Omvänd frågestund, del 2

Har skitsmala vader som jag ogillar, vad tycker du jag borde göra?!?

– Du måste helt klart amputera benen! Nej förlåt. Jag skämdes över att mina armar var smala när jag var yngre. Idag förstår jag hur löjligt det var. Vissa har smala vader, andra stora. Det är inget konstigt med det. Tänk att varje kroppsdel du har är med och formar just dig och gör så att din kropp funkar. Älska varje del av dig själv! Jag tror att om man skulle börja “göra om sig” hittar man bara en ny sak med sig själv som man ogillar. Annars gör ju träning din kropp starkare och kanske även musklerna lite större.

 

Vad ska man göra om man själv är väldigt svartsjuk och ens pojkvän också, men att man samtidigt vill kunna göra saker separat?

– Man måste kunna göra saker separat, annars tror jag inte att förhållandet funkar i längden. Det är kanske bra att ni båda är svartsjuka, så förstår ni varandra bättre. Nyckeln till det hela är tillit. Ni måste lita på varandra. Tänk såhär: Ditt liv, hans liv och ert liv. Annars tappar ni bort er själva på vägen.

 

Jag ska starta ett uf företag nu i skolan och är sugen på att göra något åt välgörenhetshållet och tänkte om du har någon ide på hur det skulle kunna gå till?

– Vad kul 🙂 Du skulle kunna göra armband som du säljer och låter vinsten gå till välgörande ändamål. Eller en roligare idé: Anordna en konsert! Din skola har säkert en aula och musikanläggning som ni kan låna. Lägg ner tid på att få dit bra artister. Kanske du har en band eller någon som är bra på att sjunga på din skola? Eller kanske någon före detta idoldeltagare som kommer från din stad? Det behöver inte vara musik heller. Det kan vara dans, stand up, föreläsning, you name it! Sen tar du inträde av de som kommer för att titta. Lycka till!

 

Hur tar man kontakt på fb med en kille som jag tycker är så sjukt snygg?! Han har högre status och är även en hel del mycket snyggare än mig. Vet inte vad jag ska säga eller göra.. ?

– För det första så finns det ingen som har högre status än någon annan, så få bort det tänket 😉 Om det känns för jobbigt att helt enkelt bara skriva “hej” så kom på en ursäkt att ta kontakt med honom. Kanske har ni något gemensamt intresse eller så kanske det finns något som du vet att han har koll på som du kan fråga, t.ex. “vet du var man kan se en viss fotbollsmatch”  eller “vilka sidor var det man skulle läsa till historieprovet?”. Är han inte intresserad av att prata med dig är det hans förlust.

 

Hej Egoina,

vad är det viktigaste att lära sina barn?

– Att tro på sig själva och vara lyckliga. Det finns ingenting i hela världen som spelar någon roll bara man är lycklig och det är det enda de ska sträva efter.

 

Tjena snygging.
Jag dejtar en kille som är tio år äldre än mig, kommer det att hålla tror du? Är det rimligt, eller borde jag avsluta det nu?
Kram <3

– Jag vet inte hur gammal du är, så det blir svårt att svara på. Men visst kan det hålla. Det största problemet som jag ser är om ni är på olika stadier i livet. Han kanske vill skaffa barn och du känner dig inte redo. Sen tror jag att det är viktigt att mogna på egen hand, till exempel att bo själv innan man flyttar ihop. Du kanske även har saker du drömmer om att göra (resa, utbilda dig, festa) självklart kan man göra det även med en partner, men det går inte om han vill leva ett annat typ av liv. Men vad vet jag, det kanske fungerar jättebra.

 

Hur kan jag fortfarande ha kvar känslor för mitt ex när vi gjorde slut för lite mer än ett år sedan och jag har ett förhållande sedan ett halvår tillbaka? Mitt nuvarande förhållande är jättebra och vi är inte bara flickvän-pojkvän utan bästa kompisar också. Men massa drömmar om nätterna och tankar går till mitt ex och ibland saknar jag honom. Jag vill bara släppa det, men det går inte.. Vad ska jag göra? Jag är ju kär och vill vara med min nuvarande pojkvän, inte tillsammans med mitt ex.. eller? Fattar ingenting! Vill inte drömma om honom osv. ”Han förstör” ju i vårat förhållande..
Varför känner jag såhär och Vad ska jag göra? Tack på förhand, massa kramar! Kan tillägga att vi inte träffats en enda gång sedan vi gjorde slut. Dessutom vill jag verkligen bara vara med min pojkvän, ingen annan.

– Vad jobbigt! Det jag spontant tänker på är att du och ditt ex kanske inte fick ett ordentligt avslut? Jag hade det så en gång. Det jag gjorde var att jag skrev ett långt brev till mitt ex där jag skrev allt som jag kände att jag behövde få ur mig. Du kanske kan prova det? När du skrivit brevet väljer du själv om du vill skicka det eller om du vill kasta det. Jag tror det viktigaste är bara att du får ur dig allt du tänker på. Även om du tror att det inte finns något kan det ligga något undermedvetet.

 

Min pojkvän ska alltid ta mig på brösten. Vi har varit tillsammans länge och är kära men han kan inte LÅTA BLI att inte hålla handen på mitt bröst när vi till exempel kollar på film. Jag säger till och han säger ”okej jag ska inte” men så är den där igen!? Det är som en magnet som (seriöst) draaaaaas tillbaka hela tiden.

Frågan: Är det så att alla killar är såhär? Och är det fel av mig att tycka att det är så otroligt irriterande att han ska hålla där hela tiden??!

TACK HEJ :-)

– Hahaha! Vilket lyxproblem. Du borde ta det som en komplimang att han gillar dina bröst 😉 Men det kanske blir lite mycket. Förklara för honom att du tycker att det är jobbigt att han är på dem HELA tiden. Det borde han väl förstå? Alla killar är inte så bröstfixerade och det är inte fel av dig att känna så. Det är din kropp!

 

Hej Egoina! På vilket sätt säger man lättast nej till killar som t.ex vill ha ditt nummer när du är på krogen? Jag har inga problem med att säga ifrån när de är sviniga, men det blir genast svårare när killen är hur go som helst, bara det att jag inte alltid känner för att ge ut mitt nummer. Känns så fel och ba säga ”Näe, alltså jag har pojkvän. ”Aha, varför har du pratat och dansat med mig ikväll då”, tänker han.

– Skit i vad han tänker. Det är inte fel av dig att prata eller dansa oskyldigt med en kille och du behöver verkligen inte ge ut ditt nummer till någon som helst. Säg bara att du inte är ute för att ragga, men “tack ändå”. Annars ger du ett fejknummer. Den är nästan lättast. Haha. De smartare killarna brukar ringa en signal för att se så att det är rätt nummer. Enklast då är att du låtsas att det ringer (och såklart inte visar honom din telefon). Sen går du bara.

 

0

Trackback from your site.

Comments (15)

 • Elin

  |

  Jag brukar som svar på sista frågan ge ut det här numret: 076- 12 34 567 och man uttalar det tolv trettiofyra femhundrasextiosju. Då låter de som ett nummer fast det bara är 1234567 🙂 sen säga “ring mig först imorgon”

  Reply

  • egoina

   |

   Haha! Smart. Jag brukar säga random siffror och räkna på fingrarna så att det tio så att mobilnumret inte är för långt eller kort. Pinsamt annars. vrästa är ju om han ber mig upprepa numret. Man bara….nä.

   Reply

  • Linnea

   |

   Hahah jag sökte på Hitta.se för skojs skull, visar sig att det finns en snubbe/man/gubbe som har det numret!! 076- 12 34 567 alltså) (Hahaha tänker bara på vilka roliga sms/samtal han kan ha fått ta emot.. 😉

   Reply

   • egoina

    |

    Hahaha! Stackarn!

    Reply

 • elin

  |

  Om man vill göra åt smala vader så ska man börja cykla. Cyklar du nån mil i veckan så får du helt klart större vader! 🙂

  Reply

 • Vendela

  |

  Tycker du är skitbra på detta, kul att läsa 🙂

  Reply

 • therese

  |

  Hej! det känns jätte klyshigt att skriva det här. Men jag har en hemsida där jag säljer handgjorda pärlarmband och skänker en del av summan för varje armband till barncancerfonden. Kolla gärna in eller tipsa andra om du vill.
  skrev hemsidan som URL här

  /Therese

  Reply

 • evelina

  |

  haha jag ger alltid ut mitt gamla nummer 😉

  Reply

 • Petra

  |

  Som svar till tjejen med en kille som är 10 år äldre:

  Abolsut kan det fungera!! Jag är tillsammans med en kille som är 8 år äldre än mig och vi har snart varit tillsammans i 12 år. Det man får göra är att först och främst acceptera att där är en ålderskillnad som innebär att han kanske kan göra saker som man själv inte kan, om man är yngre. T ex följa med ut på krogen och sådana saker. Sedan får man ta en dag i taget och kanske inte fokusera så mycket på framtiden, utan leva i nuet. Där är ingen som vet ifall det håller eller inte, och det är oavsett ålder.

  Gör personen dig lycklig och får dig att må bra, så ska du helt klart ge förhållandet en ärlig chans. Lycka till!

  Reply

 • Jenny

  |

  kuL att du har en OMVÄND frågestund 😀

  Reply

 • Viktoria

  |

  Jag brukar säga att jag lägger in det själv, lånar telefonen “råkar” trycka fel sista siffra – typ 5 ist för 6. Om han provar att ringa så kan man skylla på alkoholen 😉 skriver om och ändrar en siffra igen, och då brukar han inte provringa igen! Hahaha!

  Reply

 • Sofia

  |

  Åh, varför har alla bara kärleksproblem, jag är arton och jag har aldrig haft ett förhållande = inga kärleksproblem!

  Reply

 • Charlotte

  |

  Blev lite besviken på ditt svar angående bröst-frågan. Det är visst inget lyxproblem. Hon vill inte att han ska ta på hennes bröst hela tiden, men han gör det ändå. Det är fruktansvärt respektlöst och tar ifrån henne rätten till sin egen kropp och sin “space”. Det är rätt nedvärderande av dig att säga att hon borde ta det som en komplimang. Det är ingen komplimang. Det är kränkande att han inte lyssnar.

  Reply

  • egoina

   |

   Jag menade det inte så, men förstår din poäng. Men så som hennes fråga var skriven verkade hon inte tycka att det var hemskt, bara att det blev lite mycket. Dessutom var hennes fråga just “är alla killar såhär” och “är det fel av mig att tycka det är irriterade”. Jag påpekar att det är hennes kropp och att det absolut inte är fel av henne av känna så. Jag menade INTE att ta från henne rätten till sin egen kropp. Jag svarade utifrån hur frågan var ställd och tycker verkligen inte att jag jag var nedvärderande eller respektlös.

   Reply

Leave a comment

Arkiv