Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Krönika #4 i Veckorevyn

Nya numret av Veckorevyn trillade ner i brevlådan igår. Krönikan i detta nummer är kanske inte av vanlig karaktär, men är en av mina favorittexter som jag skrivit någonsin.

 

Om ni inte känt den där känslan som jag beskriver så jag hoppas jag att ni får någongång ♥

 

 

 

 

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (94)

 • Robert

  |

  Aj lajk! Bra krönika. 😀

  Svara

 • Svorskan

  |

  Wooooow! Kommer inte på något bättre att skriva. Jag blev rörd och BErörd. Puss!

  Svara

  • egoina

   |

   🙂

   Svara

 • emma

  |

  ända sedan du började skriva i veckorevyn har det första jag gjort varje gång jag köper ett nytt nummer varit att riva av plasten och slå upp sista sidan för att läsa din krönika. de är alltid lika bra och håller en hög standard som är svår att slå. denna gången överträffade du dock dig själv, den var otroligt bra skriven och jag kände igen mig exakt. GRYMT EGOINA!

  Svara

  • egoina

   |

   Tack, vad glad jag blir! Det värmer! Är dock långt ifrån nöjd med alla mina texter själv.. 🙂

   Svara

 • Elin

  |

  Så himla klockren text! Avskyr den där evigheten mellan att man har skickat något gulligt till att någon svarar… Börjar alltid fundera över om jag verkligen borde ha skickat det där, haha!

  Svara

 • Linn

  |

  Haha, det är sällan jag sitter och skrattar för mig själv när jag läser något. Men din krönika.. HAHAHAHHA. Okej, missförstå mig inte. Den var rolig, inte dålig.

  Svara

 • Anna

  |

  Åh den där jävla känslan! Ångesten att kanske ha gått för långt! Men sedan lättnaden över att det (tydligen?) var helt rätt! 🙂
  Hoppas det blir många fler puss o mindre ångest i framtiden för dig 🙂

  Svara

 • Carro

  |

  Oj! jag förstår verkligen varför du var nöjd med den! Den är verkligen underbar och berörde mig verkligen. =)

  Svara

 • Hanna

  |

  Åh vad jag känner igen mig!

  Svara

 • Li

  |

  Du är så bra Egoina! Keep up the good work!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Den bästa krönikan du skrivit. Du är grrrrym!

  Svara

 • Hanna - Utanlikhet

  |

  För någon dag sedan skrev jag till han som håller mig uppe alldeles för länge på nätterna. Han svarade inte på fem minuter och jag hann inaktivera bloggen, radera ett inlägg, överväga att ta bort Facebook och även hinna odla den där klassiska klumpen i halsen. Och sedan bara kom det. Han var skämtsam och trevlig när han svarade. Behöver jag ens säga hur glad jag blev?

  Riktigt bra krönika! 🙂

  Svara

 • Jossan

  |

  Gillar alla dina krönikor men den här hamnar absolut i topp! Bra skrivet och en härlig känsla det där, iaf när man får puss tillbaka 🙂

  Svara

 • Hej

  |

  Alltså älskar de sju sista meningar, så jäkla fint eller vad man ska säga (övriga meningarna var självklart lika bra dem med) Du borde skriva en bok!

  Svara

 • e

  |

  Jag älskar dina krönikor, jag älskar din blogg och framförallt älskar jag att du har en hamburgare i headern 🙂

  Svara

 • Annie

  |

  Så jävla fin text! Du är så bra! Det är dig jag drar upp som bevis på att alla bloggare inte är dumma i huvudet. En underbar förebild är vad du är!

  Svara

 • Madeleine

  |

  Åh, det där är så sant! Jag har en hatkärlek till den där väntan på svar. Jag är alldeles för duktig på att skriva vågade saker..

  Svara

 • Caroline

  |

  Du har verkligen talang för att skriva och jag älskar att läsa dina artiklar. Den här var extra bra 🙂

  Det roliga är att jag såg faktiskt någon dokumentär på TV där de undersökte hur bröst-fokuserade killar var jämfört med tjejer. Och det visade sig att vi tjejer oftare kolla in andra tjejers bröst än vad killar gör! Jag gör oftast så för jag vill undvika folks blickar, men sen inser man ju efter en kort stund att man tittar på ett betydligt olämpligare ställe än tjejens ansikte och då känner man sig ju bara dum 😛 haha

  Svara

 • Sofie

  |

  Som så många tidigare sagt. Riktigt bra krönika! Jag tror att i princip alla känner igen sig i den.
  Men sen, och förlåt mig lite för det, dissar jag din hiss denna gång. Jag lever fortfarande i tiden innan smartphones och appar. Och jag är så glad för det. Jag slipper vara beroende av facebook och wordfeud mm.
  Och måste jag använda internet så finns det faktist i våra ”gamla” hederliga mobiltelefoner också.
  Jag vet att jag nån gång måste gå över till en smartphone för att inte vara helt ute och ensam i världen. Men just nu är jag så lycklig med min SonyEricsson W715.

  Svara

 • Ebba

  |

  Håller med dig , den texten var bäst !

  Svara

 • Linnea

  |

  Åh.. Så fint.

  Önskar att jag fick känna känslan. Alltså på riktigt. Bodde med en kille som bara var dryg.. Kände det med en annan blev så jäääävla bränd. För nåt som bara var fejk. Är helt säker på att jag kommer va ensam för alltid nu.

  MEN är så himla glad för dig!!

  Svara

 • Mella

  |

  Har läst den texten innan här på din blogg, den är riktigt bra 🙂 Och jag håller verkligen med om din diss, jag retar ihjäl mig på spänniskillar.

  Svara

 • Elina

  |

  Riktigt bra krönika. Läste den i tidningen i morse och kände igen mig så sjukt mycket haha 😀 keep it up! Kram

  Svara

 • Madde

  |

  Superbra krönika, keep going!! =)

  Svara

 • Malin

  |

  Läste den för 2-3 dagar sen, såå bra! 😀

  Svara

 • Elin

  |

  Wow! Superbra text! Man känner ju igen sig till tusen… Och du skriver på ett sätt så att det känns som att man faktiskt ÄR där och upplever just det där. Sjukt bra!

  Svara

 • Julia

  |

  Shiiiiit vad bra du är! Beskriver den där känslan precis 😀

  Svara

 • Deniz

  |

  Vilken fin krönika! Nästan som en riktigt bra film, fast på tre minuter. Slutar lyckligt. ”Han skrev puss”. Aw :).

  Svara

 • Yate

  |

  Jag blev rörd och till och med lite kär (!) när jag läste krönikan. 😉
  Väldigt väldigt välskriven är den! Keep up the good work!

  Svara

 • Jessica

  |

  Shiiiet vad du är duktig på att skriva, Haha Jag känner igen mig i denna text! Haha 🙂

  Svara

 • Alexandra

  |

  Åh, blev alldeles glad inombords när jag läste sista meningen 🙂 Superbra text, förstår varför det är din favvo 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Satt och njöt av att läsa den här texten, tog upp mitt glas mjölk som stod bredvid mig för att ta en klunk samtidigt så läser jag raden ”Att blunda ståendes på ett tåg känns inte heller normalt” och jag brister ut i skratt, istället för att dricka mjölken så spiller jag ut lite av mjölken på mig själv!
  TACK liksom, hahaha!

  Grymt bra krönika iaf 😀

  Svara

 • fia

  |

  Vilken fin krönika. Känner absolut igen mig! 🙂 när man väntar på något sådant avgörande svar från någon man tycker om. Känns som att det tar 300 år innan man får svar.

  Svara

 • Elin

  |

  Jag har nån typ av tvångstanke att läsa tidningar i ordning. Som man läser en bok. Därför undrar jag varför i hela friden din krönika är sist?! Den är ju helt klart det göttigaste med tidningen.

  Förstå Hur mycket jag måste läsa innan jag får läsa den!!

  Svara

 • Elin

  |

  åh den känslan!!!
  fantastiskt bra, härlig, jättebra, fantastisk, magisk krönika, bästa du gjort! 😀 kram

  Svara

 • Rebecca

  |

  Riktigt bra krönika! Skönt att känna att man inte är ensam 😉 Din blogg är också riktigt bra 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Japp, detta var nog din bästa krönika so far 🙂 det kändes mer som en del ur en bok än en krönika 🙂

  Svara

 • Smulan

  |

  Vilken toppenbra krönika! Jag (och många andra verkar det som ^^) känner igen mig otroligt mycket.

  Svara

 • Kim

  |

  Är inte det här en gammal krönika? Har absolut läst den förut på din blogg.

  Svara

  • egoina

   |

   Nej, men har lagt ut texten på bloggen innan. Den har dock aldrig blivit publicerad i en tidning, förrän nu.

   Svara

 • lijja

  |

  Jag har ett block i min nattduksbordslåda där jag skrivit på en sida i mitten ”han skrev puss!”. Det var efter att en kille skrivit det för första gången till mej och jag kan bara inte låta bli att le stort när jg läser det. Det kändes så himla bra!
  Fin text Egoina!

  Svara

 • Cicci

  |

  Riktigt bra krönika. Har sån hatkärlek för den känslan 😛

  Svara

 • Jennü

  |

  Har inte du publicerat den här texten på din blogg förut? Antingen det eller så är jag synsk.

  Svara

  • egoina

   |

   Ja, i samband med att jag gick en skrivkurs 🙂

   Svara

 • Cissi

  |

  Jodå visst känner man igen sig. Så ångestfyllt och det känns som att svaret aldrig kommer! Och pirret i magen som uppstår när man får ett puss tillbaka 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  ja gud, den där väntan är så hemsk, så mycket ångest. men när man sedan får svaret släpper allt och ett fånigt leende sprids över läpparna 🙂 gjorde det för några dagar sen, när man skickat det bara slänger man ifrån sig telefonen och vägrar titta på den..

  Svara

 • amanda L

  |

  haha (: kanon!

  Svara

 • Johanna

  |

  Har läst den förut och tycker fortfarande den är lika bra. Du sätter ord på det vi alla har känt, paniken ångesten och den ”långa” väntan på svar. Älskar den här krönikan, tror nog att det är en av dina bästa, om inte den allra bästa. Brukar inte kommentera så jag vill passa på att säga att du är bra och din blogg är härlig. Du är riktig och jag tokgillar ditt sätt 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Alltså jag höll andan när jag läste den där texten, ungefär så känns det. När man har skickat ett sms och sedan bara kastar ifrån sig mobilen för aldrig i livet att han kommer svara… Och så gör han det och man vågar knappt smsa tillbaka för tänk om han tycker man är tråkig?

  Svara

 • Hanna

  |

  Helt fantastisk text! Den är otroligt välskriven och du lyckas verkligen på pricken fånga de där nervösa minuterna då man vrider och vänder på varenda bokstav man skrev och hinner ångra sig tusen gånger om. Jag gillar särskilt känslan av att befinna sig inne i ditt huvud (det där lät lite stalkeraktigt, men det är inte menat så, haha) och ta del av alla tankar och intryck, inte bara det som har med smset att göra. Det ger en stark närvarokänsla! Riktigt, riktigt bra skrivet!

  Svara

 • Bella

  |

  Men alltså… blir helt knäpp?? Har inte du redan publicerat den här någonstans?!?!? Minns den sjukt tydligt? Känner mig galen…. ;’C

  Svara

  • Bella

   |

   Åååhh, nu äntligen fick jag svar! Blev rädd för min egen hjärna..

   Svara

 • Sara

  |

  Älskar din diss!

  Svara

 • Matilda

  |

  Såå sant! O den sista meningen fick mej att le 🙂

  Svara

 • M

  |

  Väldigt bra krönika! Imponerad! Thumbs up 🙂

  Puss. 😉

  Svara

 • Eva

  |

  Gud vad udda och ensam jag känner mig nu efter att ha läst detta och alla kommentarer haha. Den där känslan är helt främmande för mig 😀

  Svara

 • Elin

  |

  Du kan verkligen skriva. Så fint!

  Svara

 • Josefin

  |

  Har inte du skrivit detta tidigare? Bra krönika dock! 🙂

  Svara

 • Elin Brunlöf

  |

  Shieeeet, Egoina! Nu har du ju till och med överträffat dig själv alltså. Riktigt, riktigt, riktigt bra skriven krönika.

  Hjärta.

  Svara

 • Effy

  |

  <3

  Svara

 • Johanna

  |

  Åh va bra skrivet!!!

  Svara

 • Ronja

  |

  Så himla bra! Men jag känner igen, inte bara mig själv i den utan själva krönikan, var det länge sedan du skrev den? Kändes så otäckt bekant och jag visste liksom hur den skulle sluta när jag kommit halvvägs!

  Svara

 • sofie

  |

  fyfan vilken bra krönika

  Svara

 • Sandra Andersson'

  |

  Haha har kännt den känslan miljontals gånger men tyckte endå den var riktigt dålig, faktiskt…

  Svara

 • Joanna

  |

  OM man har känt så!!! Till och med nu när jag träffat en kille i över ett halvår (vi är dock ej ihop)(ett halvår är långt för mig haha) känner man så – och ångesten när man skickar 2 sms i rad är inte att leka med 😉 men det är fint när han svarar, för det gör han ju alltid <3

  Svara

 • Jennie

  |

  Alltså fy fan va bra.. Jag känner igen den där känslan precis! Galet bra krönika!

  Svara

 • Hannah

  |

  Jättebra, helt klart din bästa krönika hittills enligt mig! Älskar hur du fångar ögonblicket. Förresten undrar jag alltid vart jag ska titta på spårvagn/buss/tåg, haha. Tror många känner igen sig 😀

  Svara

 • Emma

  |

  Älskar den !

  Svara

 • Annabel

  |

  Sjukt bra skrivet.
  Blir avundsjuk då jag också drömmer om att kunna uttycka mig bra i skrift!
  Ha en trevlig lördag!
  Kram

  Svara

 • Helena

  |

  Fantastisk krönika! Du är grym.

  Svara

 • Maria

  |

  Grym krönika!

  Svara

 • Linda

  |

  Läste den det första jag gjorde när jag dragit av plasten! Du är ju bara bäst! Kan du dela med dig lite av din humor och förmåga att skriva eller..? ;D
  Trevlig helg favorit-bloggaren 😉

  Svara

 • Gina

  |

  Åh den här texten kom verkligen åt mig. Många detaljer som jag satt och nickade åt. Så himla fint.

  Svara

 • Ida

  |

  åh, klockrent 😀
  man sitter och väntar och väntar och hoppas och undrar om man skrev nått fel

  Svara

 • Hanna

  |

  Åh, hade totalt glömt bort den texten. Bra att du äntligen fick den publicerad. Den är för bra för att bli bortglömd. Kommer ihåg när du publicerade denna på din blogg, och hur avundsjuk jag blev på hur bra texten var. Men också hur motiverad jag blev till att skriva något som var bättre.
  Nu när jag läser den igen får jag exakt samma känslor. Tror jag ska köpa tidningen bara för att kunna få krönikan. Sen ska jag spara den i lådan för bra texter. 🙂

  Svara

 • Hilda

  |

  Bra krönika!! 😀
  Varför har du ”målat” över ditt riktiga namn ?

  Svara

  • egoina

   |

   För att jag är anonym i bloggen och vissa inte vill veta mitt namn 😉

   Svara

 • hanna

  |

  definitivt bland det bästa du skrivit, grymt!

  Svara

 • felicia

  |

  Kan du inte lägga upp texten på riktigt liksom? Svårt att se.. annars länka det gamla inlägget där du hade skrivit det? 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Åh den var jättebra ju! 😀

  Men på tal om dissen, har du inte sett den där rumänen på youtube? Som spränger en vattenmelon mellan benen? Så vidrig att jag mår illa när jag tittar på honom..

  Svara

 • Julia

  |

  Den här är gammal va? Jag känner igen den, men det kanske var det du menade. Skitbra hur som helst! och Hissen och dissen också, så klockrent!

  Svara

 • Cissi

  |

  Jäkligt bra Egoina! 😀

  Svara

 • Emelie

  |

  Riktigt bra skrivet, jag gillar din krönika skarpt! Och jag måste säga att jag känner igen mig i det du skriver också!

  Svara

 • K

  |

  Brukar inte kommentera bloggar men den här krönikan var verkligen jättebra! Jättefint språk och härlig ”inlevelse” eller vad man ska kalla det. Och sista meningen gjorde mig alldeles glad, det värmde på något sätt för jag vet själv hur det känns att vänta och vänta och vänta tills man äntligen får svar.
  Det sista jag vill säga är bara att jag är väldigt glad att jag halkat in på din blogg, den är alltid värd att läsa 🙂

  Svara

 • Josefin

  |

  Fyfan vad grym du är. Keep up the good work! <3
  Massa kärlek till dig

  Svara

 • miranda

  |

  super duper bra och jätteträffande!!!

  Svara

 • Ida

  |

  Jag har aldrig någonsin kommenterat en blogg, men känner att jag måste! Så jävla klockrent skrivet! 🙂

  Svara

 • Queen Tiara

  |

  Jag måste bara säga att jag tycker att det är ganska häftigt att du hämtar inspiration från sånt du har skrivit tidigare. Det får mig, som har följt din blogg så länge, känna mig lite cool med. Denna texten läste jag för längesen ju, fast du har nog ändrat lite 😛 men ändå.
  Tycker fortfarande att just denna texten är lite speciell =) Mycket bra!

  Svara

 • lamia karic

  |

  Du är så himla bra!!! Shit, så vill jag skriva en dag. Bockar och bugar.

  Svara

 • Jessica

  |

  Måste bara köpa tidningen för den här krönikan var ju underbar! jag led verkligen med dig och de där med att ”kolla klockan” gör jag jämt på lektionen när jag vet att Han har rast och kanske smsat 🙂 Fast jag har klocka på armen jämt och en rakt framför ansiktet… 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Åh så duktig du är på att skriva! Man fångas in i ditt berättande och man vill bara fortsätta läsa!

  Svara

 • Ronja :)

  |

  Har följt din blogg i något år nu.
  Har fått en uppgift i skolan, ska skriva en krönika. Så nu undrar jag om du har några tips om hur man ska tänka när man skriver en krönika. Skulle vara väldigt tacksam om jag fick svar!

  Hejsvej!! 😀

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv