Fan också

Idag fucking suger allt. Eller ja. Dagen började asbra. Var på riktigt bra humör, älskar mina klasskompisar och redovisningen gick bra.

 

Men sen fick jag veta att jag inte fått lägenheten jag sökt. Jag har jagat dem som en galning i flera dagar. Eftersom det är den sista dagen i månaden hade jag behövt säga upp min lägenhet IDAG om jag fick den jag sökte för att slippa ännu en uppsägningsmånad (det är tre hela månader).

 

Men nu går vi in i en ny månad och jag måste alltså betala min svindyra lägenhet till april istället. Kul. Verkligen skitkul. Det vill säga OM jag får en lägenhet inom en månad. Annars tvingas jag väl bo kvar här för evigt och får sitta utan el och mat eftersom jag inte har några pengar.

 

Ja. Jag är väl naiv som trodde att det skulle gå så fort. Men jag trodde väl att livet skulle vara på min sida en enda jäkla gång bara.

 

Åååååh.

 

Nä. Nu drar jag till gymmet.

 

 

 

 

Frustration.

 

 

 

0

Trackback from your site.

Comments (71)

 • Robert

  |

  Har haft liknande tankar idag. Välkommen i klubben. 😛

  Reply

 • Anna

  |

  Skaffa en roomie ller flytta till mamma ett tag?! 🙁

  Reply

 • Mella

  |

  Ja, livet suger ibland. Men när man är på botten så kan det i alla fall inte bli värre. Kram till dig.

  Reply

 • Karolin

  |

  Blocket is your friend! alltid när jag sökt nytt boende har jag använt mig av det.. både till att söka egen lägenhet och att lägga ut den som jag bor i nu för att hitta en ny hyresgäst ifall den jag hittade var inflyttning tidigare. (och, ja man kan lägga ut en hyresrätt på blocket – om man pratar med hyresvärden först) Lycka till. Din blogg är bäst!

  Reply

 • Den sunde

  |

  Tjena!

  Om det är så att ekonomin tillfälligt krisar – vilket den gör för många studenter som har eget boende – ta ett studielån! Det är låg ränta på dessa lån och jag tycker du, som förespråkar ett sunt liv, borde inse att du inte kan leva utan att äta mat.

  Så gör som i stort sett alla andra studenter – låna pengar för att kunna leva. Det kan du unna dig själv tycker jag. Du studerar antagligen för att i framtiden skaffa dig ett jobb. Låt jobbet betala av dessa studielån. Om alla andra studenter har råd att ta ett studielån tror jag även att du har det.

  Ta hand om dig. Tråkigt om du blir en ny Kissie och slutar äta.

  Reply

  • Angelica

   |

   Menar du vanligt csn-lån då? för annars har jag letat runt som fan efter lån för studenter men alla kräver arbete även om man studerar 100%. Någon som vet ett ställe där man får lån?

   Reply

   • Den sunde

    |

    Japp, jag menade ett vanligt CSN-lån som varje student har rätt till. Om jag har förstått det rätt pluggar Egoina utan att ta just studentlån, vilket är lite förvånansvärt då dessa lån kan ses som en investering. Även om man inte behöver pengarna under studietiden kan pengarna komma till användning senare, vid eventuellt köp av till exempel bil, hus eller lägenhet. Man kommer förmodligen aldrig i livet att hitta ett lån med lägre ränta en just studielånet. Så jag råder henne starkt att ta ett studielån och sätta in överflödet av detta på ett sparkonto (medan en summa garanterar hennes välmående i form av mat etc) för att minimera räntan.

    Reply

    • egoina

     |

     Eftersom jag tjänar pengar i mitt företag får jag väl inte ta CSN lån?

     Reply

     • Den sunde

      |

      Det beror på hur mycket du tjänar. Jag måste erkänna att jag inte vet hur mycket du tjänar, men jag skulle bli förvånad om du tjänar såpass mycket att du inte har rätt till någon form av studiehjälp.

      Testa att fyll i denna sida och räkna ut:

      https://www.csn.se/rut/utanpersonligauppgifter.do

      Eller så väljer du att logga in på ditt CSN-konto och sedan räkna ut vad du kan få. Det spelar ingen roll hur du gör.

      Lycka till!

     • Anna

      |

      Jag kan tänka mig att det är så att du inte får låna fullt så mycket som du skulle fått utan ditt företag, men har du inte pengar så att det räcker så är det väl klart att du måste få låna för att klara dig igenom studietiden, tycker jag.

 • Ida

  |

  På vilket gym tränar du? 🙂
  Älskar din blogg btw!

  Reply

 • plue

  |

  nice ass,
  high class,
  sexy smile,
  SKÅNE style! ♥

  haha, förlåt.

  Reply

 • marre

  |

  en idé är ju att söka en tillfällig rumskamrat som kan betala halva hyran tills du har hunnit hitta något nytt.. hade ju inte skadat att höra sig för iaf! 🙂

  Reply

 • Louise

  |

  Samma jävla grej här, förutom att hyran är högre än hela min inkomst så blir “utslängd”. Måste få tag på en lägenhet inom 30dagar, åh va lätt

  Reply

 • Apa

  |

  Ååh det ordnar sig! Du kommer hitta en jättefin lägenhet som inte kostar alls så mycke! Kom igen det värsta som kan hända då är väl att du flyttar kanske en liten bit bort då? Eller ? Aja hoppas det ordnar sig gumman 🙂 kram

  Reply

 • jenny

  |

  har du sökt bostadsbidrag??? Gör de. 🙂

  Reply

 • Linnea

  |

  heja heja! bara fortsätt att vara lika fantastisk som du alltid är, tänk positivt och så vips så är alla vindar, gudar och hela livet på din sida. lovar <3

  Reply

 • Al

  |

  Vi hade det också skit jobbigt! Vi har sökt sens i Februari, och vi fick en för en vecka sedan, äntligen!
  Flyttar dock fortfarande inte förrän i slutet av Januari! 🙁

  Reply

 • Åsa

  |

  Hur mycket ligger hyran på?

  Reply

 • Mrs. Coskun

  |

  Du fixar det här! Jag vill inte tro att min födelsedag( dagen på den nya månaden!) är otur för dig inte!

  kram på dig , och lyckan kommer, för elr senare 😀

  Reply

 • Ehlin

  |

  Nej fyfan vad jobbigt! Ush! Men turen står nog på din sida snart! Kämpa på nu! 😀

  Reply

 • Sarah

  |

  Fasiken vad tråkigt att du inte fick lägenheten! Har du kollat nåt på blocket om det finns möjlighet att byta lägenheten du har nu mot något mindre/billigare?

  Säger som alla äckliga män i världen- Det löser sig!
  För på något konstigt sätt gör det ju alltid det..

  Reply

 • Malin

  |

  Du kan få bo hos mig.. Andas lite norrländsk frisk luft 🙂

  Reply

 • Frida

  |

  Gymmet? du måste skrivit fel!! 😛

  Reply

 • Susanna

  |

  Pröva med att söka en lägenhet som kanske inte ligger mitt i stan. Då blir ju hyran automatiskt lägre, och sen är det inte lika många som söker de lägenheterna heller. Sen kan du ju alltid se om du kan byta lägenheten med någon sen. Eller aktivt söka andra närmre stan. Så slipper du sitta med den höga hyran iaf.

  Reply

 • Hanna - Utanlikhet.

  |

  Fy vad tråkigt att läsa att du inte fick den.. Att gå igenom något sånt är så enormt krävande både psykiskt och fysiskt och jag hade verkligen hoppats på att du skulle få den. Men ge inte upp, det blir bättre! <3

  Reply

 • Linda K

  |

  Fina du, har du prövat lägenhetsbyte.se? Jag känner många som bytt lägenhet genom dem och jag kan inte tänka mig att du inte lyckas hitta någon som vill ha din stora fina lägenhet där :).. Kostar 30 kr eller så att prova och du slipper uppsägningstiden om du lyckas byta med någon, prova!
  Kram! hoppas du mår bättre snart.. Det är så onödigt att må dåligt.. :/

  Reply

 • My

  |

  Step away from the gym! Step away from the gym i said! Gör inget för drastiskt!

  Reply

 • belle

  |

  meeen… vet inte dom som hyrde ut lägenheten VEM DU ÄR?! dåligt, du borde blir erbjuden en etagelägenhet i malmö helt gratis vafaen ;(

  men men, bara till att fortsätta söka. Det är svårt att få. Vi har sökt efter nytt i..två år. Men så har vi också lite krav, vill inte ha en till skabbig fan. Men ser alltid att det verkar finnas en massa lghs i landskrona. Tappa ej hoppet!

  peace

  Reply

 • emma

  |

  gymmet, igen? Egoina nu börjar jag bli oroad här!! Nee, kanske bara bra att du går dit, kanske du får ut den där frustrationen. Hoppas du hittar en annan lägenhet!

  Reply

 • Åsa

  |

  Men du, kan du inte hyra ut lägenheten i andra hand då under uppsägningstiden? Det är ju en väldigt smidig lösnings på ditt problem isåfall!

  Reply

 • Malin

  |

  Äh, vadå? Du har ju en skitstor blogg. Sälj din själ lite och släng upp reklam.

  Reply

 • Josefine

  |

  Ae fy fan vad träligt! :S jag var själv på en lägenhetsvising och hoppas att jag har med mig lite tur för en gångs skull och får den.. Men är inte säkert då jag fick tur i oturen för två veckor sen och fick jobb 😛 det kanske räckte med tur då? Jag vet inte.

  Reply

 • Veronica

  |

  Fina Egoina. Allt kommer att bli bra. Det löser sig alltid på nåt sätt <3

  Reply

 • Frida

  |

  Hitta en rumskompis? någon att dela lägenheten med i dom månaderna.. eller hyr ut den i andra hand och flytta hem till mamsen en stund?

  Reply

 • Camilla

  |

  men flytta hem till mamsen dååååå
  Och sluta käka på restaurang

  Reply

 • Amanda

  |

  Synd du 🙁

  Märker förresten att du har börjat träna och dessutom äta bra igen, well done!

  Kom ihåg, det som inte dödar dig gör dig starkare!

  Älskar din blogg, ha det bäst och hoppas du hittar en bra lägenhet!

  Reply

 • menime

  |

  kan du inte bo hos din mommy? 🙁 lycka till!

  Reply

 • Anna T

  |

  Tråkigt att höra :(( men efter regn kommer skolsken, eller som jag säger “Blommor växer ur koskit”, så smart jag är ;D!!!!

  Nä men håller tummarna för att du hittar något snart!

  Reply

 • my

  |

  Riktigt så illa med pengar kan det ju inte vara eftersom du äter ute/köper färdigmat typ varje dag 🙂

  Reply

 • kaj

  |

  Åh vad tråkigt 🙁 Kämpa på vännen, det kommer ordna sig, det gör det alltid. Håller tummarna för dig! <3

  Reply

 • Astrid

  |

  Livet är aldrig på ens sida när det behövs:) Detta faktum har jag fått bevisat för mig flertalet gånger…

  Reply

 • Jenny

  |

  Kan du inte säga upp lägenheten och bo hos din mamma ett tag, om du inte skulle få en ny lägenhet inom de tre månaderna?

  Reply

  • egoina

   |

   Jo egentligen. Men jobbigt med möblerna och sen vill jag inte ta en lägenhet i panik sen, bara för att..

   Reply

   • Emma

    |

    Just möblerna är ju lätt att magasinera annars 🙂 kostar inte mycket varje månad och när man får chans att plocka fram dem igen känns det lite som julafton och man hittar saker man inte trodde man hade 😉

    Reply

    • jawna

     |

     Jag har själv magasinerat mina möbler hos Shurgard! Billigt och bra! Om det skulle behöva gå så långt vill säga!

     Reply

   • Lotta

    |

    Men det finns det ju risk att du gör ändå, bara för att, när du betalar för hög hyra på denna. Våga chansa! Det finns förråd att hyra billigare än vad en lägenhet kostar…

    Reply

 • Linnea

  |

  Känner detsamma. Mitt liv är åt helvete typ. Fan jag är så arg på mig själv.. Orkar inteeee

  Reply

 • cornelia berlin

  |

  “Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end.”

  Hejar på dig! <3

  Reply

 • Lotta

  |

  Va gullig du är 🙂

  Reply

 • amanda

  |

  men var vill du bo då? vad har du för krav? finns fina lägenheter i helsingborg. Gå till privata fastighetsägare, tex akelius. inga väntelistor, där är det först till kvarn som gäller. man ringer på en lägenhet, får titta på den sen antingen tar man den eller inte, är man flera som tittar så får den som ringer först lägenheten. inga svindyra hyror heller.

  Reply

 • Tove

  |

  Sugit med kassa dagar :/ Men kan du inte ta studielån bara nu under den jobbiga perioden? 🙂

  Reply

 • Emma

  |

  Håller med det suger. Själv har jag ett annat dilemma att personerna framför mig i kö på en lägenhet jag INTE vill ha vägrar tacka ja så jag slipper utnyttja ett nej haha

  Reply

 • Säffis

  |

  Fan vad tråkigt o höra! Best of luck, du! Kommer lösa sig 😀

  Reply

 • Louise

  |

  Det löser sig. Betala eller sälj lägenheten. Bo med en kompis eller i värsta fall flytta hem till din mamma. Hur du än gör så kommer det att lösa sig och bli bra.

  Reply

 • Amy

  |

  Hoppas det känns bättre efter gymmet. Oftast gör de det, oavsett hur dåligt man mår! <3

  Reply

 • Emma

  |

  Förstår din frustration! Tills du får en ny lägenhet kanske du har någon kompis som behöver bostad och kan dela med dig? Så blir hyran lägre och du mindre ensam? 🙂

  Reply

 • Rebecca - den egensinniga

  |

  Har du funderat på bostadsbidrag? Kan hjälpa med att dryga ut kassan lite. Kanske inte jätte kul, men det finns ju där för situationer som de här

  Reply

 • Sandra

  |

  Det kommer ordna sig, tänk att man måste nå botten innan man når toppen 🙂

  Reply

 • Gabby

  |

  Skaffa en kompis att bo med om det finns tillräckligt med rum? Blir det i alla fall delad hyra!

  Reply

 • Josefine

  |

  Måste du bo där du bor då? Tror att det finns en lägenhet i Lund…

  Reply

 • elina

  |

  DET suger dase..

  Reply

 • Malou

  |

  Tänkte på att du skriver en del om att gymma numera, skrev inte du en gång att det var sådant du inte tog upp i bloggen? Inget fel att du går på gym eller äter nyttigt eller går ner 9 kilo. Men vissa kan nog triggas lite av det ändå. (även om du gått ner pga av något jobbigt) Jag ser även att du äter onyttliga saker men ändå… Känns som tonen ändrats i bloggen… Men vad vet jag liksom!

  Reply

  • egoina

   |

   Jag är människa och jag skriver om att vara människa på bloggen. Just nu försöker jag sysselsätta mig så mycket jag kan för att inte tänka dumma tankar och då funkar träning bra. Jag skriver inte att jag försöker banta eller något liknande, för det gör jag verkligen inte 🙂

   Reply

 • Johanna

  |

  Det finns inget system för direktbyte? Om bostadsvärden tillåter sådant brukar det nästan alltid finnas folk som söker efter mindre eller större lägenheter.

  Reply

  • egoina

   |

   Tyvärr tillåter de inte det..:/

   Reply

 • Sofia

  |

  Men publicera en annons på Blocket att du önskar byta till en billigare och mindre lägenhet (vet iofs inte hur stor din lägenhet är), det funkade för mig och min kille när vi skulle byta upp oss lite större. Då slipper du uppsägningstiden och hittar samtidigt ett 1a handskontrakt snabbt. Lycka till.

  Reply

  • egoina

   |

   Man kan tyvärr inte göra så med dem jag hyr av. Det måste vara någon som står först i deras kö.

   Reply

 • Viktoria

  |

  STORT TIPS!! Kolla på blocket, där kan man söka någon att byta med. Ingen uppsägningstid och oftast får man tag i bra lägenheter snabbt. Finns även specificerade sidor som man kan använda, men ska undvika att ge ännu mer reklam 😉

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv