Tips, tack

Jag ska åka långt imorgon, så jag tänkte att det är en perfekt tillfälle att skriva krönikor. Bara det att jag är helt blank i huvudet. Jag vet verkligen inte vad jag vill skriva om. Så jag köpte tidningar för inspiration. (En tidning om kändisar var väl ett ganska korkat väl nu i efterhand dock).

 

Kanske ni har något förslag? Vad vill ni läsa krönikor om?

 

 

0

Trackback from your site.

Comments (38)

 • Anja

  |

  Jag tycker du ska skriva en krönika som handlar om jämställdhet. Typ om vilka roller kvinnor och män har när de är ute på krogen. Varför vi har fallit in i dessa mönster i hur man ska vara beroende på till vilket kön man tillhör. Inom det ämnet finns det mycket att skriva om. Tips nummer två är att du kan skriva om…….vad jag ska göra efter gymnasiet. Eller alltså, typ hetsen att göra nåt nice efter gymnasiet. Eller hetsen överhuvudtaget i samhället. Du kan uppmuntra alla att chilla ner! kramenzzz

  Reply

 • Sanna

  |

  Något jag en tid tyckt är intressant är det där med hur man ser på smala människor. Typ att om någon säger “titta, vad äckligt tjock hon är” så tänker folk att personen som sa det är sjukt taskig, medan om man säger “titta, vad äckligt smal hon är” så håller de flesta med och bryr sig inte om att de sårar smala personer…

  Reply

 • Hanna

  |

  Kanske just om att åka buss eller tåg.. Det kan hända både allt och inget där 🙂

  Reply

 • Nikolina

  |

  Du är så vacker 🙂
  Facebook sjukan, något från barndomen, pinsamma par som hånglar , pinsamma raggnings försök, pinsamma bloggläsare ?:)
  http://www.ankpung.se 23 åring mamma med skyddad identitet

  Reply

 • Jessica

  |

  Det skulle vara intressant att läsa om alla dessa extrema trender som kommer och går, t.ex. nu när alla är så träningsgalna helt plötsligt, och att alla spelar candy crush osv.. Vet inte ifall det går att bygga något på det, men det skulle vara intressant att läsa om! Du är en grym krönikör! 🙂

  Reply

 • Nathalie

  |

  Eller nåt lättare, som något du varit med om just på en resa. Vett och etikett typ, folk brukar tappa det just när man ska någonstans.

  Reply

 • Linnea

  |

  Någon borde ta upp ang försäljningstekniken på Facebook.. Har man inte tröttnat nu?!? “Dela så är du med och tävlar om en tops”.. Det var hypat för två år sedan men nu vet man väl bättre? Eller osa till olika evenemang, gör någon det nu? Och alla meningslösa statusuppdateringar.. Åååh

  Reply

 • anna

  |

  Mat
  Instagram
  Melodifestivalen
  Hästar i maten
  Vänskap
  Semester
  Drömresor

  Reply

 • Jonna

  |

  Skriv om mobbing. Det är alltid aktuellt och ett bra ämne

  Reply

 • johanna ~

  |

  du kan ju alltid skriva om alla hjärtans dag eller fettisdagen ! 🙂
  eller kanske om hur häftigt/läskigt det var att flera meteoriter slogs ner i ryssland, och om du tror att det finns rymdvarelser eller inte 😉
  eller om … ja, jag vet inte mer. kolla in på aftonbladet/expressen så hittar du massa strunt som hänt haha ! lycka till 🙂

  Reply

 • Jonna | Jag ska måla hela världen

  |

  Jag håller med Anja, skriv om hetsen/kraven vi unga känner idag. Många jag känner har uttryckt följande:
  Man ska resa, förverkliga sig själv, vara singel, ha pojkvän, utbilda sig till något spännande, va snygg, va smart osv.. och massa val hela tiden! Och väljer man fel så sabbar man sitt liv! Men man vet ju aldrig om man valde rätt. Borde jag rest jorden runt istället för att stanna hemma med min pojkvän? Har jag slösat bort viktiga år av mitt liv? Festar jag tillräckligt? Jag måste ju blir mamma en dag också. Är alla andra lyckligare än jag? det verkar så på facebook)Har jag valt rätt pojkvän? Har jag valt rätt utbildning? Vilket av alla val man än gör så lever man med tanken att det kan ha varit fel, det kan ha varit det valet som sabbade ens liv…. (Min kommentar blev nästan lång som en hel krönika heh)

  Reply

 • Elsa

  |

  Kanske om teknikens utveckling eller något, kan inte något alls om att skriva osv men typ om hur den var når du var liten och hur den har utvecklats. Låter fett tråkigt men tror du kan få till det <3 tack för en bra blogg föresten!

  Reply

 • madelene

  |

  jag tycker du ska ta upp ämnet om att tjejen vill ha jämställt men när det gäller vill dom kunna använda kvinnliga frikortet för att komma undan.
  Tex om en tjej slår en kille så är det ok men slår killen tillbaka så är det misshandel. Vill människorna att det ska vara jämställt så får dom också ta att dom ska behandlas exakt som killarna thats it

  Reply

  • egoina

   |

   Det där har jag tänkt på så många gånger. Skrev en krönika om dejtande där jag berörde det. Bra ämne, men känns som att jag redan har gjort det. Ska fundera 🙂

   Reply

 • Louise

  |

  Oj då, jag var alltså inte ensam om att ha en stark passion för ett visst ämne..
  Men JAG tycker att du (iaf någon gång i framtiden) bör skriva om hur vi hanterar de ack så viktiga och aktuella miljöfrågorna i samhället. Finns det något mer att göra ur den enskila människans perspektiv? Dock utan att tillföra en bunt skuldkänslor helst, det ska vara lättsamt och gärna smått ironiskt, sådant du är bra på 😉

  Kämpa på!!

  Reply

 • Svorskan

  |

  Påsken. Varför firar vi påsk. Gula kycklingar, målade ägg och påskkärringar. Och den eviga sillen…

  Reply

  • egoina

   |

   Blir typ min tredje krönika om det då, haha 😀

   Reply

 • mia

  |

  tycker du ska skriva om kärlek! typ nån gång du fick ditt hjärta krossat, eller om lycklig kärlek? något sånt e fint! eller något som första kommentaren sa, om jämställdhet och om du någonsin upplevt att du har blivit behandlad annorlunda för du att är tjej.

  Reply

 • Kajsa

  |

  Varför inte skriva om hur blank i huvudet du blir ibland när du ska skriva krönikor? 😀

  Reply

 • Malin

  |

  Skriv om offentliga toaletter och hur grisiga folk plötsligt blir när de inte måste städa efter sig.

  Reply

 • Craxyknas

  |

  Dina tankar om månggifte! Slår vad om att det skulle bli en intressant krönika 🙂

  Reply

 • Emelie

  |

  Vill du uppröra och väcka uppmärksamhet så nämn bara ordet hen. Herregud 😛 En del blir tokiga. Moralpanik all over!

  Reply

 • Kajsa

  |

  Hade tyckt de var bra om du skrev om köttindustrin. Hur dåligt många av djuren mår ( mitt liv som gris, sök på youtube), hur mycket det förstör klimatet osv.

  Vet du själv inte är vegetarian, men att folk borde tänka lite. Tänk om folk bara åt kött 4 gånger i veckan istället för alla dagar som de flesta gör. Hade räddat många djur, varit bra för miljön osv.

  Reply

 • Frida

  |

  Tyra skrev ett blogginlägg häromdagen om de utrotningshotade djuren, kanske kan va nått?

  Facebook, kanske ett uttjatat ämne men just det här att folk delar bilder där en man stryper ett barn så att det blir blått i ansiktet (det senaste jag såg, idag), sen ska de skriva en text till “1like = 1 punch for the man who did this”. Jag blir sjukt irriterad på de människor som delar sånna bilder och skriver en text till och tror att de är hjälpsamma eller bara vill visa att de tycker det är fel. De människor som lägger upp sånna bilder är lika sjuka (enligt mig) som de som gör de där sakerna på bilderna. Facebook är inte längre för att hålla kontakt med folk utan mer reklam och folk som tigger om likes. Och det värsta är att det ploppar upp på startsidan oavsett om man vill eller inte.

  Reply

 • Matilda

  |

  Den där smygrasisten till lektor som skickst ett mail vääldigt fel. Sök på “hans-erik hellborg expressen”. Intressant…

  Reply

  • egoina

   |

   Haha såg det! Men denna krönika kommer ut om tre månader. Inte så aktuellt då 😉

   Reply

 • Lovisa

  |

  Du kan skriva om människors syn på rullstolsburna och hur dagens samhälle är anpassat för dem. Jag har själv skrivit en krönika om det och det var väldigt kul att skriva om. 🙂

  Reply

 • Maria

  |

  Om miljön och miljöengagemang och varför du engagerar dig/inte engagerar dig. Om hållbarhet och omställningen som behöver göras i vårt samhälle. Om att det inte hjälkper med lågnenergilampor. Om att det är dags att folk förstår att energikrisen inte blir löst av att du kör en miljöbil. Jag inser att det här kanske inte är ditt ämne riktigt. Men det vore kul om du skrev om det, jag hade blivit extremt positivt överraskad av dig!

  Reply

 • Steff

  |

  Hmm diskutera alla små fel som alla gnäller om men själv gör?
  kasta skräp
  prata högt i mobilen på allmän plats
  låta bli att plocka upp hundbajs
  osv osv osv 😮 du får komma på bättre saker

  Reply

 • Izabella

  |

  Tycker du borde skriva en krönika om hur man inte borde diskutera hur kvinnokroppeb SKA vara hela tiden! Vare sig vilken kropp man beskriver som den perfekta så finns det någon därute som inte passar in i den mallen, ingen passar in i varje mall. Så istället för att hylla en varsin typ av kropp så tycker jag att man borde lägga ner snacket om kvinnokroppen helt för ingen är bättre än den andre. Det tror jag skulle kunna bli en bra krönika med en sån bra skribent som dig 🙂

  Reply

 • Ida J

  |

  Hur lätt folk tar efter andra, inom media.
  Som till exempel youtubefenomenet Harlem Shake.

  Hur samhället ser på rullstolsburna, hemlösa.

  Reply

 • astrid

  |

  Du kan ju skriva om skvallertidningar haha 🙂

  Reply

 • Debster

  |

  När du inte kommer på något speciellt dags/nyhets-aktuellt eller politiskt då hoppas jag du kommer på något “i vardagen” att skriva om. Ditt sätt att se på livet gör tyngre grejer lättare att genomleva ibland och jag försöker nämna ditt namn för så många jag kan som också skulle behöva se världen i lite fler ljusa nyanser än de gör. Nyanser av grått? Pfft. Jag vill ha nyanser av lila och sen resten av regnbågen också!

  Reply

 • Gabriella

  |

  – Skammen som man får över sig om man gillar en speciell artist.

  – Någon yttring om findus skandalen?

  – Allt som innehåller något pinsamt eller skämsigt går ju alltid hem.

  Reply

 • Sara

  |

  Skriv om framtidsplaner och drömmar man har om framtiden. Till exempel att vissa kanske inte gör det de hade tänkt att göra, och så är det plötsligt för sent.

  Reply

 • Rebecca

  |

  Skriv om de vänsterhäntas förtryck i dagens samhälle, visst att det var värre förr men det finns fortfarande mycket att rätta till. Viktigt viktigt!
  Eller ett kanske lite seriösare alternativ; problemet med att allt för få lever i nuet och stressar inför framtiden, eller nåt liknande.

  Reply

 • e

  |

  Jag utmanar dig Egoina.

  Jag utmanar dig att skriva en krönika om Sverigedemokraterna.
  Som för övrigt kommer bli Sverige’s tredje största parti 2014.

  Dina åsikter och tankar ang. dem. Det hade varit något!

  Men jag tvivlar på att du vågar. Det är alldeles för känsligt.

  Reply

Leave a comment

Arkiv