Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Hur kan det vara åtta våningar?

Ni frågar massor angående London och om jag ska vara ärlig så är jag inte rätt person att fråga. Jag kan egentligen inte så mycket. Vad man borde se har ni nog redan koll på. Vi struntade i saker med lång kö, som Madame Tussaud. Det jag kan rekommendera är Primark (förvånade ni blir va?) och Victorias Secret om ni gillar det. Sen måste man äta Fish&chips och se Big Ben. Jag har fått massvis med grymma kommentarer under mina inlägg med tips, läs dem!

 

Vi bodde på Corus Hotel Hyde Park. Det finns ingenting att klaga på gällande hotellet. Schyssta rum, inte för hårda sängar och trevlig personal. Vi hade även utsikt över Hyde Park, alltid trevligt.

 

Men en fråga till er som vet om kan allt. Vi bodde på åttonde våningen. HUR är det möjligt när man ser hotellet utifrån???

 

 

Jag kan räkna till max sex våningar? Har för mig att vi inte ens bodde längst upp.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (27)

 • jen

  |

  finns säkert någon dum förklaring att dom räknar våningarna helt fel..

  Svara

 • Fia

  |

  På många byggnader är plan 2 entréplan och har alltså två undervåningar.

  Svara

 • Melinda

  |

  De kanske har källarvåningar de räknar som två våningar till? 😀

  Svara

 • Tilde

  |

  Kan vara att dom hade vaningar underground som dom raknade? Eller sa var det bara en logn helt enkelt!

  Svara

 • Josefine

  |

  Källarvåningar kan det kanske vara? 😀

  Svara

 • Marica

  |

  Haha, få inte heller ihop det till att det skulle kunna vara åtta våningar… Dom översta kanske är osynliga eller så finns det gömda i underjorden…

  Svara

 • Amanda

  |

  Det kan ju finnas några källarvåningar och så kanske en liten vindsvåning till men fortfarande mycket skumt…

  Svara

 • Nelly

  |

  Många små hotell i London har många källarvåningar! Det är ofta så i London, man har antingen tur och hamnar högst upp där det är ren lyx… Eller så har man otur ch hamnar i källaren där en och annan råtta hälsar på..

  Svara

 • Helena

  |

  Den enda möjliga förklaringen är väl att det finns våningar under mark. Eller?

  Svara

 • Hanna

  |

  (Härkommerjagochförsökerlekaintelligent) Jag har hört att i Sverige och i vissa andra länder är det skillnad mellan hur man benämner vilken våning i ett hus man är på. I det ena så benämner man bottenplanet (dvs den ”våning” som ligger precis intill marken, som man går in i) som våning 1, medan i det andra så benämner man inte bottenplanet utan andra planet som våning 1 (dvs som skulle ha benämnts som våning 2 i det första exemplet). det kanske är därför?;)

  Svara

 • Louise

  |

  Jag bor på sjätte våningen i ett hur men samtidigt bara fyra trappor upp! Har en källare så lägg på ännu en källare på det som börjar bottenplan på tre!
  Ditt hår är jättefint btw.

  Svara

 • Tove

  |

  Kan vara källarvåning eller lutande markplan. Om du någonsin besöker Edinburgh (BESÖK BESÖK BESÖK BÄSTA STADEN JAG HAR VARIT I) där centrum är beläget på en ”vulkankam” så lutar alla gator i princip så skillnaderna på olika sidor av byggnaderna kan vara väldigt stora.

  Svara

 • Linda

  |

  Det funkar ungefär som perrong 9 3/4 på Kings Cross Station i London.

  Svara

 • Mia

  |

  Jag har också bott där! Min bror och hans tjejs kassaskåp strulade kvällen innan vi skulle åka (vi skulle åka tidigt på morgonen), så hela hotellpersonalen var i panik när inte ens han som hade jouren kunde öppna det. Tog drygt 3 timmar har jag för mig, för dem att bända upp det 😛 Men ja.. trevliga va de!

  Svara

 • Robert

  |

  Bodde ni ovanför taket? 😉

  Svara

 • sara

  |

  Jag var i london i april och bodde också vid hyde park, också åttonde våningen. UTAN HISS?? minitrappor och branddörrar. hahah hade ni hiss? Själv fick man låta väskan glida ner för alla trapppor när vi skulle hem… 05.00 :-)Hoppas du är nöjd med din resa, man kan ju inte annat än älska london!

  Svara

  • egoina

   |

   Vi hade hiss som tur är 🙂

   Svara

 • Lovisa

  |

  Jag har också bott på corus! Då vi var fyra st som var där fick vi två rum, varav ett fick man gå ”ner” till så jag antar att det finns undervåningar. 🙂 Tyckte dock att rummen var små annars var det väldigt mysigt!

  Svara

 • caro

  |

  Åh, minns du adressen till VS? jag kommer bara in på massa märkliga chatter när jag söker. ska dit i juni och vill inte missa det!

  Svara

 • Sarah

  |

  Det hotellet bodde jag på en gång. Dom har källarvåning med rum också. Vi hade ett sånt rum med utsikt mot en container.

  Svara

 • camilla

  |

  Många har mycket billigare rum som man kan bo i som det står ”har ej fönster”. Alltså under marknivå! Ska tydligen vara ganska så vanligt där? haha

  Svara

 • Evelina

  |

  Har också bott där, mycket bra hotell! Och det är som dom säger, att det är källarvåningar som räknas med som vanliga våningar. Kommer dock inte ihåg vilken våning vi bodde på, vet dock att vi bodde på ”fel sida” på hotellet så utanför fönstret såg vi ungefär 2-3 meter sedan låg grannhuset med en orange tegelvägg!

  Svara

 • S

  |

  Många som sagt att de kanske har våningar under marken, men om du kollar på den här bilden så ser det nästan ut som att framsidan av hotellet har 6 våningar över marken och baksidan har 8/9/10 beroende på hur det räknas (och om ett fönster verkligen kan vara en våning?? ser lite trångt ut för det!).

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag bor i London i ett vad jag trodde var 4 våningshus… men min granne bor på 6e våningen… väldigt knepigt I know!!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv