Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Vad jag är stolt över

Jag fick en fråga om vad jag är stolt över hos mig själv. Jag började fundera och kom på att jag aldrig riktigt har tänkt på det eller ”sagt det högt”. Det är hur viktigt som helst, så nu gör jag en lista och hoppas att ni gör en egen också.

 

 

Jag är stolt över mig själv för att…

 

• Jag studerar på universitet även fast jag säkert kunnat skaffa mig en karriär ändå.

 

• Jag har jobbat sedan jag var femton och aldrig levt på någon annan eller fått någon form av bidrag.

 

• Jag aldrig är dömande mot vänner och bekanta som berättar något för mig.

 

• Jag alltid lyssnar på min magkänsla och inte vad som generellt anses bäst.

 

• Jag inte behöver ta studielån då jag har mitt företag vid sidan om.

 

• Jag lyckades och vågade bli krönikör.

 

• Jag alltid är tacksam och uppskattar allt fint som händer mig och allt jag får.

 

• Jag nästan alltid har stått upp för det jag tycker är rätt och sagt emot det som är fel.

 

• Jag har börjat våga släppa människor nära utan att alltid vara rädd för att bli sårad eller bli backstabbad.

 

• Jag har en blogg som får andra att må bra.

 

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (82)

 • Angelica

  |

  Om du hade haft en favorit-knapp på din blogg hade det här inlägget favoritiserats!! 🙂

  Svara

 • jag

  |

  så du tar inte Csn-bidrag? Du har aldrig fått barnbidrag? 😉

  Gillar din blogg annars, du är klok och vettig.

  Svara

  • egoina

   |

   Har aldrig tagit CSN (får inte bidragsdelen heller) inget direkt barnbidrag heller (en lång historia det där). Men jovisst fick jag en peng av min mamma då och då fram tills jag fyllde femton 🙂

   Svara

  • bella

   |

   Tycker inte riktigt man kan räkna in barnbidraget. Det är ju något som föräldrar får och sedan väljer dem hur mycket av det som dem vill ge sina barn. Det ska ju gå till hushållet om det behövs.

   Svara

 • Tina

  |

  Du säger att du inte fått nån form av bidrag, men studiestödet som du får av csn när du studerar är faktiskt ett bidrag! Även barnbidraget. Dessutom får du det att låta som att det är en dålig grej att få bidrag. För vissa som inte har nått större val så är ett litet bidrag kanske skillnad på att ha tak över huvudet och mat på bordet alla dagar.

  Svara

  • egoina

   |

   Jag får inget studiestöd av CSN, inget lån och jag jag tjänar för mycket för att få bidragsdelen. Barnbidrag har jag heller aldrig direkt fått. Jag menar ABSOLUT INTE att det skulle vara något fel med bidrag eller stöd på något sätt, men jag måste väl ändå få vara stolt över mig själv som alltid har sett till att det inte har behövts??? Ibland förstår jag inte mig på er som blir upprörda över sånt här. Har du följt min blogg måste du snappat upp att jag växt upp under tuffa förhållanden som har krävt bidrag för att just ha tak över huvudet och mat på bordet, men jag pratar om mitt vuxna liv (15 +) och då är det väl inte konstigt att jag är stolt över att jag har lyckats ordna det bra för mig??

   Svara

   • sofia

    |

    Det är ju jättebra att man kan plugga utan att behöva ta bidrag. Jag känner folk som har helt sjuka jobb, bla. youtubestjärna och inte behöver ta studielån. Fortsätt som du gör och ta inte skit, du har ju byggt upp ditt företag och förtjänar det!!

    Svara

    • egoina

     |

     Tack fina 🙂

     Svara

  • Stina

   |

   Tror det är flera som inte får hela sitt barnbidrag. Jag fick en hundring av barnbidraget till den dag jag fyllde 16 och flyttade hemifrån. Jag klarade mig sedan på barnbidraget med undantag av en tusenlapp från mor och far till hyra. Ville man ha pengar till roligheter fick man sommarjobba och tjäna extra 🙂

   Svara

 • Emelie

  |

  Helt underbar är du Egoina! Ska göra en lista med en gång, man måste ta hand om sig själv ibland också 🙂

  Svara

 • Alexandra H

  |

  Du får verkligen andra att bli glada av din blogg, åtminstone mig! Alltid när jag sitter på jobbet i ett trist kontor och allt känns tråkigt så är det alltid lika glädjande att gå in här, eller när man sitter hemma om kvällarna utan något vettigt att roa sig med. Så härligt att gå in på en blogg där man varken känner ångest över att man inte är ett tränings/matfreak eller ångest över att man inte själv är en karriärinriktad entreprenör.

  Du ger mig ett leende på läpparna varje dag! 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Tack vad glad jag blir 😀

   Svara

 • Rebecka

  |

  Fina Egoina! Din blogg gör en alltid glad att läsa. Kram!

  Svara

 • Victoria

  |

  Du är verkligen inspirerande! Skönt att det finns människor som du. Äkthet är en egenskap som inte många besitter numera! Du är född till att vara en förebild!

  Svara

  • egoina

   |

   <3

   Svara

 • Josefine

  |

  Tror inte att det är så många som går på gymnasiet och grundskola som vet hur det där med CSN och studiebidrag fungerar på högskola/universitet. Man måste ansöka om det, det är inte bara att få. Man kan bli nekad och man måste lämna en studieförsäkran…
  Jag tycker det är asbra att du inte ens behöver ta bidraget från CSN! Själv är jag inne på min fjärde termin på högskolan och insåg idag (!) att jag är en av de få som inte har tagit lån av CSN, men bidraget har jag.

  Svara

  • egoina

   |

   Grymt! Jag tycker att det är fantastiskt att CSN finns och om man ska ta ett lån är det, det mest vettiga 😀 Själv hade jag gärna velat få bidragsdelen, lite segt att betala tonvis med böcker ur egen ficka (haha!). Fast det är ändå bättre att dem går till någon som verkligen beöver 🙂

   Svara

 • Linn

  |

  Du är fantastisk helt enkelt! 🙂

  Himla bra kontrast till alla andra bloggare, din mår man bra av istället för att bara se alla sina brister.

  Jag menar inte utseendemässigt (massa dumma kommentarer att du är en bra kontrast för att du inte anses smal, du är skitsnygg ju!). Ville bara klargöra det så du inte tror det var det jag syftade på! 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Tack vad fin du är 😀

   Svara

 • Robert

  |

  Håller verkligen med om att du sprider mycket positiv energi med dina inlägg. 🙂

  Dessutom är det skönt med människor som vågar vara sig själva och som inte dömer andra. 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Tack 😀 Jag försöker låta bli att döma i alla fall! 🙂

   Svara

 • minna

  |

  du är så fin, egoina! du verkar som en väldigt stark och ärlig människa. din blogg är bäst, den är så äkta och verklig och man inser att man inte är ensam om att gå i otvättat hår och frossa i choklad några dagar för mycket. du är en sån man skulle vilja vara vän med. känner igen mig i dig på många sätt. du har säkert hört det många gånger, men SLUTA ALDRIG BLOGGA, mitt liv skulle typ…gå under. kanske inte riktigt, men nästan. Följt den länge nu. såg en tjej på centralen i Malmö en morgon (som jag trodde var du) kände att jag inte ville stirra för mycket, ville så gärna ta en bild med dig men du pratade i telefon och stod vid kassan och betalde samtidigt som du såg lite små-stressad ut, så jag lät bli att gå fram till dig. jag hoppas jag får fler chanser, ha en bra kväll 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Tack vad glad jag blir! <3

   Svara

 • elin

  |

  ja men dessutom är du ju för jäkla snygg också! 😀

  Svara

  • egoina

   |

   Haha 😀

   Svara

 • Fanny

  |

  så fint och viktigt blogginlägg!

  Svara

 • pernilla

  |

  Du är sjukt inspirerande! Shit vad kul det är att läsa sånt här. Jag är också stolt! GO EGOINA! WIIIIE :D:D:D

  Svara

  • egoina

   |

   Tack!! 😀

   Svara

 • Petra

  |

  Har du aldrig fått någon form av bidrag? Fick du inte ditt studiebidrag när du gick i gymnasiet när du fyllt 18? Då får inte din mamma det längre… Veckopeng av din mamma när du var yngre? Som kanske kom från ditt barnbidrag. Jag tar emot bidrag -barnbidrag för min dotter på 3 år, men det är kanske fel då. Skulle du avsäga dig barnbidraget när du själv får barn? Inte många som skulle göra det. De flesta har tagit emot något bidrag, att inte ta emot det är inget att vara stolt över.

  Svara

  • egoina

   |

   Amen självklart inte!!! Det är jättebra med bidrag och i min text skrev jag ”sedan jag var femton”. Nej, jag har aldrig fått hela barnbidraget/studiebidraget, men jo, jag har fått en peng av min mamma.

   Svara

  • M

   |

   Man kan inte säga ifrån sig barnbidrag eller studiebidrag under gymnasiet, alla får det och kan verkligen inte räknas till ”att ha bidrag” tycker jag. Att man aktivt söker bidrag tycker jag betyder att man maskar och inte orkar/vill jobba istället, sedan finns de de som av någon anledning inte KAN jobba men det är en helt annan sak.
   Det är skillnad på bidrag och bidrag helt enkelt.

   Svara

   • Emelie

    |

    Fast det där är ju faktiskt lite trångt indelat. Folk är arbetslösa fastän de VILL jobba, och då tvingas de ju att söka bidrag för att överleva. Jag räknar med, trots 4-åriga universitetsstudier, att bli arbetslös till en början (självklart MOT MIN VILJA) och då faktiskt söka bidrag för att jag är ingen person som har några besparingar.

    Svara

    • M

     |

     Ofrivillig arbetslösa räknade jag dock till de som inte kan, de kan ju helt enkelt inte för att det inte finns jobb att gå till 🙂

     Svara

  • Irene

   |

   Vad bittra människor blir här över att du skriver att du inte får något bidrag! Det kändes som att dom missade poängen med inlägget, Det är ju sånt som du är stolt över, och inte något du tycker alla borde göra! Alla är vi väl stolta över olika händelser/göranden i våra liv. Varför dra ner hela det härligt positiva inlägget med bittra surkommentarer?
   Fortsätt som du gör Egoina, du är grym 😀
   Varför vara sur när man kan vara glad?

   Svara

  • Men hallå!

   |

   Det är väl förihelvete visst något att vara stolt över!! Jag skulle vara SJUKT stolt om jag hade klarat min studietid utan bidrag! Det där var det dummaste jag läst! Åååh det är så töntigt hur man ska behöva smyga runt på tå för att inte kränka någon nu för tiden! Du behöver väl inte ta åt dig för att hon klarar sig utan bidrag?? Eller är det den svenska avundsjukan som är ute och smyger igen?

   Svara

  • Bella

   |

   Petra lägg ner! Hon skrev att hon är stolt över att HON INTE BEHÖVER DET! Men hade hon behövt det så är det väl självklart hon hade tagit emot det. Herregud människa. Och varför blandar du in dig själv i detta? det handlar om vad Egoina är stolt över! Ingen har sagt att du måste göra precis som henne. Klart DU ska ha kvar dina bidrag om du behöver dem, det är väl inget fel eller konstigt med det. Du borde verkligen tänka innan du skriver, tror nog inte jag är den enda som blev irriterad av att läsa din kommentar. Så jäkla onödigt av dig.

   Svara

 • Rebecka - bloggar om skönhet, hårdrock och vardag

  |

  Åååh, fler bloggar behöver såna här inlägg med positiv energi! Kanske inspireras av dig, hehe … blir verkligen glad av din blogg och den lyfter mitt humör på de allra mörkaste av dagar. Tack Egoina! <3

  Svara

 • emma

  |

  du är FANTASTISK tycker jag 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Du med!!! 😀

   Svara

 • Erika - Gravid ♥

  |

  Super! Fast jag tycker nog att man borde tänka på vad man vill bli bättre på också! Annars förlorar man nog lite självinsikt 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Helt rätt! Kanske blir ett nytt inlägg, haha 🙂

   Svara

 • Linnéa

  |

  Ååh, vad roligt att du gjorde en inlägg om min fråga! 😀
  Tycker att folk borde göra sånna här listor oftare 🙂

  Svara

  • Linnéa

   |

   Ett inte en.. 😉

   Svara

 • Nadine

  |

  Åh så himla bra du är, det är en sån här blogg alla borde läsa och ta till sig. Älskar att du fokuserar på så bra saker. Inte bara i det här inlägget, utan i alla! I den här bloggen mår jag bara bra och önskar att du, och de flesta av dina läsare vore mina vänner, för alla är så kloka och bra. <3 Kan inte du göra som Niotillfem-Sandra och ordna brevvänner!? Så att alla kan skriva en "kontaktannons" för att hitta vänner, du vet. Vore underbart här.

  Svara

 • Malin

  |

  Härligt det låter! 😀

  Svara

 • Kajsa

  |

  Vad tråkigt att flera personer fastnar för bidragsbiten i inlägget och totalt missar poängen, nämligen att lägga fram konkreta saker som man är stolt över sig själv. Utmärkt idé som borde uppmuntras av alla!

  Tack för att du alltid ger oss ett leende på läpparna och en positiv självgranskning då och då 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Var är gilla-knappen? 🙂

  Svara

 • Charlotte

  |

  ja du du har mycke att vara stolt över…Grattis 🙂
  Charlotte

  Svara

 • Emelie

  |

  Bra jobbat! 🙂

  Svara

 • Mathilda

  |

  Åh vilket bra inlägg, blev inspirerad till att själv göra en lista med saker jag är stolt över, tack för den!

  Svara

 • Albulena

  |

  Vet du vad jag kände jättestarkt för när jag läste ditt inlägg? Att ge dig en stor fet kram. Hoppas jag stöter på dig någon dag, då hoppas jag att jag får den där kramen.

  Svara

 • Jessika

  |

  Du är grym! Verkligen bra saker att vara stolt över, många av de saker du är stolt över strävar jag själv efter så du är verkligen en inspiration!

  Svara

 • Sophia

  |

  Egoina min vän gör som jag när folk skriver bulla grejer. Kommentera bara med ”Pass”..

  Svara

  • Sophia

   |

   Oj fel inlägg.. men du förstår!

   Svara

  • egoina

   |

   Smart 😀

   Svara

 • Emelie

  |

  Du är GRYM Egoina! Mer än bara glädjespridare! Jag reste utomlands i sex månader nyligen och så fort jag kände mig ensam(eller hade ångest över att tvingas återkomma till Sverige) gick jag in på din blogg(som förutom mail och facebook var den enda svenska hemsida jag faktiskt återkom till). Du lyckades alltid reda bot på mina tankar genom att antingen få mig till skratt, komma med ett peppande inlägg eller lyckas få mig att minnas att folk i Sverige kanske inte är så dumma. Du är verkligen super, så försök att inte ta åt dig av alla bitterapor!:) (Personligen sköt mitt självförtroende i höjden efter att jag började sätta ord på vad jag var stolt över hos mig själv, tycker det är hur bra som helst att påminna sig själv om hur mycket man faktiskt klarar av). Tack till dig!

  Svara

 • Lotta

  |

  Du är awesome och skitduktig på det du gör! Man ska välja vilken kritik man ska lyssna på. De om bidraget nedan tycker jag man kan bortse från.

  Jag förstår att du blir provocerad men folk tolkar som folk vill. De vill bli provocerade. Försök tänka att alla som kommer med dumma kommentarer övar på att stå för sina argument och blir medvetet provocerade. För första gången tar de ställning! Och du är bara ett ”försöksobjekt”. Typ. Det gäller att ha fantasi. 🙂

  Svara

 • Linda

  |

  Så du är stolt över att du inte fått studiebidrag om jag förstår det rätt? men alla de gångerna du har tjatat om att du inte haft pengar på din blogg, önskade du inte då att du kunde haft det?

  Svara

  • egoina

   |

   Nej, jag har aldrig skrivit att jag är stolt över att jag inte fått studiebidrag eller tagit emot något annat bidrag, jag är stolt över att jag inte BEHÖVER det idag. Att jag byggt upp detta själv, utan hjälp. Jag förtydligar eftersom ni inte verkar förstå: Det jag är solt över är att jag inte BEHÖVER DET, alltså inte själva faktumet att jag inte ”tar emot det”. Såklart har det funnits stunder då jag önskat att jag haft mer pengar och som jag skriver menar jag mitt vuxna liv alltså EFTER studiebidraget ch allt det där. Jag skulle egentligen önska att jag idag fick bidragsdelen från CSN (så att jag slipper lägga pengar på böcker och sånt tråkigt). MEN, det är helt klart mycket bättre att det går till någon annan som inte har råd.

   Svara

 • pilan

  |

  alltså åh va jag önskar att vi var kompisar haha! 😀 jag gjorde en lista i huvudet vad jag var stolt över hos mig själv och det gjorde mig glad:) tack för tipset! du är så underbar<3

  Svara

 • Petra

  |

  Tycker det är bra saker att vara stolt över!! 🙂

  Svara

 • anna

  |

  du är så underbar!! behövde verkligen läsa detta idag och själv bli påmind om allt jag gjort och är sjukt stolt över, men som man glömmer bort. tack för påminnaren! tycker din lista är grym, ska också ta och skriva min egna lista 🙂

  Svara

 • PrinsessaVanessa

  |

  Härligt att snorkiga och onödiga kommentarer tydligen inspirerat dig till detta inlägg!! YOU GO GIRL!! <3 Härligt!

  Svara

 • Karin

  |

  Du har all rätt att vara stolt! 🙂

  Svara

 • Erika

  |

  Härligt inlägg! 🙂

  Svara

 • pelle

  |

  Folk måste skilja på barn- och studiebidrag från till exempel bidrag från socialstyrelsen. Barnbidrag får alla som har barn i Sverige och är svenska medborgare. Och studiebidraget under gymnasietiden får de som pluggar på gymnasiet (dvs nästan alla). Det är inget man ansöker om, det är en rättighet man har. Alltså är det en annan femma att leva på till exempel socialbidrag.

  Och grattis till dig fan, som klarat dig ur det! 🙂

  Svara

 • Erika

  |

  Skit i alla onödiga kommentarer, även om det är svårt.
  Vill bara säga att du gjort mig må bra, väldigt mycket faktiskt!
  Jag är inte en av dom smalaste, har ganska stora lår och inte den minsta rumpan precis.
  Men iallafall, du är inte en av dom bloggerskorna som lägger ut bilder att du äter sallad hela tiden, lägger ut träningsbilder och sånt.
  Sjukt duktig att blogga!
  ( Hoppas inte detta lät fel nu så du trodde jag mena att du var tjock, för det är du inte. )

  Kram.

  Svara

 • Sa

  |

  Vad har du för företag?

  Svara

 • Sara

  |

  Jag tycker att det är jättebra att du läser vid ett universitet trots att du hade kunnat skaffa dig karriär ändå!

  Svara

 • Sara

  |

  Kul att ingen plötsligt ska attackera för att hon är stolt över att hon har pluggat vidare också för är man stolt över det så betyder det att de som inte har gjort de är mindre värda, eller hur?
  Ett bidrag kan dessutom komma från familj, vänner eller staten, och oavsett så tycker jag du gör helt rätt i att vara stolt över det för det är inte många som klarar av att åstadkomma något sådant!
  Du har byggt upp en fin blogg där du gör människor glada, se bara på kommentarerna, och att den i sin tur hjälper till att finansiera din utbildning m.m. är väl bara dubbelt så positivt 🙂

  Svara

 • jessica

  |

  Bry dig inte om alla negativa kommentarer, du är grym i alla delarna! 😀

  Svara

 • Jenny

  |

  Bra inlägg! Själv jobbar jag med försörjningsstöd på socialtjänsten, men är glad varje dag för att jag själv aldrig har behövt gå till arbetsförmedlingen och har heller inget studielån från CSN då jag jobbade samtidigt som studierna. Inget fel att vara stolt över att man är lyckligt lottad!

  Svara

 • johanna ~

  |

  fan vad du är grym ! 😀 är förresten jättetaggad inför nationella provet, eftersom vi har i uppdrag att läsa krönikor = jag kan vara inne på din blogg hela tiden mohahahah c: förresten, vad är ditt företag för någonting ? har varit en trogen följare i flera år men har inte riktigt fattat det än, haha 🙂 fortsätt vara så jävla fantastisk, bästa du !

  Svara

 • cyniker/jante

  |

  jag vet inte varför, men det här inlägget gav mig verkligen en sjukt dålig magkänsla ala blondinbella (alltså, ”alla är lika värda så länge de jobbar tills de är 90 och njuter av varenda sekund, de kan väl starta eget eller nåt!”). i vanliga fall gillar jag dina inlägg men här brände det riktigt till i mig, kanske ännu mer när jag läste nästkommande inlägg om att någon alltid känner sig trampad på. vilka är det i det här fallet? ”bidragstagare”, dvs i princip alla i vårt avlånga land?

  Svara

  • bella

   |

   Då måste du missförstått inlägget ganska så mycket, för det hade ingenting med DIG att göra utan om vad Egoina är stolt över! Jag har också bidrag, men inte fan tog jag åt mig, önskar också jag kunde försöja mig helt själv som Egoina, men jag skäms ju liksom inte för att jag inte gör det. Men jag hade varit stolt om jag hade klarat mig utan 🙂 Varför skulle hon vilja håna och trampa på folk som har bidrag?

   Svara

 • Karolina

  |

  Det är Jante som spökar bland folk som klagar på detta inlägg. You go girl!!

  Svara

 • Fannie

  |

  Varför skriver man själv inte en sånhär lista typ varje vecka, för att peppa upp sig själv ytterligare?

  Ska på direkten göra en på min lilla whiteboard som står mitt i rummet, så jag inte glömmer det! 🙂

  TACK! <3

  Svara

 • Rebecca

  |

  Att folk bara orkar lägga energi på fel saker. Varför ska folk alltid misstolka allting? Jag tycker du är AWESOME! 🙂

  Svara

 • Johanna

  |

  Åh vad du är duktig! Det där är RIKTIGT bra grejer som du verkligen ska vara så himla stolt över och jag önskar att jag kommer att kunna göra likadant. Vad det än nu är värt så får du mig att må bra varenda gång som jag går in på din blogg, du är så bra! Stor puss och kram! 😀

  Svara

 • LINDAVIOLA!

  |

  Tycker du skall vara riktigt stolt över dig själv! Förstår inte varför folk skall bli bittra över att du säger att du aldrig fått bidrag.

  Lustigt hur de fastnar på just den biten och inte lyfter något av alla de andra punkterna? Men det är väl Sverige i ett nötskal att haka upp sig på folk som tjänar pengar och inte behöver bidrag. Själv tycker jag det är grymt att du klarat dig utan bidrag! Själv har jag endast fått studiebidrag under min studietid, men klarat mig utan lån vilket är otroligt skönt och det är jag extremt stolt över!

  Svara

 • Jennifer

  |

  Jag tycker såhär. Man ska vara stolt över sig själv! Oberoende av vilken anledning så tycker jag man ska kunna ge sig själv en klapp på axeln o säga ”fan så bra gjort!”. Förstår inte varför folk tar illa upp. Ditt liv ser ut på ditt vis och mitt liv ser ut på mitt vis, sånt är ju livet – vi lever olika. Men i min värld skulle det stått ”Jag är stolt över att jag tar både bidrag och lån från CSN för att studera istället för att jobba på Burger King resten av livet” MEN det är säkert nån det sticker i ögonen på det också. Nån skulle då kunna skriva ”men tänk på dom då som inte kan studera och som kanske måste jobba på burger king för att ha råd… yada yada…”

  Yo go girl!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv