Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Hur gör man?

Alltså fuck. Det här är tredje gången jag äter skräpmat denna vecka och då är det ändå bara tisdag idag.

 

Jag älskar ju att laga mat. Hur får man det att inte kännas meningslöst när man bara lagar till sig själv? Hur får man bort den tragiska känslan när man äter själv?

 

Ni som vet allt. Tell me.

 

 

 

 

Blink-blink.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (111)

 • Jasse

  |

  kan du inte laga åt två men att du fryser in hälften. så får du till lunch/middag en annan dag 🙂
  eller så får du börja skriva recepten på bloggen så vi som läser kan ta del av dom.. så då måste du laga något 😛

  Svara

 • Mia

  |

  Bjud hem folk på middag!
  Var lite random och skriv ett inlägg på facebook att första 3 som gillar ditt inlägg ska du bjuda på hemlagad mat. Eller ge dig på LCHF-recept och bjud hem din mamma 🙂

  Svara

 • Maja

  |

  Shit vad glad jag är att du äter. Innan idag kollade jag genom din blogg för att se vad du brukar äta, för om du äter blir jag liksom glad 😛

  Svara

 • Cecilia

  |

  Jag förstår hur du känner, jag var precis lika dan och är ännu idag då jag blir själv hemma. Men du kan bjuda hem vänner på middag eller göra mer mat så att det blir lådor.

  Jag själv lagade bara mat som jag älskade och sen åt jag den framför tvn för att ”få sällskap”.

  Svara

 • Karin - tjofftjoff

  |

  Bjud över någon som äter med dig! 🙂 eller ät framför tv:n eller någon film.. gör mycket mat så får du matlådor också 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Se det roliga, testa nya maträtter, experimentera. So what om det går åt helvete? Börja om 😀
  Bjud någon på mat, beröm dig själv när du gjort något gott. Blir det över så frys in bara.

  Svara

 • Becca

  |

  Laga mat du verkligen gillar och ät framför tvn!

  Svara

 • Elin Brunlöf

  |

  Du är så snygg!!!!!

  Kanske inte passar in på inlägget med skräpmat (jag väljer alltid ut mina moments…) men ville bara säga det. Komplimanger kan man aldrig få nog av.

  Svara

 • Carrooo

  |

  Som någon annan skrev, laga inte bara en protion..laga 2-3-4.. Jag gör t.ex alltid mer än bara till mig och sambon (försöker iallfall) så om det blir över så har man dagen efter och slipper tänka på vad man ska äta då.. sen kan man ju frysa in också 🙂 så gå till affären köp vad du verkligen är sugen på och tillaga exakt hur du vill och njut sedan =D (positiva med att bara laga till sig själv är att man inte hör den andra klaga på dålig smak/kryddning osv när man själv tycker det är asgott..haha) kram

  Svara

 • Lydia

  |

  Man blir fattig så att man bara i snitt kan äta pasta och bacon. Det är så jag lever nu, haha! tragiskt men jag gillar bacon ju så att … 😉

  Svara

 • belle

  |

  amen gud, vet ej varför men det där ser döööödligt gott ut *dreeeeeewwwwlll*. GE MAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  men annars kan jag inte hjälpa dig. Är ingen människa som lidit av att ha svårt att laga mat till en själv pga ett break-up. Däremot av att bara vanligt laga mat till mig själv, det kan vara ganska tråkigt. Man får helt enkelt ta sig i kragen, göra det och njuta av dess godhet, då är det värt det, när det väl ligger i munnen på en 😉

  peace

  ps.
  het.
  ds.

  Svara

 • Flisan

  |

  Let me know när du får ett bra svar!

  Mitt knep är att i huvudet, eller mumlandes, låtsas att jag är stjärnan i ett matlagningsprogram. ’Flisans kök’ typ.
  Skriva matdagbok är roligt också, planera menyn för en vecka/några dagar och sen utvärdera sin påhitt.
  Även om det är så enkelt som spaghetti och Dennis-korv eller ett galet påhitt.

  Mitt senaste påhitt drunknade i soja, smakade rutten kinamat och får aldrig vara med igen. Det programmet visas inte i ’Flisans kök’ heller 😉

  Svara

 • ffrippe

  |

  Jag älskar att laga mat/äta själv! Här är några boosts:
  1. Man behöver inte vara rädd för att slafsa lite här eller där. Man kan liksom sitta med den där ketchupfläcken på hakan och tänka att ”jag tar bort den i pausen”.
  2. Man kan lägga resterna i kylen och veta att ingen annan har snott dem till nästa dag.
  3. Man får välja preciiiis vad man vill att laga.
  4. Eftersom man får välja själv blir ju också själva matlagningen roligare.
  5. Man får knäppa upp byxorna när man ätit klart för att, antingen se om man kan ge plats för lite till eller om man är sjukt mätt så magen svällt lite av glädje, utan att någon kollar konstigt på en.

  Svara

 • rozi

  |

  börja meditera och tyck om att vara ensam igen….

  Svara

 • amanda

  |

  fördelen med att äta själv är att du får bestämma helt själv vad som ska lagas. då kan du äta just det DU är sugen på. 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  I know the feeling! Jag kan verkligen inte äta själv och bara… äta. När jag är ensam brukar jag tända ljus och läsa en bok. Det gör själva ätandet mycket mysigare! Sen kan jag tipsa om att försök få matlagning att bli din nya hobby. Alla måste vi ju äta varje dag, varför inte lägga lite energi i det och bli bäst på matlagning? Kolla på matlagningsprogram för att få inspiration! Själv gillar jag Jamie Oliver 😀

  Svara

 • lina

  |

  Det bästa med att laga mat åt sig själv är ju att man kan exprimentera hur mycket som helst och blir det svinäckligt så är det ingen annan än du som vet att du suger på att laga mat.

  Svara

 • Svorskan

  |

  Man gör mat för tre dagar i taget.. 😉 God morgon, jenta mi!

  Svara

 • linda

  |

  Till vardags brukar jag aldrig ha tid så då kör jag typ färdig soppa framför datorn (vilket förmodligen är tragiskt, men jag är för trött efter jobbet för att tänka på det). När jag är ledig och har tid att laga riktig mat brukar jag tänka att jag ska lyxa till det och ha en ”åh vad jag är unik och speciell som får egentid”-dag, då känns det lyxigt snarare än tragiskt 😛

  Svara

 • Rebecka

  |

  Kära Egoina.
  Som student i två års tid boendes i en studentkorridor så har jag bara ett enda svar till dig. Storkok. Int fan orkar jag stå å laga mat varje dag. Men var tredje orkar man. Då kan man bara värma i mickron (!) alla andra dagarna och om man gör två maträtter på storkoket så behöver inte samma smak växa i munnen varje dag. Och med storkok menar jag 5 portioner OR MORE! Kom igen tjejen, lita på miiiiiiiiiiiiiiiiiiiig!

  Svara

 • martina

  |

  Känner igen mig, det är pisstråkigt… jag lever på typ havregrynsgröt och yoggi !! MEN när jag väl lagar mat så lagar jag mat så det räcker i minst 2 dagar och gärna till att frysa in. Då kan jag bara tina upp mat när jag får en sån dag – jag vill inte laga mat till mig själv-, då får jag iaf i mig mat… men det känns fortfarande piss att äta själv men det kommer man ju aldrig ifrån.

  Svara

 • Alina

  |

  Du lagar något du aldrig testat förut så att det känns mer som ett projekt (typ hej, här utvecklar jag mina matlagnings-skills!) och sen äter du det framför favoritTV-serien.

  Svara

 • Nadja

  |

  Du är sjukt snygg!

  Svara

 • sasca

  |

  bara ta dig i kragen och gör det! Det kommer inte kännas mindre motigt förrän du lagat mat några ggr, det är som träning. tyvärr.

  Svara

 • Nadja

  |

  Ät framför tv:n! Dock inte så kul om de inte visar något bra… 😉

  Svara

 • moa

  |

  är det inte ännu mera ”tragiskt” att äta skräpmat själv? 😛 haha

  kan du maila mej några cheese, blev dösugen!

  Svara

 • Gabbi

  |

  Har precis samma problem med det där.. Antar att man helt enkelt får försöka stå ut med den där tråkiga känslan i alla fall.. Det är ju ändå värt det om man får hemlagad mat 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  äh, känn hur lyxigt det är att äta schysst mat och verkligen njuta av den! Annars – bjud över nån kompis eller din mamma så blir det inte lika trist 😉

  Svara

 • Lina

  |

  Lyxa. Jag brukar unna mig dom bästa råvarorna och bara äta det jag är sugen på. Oxå brukar jag laga 2-3 rätter samtidigt så jag kan frysa in massor för de dagar jag inte känner för att laga mat.

  Svara

 • snigelpicka

  |

  Mina tips: Laga mycket mat på en gång och spara så slipper du laga varje dag. det är inte särskilt kul att äta själv men gör det så mysigt du kan, tänd ljus osv. Sen kan man ju alltid bjuda över sina vänner lite titt som tätt 😀 Brukar åka till mina föräldrar rätt ofta också.

  Japp.

  Svara

 • Hanna

  |

  Åå jag saknar tiden då jag lagade mat bara till mig själv. Mitt första studieår var det en hel del festande men jag slarvade minsann inte med maten. Gjorde storkok med wok, lasagne och diverse grytor. Frysen gapade aldrig tom utan var jämt fylld med lockande matlådor. Till den dagen jag träffade min pojkvän! Då blev det plötsligt inga 3-4 matlådor efter storkoken. Hans portionsstorlekar är aningen större än mina och om det ändå blir en matlåda över så tar han den till jobbet dagen efter. Suck! Men kom igen nu! Vi vill se storkok i bloggen 😉

  Svara

 • - Anna Lötberg -

  |

  Been there done that! Flyttade nu i höst för att plugga, och pojkvännen fick stanna hemma. Hatar att laga mat, framför allt till mig själv…

  Svara

 • Hanna

  |

  Min räddning när jag var singel var pratradio- framförallt Cissi Wallin på Radioett av någon anledning.. Leta runt lite och ha igång medans du lagar mat och mys sedan till det med levande ljus och grejer. Tänk det inte som att du är ensam och övergiven, utan ensam och ifred- äntligen får du plats att vara med dig själv. Dags att bli din egen bästis s.a.s.

  Och du, med tanke på att du vart sambo ett tag så kommer det säkert kännas weird ett tag. Men vet du vad, det läker det också. Cross my heart.

  Svara

 • Jenny

  |

  Jag lagar en massa mat varje gång, typ 5-6 portioner så behöver jag bara laga mat en gång i veckan. Gör matlådor som jag har i kylen. Vet att de flest tycker det är konstigt då det innebär att jag äter samma mat i en vecka, men hellre hemlagad, nyttig mat än skräp tycker jag, oavsett om det blir enformigt.

  Svara

 • Jossan

  |

  Äh, skräpmat är bättre än ingen mat! Iaf är det okej ett tag, don’t beat yourself up! =) Men för att få igång sig själv så krävs det nog krafttag innan det går av sig själv, tyckte det kändes jobbigt att ta tag i matlagningen när jag flyttade hemifrån och blev ensam.. Måste va ungefär lika 🙂 Men att äta framför tvn gör att du slipper känna dig ensam, det gör jag jämt! Och utmana dig själv i matlagning, experimentera, gör storkok så det alltid finnsnågot i frysen att värma, och unna dig själv ofta dina favoriträtter!! 😀

  Svara

 • Evelina

  |

  Hej!
  Vem äter du skräpmaten med då?
  Har du nån singel kompis, samsas om o gör mat till varandra då. Eller laga mat med den du äter på donken med 🙂

  Svara

 • Helle

  |

  amen skoja min doja, ofta det skulle vara tragiskt att äta själv. laga god, bra mat, lägg upp det fint/bjud över ngn/laga mer och frys in i matlådor/ät framför tvn. fatta hur många som bor ensamma i vår ålder, det är bara nyttigt att lära sig.

  Svara

 • Mina

  |

  Se det som något mysigt att laga mat till dig själv och sätta dig och äta. Se det som din egen mysstund liksom. Laga alltid mat som du själv tycker bäst om och titta på viiiilken kanaaal duuuu viiiiill på tv:n under tiden 🙂 Det är ju skitbra, eller hur?

  Svara

 • Jennifer på Fashioncut

  |

  Lyxa till det med extra god mat, eller gör matlådor i större mängder av dina egna favoriter 🙂

  Svara

 • Lotta

  |

  Jättefin bild på dig! 🙂

  Svara

 • LinneaNatalie

  |

  Åh, sprid gärna budskapet om du får ett vettigt svar! Thaimat, mcdonalds och pizza är ruskigt lockande när man bor ensam. Och jag brukade köra dillkött på långkok och hemmagjorda köttbullar en gång i veckan förr. Jag skiter i om kroppsformen har ändrats, men när man går runt och känner sig flottig och fullständigt energilös då vet man att det är dags att ta tag i sig själv.

  Egoina, du är verkligen en enorm inspirationskälla för mig. Kommer aldrig glömma den dagen jag hittade till din blogg, så skönt att hitta någon med samma sorts hjärnverksamhet som jag har. Det var en bekräftelse på att jag inte behöver skämmas över den jag är för att jag inte passar in i ramen med superstylish hollywoodlockar och modeblogg som verkar vara dagens standard. Jag känner mig hemma när jag kikar in här, och slipper den där pressen som många av de andra stora bloggarna omedvetet sätter.

  Svara

  • egoina

   |

   <3

   Svara

 • Lena

  |

  Laga något som du verkligen tycker om, och exprimentera lite! Jag älskar pasta och olika såser till det, koka pastan, utgå från crème fraiche och improvisera! 🙂

  Svara

 • Erika

  |

  Laga middag och gör matlåda av det som blir kvar till dagen efter. Vi är ett gäng tjejer som äter låda på lunchen i skolan och brukar alltid kolla/ jämföra vad vi har med oss. Man blir lite mer motiverad att laga något gott och nyttigt + man sparar pengar. Kanske inte så imponerande att ta med sig nudlar eller fil i matlådan om man ska skryta med den 😉

  Svara

 • L I L I J A

  |

  Äh, se på TV när du äter så känns det liksom inte så ensamt kanske? Ofta märker jag inte ens att jag äter när jag är helt inne i något bra program.

  Jag har aldrig haft något emot det där med att laga mat till mig själv. Jag tycker bara det är trevligt för då kan jag göra precis vad jag vill utan att behöva tänka på någon annan 🙂

  Svara

 • Rebecca - den egensinniga

  |

  Kanske inte det bästa tipset men: man bara gör det. Inser att man måste äta och att det inte går att undkomma det. Det är skit jobbigt, men det är något man måste.

  Se på det positiva:
  Du kan nu bestämma helt själv vad du vill äta, utan att behöva ta hänsyn till en annan som absolut inte vill ha den där maträtten idag. Du kan göra hur stora portioner du vill utan att ”skämmas”. Att bjuda över vänner är en bra början, men fungerar inte i längden.
  Det tar ett litet tag att komma över ensamheten, men den känns mindre och mindre påtaglig varje dag. Jag gillar att vara för mig själv, men just vid måltider är det riktigt jobbigt, för i min familj åt vi alltid tillsammans. Men nu efter tre månader känns det inte lika jobbigt längre. Självklart är det ensamt, men man måste äta…

  Svara

 • Pernilla

  |

  Ät framför tvn, då får man iallafall ev vision av att man har sällskap!

  Svara

 • Aki stojjan

  |

  Laga nya maträtter !!!!

  Svara

 • emma

  |

  skräpmat är okej ibland! och gott.

  Svara

 • Debinem

  |

  1. Ladda mp3 eller dyl med skitbra dansmusik och dansa dig igenom matlagningen (alternativt med en ljudbok du VERKLIGEN gillar)!

  2. Laga större omgångar mat och frys in en nedrans massa matlådor i lagom portioner till dig själv. Då kan du slopa att laga mat ensam de dagar du inte orkar – micron är din vapendragare!

  3. Slå på Tvn, chatta eller ring en kompis medan du äter. Blir lite obekvämt att prata med mat i munnen hela tiden, men du kan ju alltid försäkra personen ifråga om hur otroligt gott just ditt käk är och att han/hon borde komma över och göra dig sällskap istället för att beklaga sig över smaskljud i telefonen 😉

  4. Skaffa en uppblåsbar Barbara och sätt på köksstolen mitt emot dig. Ha djupa konversationer om sex och kärlek.

  Svara

 • Ajlin

  |

  Inse att skräpmat är SKIT och trots att det är jobbigt att käka ensam så vinner du så jävla mycket på att laga och äta ordentlig mat. Ensam eller inte, skräpmat tre gånger på två dagar är ju bara imbecillt. 😛

  Svara

 • Sara

  |

  Man letar upp recept som man är riktigt sugen på, recept man tidigare inte fick laga och sen väljer man ”1 portion” och tar det dels som en utmaning att verkligen laga _en_ portion. Sen kan man också roa sig med att se om en portion enligt receptet är för mycket/för lite för just lilla mig. Att inspireras och handla ingredienser inför ett nytt recept kan hjälp mot känslan av att vara ensam. Det hjälpte mig iaf. 🙂

  Svara

 • Pauline - foto&mode

  |

  Ja! Bjud hem! Eller ha det som en challenge i att försöka lägga upp maten så fint som möjligt varje gång. Då måste det ju innehålla mer än skitmat!

  Du borde bjuda hem ett fan, haha. Eller sätt ihop något med bloggare som bor nära dig, typ Halv Åtta Hos Mig – blogedition. Spännande eller?

  Svara

 • ida

  |

  Kom igen tjejen! Get back on that horse och laga mat för dig själv, dina vänner och familj. Himla söt bild förresten.

  Svara

 • Åse

  |

  Jag äter lunch ensam nästan varje dag, för att göra det hela lite roligare så brukar jag kolla på tv-serier jag tycker om och laga god mat. Alltså, mat man njuter av! Den enda du behöver tänka på är dig själv, så varför inte bara laga mat du gillar istället? Se det positiva i det hela. Och ibland så kan du bjuda hem kompisar på middag också.

  Svara

 • Tesse

  |

  Tycker du i grunden att det är roligt att laga mat så har du kommit halvvägs! Jag går igenom ”samma” skit som du och jag hatar att laga mat i vanliga fall, det blir inte bättre nu.
  Jag ser till att laga mat som jag vet att han inte gillar som vi aldrig kunde laga och äta ihop, då känns det lite bättre. Nästan som ”haa, jag äter vad jag vill och du kan inte göra nåt åt det längre”.

  Svara

 • Magda

  |

  Passa på att äta allt du du inte kan äta när du inte är ensam. Exprimentera!
  Annars funkar skräpmat och euroshopperlasagne kanon!

  Svara

 • emily

  |

  MATLÅDOR!

  Svara

 • Sara

  |

  Dra igång en egen ”halv 8 hos mig” med några kompisar :))

  Svara

  • M

   |

   Hahah Sara, fan va skoj! 😀 Kanske man skulle testa 😉

   Svara

 • Maria

  |

  Jag äter typ jämt själv, och det går rätt bra, lite trist är det ju, men tänk på:
  Du får bestämma helt själv va du vill laga för rätt! Du kan äta var du vill! Titta på vilka tv-programm du vill samtidgt 🙂 Jag fördöker fixa maten så det går att äta med bara gaffel så jag kan sitta i soffan eller fåtöljen framför tv’n och inte bli helt krokig i ryggen utan sitta bekvämt, eller datorn för den delen så du har en hand fri till att klicka runt på roliga bloggar!
  You go girl!!!

  Svara

 • evelina

  |

  Är jag ensam hemma och ska käka så brukar jag sätta på hög musik som man blir glad av, sedan duka finare än vanligt och göra avancerad och god mat som är rolig att fixa! Sedan sätter jag mig i vardagsrummet framför en film och myser 🙂

  så det är ett tips!

  Svara

 • M

  |

  ja men eller hur! så jävla TRÅKIGT. För mig blir det mycket keso (right now) och omelett (okej, äggröra eftersom jag aldrig orkar vänta på omeletten), eller typ frukostar hundra gånger om dagen. Allt sånt som innebär så kort tillagningstid som möjligt. Och då tycker jag det ändå är roligt i köket, men vad är vitsen till enbart en själv?

  Ibland är jag kung och gör värsta storkoket och fryser in. Det är toppen för resten av veckan, bara plocka fram en låda och sitta framför TVn/datan och äta. Klart.

  Ja, det här blev ju knappast peppande, haha. Ska läsa övriga kommentarer, de kanske var bättre på det här med peppningen 😉

  Svara

 • Malin

  |

  Man blir ju glad när du ätaer ;D Ja, men förstår hur du menar, det ÄR jobbigt och meningslöst när man lagar mat till bara sig själv. I alla fall för mig… ;P Men om du tycker om att laga mat så tycker jag att du ska göra det! Det känns så lyxigt och det är ju så mycket godare med egen mat. Go for it 😀

  Svara

 • Linnea

  |

  Mitt knep är att tända massa ljus och smutta på lite rödvin medan jag lagar maten, då känns det så lyxigt och mysigt, som att ”nu ska jag ha en riktig ta hand om mig själv kväll”. De säger ju att man ska dricka ett glas rödvin om dagen så, bara det inte blir fler borde det ju vara okej? 😉

  Svara

 • linn

  |

  Man går hem till mami.

  Svara

 • The World According to Elsa

  |

  Du lagar för två och fryser in en portion. På det sättet behöver du bara laga mat varannan dag, det har jag räknat ut själv 😉

  Nä men. För att motivera sig att orka laga något vettigt så tipsar jag om hög peppande musik, mat som går hyfsat fort att laga men framförallt mat som du verkligen tycker om. Se det som ett medel för att må bättre och ta hand om dig själv. Om man bara äter skit så mår man skit.
  (Kram)

  Svara

 • Craxyknas

  |

  Man passar på att göra jättemånga matlådor på en och samma gång! Perfekt så man slipper laga mat varje kväll och så har man dessutom lunch till nästa skoldag 🙂

  Svara

 • Porrkatten

  |

  Har aldrig listat ut hur man gör, så det blir mest skräpmat.

  … Kanske det är därför jag är tjock.

  Svara

 • Rebecca - den egensinniga

  |

  Ååååh kom på något!

  YouTube. Kolla på mat channels (sorted är awesome) och bli inspirerad, de får en att vilja ställa sig o låga macaroner mitt i natten, eller laga egna fish and chips eller ja… Allt! Gör matlagning såå mycket roligare. Experimentera extra mycket!

  Svara

 • Mia

  |

  Man måste inte laga mat varje dag. Bara man får i sig tillräckligt ändå så spelar det inte så stor rall vad eller hur man äter. Ät det du kan. Det är säkert det viktigaste just nu.

  Svara

 • Camilla

  |

  det undrar fan jag med. ska snart flytta hemifrån. men drar mig för att behöva laga mat till mig själv… vem ska kunna berömma mig för min goda mat utom jag själv?

  Svara

 • Jenna

  |

  Kanske redan någon som sagt det… (orkar inte kolla igenom alla kommentarerna) Men mitt tips är iaf att köpa små kastruller och stekpannor för då får det bara plats att laga mat för en person, men det känns mycket för att kastrullen eller stekpannan blir full. Förstår du hur jag menar?

  Svara

 • sofia

  |

  Ett förslag är att du skriver upp på bloggen vad du ska äta eller vad för råvaror du har att röra dig med. Sen har du en tävling med bloggläsarna om vem som gjort det snyggast eller kommit på bäst maträtt. Då blir förhoppningsvis matlagningen lite roligare och du delar den ju med någon! (OSS :-D)

  Svara

 • madelene

  |

  Laga nått riktigt skumt som bara du tycker om, funkar för mig!

  Svara

 • a

  |

  Jag vet hur det känns. Älskar att laga mat men när det tog slut mellan mig och Xet slutade jag laga mat. Det suger att laga mat själv. Men efter ett tag kom lusten tillbaka, bjud kompisarna! De uppskattar maten och du uppskattar sällskapet! Och efter ett tag kan jag lova dig att lusten kommer tillbaka, idag lagar jag massor med supergod mat åt mig själv!

  Svara

 • Alexandra

  |

  Här kommer några tips som jag använde mig av när jag bodde ensam:

  * Köp hem plockmat. Det är skittråkigt att laga mat till sig själv men om du äter sådant som inte tillagas känns det lite bättre.

  * Ät framför favorit-tv-programmet.

  * Laga bara sån mat du tycker är fruktansvärt god! Strunta i att vara nyttig.

  * Istället för att köpa hem pizza, gör egen 🙂

  * Laga mycket mat och gör matlådor eller frys in! Det gör att du faktiskt inte behöver laga mat lika ofta.

  * Bjud hem vänner på antingen middag eller knytkalas.

  * Bjud hem dig till andra 😉

  Svara

 • Sara

  |

  Du ska vara ganska hungrig när du börjar göra i ordning maten, helst ska du ha laddat sen typ kväll innan för det JÄTTEGODA maträtten du ska göra (den ska gärna ta nån timme att göra, typ kyckling och pommes i ugnen), sen sätter du dig framför typ AFV, Greys Anatomy, Vänner eller något annat bra program och sen äter du läääänge. Det bästa är att man kan slafsa och ta hur mycket beasås som helst utan att någon ser!

  Svara

 • Josse

  |

  Man bjuder ständigt över folk på middag. Eller in sig själv på middag hos nån annan. :]

  Svara

 • Astrid Jönsson

  |

  Jag är så pass lat att jag ogillar att laga mat till andra men älskar att laga till mig. Se det positiva med att bara göra till dig själv:
  1. Du behöver inte ta hänsyn till andras smaklökar. Alltså kan du laga precis vad du vill, hur ofta du vill.
  2. Du slipper dela med dig.
  3. Du kan äta det direkt ur stekpannan!

  Svara

 • emilie

  |

  Visst är det tråkigt att behöva äta själv men samtidigt kan jag känna att: Jaha? Spelar det någon roll om man äter själv ibland? Man äter ju inte ALLTID själv, utan då och då får man ju besök av någon vän eller familjemedlem, eller ibland går man ju ut och äter, alt. blir hembjuden till någon. Så vad gör det att man äter själv någon gång ibland? Det finns ju så mycket saker man gör själv i livet så tycker inte att man behöver gräva ner sig över att man måste äta ensam några dagar i veckan. Bara för att man har pojkvän/flickvän behöver inte det betyda att man automatiskt har någon att äta med JÄMNT. Och sen kan man ju se det positivit genom att man får välja vilken mat man vill laga, när man vill äta, och var du ska äta! 🙂 Varför skulle det vara tragiskt att laga mat till sig själv? För att man inte har någon pojkvän/flickvän? Man är inte tragisk bara för att man är singel.

  Svara

 • victoria

  |

  du äter framför datron/tvn!

  Svara

 • jenny

  |

  Laga mat för flera dagar(lite att frysa in) och sätt på bra musik som du kan laga mat till och sjunga med! Funkar i alla lägen!

  Svara

 • Marika

  |

  Nu har du ju redan fått en miljard bra tips, om inget av dem passar så har jag nåt annat att säga: Ge dig själv lyxen och tiden att laga mat till dig själv om du nu vill och har tid, för DU är ju det viktigaste DU har. Klart du fötjänar ditt fenomenala sällskap och god mat. (Jag brukar läsa, om jag äter själv). Sen så är jag en matlistenörd. Vi gör matlista för en vecka i taget, listan görs på söndag, på måndag handlas det och sen när man kommer hem, hungrig och med lågt blodsocker så vet man vad man ska laga. Man behöver alltså bara tänka på VAD man ska äta en gång i veckan. Fantastiskt tycker jag! Och så lagar man så det räcker till lunch också. Detta gjorde jag även innan jag blev sambo. Det minskar definitivt äte-ute-kontot.

  Svara

 • b

  |

  ehm.. du dela mat(bilderna) med oss, dvs. vi kommer uppskatta och ge komplimanger när det ser gott ut (vilket dina matbilder alltid gör!) och sedan får du äta allt själv!! och älskar att ha en massa mat som bara är miiiiin!

  Svara

 • Ammi

  |

  När du vet det, snälla skriv om det och berätta för mig med… Efter att det tog slut mellan mig och mitt ex har jag livnärt mig på varma koppen, hämtmat eller bönor rakt ur burken… :/

  Svara

 • Elin

  |

  Man lagar något riktigt, riktigt gott 🙂 Helst favoriträtter som är bäst när man bara gör en portion, typ pasta carbonara (då får man mycket mer bacon, och det är ju det goda!) Och sen hämtar man en bra bok eller tidningen, så läser man medan man äter, fixat! Men det viktigaste är att bara göra jättegod mat, och helst efterrätt till 😉

  Svara

 • plue

  |

  du kan ju bjuda in mej? 😉
  jag kan hålla dej sällskap, vettu.

  Svara

 • Lina

  |

  Kolla på matlagningsprogram som inspiration 😉 Är väl lite nördig, men jag blir överdrivet glad av att kolla på as-duktiga kockar som svingar knivar och slänger ihop grymma maträtter. Blir alltid sugen på att laga mat då, även om det bara är till mig själv:)<33

  Svara

 • ELIN

  |

  Jag bor ju iof fortfarande hemma, men är väldigt ofta ensam och får då laga middag/lunch osv själv. Men jag brukar ofta bjuda hem en kompis och så lagar vi mat tillsammans. Ibland gör vi bara toast, eller makaroner och ketchup, men det känns inte lika ensamt. Vad man än äter. Bjud hem vänner så ofta de går, och när du är ensam så ska du äta något riktigt gott!

  Svara

 • Anna

  |

  Som alla redan sagt: Laga mycket på en gång! Blir bättre ekonomiskt också!
  Annars så bjud in folk, hitta en kompis att äta med typ en gång i veckan, så lagar man maten tillsammans och äter tillsammans! Annars är att äta framför tv:n rätt bra, så känner man sig inte så ensam ändå!

  Svara

 • linda

  |

  sjukt snygg! 🙂

  Svara

 • Ehlin

  |

  Gud vad fina ögon du hade på denna bild. 🙂 Typ verkligen glansiga o stora ^^

  Svara

 • Therese

  |

  Laga mycket och frys in 🙂 Perfekt, den dagen du inte orkar laga mat är det bara att tina upp färdig(hemlagad mat) 😀

  Svara

 • Rebecca

  |

  Gör enkla maträtter som man kan göra storkok av och som blir ännu godare om de får ”goa” till sig ett par dagar – typ en tunna full med matig soppa (om maan gillar den stilen) eller en plåt med en krämig tacopaj, eller vilken paj som helst, pastagratänger (tänk massor pasta, köttfärs MASSA ost)elle så gör du en wok av precis allt som finns i frysern, en hink köttfärssås och vig en dag åt att rulla triljoner köttbullar. Sen behöver du bara fixa till lite ris eller annat när du ska äta o slänger in en låda med köttfärssås i mikron Och så skaffa måååånga matlådor… 🙂

  Svara

 • S

  |

  Jag brukar laga flera portioner så jag har i några dagar (eventuellt frysa in om man inte vill äta samma mat allt för länge). Och sedan så brukar jag se på nåt avsnitt av någon serie eller läsa bloggar samtidigt som jag äter.

  Svara

 • bea

  |

  fast det är onsdag idag..

  Svara

 • Daniela

  |

  fan vilken snygg bild!!!

  Svara

 • "Felicia"

  |

  Jag lagar alltid flera portioner om jag ska äta själv. Två-tre portioner så har man dessutom matlåda antingen till lunch eller den dag man verkligen inte orkar ställa sig och laga mat.

  Jag äter vid tv:n när jag är själv, gör det liiiiite bättre i alla fall. Men det blir trist i längden. Kan ju köra någon grej med några vänner att ni ses en gång i veckan hos någon av er och lagar mat tillsammans?

  Svara

 • Y A S S E

  |

  Antingen kan du sätta dig och kolla på matprogram samtidigt som du äter en middag upplagd sådär fins som man nästan bara får på reasturant… eller ringa en kompis 🙂

  Svara

 • emma

  |

  det bästa med att bo ensam och bara laga mat åt sig själv är att det är ingen som bryr sig om man äter sin favoritmat 5 dagar i rad, man behöver tex inte tänka på att man inte får lägga svamp i köttgrytan fast man själv älskar det för den man bor med hatar det, och man får äta middag närsomhelst på dygnet och behöver inte bry sig om när den andra är hungrig. Det är några bra saker. Men vissa dagar kan det vara tråkigt att laga mat åt sig själv och då är det okej att äta gröt eller smörgås eller glass, för det är ju ingen annan som bryr sig 🙂

  Svara

 • Amanda

  |

  Om du inte orkar laga mat så kan jag tipsa dig om ett galet gott mellanmål! Keso med hallonsmak, banan och vindruvor. 😀

  Svara

 • Robert

  |

  Blink-blink. 😀

  Svara

 • CAROFLINA.SE ♥ LYXIGA VARDAGAR ♥

  |

  1. Köp bara goda råvaror. Gärna mat andra hatar men som du själv älskar. Ingen klagar ju?

  2. Skriv till en snygg kille på msn samtidigt som du står vid spisen. Du är singel med rätt att ha uppmärksamhet!?

  3. Skicka heta bilder på dig själv med grytvante och förkläde till den snygge killen. Han kommer skratta och du kommer må bättre.

  4. Vrid upp bra musik på full patte.

  5. Hoppa runt som en galning till musiken på ful patte.

  6. Skratta åt att du brände bea-såsen och tänk sen att bränd bea-sås är bättre än ingen bea alls. Om du nu valde bea-sås till middagen, annars får du bränna något annat.

  7. Lägg upp maten skitsnyggt, UTAN GRÖNSAKER! Vad är det bra för liksom? Dessutom har du ingen som klagar.

  8. Sätt dig vid tv:n med världens bästa program för singlar (Bondi Rescue) med snygga livräddare (som de flesta också är singlar). Du är ju singel med dreggelrätt?

  9. Rapa högt (japp, du är ju ensam!?).

  10. Ät choklad direkt efter middagen. Ingen kommer klaga?

  Så såg min torsdagskväll ut, och jag mår jäkla bra trots singelskap och ensamrätt. Krisar detta så ring mig, så ska jag fan i mig visa hur en kväll utan killar och sällskap fungerar i positivitetens tecken!

  Svara

  • egoina

   |

   Vi har ju den där vodka-apelsinjuicen att dricka!!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv