Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Vita tänder

Det slog mig hur vita mina tänder faktiskt är. Ändå var det typ ett halvår sedan jag blekte dem. Man blir nog hemmablind.

 

 

 

Jag har tipsat om hemma-tandblekning tidigare och har fått en del kommentarer på sistone som frågar om det. Ja, det fungerar. Men det krävs tålamod. Man får bleka några gånger innan man blir helt nöjd.

 

Jag var faktiskt och gjorde tandblekning med laser hos tandläkare en gång. De proppade in en massa grejer i munnen på mig och så fick jag sitta med det i tjugo minuter. Hela tiden kom sköterskan in och frågade om det kändes okej (det är så dumt att de frågar en massa saker när man ändå inte kan svara). Daniel och Victorias bröllop visades på tvn i rummet och känslig som jag är började jag gråta lite för att det var så fint och precis då kom sköterskan in och bara ”MEN HERREGUD! HUR ÄR DET FATT?!??” och jag försökte peka på tvn och förklara med alla grejerna i munnen. Hahaha.

 

Lång historia kort. Det jag ville komma till är att jag inte tyckte att blekning hos tandläkaren gav bättre resultat än att bleka hemma. Man uppnår precis samma resultat (om inte bättre) hemma. Det är verkligen inte värt pengarna att betala flera tusen hos tandläkaren.

 

Jag beställer alltid min tandblekning hos beconfident.se. Jag har i samarbete med dem fixat en rabatt på 10 procent om ni uppger ”Egoina” i kassan. Perfekt julklapp kanske?

 

Gå in och titta, HÄR.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (37)

 • jessica

  |

  Dom var ju med på ”plus”. Helt värdelöst och hade mer biverkningar än vad dom gjorde nytta.

  Är det sant att du tycker om det eller är det i reklamsyfte du säger det?

  Svara

  • egoina

   |

   Var de? Jag tycker det helt ärligt. Är hur nöjd som helst!

   Svara

  • Angelica

   |

   Oj så illa? Jag bleker tänderna med ett annat märkte och funkar absolut. Vet detta då jag lyckades bleka bara ena tandraden 😛

   Svara

 • Nathalie

  |

  Egoina! Kan du inte berätta om din ögonbryns-tatuering?? Jag vill göra mina men känner ingen som har gjort det, och är så rädd för att bli missnöjd med det då det trots allt är i ansiktet :/

  Svara

 • Emma

  |

  Men vafan, haha. Beställde från dem för bara typ en vecka sedan och så kommer du med en rabattkod nu, dåligt!!! ;D

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag tror dock att skillnaden är att tandläkarens grejer är mer skonsamma mot tänderna än det man köper hem.

  Svara

  • egoina

   |

   Inte som jag har förstått det. Det är i princip samma. Men lasern hos tandläkaren gör att det blir mer intensivt.. 🙂

   Svara

  • egoina

   |

   Då får man allt man behöver 🙂

   Svara

 • Becca

  |

  Grejen med att bleka hemma är att det kan vara farligt.
  När man bleker hos tandläkaren görs en undersökning innan man bleker, för att se så att man inte har t.ex. karies. Har man problem med ilande tänder bör man heller inte bleka.

  Är allt OK kan man ta avtryck för blekskenor, och så får man en ny tid för att hämta ut dem (iaf på Folktandvården). Blekmedlet får du med hem, så du bleker själv hemma ändå, fast med tandläkargjorda skenor. Det är viktigt att skenorna passar – vilket det är betydligt större chans att de gör om man bleker hos tandläkare än själv hemma. Om skenan är för stor är det lätt att blekmedlet ”rinner över” och fräter på tandköttet.
  Bleker du hos tandläkaren får du även en tid för kontroll efteråt, för att följa upp och se om allt gått bra och om du är nöjd. Folktandvården brukar ha en kampanj i maj/juni där det kostar 1500 för blekning av båda käkar istället för 1500 per käke.

  En annan sak man bör tänka på när det gäller tandblekning är att det faktiskt är skadligt för tänderna. Emaljen bryts ned och försvagas, vilket leder till att tänderna blir känsliga och kan börja ila.
  Tänderna åldras ju med kroppen, oftast passar tändernas färg ihop med resten av en person.

  Personer som tidigare rökt, eller har druckit mycket kaffe/te/rödvin och pga det har fått missfärgade tänder har en ”anledning” att bleka dem.

  Vi som jobbar inom tandvården märker att de som oftast efterfrågar blekning är de som behöver det som minst – tjejer/killar i 18-25 årsåldern som redan har den ljusaste färgen på skalan.

  Så man bör tänka på att det finns risker också innan man bleker 🙂

  Svara

 • K

  |

  Nu kommer jag med ett litet skräckexempel. Jag har beconfidents blekning, den ”lättaste” av dem. Har blekt till och från några månader och senast, som var för tre veckor sen kanske – då upptäckte jag att jag har en spricka i framtanden! Jag blev och är jätterädd nu… Vet inte om det är blekningen det beror på men jag vågar nog inte bleka mer 🙁

  Svara

 • Anna

  |

  Koden fungerar inte nu 🙁

  Svara

 • Sandra

  |

  Sliter det på tänderna?

  Svara

 • Astri

  |

  Tack för tipset! Hatar mina gula tänder! Nu blir det bleeeeekning!
  Btw är det inte dissigt att ge tandblekning i julklapp?

  Svara

  • egoina

   |

   Haha kanske. Typ som att ge parfym 😉

   Svara

 • Nathalie

  |

  Vilket är det du har beställt och hur lång tid tog det innan man såg resultat ? 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Det vanliga startkiten. Efter fem gånger var jag nöjd ungefär 🙂

   Svara

 • Melinda Johansson

  |

  Min tänder blektes inte ett piss när jag använde det 🙁

  Svara

  • egoina

   |

   Inte ens efter flera gånger? :/

   Svara

 • linneaa

  |

  Hellu! Som tandläkarstudent kan jag ge lite inside-information! Hemmablekning ÄR skonsammare, kuren i tandläkarstolen är starkare och sliter på tänderna mer eftersom det är så kort behandlingstid. OAVSETT är det jätteviktigt att det appliceras rätt för annars kan man få permanenta skador tandköttet, vilket man tror kan öka risken för tandlossning (det finns väldigt lite forskning om just tandblekning eftersom det expanderat så fort!). Ett tips är att använda fluor direkt efter själva blekningen, då detta stärker tänderna.

  Svara

 • hanna

  |

  Detta e ju bara en reklam, egoina får betalt att skriva om detta.
  O ni idioter tror att det e sant.
  Köp inte produkten.
  Och Regina, om du inte låter denna kommentar
  komma med, så ses vi på flashback. mvh hanna

  Svara

  • egoina

   |

   Ses på Flashback? Hahaha… Det stämmer att jag får betalt för att göra reklam för diverse saker på min blogg (t.ex annonsbanners längst upp), men jag skulle ALDRIG tipsa om något/skriva om något som jag inte står för.

   Svara

 • Jessica

  |

  Skitsnygga tänder!

  Försökt mig på blekning men kan inte hålla mig från kaffe så många dagar som det krävs.. är det samma krav på dessa med??

  Svara

 • Ehlin

  |

  Har också beconfident ^^ Tycker att det fungerar helt okej för mig, ser skillnad gör jag absolut! 😀
  Vad fin du är hela tiden. 🙂

  Svara

 • Linda

  |

  Grym tandblekning! JAG skulle dock bli lite nedstämd om jag fick det i julklapp, lite som att få munskölj – ”jahaja, du tycker jag behöver det alltså..”

  Svara

  • egoina

   |

   ”Rabattkod” står under varorna i din varukorg när du ska betala typ. 😀

   Svara

  • egoina

   |

   Konstigt.. Tror den ska funka dag med :/

   Svara

 • M

  |

  Har provat Beconfindent, gav inget resultat. Var alltid lika obehagligt att sitta med den där skenorna och smeten i munnen också. 🙁

  Svara

 • Fred

  |

  Det kräver många omgångar för få resultat, gjorde säkert 6 gånger.

  Svara

 • Hannah

  |

  HAHA, varför läser jag fortfarande BACON-FIDENT och inte Be-Confident som man ska göra? Suck xD

  Svara

 • Veronica

  |

  Jag provade gå in och skriva EGOINA i rabattkod fältet. Bredvid syns det inget utan till höger där summan och frakt står ser man att det är avdraget.

  Svara

 • Josefin

  |

  Insåg precis att det heter Be Confident och inte Bacon Fident som jag har trott förut, haha.

  Svara

 • Tina L

  |

  Använde deras tidigare men gillade inte resultatet. Nu använder jag stella whites tandbleknings stripes istället… sjukt nöjd med dem. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv