Follow my blog with Bloglovin

Två månaders framförhållning

Jag älskar att handla på lördagskvällar. Man är helt ensam och det känns som att man äger affären. Jag brukar låtsas att jag är en superstar och att de har stängt av affären bara till mig.

 

 

 

Sen såg jag det här och började gråta (okej, det gjorde jag inte) (finns gränser på hur även jag beter mig i offentliga miljöer) (även fast där inte var någon).

 

 

Men sen såg jag den här och det kändes okej igen. Jag har hört att lightsorten är godare och tänkte därför testa. Annars håller jag mig alltid borta från aspartam och allt vad det heter. Min mamma dejtade ett hälsofreak en gång som har skrämt livet ur mig vad gäller allt sånt där. Kanske tur det.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (16)

 • Annie

  |

  Fast alla light-drycker (som saft), är lika onyttig som vanlig dricka. 🙂

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag älskar dig Egoina. Tack för att du får det att kännas helt okej (och inte alls deperimerande) att sitta hemma en lördagskväll. Snälla, säg att du bara ska dega framför teven. Snälla snälla.

  Svara

 • jawna

  |

  Jag som trycker i mig massor med sötningsmedel genom kaffe och té…

  Svara

 • Patrik

  |

  Jag brukar också handla på sena kvällar, eller mitt i veckan och före lön när Kreti och Pleti är på jobbet om jag ska handla på IKEA eller nåt. Skönt att slippa köer och trängsel…

  Du får inte låta dig påverkas allt för mycket av din mammas umgänge, då kan det sluta med att du käkar Frollic nu när hon blivit med vovve igen 🙂

  Svara

 • Annika

  |

  Den är godare! ;D

  Svara

 • Elin

  |

  Helt sjukt att de redan börjat med allt som har med julen att göra. :S

  Svara

 • Veronica

  |

  åh vad jag blev sugen på läsk nu 🙁

  Svara

 • Luucy

  |

  juuuuul 😀 <33

  Svara

 • malin

  |

  men hallå, älska julen ju!! 😀

  Svara

 • Lissa

  |

  Min pappa har förbjudit mig från att dricka light-drycker p.g.a all aspartam som finns i.
  Fast ibland så dricker jag en Pepsi Max bara för att de är så goda, hihi 😉

  Svara

 • Micaela

  |

  Ja herreguuud. Man vill inte tänka på julen nu. Får bara ångest över alla julklappar jag inte ens ägnat en tanke, eller all förbannade snö USCH!

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag började också nästan gråta 😀 fast av glädje!! :D:D:D

  Svara

 • - silly dreamer

  |

  Jag har också hört massa skräckhistorier om Light-produkter, så jag undviker dem bäst det går.
  Synd att jag är så galet nyfiken och vill testa allt som har med mat/dryck att göra. 🙁

  Svara

 • Olivia

  |

  Det är typ min pappas hobby, att skrämma upp mig om saker som är farliga, dvs hundar, låsta dörrar, hissar osv

  Svara

 • ELIN

  |

  Nä usch, den där light julmusten smakar så fruktansvärt skumt!

  Svara

 • Pnts

  |

  Folk hänger ju bara upp sig för att få mindre dåligt samvete över att de proppar i sig sockerdricka..
  –>
  Den internationella expertgruppen JECFA (Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives) som bedömer livsmedelstillsatser gjorde sin senaste bedömning av aspartam och dess nedbrytningsprodukt diketopiperazin 1981 (2). JECFA ansåg då att de djur- och humanstudier som gjorts gav ett tillräckligt underlag för att fastställa ett acceptabelt dagligt intag (ADI-värde). ADI-värdet (med en säkerhetsfaktor på 100) fastställdes från djurdata till 40 mg/kg kroppsvikt och dag. Det innebär att en person som väger 60 kg kan konsumera 2,4 g aspartam/dag (40 mg/kg x 60 kg).

  Aspartamsötade läskedrycker får innehålla högst 600 mg/l. Det betyder att en person som väger 60 kg kan dricka fyra liter aspartamsötad läsk/dag. Ofta innehåller sötad lågkaloriläsk mindre mängd aspartam än den högsta tillåtna, vilket betyder att större mängder kan drickas utan att ADI-värdet överskrids.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv