Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Vad trött jag blir…

Jag har fått massor av fina kommentarer på förra inlägget, så är lite irriterad på mig själv att jag ändå tar åt mig av de (förvånansvärt många?) negativa.

 

Men ändå:

 

 

 

 

SJÄLVKLART är det inget fel i att ta lån/bidrag/whatever och det är inte så jag menar. Det är inget att skämmas över och fantastiskt att det finns.

 

Jag förstår verkligen inte hur ni kan bli så provocerade av att jag är stolt över mig själv för att jag inte har behövt något bidrag/lån?? Jag har inte fått bidrag eller blivit försörjt av någon annan sedan jag var FEMTON (jo, jag bodde hemma tills jag var 19, men betalade hem). Och jag räknar alltså inte in barnbidrag/studiebidrag (visserligen fick jag aldrig det heller – utan en (mindre) peng av mamma istället). Ursäkta mig, men blev väldigt irriterad nu. Grattis bitterfittor! Ni lyckades smitta av er!

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (112)

 • Michelle

  |

  Varför skulle man ens vilja ha skulder/lån/bidrag? Det tar man ju ifall man behöver, om man inte behöver så är det ju ännu bättre. Jag tycker du är en stark tjej som klarar dig utan sånt! Jag måste tyvärr ta studiebidraget, klarar mig inte utan. Men beundrar dig som gör det!

  Svara

 • Sofia

  |

  Det är väl absolut en sak att vara stolt över! Man måste väl få kunna vara stolt över saker trots att alla andra inte har möjlighet till just det? Jag är exempelvis stolt över att jag haft jobb sen jag avslutade min utbildning för 4,5 år sen – och det måste jag få vara trots att det finns många som är arbetslösa. Jag blir också irriterad!

  Svara

 • emma

  |

  skit i alla negativa jävlar. dom är bara avundsjuka på att du har lyckats med något som de inte lyckats med. DU ÄR GRYM! 🙂 Kram!

  Svara

 • Jessica

  |

  Då kommer jag med lite positiv energi som jag tycker du sa ta åt dig av. Du är skitduktig som klarat dig utan bidrag alla år! VAR STOLT! Och att du dessutom pluggar istället för att luta dig tillbaka mot en blogg tycker jag säger jättemycket om din drift.

  Håll huvudet högt, skit i negativiteten och fortsätt vara stolt och glad!

  PUSS

  Svara

  • Ida

   |

   Det är vad jag skulle kalla renodlad svensk avundsjuka!
   Tyvärr är oftast så, det där enda negativa ordet bland de andra 99 positiva är det vi tar åt oss. Trotsa Jante och ta du åt dig av alla andras positiva istället.

   You go girl!

   Svara

   • m

    |

    nej, bara för att man ifrågasätter vad någon skrivit är man inte avundsjuk. jag håller med om att det var konstigt formulerat och det var det folk reagerade på tror jag.

    Svara

    • Seriöst.

     |

     Det var inte ett dugg konstigt formulerat. Det verkade som att alla utom några få bitterfittor fattade poängen när hon skrev att hon är stolt över att kunna klara sig utan bidrag. Inte någonstans stod det att det är fel med bidrag. Så jo. I detta fallet skulle jag nog räkna det som avundsjuka.

     Svara

    • Hanna

     |

     Håller helt med m, det var konstigt formulerat

     Svara

     • Harriet

      |

      Ett felvalt ord kan göra mycket.
      Jag tror att om hon istället för att skriva ”jag har aldrig fått nån form av bidrag” skrivit t.ex. ”jag har aldrig behövt ta emot något bidrag” så hade betydligt färre blivit stötta och kommenterat negativt.
      Sen att satsen innan handlar om att leva på nån annan, som kan anses som nåt negativt, gör att det smittar av sig lite negativitet på ”bidraget”. Kanske hade det hjälpt att byta ordning. ”Jag har aldrig behövt ta emot bidrag och jag har inte levt på någon annan.”

      Jag har precis som Egoina aldrig behövt ta bidrag, vilket jag är väldigt glad för. Har jag fått nån julklappspeng eller liknande så har jag sparat den ist för att köpa nåt onödigt, och iom det så har jag aldrig känt mig fattig eller liknande, vill jag ha nåt så köper jag det, och detta TROTS att jag under perioder haft en inkomst under existensminimum och vissa av dem till och med NOLL KRONOR. (har även varit hemlös)
      Så jag är inte avundssjuk (hur kan jag vara det på nåt jag redan har) men ändå var min första tanke när jag läste hennes mening.. ”Va? Vänta lite, menar hon att det är fel att ta emot bidrag?”. Så det handlar inte om avundssjuka, inte för alla iaf.

      Jag är GRYMT STOLT över Egoina som känner att hon klarar sig bra utan bidrag (och mig själv)

 • Rebecca

  |

  Men åååh!! Dem är bara avundsjuka när dem skriver sånt! Försök att inte lägga energi på dem, säkert svårt, men istället tycker jag att du ska göra ett inlägg tillägnat till någon kommentar som gjorde dig extra glad istället :):) så kanske den glädjen tar över all det negativa! Pusss du är bäst och sjukt duktig som lyckats med ekonomin så bra trots allt svårt!

  Svara

 • Alison

  |

  Det är väl bättre att någon som klarar av att inte behöva bidrag, inte tar det så någon som behöver får chansen?

  Svara

 • Xoxo

  |

  Dagens Sverige… Vad man än skriver eller säger så ska alla tycka så jävla mycke. Är det inte debatt om att få ha pepparkaksgubbar i lucia tågen eller om man har en fis på tvären. Jag fattar inte heller hur dessa personer får allt dom läser till ngt negativt. Folk idag måste tydligen ha ngt att tycka eller bråka om bara för att deras egna liv är så trista. Du ska vara stolt Egoina! Låt ingen få dig att tro annat! Du är en bra förebild och en stor inspiration för så många. Fortsätt precis som du gör. You go Girl! *snap snap* 😉

  Svara

 • Linnea

  |

  Det finns en grupp människor som hittar fel i allting, vad det än gäller. Jag blev oerhört provocerad när jag läste den där kommentaren och de andra också.

  Varför ödlsa tid på att klaga på något som gör en annan glad? Bara för att man säger en sak behöver man inte ha en åtanke riktad till någon annan för det. Men vissa tycks alltid ta saker fel, de vrider och vänder, analyserar och ser till slut en text mellan raderna där det står, i detta fall, ”Bidrag är för sämre människor”. Patetiskt.

  Svara

 • Sara

  |

  Jag har precis börjat plugga på universitetet och mitt mål är att inte ta några studielån.
  Mitt mål!
  Jag är stolt över att jag ens försöker..
  Så jag förstår precis hur du menar.

  Jag ser det också som en prestation att klara sig själv, att inte behöva ”belasta” någon annan för sina behov.

  Men det är väl detta eviga tjatet mellan de röda och blå som kommer upp och skapar konflikter kan jag tänka..

  You go girl! Tycker du är awesome och du SKA va stolt över allt du åstadkommit på så kort tid.
  Du ger mig inspiration 🙂

  Svara

 • Victoria

  |

  Bry dig inte om människor som bara är avundsjuka och försöker dra ner dig! Var den du är till hundra procent. Tänk på alla positiva kommentarer, du förtjänar allt bra du har för du har sett till att DU har det så! Fortsätt att vara awesome!

  Svara

 • Victoria

  |

  sinnessjukt många du… Hahha

  Svara

 • Petra

  |

  Men vad spelar det för roll om du tagit bidrag eller ej? Du har väl någon gång använt dig av sjukvården? Subventionerade preventivmedel? Universitetet du läser vid nu? Du bekostar inte din utbildning, som hade kostat dig flera tusen i månaden fall du gjorde det. Bidrag och bidrag, men du utnyttjar ändå samhällets resurser. Sedan om det är genom bidrag eller på annat sätt tycker inte jag spelar någon roll. Därför förstår jag inte varför det är något att vara stolt över.

  Brukar inte ge neg kommentarer, men detta fick mig att reflektera över synen på att inte ta bidrag, men samhället bidrar ändå jättemycket. Vad är skillnaden? Tycker du verkar vara vettig i vanliga fall.

  Svara

  • egoina

   |

   Haha herregud… Jo jag utnyttjar samhällets resurser. Bortse från det jag skrev då och fortsätt med ditt liv 😉

   Svara

   • Andrea

    |

    Men alltså vad fan. Kära Petra, det är svårt nog att hitta något som man själv är stolt över. Alla människor inklusive dig själv utnyttjar samhällets resurser på ett eller annat sätt. Poängen med hennes inlägg tror jag var att hitta något hon själv var stolt över och inte för att specifikt markera att hon var stolt över att inte utnyttja en utav samhällets resurser, dvs möjligheten till studielån+bidrag.

    Jag jobbar i Norge och offrar ett år för att spara ihop pengar så att jag ska ha det dels enklare under min studieperiod men även så jag ska slippa ta studielån. Att Egoina är stolt över att slippa slippa ta både lån och studiebidrag skulle jag också vara och kommer också att vara i framtiden då jag är färdig med mina studier och inte har lån längre, en avslutning både när det gäller den ekonomiska biten och examen.

    Svara

   • Marina

    |

    Petra, du tar dig vatten över huvudet när du ger dig in i denna diskussionen. Vad vill du hon ska göra? Sluta använda sig av ”samhällets resurser”? Sluta gå till läkaren om hon är sjuk? Hon betalar väl skatt precis som alla andra här, och det är väl förfan bara bra om hon kan plugga vidare utan att BEHÖVA och vara BEROENDE av att få bidrag/ta studielån?
    Hade hon däremot behövt det är de väl klart att hon inte hade tackat nej. Men de är skillnad på att kunna bygga upp en ekonomi genom att starta ett helt eget företag, starta en blogg som blivit stor succée, plus hennes krönikor, och kunna försörja sig på allt detta under tiden hon pluggar – istället för att vara bunden till att ta en massa lån? Med det sagt är de inte något negativt att ha lån eller bidrag, tvärtom är det skitbra att det finns!

    DU kanske inte förstår vad de är att vara stolt över, men i det samhälle vi lever i idag kan jag säga att det är något att vara jävligt stolt över! Kör på Egoina.

    Svara

  • Alexandra H

   |

   Vadå utnyttjar samhällets resurser Petra? Vad tror du det är som finansierar sjukvård med mer? Jo, skattepengar, och har man jobbat sedan man var 15 så lär man ha betalat en hel del skatt ska du veta..

   Svara

  • Johan

   |

   Hahah alltså herregud !! Hur långt kan man dra det?

   Svara

  • Herregud...

   |

   Måste bara få fråga om du är så här korkad annars, eller om du spelar? Resurserna du pratar om är hon med och betalar via skatt och de resurserna är lika för alla. Och det är GRYMT BRA att kunna ta sig igenom universitetsstudierna utan några som helst lån eller bidrag. Absolut något att vara stolt över

   Svara

  • akistojjan

   |

   FAst egoina betalar väl ändå skatt kära petra..och genom det har rätt till allt detta… som skola etc. Gå å lägg dig igen.

   Svara

  • bella

   |

   Hon betalar väl antagligen skatt? det är den som bekostar sjukvården osv. Och varför blanda in detta, när det hela handlar om att hon är stolt över att klara sig utan bidrag? varför ska du försöka ta det ifrån henne och gräva fram minsta lilla grej för att hon ska sluta vara stolt?

   Svara

 • Hanna

  |

  Jag förstår inte heller varför folk blir provocerade av det du skrev. Fortsätt var stolt över det ändå!

  Svara

 • Mickys

  |

  Det är ju rätt lustigt att någon väljer att tolka det så otroligt fel, du har blivit frågad vad du är stolt över, du berättar och sen får du den responsen?
  Det är ju underbart att du kan leva på de du själv tjänar, det är ju bara jätte kul och verkligen något du ska verkligen vara stolt över!
  Det är så otroligt många som har svårt för när man är stolt över något man har åstadkommit, dem lägger energin på att trycka ner andra istället för att lägga energin på sitt egna välmående.

  Va stolt, du är jätte duktig!

  Kram

  Svara

 • Albulena

  |

  Vet du? Du är GRYM, punkt!

  Svara

 • Viktoria

  |

  Bättre svar kunde du nog inte skrivit.
  Förstår inte varför vissa människor måste se det negativa i allt istället för att glädjas över någon annans framgång, som det faktiskt är i detta fallet. Frågan är ju om hon skrev dedär för att ge dig dåligt samvete och på det sättet må bättre själv? Förstår inte logiken isf….
  Du har all rätt i världen att vara stolt över vafan du vill!

  Du är grym!

  Svara

 • PrinsessaVanessa

  |

  Att folk orkar bli så provocerade, håhhååjajjjaaa…

  Men började fundera, hur funkar det med bidrag och sånt i Sverige under studietiden. I Finland får man en viss summa pengar så länge man studerar plus bostadsbidrag, så ungefär 5000 kronor i månaden. Så alla som studerar här så tackar och bockar och tar emot 😀 Verkar vara lite annat i Sverige då eller?

  Svara

  • Anna

   |

   Vaddå ”alla får en viss summa”, vad är det för konstigt bidrag du tar emot PrinsessaVanessa? Nog måste ju vi också ansöka om studiestödet med alla uppgifter om inkomster/förmögenhet, och alla egna och i vissa fall föräldrars inkomster påverkar så att stöder kan sänkas eller att du eventuellt inte får något alls – samma sak med bostadstillägget (som dessutom självklart är beroende av hyran)!! Om du tjänar mycket får du inget bidrag för du behöver inte det.

   Svara

   • Anna

    |

    Vad menar du? Inte får alla studerande automatiskt bostadsbidrag i Finland så vad är det du menar är annorlunda?

    Svara

 • Lola

  |

  Du väljer själv vad du är stolt över. Det är något du KÄNNER och det kan aldrig nån ta ifrån dig.

  Svara

 • Nettish

  |

  Själv är jag stolt över att jag bara behövde gå arbetslös i två månader och leva på soc i tre när mitt liv raserades och tvingades fly för mitt liv. Jag gav mig fan på att jag skulle resa mig igen och få ett nytt jobb och tog till vara på att tips arbetsförmedlingen gav mig, även om de inte var jättemånga. Och jag vet att alla inte har den turen att hitta ett nytt jobb så fort som jag gjorde. Men fan den som klankar ner på min känsla att få vara stolt över mig själv. Det är min känsla och den har jag total rätt till.

  Så fortsätt att vara stolt!
  Va så galet jävla tokstolt och så gångrar du den känslan med 10 000. Du har rätt till din egna känsla. That’s it!

  Svara

 • Starlet

  |

  Usch, människor som dessa ska du INTE sätta i rampljuset. Det kommer ALLTID att finnas människor som vrider på det ni bloggare skriver och får det att låta negativt och därmed kan kommentera på det här sättet och få sig själva att låta ”förnuftiga”. Ja, i deras huvud då!
  Lyft istället fram extra BRA/FINA kommentarer och kväv kommentarer som dessa till döds…typ!

  Skitbra jobbat och våga vara stolt!

  Svara

 • Cecilia

  |

  Du är fin!

  Svara

 • Jessika

  |

  Men herreguuud, mellanmjölks-Sverige… vad folk blir bittra över att det går bra för någon och över att denna någon faktiskt vågar vara stolt över det! Men nä-ä, hysch, hysch, det ska man tydligen hålla tyst om?

  Jag blir så arg på folk som är så avundsjuka att de måste förstöra andras glädje. Du skrev ju aldrig något illa om någon som går på bidrag – du skrev att DU var stolt över att du klarat dig själv och jag kan säga att det är absolut en mycket bra sak att vara stolt över!

  Jag är också väldigt stolt över att jag sitter med ett fast heltidsjobb nu trots min ringa ålder, och den stoltheten ska ingen kunna ta ifrån mig eftersom det är JAG själv som har kämpat mig dit. Ändå sedan grundskolan då jag bestämde mig för att få bra betyg för att lägga grunden för vidareutbildning och karriär.

  Haha folk är ju roliga som drar upp ”Men barnbidrag då? Och universitetet behöver du ju inte betala!” Haha, nää, men ALLA får ju barnbidrag och INGEN behöver ju betala sin plats på universitetet? Så där lever ju vi i Sverige på samma villkor, klart man är stolt om man inte behöver något utöver det utan har byggt upp sitt helt egna företag och kan försörja sig på det? Du är bäst Egoina!

  Svara

 • Julia

  |

  Orkar inte med folk som ska lägga ner sin tid på att skriva negativa och onödiga kommentarer. Lyssna inte på dom! Du e bäst!!!

  Svara

 • Caroline

  |

  Jag brukar inte kommentera men kände att ja! Är väldigt imponerad över de faktum att du slipper både lån och bidrag! Läser också på högskola och får ta båda två! Och förstår fullt ut varför de är en sak du är stolt över! Hade man själv haft självdisciplinen att spara när man jobba hade man ju kanske sluppit de! Så fortsätt vara stolt över de faktum att du slipper det! 😀

  Svara

 • M

  |

  Jag (som många andra) fick ta studiemedel när jag läste mina kurser, men det var ju som sagt för att jag inte hade klarat mig annars. Jag tycker att CSN är ett jättebra system som ger folk chansen att faktiskt plugga om man så önskar. Men SJÄLVKLART ska du vara stolt som inte behöver använda dig av det. Det är väl helt fantastiskt om du inte behöver det! Jag hade också gärna haft det som du! Bara det att den möjligheten inte har funnits för mig… Jag förstår inte riktigt problemet i kommentarerna. Det är väl bara att gratulera Regina till att hon kan försörja sig själv under studietiden? Jag vet att många av oss hade önskat att vi kunde göra det samma. Vi har alla olika liv och förutsättningar, så är det bara. Och vi alla får vara stolta för vad vi vill hos oss själva, så länge vi inte kränker andra. Och jag tror absolut inte att det var det Regina menade att göra.

  Svara

 • Lina

  |

  Du är en jätte fin person som gör min vardag lite roligare! Hoppas att du inte tar åt dig allt för mycket, för det spelar ju ingen roll vad någon annan tycker, bara du är nöjd så är det huvudsaken! Alla kommer ju alltid ha åsikter, som ibland kan verka inte allt för vettiga.. hehe. Men du är bra, glöm inte det! (: / Tjej på 19år.

  Svara

 • Ingrid

  |

  Wow. Grattis till dig säger jag bara, det är väl bara jätteskönt att slippa ha en massa lån när man pluggat klart!

  Svara

 • Jackie

  |

  Jag har haft det precis som du, fattig barndom men har ordnat det bra för mig i mitt vuxna liv, bidrag, arbetslöshetskasssa, arbetsförmedlingen, vad är det? Iofs, jag tog csn-bidraget när jag pluggade, det gör de flesta som pluggar!? Stå på dig!

  Svara

 • Sara

  |

  Du ska vara stolt, du är jätteduktig! Och du jobbar verkligen för det här. Men jag tror jag förstår varför folk reagerar, det är en känslig fråga. Kanske är det en släng av Jante, men hursomhelst så påminns man om sin egen situation när man läser om hur bra du har det och så blir man litet ledsen – 22 år och skuldsatt liksom. Och inte blir det bättre under de kommande studieåren.
  MEN det betyder inte att du inte ska vara stolt! Var det Egoina, du förtjänar det. Skaka av dig alla elaka kommentarer.

  Svara

 • Annika

  |

  Usch vad arg jag blir på att det alltid måste vara någon som ska peka finger och sprida negativ energi! Det är väl självklart att man får vara stolt över att man jobbat så pass hårt att man kan försörja sig själv. Det är nog ett mål som många av oss har och en bekräftelse som för vissa av oss kanske kommer senare i livet. Kanske får man då känna den stoltheten när studieskulden är betalt, lyckan i att man lyckades med det. 🙂 Jag blir så less på att vissa personer alltid tolkar någon annans lycka, välmående och stolthet som ett hot mot sin egen tillvaro. De som är snabbast på att slänga ut kort som ”kränkt” är inte heller alltid så fria från anklagelser i sina svar. Jag blir glad när andra mår bra, når sina mål och prestationer i livet. Det är inte ett hot mot min lycka, det finns glädje och kärlek så det räcker till alla. Det som gör dig stolt gör mig stolt och jag är sjukt stolt över dig och allt du åstadkommit. All kärlek!

  Svara

 • Jossan

  |

  U go girl! =) Fan vad folk kan va dryga! Herregud, klart du ska vara jättestolt över dig själv! Jag blev ju stolt över dig, fast jag bara är en läsare lixom =P Tycker du ska göra sådanadär listor, lite nu och då =) Med saker, stora och små, som du är stolt över dig själv med! ^^,

  Svara

 • Kajsa

  |

  Folk är idioter.
  Är ju helt fantastiskt och grymt att klara sig själv utan att behöva få pengar, ta lån, och liknande. Förstår att du är stolt över det, hade jag med varit om jag varit ut! 🙂

  Så skit i idioterna, folk klagar på allt. Precis som att du inte gillade Harry Potter, där sjönk du visst i vissas ögon, du hör ju själv hur det låter. Hur orkar man bryr sig om någon inte gillar något man själv gillar?
  Precis som att jag skulle bli arg på dig för du antagligen gillar curry eftersom du har den i din gryta när det för mig inte är någon favoritkrydda ;P

  Du är bäst! Glöm inte det <3
  Dock lätt att bli på dåligt humör när folk gnäller tyvärr.

  Svara

 • Jaana

  |

  Jag förstår precis vad du menar! Pluggar just nu och har tagit bidrag + lån för att få hushållet att gå runt, men det är inte roligt! Skulle mycket hellre jobba och känna att jag förtjänar pengarna (låter det för konstigt?). Stå på dig, när man är det minsta framgångsrik så sticker det i ögonen på mellanmjölks Sverige. Du är grym! Kram!

  Svara

 • Hockeysmurf - Ja, det ÄR jag

  |

  Den där Tina verkar vara riktigt bitter. Skit i henne och alla andra bitterfittor! Du har all rätt i världen att vara stolt!
  Somliga tolkar ju precis vad som helst som en provokation, men det säger mer om de än om den de blir provocerad av.
  Kör på tjejen, du är alldeles fab! 😀

  Svara

 • Lottes Värld

  |

  Ännu en gång visar sveriges befolkning sin korkade sida. Folk hetsar upp sig över saker som är totalt oviktiga. Snacka om att förstora saken.

  Egoina, jag förstod poängen med inlägget och det är klart att man ska vara stolt över att man lyckas stå på egna ben utan att behöva bidrag. Det är bra att det finns bidrag för de som behöver men såklart är man glad om man lyckas utan. Det är bara bittra människor som sitter och kommenterar elakt, och till er som gör det; get a life!

  Svara

 • Moa

  |

  De är bara avundsjuka och det vet jag eftersom att jag själv är en utav dom som är avis! Men det är väll inte så konstigt. Jag och sambon kommer ha hur mycket som helst i studieskuld när vi är klara och tyvärr får jag inget extrajobb även om jag sökt och sökt och sökt. Vi bor i en av de städer med mest ungdomsarbetslöshet och tack gode gud för CSN även om de kan vara skit ibland. Så självklart är jag avundsjuk på någon som inte behöver ta lån eller bidrag och som har lyckats haft jobb sen hon var femton. Det har inte jag och ändå har jag viljan och drivkraften. Även om jag är avundsjuk så skulle jag aldrig kommentera något illa för det här unnar jag andra. Du är ju sjukt duktig som har lyckats så bra! Skit i alla dumma kommentarer de har det nog lite jobbigt bara =) Man får vara stolt!!

  Svara

 • Mella

  |

  Klart du ska vara stolt! Jag pluggar också utan att ta lån och det är jag själv väldigt stolt över.
  Anledningen till att du fick reaktioner är förmodligen för att det är en känslig sak, det här med att ta emot bidrag. Jag pluggar till socionom och något av det första vi fick lära oss var vilken enorm skam de flesta människor känner inför att behöva gå till socialen. I kombination med att vi idag lever i ett samhälle där mer och mer ansvar läggs på den enskilda individen så blir skammen ännu större. Detta vet du säkert redan om, men ändå. Jag ser absolut inget fel i det du skrev och det är fel att folk blir förbannade på dig, men det är en känslig fråga.

  Svara

 • Hannah

  |

  ”Hahah alltså herregud !! Hur långt kan man dra det?”

  Väldigt långt. De flesta naturvetenskapliga forskarna av idag är väl till exempel överens om att vi inte har fri vilja. Således finns egentligen inget att vara stolt över alls.

  Det måste vara skönt att slippa studieskulder i vilket fall! Det är definitivt något att vara glad över. =)

  Svara

 • mikaela

  |

  Marabou black är tillbaka! Har för mig att du gillad den? 😀 Dock i Sthlm iof..

  Svara

 • Lina Tsutsumi

  |

  Att folk ens orkar kommentera sådana saker. Skulle hela Sverige leva på bidrag så skulle det bli kaos… Jag tycker du är jätte duktig som tjänar så pass bra att du inte behöver ta något bidrag! (:

  Svara

 • Pernilla

  |

  Men – så himla onödigt att skriva så! Jag tycker du är super grym och jag förstod precis hur du menade. 🙂

  SÅ jag skänker iväg en go göteborgskram.

  KRAAAM (kände du hur go den va eller?) 😉

  Svara

 • S

  |

  Såklart du får vara stolt över det! De som har skrivit negativa kommentarer har ju missat hela poängen (hur man nu kan missförstå det du skrev…). På riktigt, bry dig inte om dem! Jag bara skakar på huvudet och undrar hur människor kan vara så korkade. Vissa verkar ju inte ha bättre saker för sig än att arbeta aktivt för att ”bli” kränkta… Jag tycker du har grymt sjyst inställning och din blogg är fantastiskt peppig!

  Svara

 • Evelina

  |

  Det är väl klart du ska vara stolt över det. Inget som helst fel i att ta lån/få bidrag men det är en stor prestation att lyckas utan. Ta inte åt dig av det negativa, sånna människor finns överallt. Ha en underbart trevlig dag!

  Svara

 • Elin

  |

  Du har all rätt att vara stolt Egoina! Keep up the good work because you’re awesome!
  Du är en stor förebild för mig och många andra, du är grym!

  Svara

 • Alexandra Viken

  |

  Förstår vad du menar med att vara stolt. Jag själv uppväxt med lite sämre förhållanden (inte dåliga utan bara lite sämre än vanligt)Jag skulle känna min sjukligt lättad om jag också kunde leva utan nått ända bidrag. (Får för nuvarande bidrag genom arbetsförmedlingen.)

  Svara

 • Camilla

  |

  Läser ofta din blogg JUST för att man alltid får ett leende på läpparna 😉
  Brukar inte kommentera (brukar ju vara så många andra som gör det ändå) Men nu måste jag ju göra det. KLART att du ska vara stolt över dig själv!

  Snälla bry dig inte om människor som bara vill peta på ord och trycka ned. (Dom borde tänka efter och vara stolta över något dom själva gjort istället)
  Var stolt och glad över allt DU åstadkommit!
  Det är du så värd
  KRAM

  Svara

 • Amanda

  |

  Hat åt dessa bitterfittor, alltid hittar dom NÅT som är fel. USCH.

  Svara

 • Sara Olsson

  |

  Förstår inte varför vissa folk inte kan vara glada för någon annan. När jag läste ditt inlägg om vad du är stolt över dig själv, så reagerade jag inte alls negativt – tvärtom! Är glad att du kämpat och kommit dit där du är idag. Förstår att man reagerar på negativa inlägg, men glöm inte att det finns så många fler som backar upp dig! Förlåt om jag skrivit fel någonstans, orkar inte läsa igenom, vaknade precis! 🙂 Kram på dig, och stå på dig!

  Svara

 • Jenny

  |

  Äh, skit i dom! Jag pluggar själv och jag beundrar dig för att du klarar dig utan bidrag/lån! Jag hade också varit stolt över mig själv om jag klarade mig utan!

  Svara

 • Malin

  |

  Klart du ska vara stolt! Grymt stolt dessutom! =))låt ingen surpuppa ta det ifrån dig.

  Jag blir glad av din blogg och hoppas du aldrig slutar. hehe

  Svara

 • Michaela

  |

  Jag har fått pengar ifrån socialen i flera år, på grund av att jag inte hade ett jobb (ofrivilligt givetvis), jag pluggar nu på högskola, och har pluggat på komvux. Mina studielån är uppe i 200.000 och mer kommer det bli..

  Och jag kan säga att jag hade varit MÄKTA STOLT om jag hade kunnat klara mig utan både socialen på den tiden och studielån och bidrag idag.
  Det är starkt och häftigt som fan att man kan klara sig själv. När jag är färdig med min utbildning kommer jag också vara där, och det mina damer och herrar, längtar jag efter! 🙂

  Svara

 • Anonym

  |

  Älskar dig egoina!! Du är bäst!

  Svara

 • LÖKLISTAN

  |

  Det är SMÅ MÄNNISKOR som orkar lägga den energin. Tyck synd om dem. Heja dig. Man har rätt till att vara stolt över precis vad själv behagar. YTTRANDEFRIHET verkar folk ha missat.

  Svara

 • Emma

  |

  Du är asbra, Egoina! Det är fantastiskt att inte behöva ta lån för att studera! Jag önskar verkligen att jag haft samma drivande anda som dig, men tyvärr har jag fått ta lån som så många andra…

  Det är avundsjukan som får de flesta negativa personer att skriva ner sitt hat i ditt kommentarfält!

  Svara

 • Fanny

  |

  ja var stolt över dig själv! heja HEJA dig egoina :’D

  Svara

 • Sara Olsson

  |

  Konstigt. Skrev en kommentar men den försvann när jag uppdaterade sidan. Ville bara skriva att jag, och så många andra, gläder oss åt dig att du kämpar på och har kommit dit du är idag! Förstår inte de negativa kommentarerna på inlägget om vad du är stolt över dig själv. Varför kan inte folk glädjas över andra!? Jag förstår att du reagerar över negativa kommentarer. Men stå på dig och låt positiva kommentarer komma före! Varför skulle man inte kunna vara stolt över en sådan sak? Klart att man kan! Kram på dig!

  Svara

 • .

  |

  Men vafan och ändå blir det ett jävla liv om man går på vissa bidrag med. Jag har fått hjälp i ett år av soc då jag väntat på en operation så inte kunnat arbeta, eftersom jag inte arbetet så hade jag ju ingen inkomst heller så fick söka hjälp tills jag nu kan söka jobb. Är otroligt glad över att jag äntligen kommer kunna arbeta och betala för mig men jävlar va många som tror att det bara är knarkare som går på bidrag. Så man får inte gå på bidrag för tillfälligt för att sen kunna jobba istället för att inte kunna jobba alls och man får inte vara stolt över att man kan jobba och slipper bidrag

  Svara

 • Kakan | MurmelDjuret

  |

  Jag förstår inte heller varför.
  Jag kan inte ens förstå hur en annan människa känner att den ens måste förstå?
  Vi alla är så olika och det är något som vi måste lära oss!!! Vad du är stolt över kan någon annan skämmas över! Så är det, och ingen behöver förstå.

  Svara

 • Moa

  |

  Du är grym som fixar dig en utbildning utan lån! Heja dig!! Bitterfittorna kan starta en bitterfittklubb och bara prata med varandra så vi andra slipper höra.

  Svara

 • johanssona

  |

  Människor som skriver sånt vill bara sätta sig över dig, klagar på andra så dom ska komma ner på samma nivå. Människor som vill vara bäst helt enkelt och självklart avensjuka. Bry dig inte och fortsätt vara stolt 🙂

  Svara

 • stina

  |

  Du ska vara riktigt jävla stolt över hur självförsörjande och självständig du är! Jag pluggar nu, men får inget jobb fastän jag söker som en galning. Vill bara ha ett jobb på Coop typ för att slippa CSN helt, men vad gör man? Jag är ändå lika galet glad över att jag har möjlighet att få bidrag + lån, annars skulle jag behöva flytta hem igen!

  Jag förstår inte heller ”Petra” i kommentarsfältet. Vaddå, allt vi har i samhället finansieras av skattemedel. Till och med dagstidningarna i Sverige får bidrag.

  Din kommentar har ingen logik, hur tänker du egentligen människa? Ska hon INTE utnyttja samhällets resurser för att hon har jobbat sen hon var 15 år? Eller, va?

  Nä vet du vad? 🙂 Du kickar rumpa Egoina! Fortsätt vara stolt!!

  Svara

 • Mimmi

  |

  Du är sötast och roligaste i bloggvärlden!! Glöm inte det 🙂 bitterfittorna förtjänar smäll!!

  Svara

 • TezziliTezz

  |

  Folk är så himla snabba på att hugga, bara för att man är stolt över att man aldrig behövt ta bidrag så betyder det inte automatiskt att man tycker att dem som behöver bidrag är mindre värda på något sätt. I detta land får man inte vara stolt över sig själv!

  Svara

 • Sanne (Zannie)

  |

  Strunta i de negativa sakerna! Sålänge du vet vad som är sant så ska det räcka! <3

  Svara

 • Robert

  |

  Goeftermiddag! 😀

  Svara

 • Maria

  |

  MEN EGOINA! LÄS DET HÄR SÅ BLIR DU GLAD!
  Det var en gång en get, som var så nödig så han sket. Efter det är han inte längre lika fet, men definitivt fortfarande en get.

  Svara

  • egoina

   |

   hahah! <3

   Svara

 • Svorskan

  |

  Att säga att man är stolt över något som andra inte bryr sig om alls fungerar. Ingen blir sur om jag säger att jag är stolt över att ha sprungit ett maraton. Men säger man att man är stolt över något som andra grämer sig över (antigen att de tycker det är synd att de eller andra måste eller att de skäms), ja då blir det fel.

  Man skall inte behöva skämmas för att ta emot bidrag och motsatsen till ”att vara stolt” är inte ”att skämmas”. Det är nog lite det folk inte kopplar.

  Svara

 • Angelique

  |

  Fattar inte ens vrf folk ska behöva skriva såna där kommentarer… du har ju rätt att vara stolt över vad du vill, och det var ju dessutom en jättebra grej att vara stolt över! De som tar illa upp av att du skrev det där är väl bara avundsjuka lr allmänt negativa och måste ha nåt att klaga på. Fortsätt att vara stolt över dig själv och tro på dig själv för det har du all anledning att göra!! Du är grym <3

  Svara

 • Nathalie

  |

  Äsch strunta i bitterfittorna. Du e grym. Så e d bara. Du får mig att skratta varje dag. TACK 🙂

  Svara

 • anna

  |

  jag reagerar starkt på detta. det är ju för att du skrivit att du inte tagit bidrag eller levat på någon annan i samma vända, därför kan det ju lätt ses som om du tkr att ta bidrag är lika dåligt som att leva på någon, och även fast du kanske inte tkr det, låter det som det och att du reagerar så starkt på att folk påpekar detta reagerar jag på. har följt din blogg i snart 5 år utan att tycka något vart dåligt med vad du skrivit, men detta reagerar jag på och får mig att fundera på om jag verkligen ska följa någon som kallar folk bitterfittor och skyller sitt humör på dem när de kritiserar henne

  Svara

  • egoina

   |

   Nej, det var inte så jag menade och om du nu läst min blogg i fem år borde du också förstå det. Men visst, läs inte om du inte vill. Finns ett kryss där i hörnet. Och ja, jag blir på dåligt humör när folk vill leta fel och bitterfitta var faktiskt det mildaste av vad jag egentligen ville skriva.

   Svara

   • Tant

    |

    SÅ BRA SVARAT HAHAHA <3

    Svara

  • bella

   |

   Om du tänker sluta läsa någons blogg bara för att hon tycker det är tråkigt med folk som gnäller så tycker jag att du ska göra det. Varför ska inte Egoina få vara stolt över att hon klarar sig utan bidrag? detta handlade ju enbart om hur hon känner, hon skrev ingenting om andra. Varför ska man inte få vara stolt för att man kan försörja sig helt själv? sluta läsa du, men vi andra stannar 🙂 fattar inte hur man kan tycka att Egoina gjort något dåligt bara för hon är stolt över sig själv.

   Svara

 • Ida

  |

  Jag tycker att du gör rätt i att vara stolt över dig sjäv! Du är grym och jag ser verkligen upp till dig! Kram

  Svara

 • Anna

  |

  Klart du ska vara stolt över dig själv! Det är inte dåligt gjort att vara 23, student och egen företagare! Självklart är det en positiv grej i ditt liv att du lyckats skapa något på egen hand som gör att du slipper ta studielån. Det är som sagt bra att det finns, men det är ju mindre roligt att ha ett lån att betala av resten av livet! You go girl! 😀

  Svara

 • Sarah

  |

  Kan delvis hålla med om att det låter som man bara ska vara stolt om man lyckas leva utan bidrag. Du är stolt över att du lyckats leva utan bidrag? Vet inte riktigt om ordet ”stolt” är rätt i sammanhanget.

  Svara

 • Emma w

  |

  Men herregud, vad är det för fel på människor som gör allt för att hitta fel och anklaga andra? Det är klart som fan att det är nåt att vara stolt över!! Att kunna klara sig helt själv, att bygga upp sig så mycket som du gjort och blivit så framgångsrik utan någon hjälp i form av pengar från staten! Jag blev i alla fall jäkligt impad utav det. Hur kan man ens ta det på fel sätt?

  Svara

 • Tess

  |

  Kör med ett gammalt Grynet citat: ”Ta ingen skit!” Tycker du är hur cool som helst iaf!

  Svara

 • bella

  |

  Usch tråkiga människor det finns. Och vad är det för fel att vara stolt över att man klarat sig utan bidrag? hade jag också varit om jag hade gjort.

  Svara

 • Micis

  |

  Gud vilka dryga kommentarer du ger till svar Egoina…

  Svara

  • egoina

   |

   Dryga kommentarer kräver dryga svar. Haha nejdå, men svårt att alltid hålla masken. Det är en riktig människa bakom den här bloggen, faktiskt.

   Svara

   • Julia

    |

    Hur kan vissa människor vända ALLT till något negativt?! Och angående att Egoina skulle svara med ”dryga kommentarer” snälla ni… Ni får vara hur bitchiga och dömande som helst men hon måste svara er bittra människor med sockersöta och förnuftiga kommentarer? Åt helvete med er!! Bra jobbar Egoina, lägg inte energi på såna människor! <3

    Svara

    • Fia

     |

     +1

     Svara

  • Maisan

   |

   Håller med! Tyvärr..

   Svara

 • Bella bulle

  |

  LÄS din blogg i 4år, vill bara säga att du år bäst, du får mig fan alltid o skratta, samma humor och ja klickar alltid in på din blogg innan ja läser kissies o kenza o alla dom HAHHA inte för att de spelae någon roll men du är
  Liksom prio numba one 😀 bry dig inte om alla som kommenterar negativt, fuck them o de din blogg du har rätt att skriva vad fuck du vill hihi. Keep up the good work o gör inte depp inlägg om folk som är
  Dumma i huvudet o tar åt sig av de minsta lilla o tror att allt är riktat mot dom och menar allting negativt.
  Puss o kram / Bella från norrköping

  Svara

 • Manduzana stickar

  |

  Men herregud, vad folk är griniga! Det är inget fel att leva på bidrag men heller inte fel på att tjäna sina egna pengar. Det är väl jättebra att dom allra flesta kan jobba och tjäna pengar själva. Och det är också jättebra att det finns bidrag för dom som inte kan det.

  Heja Egoina!

  Svara

 • Stina Andersson

  |

  Att klara sig helt själv är väll en alldeles ypperlig sak att vara megastolt över.

  Skit i bitterfittorna och ta åt dig av resterande.

  Jag jobbar med att just betala ut bidrag och önskar att fler kunde se stoltheten i att klara sig själv.

  Ha en fantastisk dag!

  Svara

 • LOLLIPOPLADY,

  |

  Det är så, att VÄLDIGT många här i världen som bara letar fel i andra. Lika många är det som trycker ner andra för att må bättre själv.
  Jag hoppas att dessa människor faktiskt blir lyckliga av det, även om jag inte tror det.
  Det enda vi kan göra är att göra precis det vi vill och mår bra av och skita i alla andra, eftersom alla gör fel och alla är olika.

  Jag tycker din blogg är den bästa i Sverige då jag blir ALLTID på bättre humör efter jag läst den. Att du ska bli sur pga. idioter som lever ledsna liv, det är liksom inte rätt. Så bajs på dom.

  Svara

 • Minna

  |

  Klart du ska vara stolt.
  Jag är sjukt stolt över att jag inte heller tagit några bidrag (förutom barnbidraget som alla med barn får automatiskt). Jag klarade av mina år på högskolan utan en krona från CSN genom att jobba extra. Med tanke på hur många som tyckt en massa om mig och det faktum att jag blev ensamstående mamma som ung så känns det som en smäll på käften på dem att klara av utbildningen med höga betyg utan bidrag när man har barn själv på heltid. Klapp på axeln för mig och för Egoina alltså.

  Svara

 • anna

  |

  Ta inte åt dig av de negativa! Var stolt, på riktigt! Jag bor tillsammans med min pojkvän. Dyr hyra på lägenheten, han pluggar o har csn, jag jobbar timmar, vi har långt att åka o därmed dyra resekostnader. Men ändå, jag har ett csnlån o han med. Det är de enda vi har o vi jobbar på att få ihop ekonomin för att slippa ta lån eller leva på andra. Vi är stolta!

  Svara

 • Emma

  |

  Men vad fasen……

  Jäkla bittra svenne-fitta Tina.
  Släng dig i väggen va!!!
  Avundsjuk för att Egoina är rik och framgångsrik.

  Svara

 • Sanna

  |

  Hej bästa bloggerskan i landet! Ta inte åt dig av surfittornas bittra kommentarer, du vet väl vad man säger? ”Det är inget med en förrän folk pratar om en”. Det finns alltid folk som nappar på allt man säger och vänder det till sin egen fördel, det kommer vi aldrig ifrån, det gäller att försöka lära sig att man duger ändå och skaka av sig det negativa. Du gör i alla fall min dag varje dag och jag tycker du ska vara stolt över dig själv som tagit dig så långt här i livet! Kram på dig!! <3

  Svara

 • Maja

  |

  Du SKA vara stolt över det!
  Det är ingen synd att vara stolt över att man är självständig och klarar sig själv.
  Bara för att man gör det betyder det inte att man ser ner på de som behöver hjälp.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv