Follow my blog with Bloglovin

Vad man får skämta om

 När man tänker efter finns det egentligen ingenting man kan skämta om. Alla kan ta illa upp på något sätt. Det säkraste att skämta om är sig själv. Det upprör nästan aldrig människor. Det gör jag också, nästan varje dag. Ni får alltid veta när jag gjort bort mig, dumma saker jag sagt, när jag tänkt fel, förbjudna saker jag tänker på och när jag skämmer ut mig. Listan kan göras lång.

 

Men när jag skämtar om andra saker blir det oftast ett jäkla liv. Jag kan förstå det. Saker är känsligt och allt är inte kul att skämta om, om man tänker efter.

 

Jag har dock alltid fungerat såhär. Det kanske är en försvarsmekanism, jag vet inte. Jag skämtar om allt. Även riktigt tragiska saker i mitt liv. För ni får inte komma här och tro att jag inte varit med om jobbiga saker i mitt liv. Det brukar vara ert starkaste argument. ”Klart du kan skoja om detta, du vet ju ingenting. Du har aldrig varit med om något”. När jag läser en sådan kommentar blir jag nästintill förbannad. Ni skulle bara veta. Ni har ingen jävla aning.

 

Men jag kan förstå att allt inte är kul. Och vissa saker är fruktansvärt känsligt. En bekant till mig gjorde drog ett väldigt rått skämt om Breivik för några veckor sedan. Jag tog väldigt illa upp, eftersom det kändes som att det låg något bakom det där skämtet. Att han ville träffa en öm punkt.

 

Jag tar aldrig illa upp när folk skämtar, oavsett vad det handlar om, sålänge jag vet att de inte menar något illa. Det är där gränsen går för mig. Man kan skämta om allt sålänge man inte menar något illa. En balansgång kanske, det gäller att veta var man har människor.

 

Så jag vill att ni ska veta det. Jag menar aldrig något illa. ALDRIG. Sen är vissa saker kul och andra inte. Vi har olika sorters humor och det är så det ska vara. Men tro aldrig att jag menar något illa.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (35)

 • AMANDA

  |

  DU ÄGER! GO GIRL!

  Svara

 • Maja

  |

  Men shit, sån är jag med, och mina kompisar. Skämtar om allt, ALLT. Engla, Breivik, tråkiga saker som hänt i ens liv osv. Det betyder inte att man inte bryr sig om ex. Engla bara för att man skämtar om det, snarare tvärtom eftersom att det är just ett SKÄMT, alltså ingen åsikt, utan det är oseriöst. Man måste kunna skämta om tråkiga saker, man måste kunna släppa på spärrar och våga vara lite hemsk ibland, man är inte en dålig människa för det.

  Svara

 • L ♥/ w a z u p

  |

  Känner igen mig i det här inlägget och resonerar som dig – man får skämta om allt, så länge man menar väl och inte gör det i syfte att såra någon annan.

  I verkliga livet kan man välja sina tillfällen men på bloggen går det ut till alla som läser, och då kan det missuppfattas ibland. Tyvärr. Humor är väldigt individuellt.

  Och jag skulle säga att det är lättare att skämta om saker när man faktiskt har kunskap om dem. Tänker på vad du skrev om andras reaktioner: ”Klart du kan skoja om detta, du vet ju ingenting”. Jag har svårt att tro att du skulle dra ett rått skämt som du inte kan något om och inte kan försvara om du skulle behöva.

  Svara

 • anja

  |

  det är en befriande känsla när du kan skämta om saker som kan tyckas vara över gränsen. Det liksom bryter någon slags norm

  Svara

  • egoina

   |

   Hahaha!

   Svara

 • cilla

  |

  Jag tycker det är så löjligt att alla ska ta illa upp av precis allt.
  Alla vet att det är en försvarsmekanism att skämta om jobbiga saker, det är så vi klarar av att hantera allt. Och jag håller med dig, så länge man inte menar något illa så är det okej att skämta om vad som helst.
  Jag är en sån som skämtar om allt, och får oftast höra att jag är elak som gör det. Vad folk inte verkar förstå är att jag verkligen inte menar något illa – samma situation som det är här.
  Jag tycker iaf att du är skitrolig och grym, Egoina. Så böj dig inte efter dessa människor utan keep up the good work! <33

  Svara

 • Luxxie

  |

  åh, vad jag tycker om dig Egoina. Du förgyller alltid en dag med dina skämt och det här inlägget var himla bra. Jag vet inte, men jag vart lite tårögd när jag läste. Haha. Men det är bra att du skriver det, det är bra att vara tydlig 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Du är bäst! 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Bra!

  Jag är själv lite trött på människor som helt plötsligt blir supergriniga för att man drog ett skämt, som sedan visade sig vara känsligt. Men va fan, ett skämt! Så surar de och tror att man ska kunna läsa deras tankar. Jag är lite sån att antingen får de bli sura men sen fatta att det inte är illa menat och ta att skämt kommer i alla former eller fortsätta sura och lägga energi på att vara sura för något så onödigt.

  Svara

 • Johan

  |

  Man klart du kan skriva sånna här inlägg ju. Du vet ju inget bättre !! 😉

  Svara

 • Marlene

  |

  Jeg kan også fleipe om det meste og tar ikke meg selv spesielt høytidelig. Og det er vanskelig å vite hvor grensen går, spesielt siden så mange tar seg så lett nær av ting.

  Men Breivik vitser syns jeg fortsatt er litt for tidlig, er usikker på om jeg noen gang kan le av en vits om ham. Akkurat nå føles det veldig langt borte, man blir jo direkte kvalm av tanken på mannen og da hjelper det ikke uansett hvor morsom vitsen er.

  Digger deg og har virkelig trua på at livet ditt kommer til å ta seg opp etterhvert 😀

  Svara

 • alva miranda

  |

  Jag gör också det, skämtar om allt. Det är för att det gör motgångar och hemskheter så mycket lättare. Men som du säger, skämt menade att såra någon är aldrig roligt, däremot kanske en måste kunna skratta åt sig själv ibland, men det finns ju en gräns.

  Svara

 • lisawho

  |

  Ja det finns ju verkligen en gräns. Enda gångerna jag kan ta illa upp är när det är riktigt jävla råa skämt. Finns ju skämt om Engla, om förintelsen etc. Sånt tycker JAG inte är okej och kan bli förbannad av.

  Svara

 • Maria

  |

  Äh, det är bara att skaka av sig. Det kommer alltid finnas bitterfittor. 🙂

  Svara

 • Rebecca - den egensinniga

  |

  Blir så sur på folk som hela tiden ska slänga med att ”du har då aldrig varit med om något!” bara för att man inte reagerar likadant som de.

  Jag har varit med om en hel del, jag med, men försöker alltid se det positiva och roliga i varje situation, något som kan provocera folk REJÄLT (t.o.m förlorad en vän pga det). Men även det ser jag något positivt i (t.ex den förlorade vännen gav mig tillfälle att träffa nya fina personer).

  Forsätt som du gör! Blir jag illa berörd av något du skulle skämta om inser jag att det är mitt problem, och ingenting jag ska ta ut över dig. Och just nu var det uppenbart att du inte skämtade om djurmisshandeln, utan om rubriken….

  Svara

 • Robert

  |

  Jag tror jag skall skämta mer om mig själv. Det behövs. 😛

  Svara

 • Elli

  |

  Ord betyder olika i olikas öron. Saker som andra tycker är skitkul kan såra mig supermycket. Och det är väl det som gör det så svårt att skämta i en så pass stor blogg – människor kommer att ta illa upp vad du än skriver.

  Jag vet inte alls vad du har varit med om i ditt liv. Men jag vet några enskilda händelser, men långtifrån alla. Du borde vara sjukt stolt över digsjälv. JAg har följt din blogg obehagligt länge (klassar migsjälv nästan som en stalker nu…) och du har aldrig skrivit (seriösa) tyck synd om mig inlägg. Det är strongt! De som visar minst har varit med om mest.

  Du är en enorm förebild för mig. Du skriver fantastiskt bra och verkar vara allmänt marvelous! Vill bara att ska veta hur grym du är och hur många du har berört. Du är grym tjejen! Kör på! 😀

  Svara

 • Sofia

  |

  Med din sorts humor förstår man att du aldrig menar något illa! You rock girl!

  Svara

 • Emma

  |

  jag tar inte heller illa upp ifall mina vänner eller någon random drar ett skämt OM MIG, jag har lärt mig att skratta åt mig själv.
  även om folk gör narr av min vikt, utseende eller vad som helst.

  jag skämtar om precis ALLT.. det finns inga gränser inom humorn enligt mig

  Svara

 • alicia

  |

  Sluta inte skämta Egoina!!!! Det är just därför jag läser din blogg – för du är så jäkla rolig!! Skrattar alltid för mig själv när jag läser din blogg! Så skämta om allt som händer för du är så rolig!!:D

  Svara

 • anti

  |

  roligt inlägg. jag skämtar också om allt, grejen är den att i fucking sverige blir alla så jävla lättkränkta och diskriminerade och allt sånt skit. bullshit; skämta på. bögar, flator, utlänningar, feta, skalliga. det är ju roligt. punkt slut hejhej

  Svara

 • Freddan_oslo

  |

  Som du var inne på. Man får skämta om ALLT bara man inte är elak 🙂

  Svara

 • E

  |

  Det är en sak att skämta om en sak för att det är sånt man gör bland sina egna. Det är en helt annan sak att skämta om allvarliga saker i en av Sveriges största bloggar och sen skylla på att man skämtar om allt. Det är INTE okej. Oavsett vad för slags tragedik det handlar om.

  Nyligen gjorde du en stor grej av att en hund blev misshandlad. Vilket fick bland annat mig att betee mig irrationellt, för det väckte sån irration. Dessutom fanns det ingen anledning att lägga upp det där. Det var så jävla onödigt. Fine att du läser fel på en rubrik men du behöver inte blogga om det.

  Jag tänker sluta läsa din blogg. Det blev lite väl mycket ”ego(ina)” för min smak.

  Svara

 • felicia

  |

  Du har en stor blogg, alltså många läsare.
  Det är tillåtet att kommentera så det är väl klart att folk kommenterar vad de tycker!

  Varenda gång du skämtar om något ”allvarligt” så hugger det till hos någon även om du inte menar något illa, så är det bara.
  Nu har du valt att gör det, men då får du också vara beredd på att folk reagerar!

  Svara

 • Alma

  |

  Fast jag blir ofta kritiserad för att jag drar råa, elaka skämt om mig själv. Folk blir arga och ber mig att förstå mitt värde i världen. Vad nu den frågan kommer in?
  Vill inte ta mig själv på blodigt allvar, då går jag under.

  Råkade ut för en bilolycka, fick stelopererad en liten del och knäckte lite kotor. När folk frågar hur det är med mig och min nacke så vill jag oftast lätta upp den dystra stämning som frågan drar med sig och säger något i stil med; ”Jodå, det knäcker!”, eller ”Enda nackdelen är..” osv. Och folk ser ut som om jag misshandlat mig själv. Ibland undrar jag om dem vill att jag ska ligga i fosterställning, gråta och tycka synd om mig.

  Om jag tar illa upp eller tycker att någon ”crosses a line” så säger jag till, men ibland tycker jag att vi ser för seriöst på det mesta.
  Ska man må dåligt och vara gravallvarlig gällande allt så lär kroppen gå under.

  Svara

  • egoina

   |

   Förstår precis vad du menar. Nackdelen var sjukt bra, haha! Tråkigt att höra förresten. När man inte kan göra något åt situationen får man göra det bästa av den. Efter man grävt ner sig och varit ledsen och bitter såklart. Det får man också vara en stund 🙂

   Svara

 • Karin

  |

  herregud, helt sjukt vad människor kan störa sig på saker. dom tar inte alls illa upp av dina inlägg, dom bara måste leta fel hela jävla tiden… OSÄKERHET!!
  keep doing your thing!

  Svara

 • Marie

  |

  Jag tycker man ska kunna skämta om allt. Mitt ordspråk lyder: Det man inte kan skämta om ska man heller inte ta seriöst.

  Sen finns det alltid dom som inte ser det komiska i det hela, men då får man försöka förklara hur man tänkte. Alla har olika bakgrund och uppfattar saker olika. 🙂

  Svara

 • Lise

  |

  Med ett gott hjärta kan man skämta om allt, och det behövs. Annars går det inte. Med rätt personer har jag skojat lite om min pappas begravning, det är galet, och vissa har tappat hakan. Pappa gick bort plötsligt, 54 år gammal för ett och ett halvt år sedan och jag är naturligtvis bortom ledsen för det. Men under begravningen pratade prästen om dörrar som öppnades, och bakom dem fanns olika saker, som vänner och arbete och så, men han öppnade nog 20 dörrar, sen öppnar man en annan dörr och en annan dörr, en dörr till, ytterligare en dörr. Det var ganska roligt. Sen skulle min kusin gå upp och säga farväl, hon är rätt udda och lika kort som hon är bred och hade inte tagit av sig sin vita, långa dunjacka (den hade nog gått till höften på mig men på henne gick den till smalbenen). Så det såg ut som en dunkudde vaggade fram till kistan.

  Jag drömde om pappa inatt faktiskt, om en skolavslutning och han stod där bland alla föräldrar, det var så otroligt verkligt och jag skakade så mycket av gråt i drömmen att jag vaknade, fast jag grät inte på riktigt, även om det kändes så. Får man inte skämta om allvarliga saker, med ett gott hjärta och en god tanke, överlever man nog inte tror jag.

  Svara

  • egoina

   |

   Håller verkligen med dig! Jag skojade också när min pappa gick bort. Gör det fortfarande. Det gör det lite lättare i allt det jobbiga.

   Svara

 • T

  |

  Åh, herregud, du är så fantastisk!

  Svara

 • snigelpickan

  |

  Jag tycker det här var väldigt bra skrivet av dig. Det är så jag har uppfattat dig och den här bloggen – att du skämtar om allt, men menar inget illa. De som läser bloggen borde insett vid det här laget att du knappast är någon som saknar empati.

  Du ska ha en elouge för att du VÅGAR sticka ut och vara på gränsen ibland.

  Svara

 • Bell-Eve

  |

  Jag är likadan. Jag driver verkligen med mig själv och eftersom jag har ganska mycket otur har jag blivit lite av en pessimist (Kanske inte bara därför, men iallafall) så min sarkasiska humor försvinner nästan aldrig, hur tragiskt något i mitt liv än är..

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv