |

   Victory-tecknet är med handflatan utåt 🙂

   Svara

 • Hanna

  |

  Det går inte att kommentera inlägget över, nooooo! Fortfarande nått fel? Skönt f.ö att det inte var mitt nät som det var fel på, hehe

  Svara

  • egoina

   |

   Konstigt 🙁

   Svara

 • Elsa

  |

  Hahaha askul :pp när man räcker fingrarna så med naglarna utåt så är det ”peace” och när man vänder på handen betyder det ”fuck you”
  Bara så du vet =)

  Svara

 • Anna

  |

  Åh, jag lärde mig aldrig det där. Det var skitjobbigt när jag jobbade på pubar, särskilt där det var högljutt. Fruktansvärt pinsamt.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv