Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Krönika #2 i Veckorevyn

Min krönika i Veckorevyn är ute igen. Tänkte att ni kanske ville se. Jag fotograferade så bra jag kunde. Ser ni inte så spring och köp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (84)

 • Ehlin

  |

  Åh vad bra den var.. ;O jag önskar jag hade ditt kloka huvud, du är så smart och man lär sig så mycket av dig ^^ Du är en bra förebild tycker jag, helt klart.

  Svara

 • Anna

  |

  Där satt den! Du är GRYM! 😀

  Svara

 • snigelpickan

  |

  Fantastiskt bra skrivet! Håller med dig till hundra.

  Svara

 • lollo

  |

  DU ÄR BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄST!!!!

  Svara

 • Chloe

  |

  Hej! En jätte bra krönika! Jag skulle villa bli hournalist, och jag får jätte mycket inspiration från dej, du skriver så jäkla bra. Dessutom så håller jag med dej totalt, jag har haft lite ångest, men detta peppade mej mera än någo andra ”må bättre” texter..TACK

  Svara

 • Lisa

  |

  asbra artikel! du har så rätt..

  Svara

 • Sandra

  |

  Så jävla sant, man ska typ ha ångest för att man har ångest, gaaah

  Svara

 • Malin

  |

  Bra skrivet! 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Helt jäkla underbar krönika. Varenda ord är så sant. Hur många gånger har man inte mått dåligt för att man mår dåligt, känt sig mindre bra för att man inte är sådär jäkla stark som man ska vara. Man ska må dåligt när man mår dåligt, och må bra när man mår bra. Har själv gått igenom jobbiga perioder i skolan nyligen och har äntligen lyckats byta, men under den perioden hade jag stunder då jag undrade om det var jag som var problemet, att jag inte fick några riktiga kompisar för att jag var konstig, fel. När jag sedan bytte skola gick jag in i den nya klassen med ett självförtroende jag inte trodde jag hade och fick många vänner, bara för att jag visste innerst inne om att jag var bra, precis som jag är!

  Du är helt sjukt duktig på att skriva inlägg och krönikor som peppar och som får en att inse att det är okej att vara ”fel” ibland!

  Svara

  • egoina

   |

   Glad jag blir av din kommentar 🙂

   Svara

 • rebecca

  |

  (Y)

  Svara

 • EMELIE

  |

  you go girl! riktigt starkt skrivet, älskar den! 🙂

  Svara

 • Maria

  |

  Du är grym kvinna, fantastisk! Tycker den gav ett sunt perspektiv på situationen för tillfället, ha ha, det blir bara en aning för mycket ibland 🙂 Jag håller med i vas andra skriver; man lär sig av dig hela tiden, du är en verklig förebild (i dubbel bemärkelse)!!!

  Svara

 • challen

  |

  Grymt!! Verkligen kanonbra skrivet!!
  Eller som jag brukar säga:
  dubbel tumme (man gör samtidigt två tummar upp)
  dubbel tutte (man putar ut med bröstet.)
  Dubbel tumme, dubbel tutte!
  Och när man gör DEN gesten, DÅ är det BRA!
  Kraam

  Svara

 • Svorskan

  |

  Den krönikan är skitbra! Det är normalt att ha en viss mängd ångest som kommer och går. Ångest för hur man är, konkreta problem eller saker som händer, har hänt eller skall hända i ens liv. Omotiverad ångest däremot bör man försöka få bot för. Duktigt jobbat, jenta mi!

  Svara

 • Emma :)

  |

  WORD. Du är helt amazing & grym förebild! Sjukt bra skrivet, allting stämmer precis. Har haft en rätt dålig dag idag, men när jag läste det här så blev jag glad direkt! 😀

  Svara

 • Pernilla

  |

  Den är jättebra! Är så trött på alla ”starka” kvinnor som tjatar om att man alltid ska känna sig bäst även om man mår sämst just då. Livet är inte alltid underbart, man måste få ha ångest då och då.

  Svara

 • Julia

  |

  Riktigt bra! 🙂

  Svara

 • T

  |

  Fantastiskt. Du är så grym!

  Svara

 • Bea

  |

  Brukar egentligen inte kommentera bloggar. Men nu är jag bara tvungen att göra det. Den här krönikan var så himla, himla bra. För det är verkligen så här det är.

  Tack för att du finns tjejen. Det är såna som du som får en att släppa den där ångesten och bara vara. Tack.

  Svara

 • Sofia

  |

  Dra åt helvete va bra skrivet! du är min idol!

  Svara

 • Daniela

  |

  Nu måste vi ju få höra historien om hur dina byxor sprack på krogen 😀

  Svara

 • Antonia

  |

  HELT RÄTT ! Du är så smart !

  Svara

 • Gaymasen

  |

  Det är helt okej att du lägger upp krönikorna medan tidningen fortfarande säljs? 🙂 Tänker en annan som inte läser Veckorevyn direkt skulle ju enbart göra det för att få läsa dina underbara krönikor. Men nu spar jag in några kronor, fast sliter på synen istället och sitter och kisar för att läsa vad som står. Men det är det värt.

  Lika bra som alltid. Var det jag ville säga. 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Jag vet faktiskt inte? Borde kanske kolla upp det där. Tack! 😀

   Svara

 • Elin

  |

  Du är så BRA!

  Svara

 • My

  |

  du har så rätt! Man kan inte bota ångest! för ångest kommer och går.

  Svara

 • jessica

  |

  urbra krönika! kunde inte släppa texten med ögonen!

  Svara

 • moa

  |

  sjukt bra egoina! inspirerande!!!

  Svara

 • Arny

  |

  Grymt bra krönika! Du är bäst 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Har läst många av dina krönikor och studerat dem noga. Har aldrig själv varit någon mästare på att skriva, men NU.

  I våras skrev jag en krönika och fick G på den. Men för några veckor sedan skrev jag en ny (efter att jag läst dina och blivit insprirerad) och när jag får tillbaka den så lyser ett stort och vackert MVG på den!!

  Tack för att du är så braaa!!

  Svara

  • egoina

   |

   Tack själv! 🙂

   Svara

 • jawna

  |

  Det här var det bästa jag läst på länge!!! (kom på mig själv med att sitta och göra tummen upp genom hela krönikan.. hahah???)

  Svara

  • egoina

   |

   Haha åhh tack Jaana! 😀

   Svara

 • Ami

  |

  TACK Egoina! Jag skriver böcker och föreläser i ämnet ”psykisk ohälsa hos ungdomar” och vi ser en tydlig trend i hur den psykiska ohälsan ökar när kraven blir allt större. Du satte huvudet på spiken, vi får ångest över att vi redan har ångest. Du är bäst!

  Svara

 • Johanna

  |

  Bara för att min lillasyster säger att man inte får missa ett enda ord av dina inlägg har jag blivit likadan.
  Och jävlar i havet så rätt en syster kan ha. Du är grym!

  Svara

  • egoina

   |

   🙂

   Svara

 • emma

  |

  nailed it!

  Svara

 • Matilda

  |

  Och sen alltså.. detta jäkla fokuset på att vi kvinnor ska lära oss trivas i våra kroppar, tycka att frisyren är snygg även om vi inte har hollywoodsvall, näsan är okej utan operation. Varför inte bara förflytta denna utseendehets istället. Det är så många kvinnor som lägger all sin energi på att bry sig om sitt utseende. Vi kvinnor är faktiskt inte till för att se vackra ut, det verkar vi dock ha väldigt svårt att inse. Det är hur vi beter oss som människor och hur vi presterar i samhället som det borde läggas fokus på istället för något man tittar på i spegeln.

  Svara

 • Gun

  |

  En väldigt, väldigt bra krönika, så sant alltihop! Man undrar ju verkligen vad man gör för fel när man ändå mår dåligt ibland, trots alla böcker och föreläsningar man går på för att lära sig tänka positivt.
  Klart man ska sträva efter att må bra i sitt liv, men det får inte slå över så att vanlig vardagsångest, som alla har ibland, blir något onormalt.

  Svara

 • Hilda

  |

  Du är helt enkelt grym!!

  Svara

 • molly

  |

  Du är nog en av de smartaste jag vet.
  Tack för att jag fick läsa det här.

  Svara

 • Amanda

  |

  Kan säga att den krönikan gjorde min dag!
  Har sån grov ångest över allt idag! Speciellt eftersom att jag förstörde min bästa kompis överaskningsfest genom att skicka sms-inbjudan även till henne. Även om det kanske inte är helt det din krönika handlar om så passade det in så jävla bra.. Jag deppar lite nu och mår dåligt över det och allt annat!! Men sen är det bara att skratta åt det och köra igen!

  Svara

 • linnea

  |

  Egoina, du är a m a z i n g !

  Svara

 • JHH

  |

  Riktigt, riktigt bra skrivet!!!!

  Svara

 • Hedda

  |

  fan vad najs krönika, klockren!!! Lite ångest har väl alla liksom

  Svara

 • Lotta

  |

  Asbra skrivet. Håller med dig totalt. Keep up the good work! Och det lite mindre bra work ibland, för man är ju inte alltid på topp som du sa. Men du är grym ändå! 🙂

  Svara

 • Martina

  |

  Fina Egoina! Det där kan vara det bästa jag har läst av dig och då har jag läst din blogg i flera år. Du har så rätt i det du säger. Den hype som finns om att man alltid ska må så himla bra och vara positiv står mig upp i halsen. ”Bryt ihop och kom igen” är någonting som jag försöker leva efter. Jag tror att det är viktigt att tillåta sig att vara ledsen ibland. För jag tror att ångesten över att ha ångest är ganska utbredd.

  Du är fantastisk.

  Svara

 • sandra

  |

  Du är så snäll som fotograferar och lägger upp här. Inte alla skulle gjort det! Kram på dig och hoppas du får en trevlig helg 🙂

  Svara

 • hanna

  |

  riktigt bra skrivet.
  och grymt att du kan prestera även fast det är tungt just nu!

  kram

  Svara

 • My

  |

  Otroligt bra skrivet! 🙂

  Svara

 • Louise

  |

  Grymt bra skrivet Egoina!! You rock!

  Svara

 • Kajsa

  |

  Detta var så otroligt bra och VIKTIGT! Väldigt viktigt att uppmärksamma skillnaden mellan självförtroende och självkänsla. Det är ju i självkänslan som allt bottnar och det är där vi måste jobba. Sen är det precis som du säger, självförtroendet kommer och ska pendla. Vi kan inte förneka och måste få ha ångest, annars skulle vi ju inte känna någonting alls. Det är ju som att aldrig få vara ledsen eller arg…

  Svara

 • Anna

  |

  Veckorevyn har alltid varit bra, men nu är den ännu bättre tack vare dig!! Du är verkligen bra på det du gör, grym tjej & grym läsning 😀 du är en bra förebild, ta hand om dig!

  Svara

 • emelie

  |

  herregud egoina. Jag rös när jag läste detta. DU borde stått där och förespråkat för alla tjejer. Du är verkligen grym och varje ord du skriver i dina krönikor är så sanna. Egoina for president!

  Svara

 • Mrs. Coskun

  |

  LOVE IT!ska spinga och köpa den idag

  Svara

 • Inez

  |

  ”lite feministaktig”? Hur kan man se på någons uteseende att personen vill ha ett jämställt samhälle?

  Svara

  • egoina

   |

   Det var mest skämtsamt. Menade inget illa med formuleringen alls! 🙂 Men jag tror de flesta förstår vad jag menar, faktiskt.

   Svara

 • Hanna

  |

  Precis så har jag tänkt, att man får ju sämre självförtoende för att man iten har något självförtroende och alla säger att det är så viktigt. Eller ja, självkänsla som du kalla det. Men du fattar grejen

  Svara

 • Karin

  |

  Jättebra skrivit! Det där med att ge sig själv komplimanger varje dag fungerar inte. Man börjar bara tänka på de negativa för att komma på det positiva.

  Svara

 • Ellen

  |

  SÅ.JÄVLA.GRYM! 😀

  Svara

 • Emma

  |

  Jag kan inte mer än att hålla med föregående kommentarer, det här var det bästa jag läst på länge! =)

  Svara

 • Sara

  |

  Bra skrivet, du har så rätt! Hoppas du får en fin helg!

  Svara

 • Vicci

  |

  Du är så sjukt grym, hoppas du vet det!
  Dina krönikor är alltid helt klockrena och jag sitter alltid och längtar tills du lägger upp dem här.
  btw så har du helt rätt med ditt ämne i denna krönikan och jag fick precis lite bättre självförtroende tack vare den!
  underbar är du, keep up the good work!

  Svara

 • Carro

  |

  SPOT ON!! Du rockar, Egoina!

  Svara

 • Julia

  |

  Du. Är. Så. Bra!!!!

  Svara

 • fannny

  |

  heelt rätt! du är fan bäst!

  Svara

 • Karin

  |

  Åh, du är så genialisk!!

  Svara

 • MsEvolyn

  |

  *Står upp och klappar händerna*

  Så klockrent!

  Det är det där min psykolog försökte lära mig. Jag har panikångest och dödsångest. Hela tiden har jag försökt förbjuda mig själv för att ha ångest (jag får inte ha ångest, nej tänk inte så du får inte bla bla bla)

  Men han sa att det är okej att ha ångest, det viktiga är hur man hanterar det.

  Tankar kan man inte styra de kommer och går. Man kan inte förbjuda sig själv att tänka vissa saker för att må bättre.

  Däremot kan man hantera det på ett bra sätt och därmed må bättre.

  Precis som du skrev, det är okej bara man innerst inne vet att man är bra 🙂

  Stor kram till dig, otroligt bra skrivet!
  Jag tror att det hjälpte många som mår dåligt.

  Svara

 • Fröken Boris

  |

  Älskar din krönika, allt är så sant!

  Alla säger verkligen att man måste älska sig själv, men om jag var helt nöjd med allt skulle jag inte längre ha en anledning till att sträva framåt.

  Ångest, noja och fuldagar är en del av livet, man kan ju inte alltid vara på topp!

  Tack för den krönikan, jag gillar hur du tänker!

  Svara

 • julia

  |

  fantastiskt bra skrivet. tack!

  Svara

 • Patrik

  |

  Du är som vanligt bäst! Jag tycker du borde sätta ihop en liten föreläsning om att må som man ska osv. Tror du skulle bli en succé! Klok tjej helt enkelt 🙂

  Svara

 • Sarah

  |

  Den var skitbra!

  Svara

 • Sofia

  |

  Jättebra krönika, verkligen!
  Det är bara en sak. Självförtroende är inte det som kommer och går, om det nu inte är din egen specifika definition förstås.
  Självförtroende är vad vi gör, om vi tvivlar på vår förmåga att göra vissa saker har vi dåligt självförtroende. Och självkänsla är vad vi är, vi har bra självkänsla om vi tror bra om vårt inre.

  Svara

 • Nina

  |

  Fantastiskt bra skrivet!

  Svara

 • Linda

  |

  Åååh va bra. Håller med precis. Jag älskar mig själv och tycker att jag är grym men vissa dagar är det inte så. Märker på mig själv att jag skäms över att inte vara supernöjd och perfekt, så knäppt. Jag vet ju själv att det bara är tillfälligt. Go egoina I like the way you’re thinking! Puss

  Svara

 • Antonija Ereiz

  |

  Jag började inte läsa din blogg förren jag läste denna artikeln. Så jävla bra skrivet och sagt, du är en grym förebild för alla tjejer. Unga som gamla. Jag gillar de du står för och är så glad att de finns såna som du! Kärlek <3

  Svara

 • Tandsköterska

  |

  Bläddrade förbi din krönika i VR och såg att du kommenterat att tandvårdspersonalen lämnar rummet när vi tar bilder. Vi gör det för att vi tar ju en hel del bilder per dag och vecka medan du som patient har dels en blykrage runt halsen och sen kanske du utsätts en gång om året. Så dina bilder per år jämfört med vårt antal är väldigt lite. Stråldosen är inte så hög heller! Man kan jämföra med den strålning man utsätts för vid en flygtur. Flyger man två timmar får man en högre stråldos än om man röntgar alla sina tänder.. So no need to worry! 🙂

  Svara

 • Astrid

  |

  HEJ FÖREBILD!… Läste precis den senaste krönikan du skrivit i veckorevyn som trillade in i brevinkastet idag. Jag blev helt totaltagen och tvingades leta upp din blogg och måste nog säga att den här krönikan om ångest var bland de bästa och kloka ord jag någonsin läst.. You go girl!

  Svara

 • m

  |

  !!!!! ÅH vilken bra text! Denna krönikan var en riktig..tankeställare! Kan säga att jag är en av dem (av alla) som ”mått dåligt över att jag mår dåligt för att man inte får må dåligt”, men efter att ha läst denna känns det så mycket bättre!
  Du är GRYM!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv